Di-rect - This Is Who We Are (2010)

Label: EMI

1. Times Are Changing (3:25)
  2. Natural High (3:33)
  3. Forgiveness (5:54)
  4. This Is Who We Are (4:11)
  5. Hold On (4:11)
  6. Flies, Ants & Elephants (5:12)
  7. Walk with Me (7:06)
  8. Just a Face (3:27)
  9. All That We Ever Had (3:27)
  10. Veni Vidi Vici (3:49)
  11. Mr. Man (4:00)
  12. When You're Lost (6:06)
  13. You Don't Have to Be Scared (3:35)
Joy
sjah, aantallen zeggen me weinig over kennis van muziek, voor hetzelfde geld heb je een hoop bagger in huis

dit een hoog niveau?

sorry, zonder bashy over te komen, dit is geen hoog niveau, dit is op zijn hoogst middelmaat,maar ben benieuwd waar volgens jou dat hoge niveau dan in zit

Kansloze discussie dit, als je hopeloos muzikantengeneuzel als Kingston Wall goede muziek vind dan begrijp je toch een paar dingen niet naar mijn mening. En als die drummer zo goed vind moet je eens naar onze Nederlandse drummers als Hans Eijkenaar, Oscar Kraal, Bram Hakkert, Joost Kroon of Jamie Westland luisteren, ja sorry die laatste is inderdaad van Di-rect.

vreemde beredenatie

het goed vinden van de 1 sluit het goed vinden van de ander namelijk totaal niet uit, gaat prima samen

je argument snijdt daarom dan ook geen enkel hout

magoed, off topic, back to the plate

Chronos85 schreef:
Ben zelf helaas sinds het eerste album (en dan specifiek de cover van My Generation) niet meer overtuigd van het kunnen van deze band...

Er zijn mensen en dus ook bands die zich in de loop van een aantal jaren wel ontwikkelen.....

Ik zou zeker geen 5,0 geven.
Maar weet wel dat de vorige zanger mij met Inside My Head kon ontroeren.

Helaas is de mentaliteit van bands uit de omgeving van Den Haag vaak minder.
Figuren als Anouk, Barry Haij, Dinand Woesthof en Spike mogen wel een scholing omgang met publiek en media volgen.

Allemaal egotrippers.

Gaat ten koste van een Tim Akkermans en Rinus Gerritsen.

Waarom die gasten zichzelf zo geweldig vinden, snap ik niet.
Een stukje meer positieve uitstraling en het beeld zou in hun voordeel veranderen; want kwaliteit is wel aanwezig.

Rizz
Wat een heisa allemaal, voor een Nederlandse band is dit zeker niet verkeerd.
Naar mijn mening is alles alleen gekopieerd van grote namen als Snow Patrol, Coldplay en dergelijke, maar dan nog luistert het fijn weg. Ze doen erg hun best om volwassen te klinken en dat lukt ze.
Jammer alleen dat er geen uitdaging in zit en bovenal: het hoge 3fm gehalte.

Toch een 3*.

Joy
misschien is bij voorbaat de insteek verkeerd geweest

we willen richting colplay en dergelijke

dan vraag ik me af, en dat geld voor meerdere bands, waarom zou je hetzelfde willen klinken als een andere band?

avatar van Nicholas123
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

wat een geweldig goed album. Mijn interesse is gewekt met de acoustische theatertour. Toen pas ontdekte ik wat een geweldige jonge muzikanten dit zijn. Dit album toont aan hoe trots we hier in nederland moeten zijn op een dergelijke band. Als ze uit engeland of amerika zouden zijn gekomen ipv uit nederland zou het denk ik allemaal een stuk genuanceerder liggen. Uiteraard zijn de singles de minste tracks maar met name de 2e helft van het album is werkelijk fantastisch.

avatar van dvdschaaf
Het stemgeluid van deze zanger boeit me meer dan de vorige. Hele plaat nog niet beluisterd, maar ga ze zien op Beatstad...

avatar van Eddie
Heb nu een paar nummers gehoort, de nieuwe zanger klinkt erg lekker, maar de muziek klinkt erg standaard. ik hoor dit de hele dag op 3fm voorbij komen.

ik heb nog niet de hele plaat gehoord. wat ik zeker wel ga doen, wees maar niet bang .

eerder stond di-rect voor lekkere rnr, met zo nu en dan een ballad voor de single verkoop, dat geluid en die attitude mis ik nu een beetje. voor ik een definitief oordeel vel zal ik plaat eerst in zijn geheel een kans geven.

avatar van harm1985
Ik heb eigenlijk alleen maar het titelnummer gehoord, en dat klinkt als een behoorlijke Coldplay rip-off, compleet met piano en standing ooh's. Spike is op zich wel een toffe dude, met die underground punk band van em, maar di-rect heeft en zal me nooit kunnen boeien, al was het maar om die verschrikkelijke Who cover en Nederlandse versie van Tommy.

Oh ja, niet gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar geef mij maar Tim Akkerman.

avatar van symfoton
De beste stuurlui staan aan wal, zal ik maar zeggen. Misschien moeten we maar respect hebben voor al die Nederlandse bands die nietszeggende kretologie of inhoudsloze kritiek over zich heen gekieperd krijgen. Als je in Nederland met je kop boven het maaiveld uitkomt... Ach, zullen die stuurlui zelf ooit een cd in elkaar gezet hebben denk ik dan. Natuurlijk mag je je smaak laten zien en bands op inhoudelijke punten beoordelen, daar is deze site voor, maar kom dan wel met argumenten. Nee ik ben geen fan van Di-rect, maar je moet wel de grootste azijnpisser zijn als je hier niet een bepaalde kwaliteit in terug hoort. De kritiek op de nieuwe zanger gaat niet voor mij op. Ik hou wel van zang met een rauw randje. Dit klinkt als een mix van Ray Wilson (Stiltskin/Genesis), Don Henley (The Eagles) en Kelly Jones (Stereophonics). Wat mij betreft mogen de voorzichtige progressieve elementen in de muziek wat verder uitgebouwd worden, zodat de band zich echt gaat onderscheiden, maar dat lijkt me slechts een kwestie van tijd. Dit bandje gaat plezierig volwassen worden. Mooi plaatje!

met minder woorden:

het kan idd nog veel slechter

avatar van Doc
Doc
Voorzichtig progressieve elementen?
Ik hoor ze niet, maar misschien komt het omdat ze zo voorzichtig zijn dat je ze niet kunt waarnemen.
Misschien luister ik zonder het te weten naar een heel nieuw genre, met Di-rect als grondlegger van de nieuwe "voorzichtige progressieve" rock.

Hoe dan ook:
Ik heb een iets ander beeld bij het "plezierig volwassen worden".
(al zijn ze er met die nieuwe zanger wel wat op vooruit gegaan)

avatar van symfoton
Ter verduidelijking ik bedoel progressieve rock, als ik spreek over 'progressieve elementen'. Niet dat het een synoniem is voor vooruitstrevend, want dat is het zeker niet. Progressieve rock die bands als Queen en The Who konden maken. Ik beweer dus niet dat Di-rect iets nieuws maakt of iets wat je nog nooit eerder gehoord hebt. Voor mij persoonlijk klinkt het gewoon lekker, niks meer, niks minder. Als het jouw smaak niet is, so be it. Ik kijk er zelf ook van op dat ik een plaat van Di-rect goed vindt. Je hoort trouwens wat progressieve rock in de tweede helft van "Walk With Me". 'Voorzichtig', omdat het (nog) niet overtuigend aanwezig is.

Doc schreef:
Di-rect als grondlegger van de nieuwe "voorzichtige progressieve" rock.

ok mijn intresse is gewekt

avatar van R2DeepThroat
Vind ik toch best wel een verassend album van de Nederlandse amateurtjes. Iets meer volwassen, en het klinkt al iéts beter.
Lyrics is nog altijd dezelfde rotzooi, gewoon wat bij elkaar zwanzen.
Gemiddelde poser-rock van Di-rect. Nog altijd fail in wat ze proberen.

Misterfool
Meh, ben nog niet overtuigd. Er is verbetering ten opzichte van de vorige DIrectalbums(zover ik die ken), maar het niveau ontstijgt nauwelijks dat van een middelmatige FMpopper. Walk with me is dan verassend genoeg wel een lekker nummer. Guilty pleasure wellicht?

avatar van harm1985
dutchmusic schreef:

ik hoop inderdaad nog een lange weg te gaan, ik zit nu na 40 jaar muziek verzamelen op zo'n 2000 Lp's, 3000 cd's en een itunes library van zo'n 20.000 liedjes alles legaal en van klassiek via rock naar jazz en dance. Dit is misschien een wat brede muzieksmaak voor de azijnpissers hier. Dit album van Di-rect heeft in mijn verzameling net als de vorige 3 trouwens een speciale plaats omdat ik het uniek vind dat zulke jonge gasten zo'n hoog niveau kunnen bereiken.

Tja, Bob Dylan was pas 22 toen hij Freewheelin' opnam en 24 ten tijde van Bringing it all Back Home en Highway 61 Revisited... 3 revolutionaire platen die de muziekwereld voorgoed veranderden.

Die gasten van Di-Rect zijn al eind 20 en het enige wat zij bereikt hebben is een groep 15 jarige bakvisjes aan het krijsen te krijgen. Zelfs een internationale doorbraak lukt ze niet (kan me ooit een MTV programma herinneren waar ze in een busje door de VS toerden en maar moeilijk aan de bak kwamen, zelfs in de meest obscure barretjes).

Rizz
Achja, het is maar net aan welke eisen je een band stelt. Ik vind Di-rect ook niet zo goed dat het buitenland ze perse moet horen, maar ze hebben plezier in wat ze doen en maken leuke liedjes, meer verwacht ik ook niet van ze maar ben toch wel een beetje trots op ze.
Het past goed op 3fm tussen al die nummertjes waarin het niveau ook vrijwel altijd constant blijft.

En nee, dat had je al goed gezien; Di-rect kun je idd niet vergelijken met Bob Dylan

avatar van VanDeGriend
Onnodige quote verwijderd

harm1985 schreef:

Wel weten waar je het over hebt als je eea wilt aanhalen om je mening te ventileren

Dat touren met een busje was en contest van 2 relatief onbekende bandjes die van mtv de opdracht kregen om zonder geld door amerika te touren, ene band van oost naar west, noord naar zuid kan ook,andere band tegenovergestelde richting, en ja men kwam moeilijk aan de bak, net als duizenden andere niet per definitie slechte bandjes

Zich op de kaart zetten, daar ging het programma ook niet om, ging om de ervaring van bandjes zelf

btw, Dylan, eeuwig overschat

avatar van Slowgaze
Zei de Tool-fan. Nochtans is Bob nog lang geen Leonard Cohen en dat weet hij zelf wel heel goed.

Dat argument over leeftijd is echt onzin. Een goede scholing, flinke boekenkast, de juiste muziek en (ook niet onbelangrijk) een slechte jeugd en eindeloos veel ellende kunnen een muzikant ook heel snel volwassen krijgen.

met de komst van Marcel is het idd wel beter geworden, vooral nummer walk with me is wel heel wat anders als wat ze eerst maakte. laat ze maar meer van dat soort nummers maken:P

avatar van Snoeperd
Walk with me is idd een heerlijk nummer. Die bass erin
maar de hele plaat is geweldig, het album is van constant ( vrij hoog ) niveau met uitschieters als Forgiveness, Walk with me, Mr man en nog wat, maar daar weet ik de naam niet van.

In ieder geval wel heel fijn dat Tim akkerman weg is want dit zijn wel veel betere composities en het is gewoon een zeer goede plaat.
Er zijn wel veel Coldplay invloeden maar zo erg is dat helemaal niet

avatar van lauradance
ik heb eindelijk het album volledig geluisterd en ik ben er niet van onder de indruk. naar aanleiding van de 2 singels toch interesse ontwikkeld maar deze is nu weer weg. de rest van het album is zeurderige, rustig voortkabbelende gitaarmuziek.

Meer liedjes zoals de singels ajb !

avatar van freakey
Eerlijk, zonet Walk with me op een promo-sampler geluisterd, is een heel aardig nummer!

Als die zanger z'n bek maar hield....

Misterfool
door walk with me heb ik nog de hoop ooit nog eens, zonder schaamte,openlijk te kunnen zeggen dat ik een direct cd geluisterd te hebben. Het is een stap in de goede richting heren.

avatar van Chronos85
Zegt hij, en geeft 2 sterren...