Saybia - The Second You Sleep (2002)

Denemarken
Label: EMI

1. 7 Demons (3:34)
  2. Fool's Corner (4:16)
  3. The Second You Sleep (4:21)
  4. Snake-Tongued Beast (4:19)
  5. Joy (5:10)
  6. Still Falling (3:38)
  7. The Day After Tomorrow (3:59)
  8. In Spite Of (6:18)
  9. Empty Stairs (5:24)
  10. The Miracle in July (6:46)
  11. The One for You (6:04)
Nubis schreef:

Saybia - saai.

Zag het nog weer eens op tv -> Pinkpop. Zo saai gewoon.
Echt, ik snap niet wat er zo leuk is aan al die Engelse bandjes afgelopen jaren.

Saybia komt uit Denemarken, maar dat terzijde. Saybia heeft een zanger met een geweldige stem en met deze cd genoeg variatie in de liedjes. Door deze grote variatie wordt deze cd nooit saai (voor mij).

Saai ?
Ik begrijp wel dat sommige mensen dat vinden. Ik vind het superrelaxte muziek...
Na wat uurtjes Interpol even weer Saybia.
Het boeiende van Saybia is dat ze wel (in mijn ogen) het niveau van bijv. Floyd halen in sommige nummers. Denk bijv. aan 'us and them' en luister dan eens naar het laatste nummer van TATD.
Luister dan ook naar de live-versie van 'joy' en je hoort een gitaarsolo die wel wat weg heeft van de 'comfortably numb solo'. Ach, misschien overdrijf ik maar Saybia is een echte kwaliteitsband, net zoals Interpol, Coldplay Floyd en anderen.

Eén woord: GE-WEL-DIG!

Jordy schreef:

Héél erg Coldplay, maar dan met een mindere stem en mindere teksten (je hoort toch dat ze Deens zijn).

Laat me niet lachen zeg... Jij vindt dat Søren een mindere stem heeft dan Chris Martin? Tssss! Heb je wel eens goed geluisterd naar het verschil tussen beide? Chis Martin heeft maar een fragiel stemmetje hoor...

avatar van Jordy
BenicioDelToro schreef:

Kun je niet normaal reageren?

Jordy schreef:

Kun je niet normaal reageren?

Ja, sorrie hoor. Ik begrijp het gewoon niet. Maar laten we het er maar op houden dan we een verschil van mening hebben.

BenicioDelToro schreef:

Zo fragiel vond ik zijn stem anders niet klinken bij het concert in het Gelredome... Als je beweerd dat hij niet kan zingen, dan zou ik toch even een concertje meepikken van ze.

ik beweer niet dat hij niet kan zingen, ik beweer alleen dat ik zijn stem 'zwakker' vind dan die van Søren Huss...

BenicioDelToro schreef:

Je had het over een fragiel stemmetje.

Maar goed, dat je Soren Huss beter vindt, dat is je mening. Daar valt niks over te zeggen.

Nicolage Rico schreef:

Ik ben bij Coldplay in Arnhem geweest en bij Saybia in 013 dit jaar. Soren maakt kwa stem toch veel minder fouten eerlijk gezegd en klinkt ook veel zuiverder. Chris was absoluut niet slecht, maar ik vond persoonlijk Soren een stuk beter zingen.

zwak, fragiel... komt in feite op hetzelfde neer.
en bedankt voor de back-up, KS-Racing! jij snapt me tenminste.

Mensen, moet de gemiddelde score niet >4 voor deze top-cd ?

avatar van Conway Twitty
ik heb nu ongeveer de helft van het album en ik ben zeer benieuwd

Conway Twitty schreef:

ik heb nu ongeveer de helft van het album en ik ben zeer benieuwd

En je geeft nu al een 0,5: dat is knap! (Je stem stond er al eerder dan deze post).

Hoe benieuwd ben je dan nog eigenlijk

avatar van Music4ever
aERodynamIC schreef:

Hoe benieuwd ben je dan nog eigenlijk

Je kunt Conway Twitty beter maar niet serieus nemen.
Hij zegt wel vaker gekke dingen.

Music4ever schreef:

Je kunt Conway Twitty beter maar niet serieus nemen.
Hij zegt wel vaker gekke dingen.

Dus die stem van die kerel moet verwijderd worden. Eigenlijk moet zoiemand sowieso verwijderd worden bij musicmeter. Als hij telkens stemt, terwijl hij het album niet heeft geluisterd...

avatar van Nicolage Rico
Ik wil toch graag een stukje schrijven over dit album, aangezien ik er nog steeds veel plezier aan beleef.

1. 7 Demons
Een geweldige opener, wat mij betreft. Het nummer heeft misschien een makkelijke opbouw, maar dat baat niet. Heerlijke zang overheerst. Søren Huss zingt met veel gevoel waardoor je direct beetgepakt wordt bij de eerste noot. Ik kan nu al zeggen dat het gevoel me niet meer loslaat.. Dit is toch wel de sound van Saybia. 4,5 *

2. Fool's corner
Qua sfeer een beetje hetzelfde als "7 Demons". Persoonlijk vind ik dit het beste nummer van de plaat.
Echt een prachtig refrein. Na de gitaarsolo komt een geweldige ontlading. Wat mij betreft het mooiste stukje van de cd. Telkens weer een orgasme voor het oor. Dit nummer blijf ik wel koesteren, dus niet TE vaak luisteren. Tekstueel ook prima in orde.
Meer sterren kan ik niet geven, dus 5*.

3. The second you sleep
De titelsong. Weer een prachtig nummer. Ik kan wel zeggen dat dit album ijzersterk begint. Dit nummer ligt al snel makkelijk in het gehoor. Het nummer doet ook vermoeden dat ik Saybia al jaren en jaren ken, op de één of andere manier. Ik heb ze eigenlijk een jaar geleden pas "ontdekt". Het refrein, met gewaagde uithalen, vind ik schitterend. Je houdt ervan of niet. 4,5 *

4. Snake-Tongued Beast
Het begin klinkt goed, maar verder heeft dit nummer me niet veel te bieden. Het luistert best lekker weg, maar is op veel momenten redelijk saai. Dit nummer heeft ook een wat ruiger sfeertje dan de eerste 3 tracks. 3,5 *

5. Joy
Het eerste wat bij me opkwam bij dit nummer was "Keane". De opbouw en het instrumentale - op de gitaren na - doen me veel denken aan de liedjes van Keane. Verder geen blaam voor Saybia, dit album kwam immers eerder uit dan "Hopes and Fears".
Lekker rustig nummer, maar mist de kracht van de eerste 3 nummers. 3,5 *

6. Still falling
Prachtige opbouw. Bij dit nummer kan je lekker wegdromen... ik tenminste. Heerlijke, lange uithalen bij de climax. Verder een lied met veel variatie, waar ik wel voor val. "Still falling" is één van de toppers van dit album. 4,5*

7. The day after tomorrow
Waarschijnlijk het bekendste nummer van dit album. Vind ik niet gek, want het refrein is pakkend. Een echt meezing-lied. Het is een wat zoepsappig nummer, waardoor ik kan begrijpen dat velen hierop zullen afknappen. De zoetsappigheid wordt iets verminderd door de goede gitaarsolo. Heerlijk nummertje weer. 4*

8. In spite of
Volgens velen het beste nummer. De sfeer is weer ok, maar toch begrijp ik niet dat dit nummer tot de favoriet wordt gerekend van de meesten. Persoonlijk vind ik dit nummer iets te traag. Beetje overschat. 3,5 *

9. Empty stairs
Heerlijk begin weer. Komt een beetje in de buurt van de eerste 2 nummers, qua opzet. Toch een stukje minder. Dit komt voornamelijk door het refrein, dat mij minder aanspreekt. 4*

10. Miracle in July
Voor mij nog steeds een groeier. Het instrumentale, uitgestrekte einde is geweldig! Dit zou ik live graag een keer mee willen maken! Dit is misschien ook het laatste lied dat ze spelen bij een concert? Of heb ik het mis? 4*

11. The one for you
Na de eerste luisterbeurt viel dit nummer me zwaar tegen. In eerste instantie vond ik dit nummer tekstueel iest zwakker. Het refrein vond ik ronduit irritant. De zang is verder perfect, maar het is zo jammer van het refrein. Dat verdiend dit sterke album niet. Met name vanwege de instrumentale ondersteuning ben ik dit nummer gaan waarderen en kan ik toch op een 3,5 * uitkomen.

Eindconclusie:
4,5 *. Vanwege de enorm mooie zang, de sfeer, eigen sound en de prachtige liedjes die erop staan! Helaas een paar mindere nummers. Hopelijk kunnen ze een perfecte 3e album maken. Maar goed, dat lukken verdomd weinig bands.

avatar van otherfool
Leuke en sympathieke band, maar het wil desondanks toch niet helemaal vlotten tussen mezelf en deze debuutplaat. Seven Demons, The Day After Tomorrow en Empty Stairs zijn prachtige songs, maar een hele plaat is voor mij een overdosis.

3*.

otherfool schreef:

3*.

Wat vind je van "Fool's corner" dan? Lijkt op nr.1, die je geweldig vindt...

avatar van Nicolage Rico
10. Miracle in July 4* > verhoogd naar 4,5 * Het is gewoon een ijzersterk nummer. Misschien muzikaal wel het beste nummer van het album.

"Fool's corner", "The second you sleep", "In spite of" en "Miracle in July" zijn 5* waard: stuk voor stuk prachtige songs, mooi opgebouwd, prachtige gezongen, ... top!

"Seven demons", "Still falling","The day after tomorrow" en "Empty stairs" zijn goed voor 4.5*: ook heel goede songs, maar halen net niet het niveau van de vorige 4

"Joy" krijgt 4*: minder begin, maar breekt halfweg prachtig open

"Snake tongued beast" en "The one for you" 3*: op zich geen onaardige nummers, maar ze passen naar mijn aanvoelen niet echt in de sfeer van dit album, het eerste nummer is té hard, té druk, het tweede dan weer té zacht, té melig

Totaalbalans: een dikke 4.5*: geweldig nummers, knap gezongen, prima opgebouwd, enkel spijtig van de 2 lelijke eendjes

VERDOMT MOOI ALBUM IK HOU ERVANNNN!!!!!!!!! sorry liet ik me gaan hier? doe je niks aan

greetz shivie 4,5*

The Day After Tomorrow en The Second You Sleep prachtige nummers allebei .

Iceman schreef:
The Day After Tomorrow en The Second You Sleep prachtige nummers allebei .

En de rest niet????

Nicolage Rico schreef:

Al een tijdje verhoogd naar 5+ * Echt elke keer uit je plaat bij dit nummer.

En de rest niet????

Ken de rest eig niet zo goed .

avatar van the viking
De muziek gaat nog wel ,al valt de cd qua originaliteit enorm uit de toon ! Hutsel Keane,Muse en Aha door elkaar met een klein sneufje Jeff Buckley en wat krijg je Saybia !

Voor de muziek 3.0
originaliteit 1.5*

waardering totaal 2.5 *(afgerond naar boven)

met vriendelijke groet the viking

Muse?

o_ô dat is wel het laatste wat ik erin hoor

avatar van Music4ever
ll_sparrow schreef:
Muse?

o_ô dat is wel het laatste wat ik erin hoor

Ja idd, en de vergelijking met Jeff Buckley is ook ver te zoeken.

the viking schreef:

Voor de muziek 3.0
originaliteit 1.5*

waardering totaal 2.5 *(afgerond naar boven)

met vriendelijke groet the viking

Ja, en Keane was later. Dus... Beetje onzin-berichtje.