Saybia - The Second You Sleep (2002)

Denemarken
Label: EMI

1. 7 Demons (3:34)
  2. Fool's Corner (4:16)
  3. The Second You Sleep (4:21)
  4. Snake-Tongued Beast (4:19)
  5. Joy (5:10)
  6. Still Falling (3:38)
  7. The Day After Tomorrow (3:59)
  8. In Spite Of (6:18)
  9. Empty Stairs (5:24)
  10. The Miracle in July (6:46)
  11. The One for You (6:04)
avatar van titan
titan (crew)
Onmisbaar voor liefhebbers van bands als Travis en Coldplay. 4,5*

5 sterren album, het is dat ik niet meer kan geven.

Ik was al fan van ze, maar sinds ik ze vorig jaar live heb gezien op Pinkpop kunnen ze helemaal niet meer stuk. Wat een nummers, wat een gevoelige muziek, wat een performance.

Zwaar onderschat album. Wel begrijpelijk want de vergelijkingen met bands als Coldplay en Radiohead zijn niet van de lucht en dan is het makkelijker om te kiezen voor die bands. Niet terecht. Dit album staat op zichzelf. Toen ik ze live in Rotown Rotterdam zag wist ik het zeker: dit is een grootse band met een geweldige zanger !

Mik
I stayyyyyy to watch you faaade awaaaaaaayyyy ... Bleh

Mik schreef:

I stayyyyyy to watch you faaade awaaaaaaayyyy ... Bleh

Flashbacks naar idols. Man, wat heb ik om die vent ongelofelijk hard moeten lachen.

avatar van tovenaar
Hij (Wouter) is ook mijn favoriet...

Helaas, ondanks dat ik groot liefhebber ben van coldplay kan dit me totaal niet boeien.

Het doet mij trouwens eerder denken aan radiohead (zal wellicht door de stem komen), maar dan zonder ook maar enigszins interesse te kunnen wekken.

Jammer, had me er veel van voorgesteld.

avatar van Jordy
Eerste tracks vond ik erg aardig. Héél erg Coldplay, maar dan met een mindere stem en mindere teksten (je hoort toch dat ze Deens zijn). Toen ik er halverwege achterkwam dat deze groep de schuldigen zijn aan het afgrijselijke The Day After Tomorrow heb ik het maar voor gezien gehouden...

Lijkt best veel op Coldplay inderdaad.

Het leuke aan dit album is dat er niet een paar hitjes op staan en verder mindere nummers. Dit is het eerste album wat ik hoor waarvan ieder nummer goed is. Bravo. 5 sterren.

Jordy schreef:

Dit kun je niet menen! Dat is een van de mooiste nummers, met o.a. een prachtige gitaarsolo. Echt een prachtig album is dit. Seven Demons, The Second You Sleep, Joy, The Day After Tomorrow, The One For You: stuk voor stuk hele mooie nummers! Ik geef dit album 4.5 ster.

Ziggy007
Het zal me ongetwijfeld kwalijk genomen worden door een zeker iemand, maar dit album valt me erg tegen na het luisteren van hun laatste album uit 2004. Door het hoge gemiddelde hier en het succes van het laatste album, ook deze maar is beluisterd. Dat was een eens maar nooit weer ervaring. Wat valt dit album tegen, en tegelijkertijd: wat is Saybia dan vooruit gegaan met TATD Ik blijf steken op 3*

Even een vraagje voor de Saybia fans. Hebben zij ooit het nummer Save Me uitgebracht, hetzij op een EP hetzij op een B-side of oid Ik weet mijn god niet hoe ik er aan kom, maar er staat dat hij van Saybia is alleen kan ik ze er niet snel in herkennen . Dus heeft Saybia het nummer Save Me gemaakt of moet ik naar een andere band zoeken ?

Dat 'probleem' had ik ook al, ik heb ook nog 2 andere nummers, Love is Shining en Come Closer waarvan ikwel benieuwd ben waar ze vandaan komen..

Ja dat gitaar deuntje vind ik toch wel erg lekker klinken moet ik zeggen. Ik ga even researchen .

Edit:
Ik heb hem inmiddels gevonden. Hij stond op de de 1e demo van Saybia.

[Demo] Saybia
1 - Painfull Memories
2 - Love is shining
3 - Save me
4 - Waiting
5 - The story

Het nummer is dus van Saybia en ik heb die andere nummers ook via het internet . Ben benieuwd of het nog ergens als bonus is opgenomen. Ik vind het een stuk beter klinken dan hun 1e album . Maar goed, ze hebben het met These Are The Days ruimschoots goed gemaakt .

beaster1256
deze plaat ken ik niet - moet hem dringend eens beluisteren - dan kom ik terug met mijn mening -

JonnieBrasco
Voordat ik gisteren naar hun (geweldige!) concert in Groningen ging, heb ik afgelopen week deze cd nog een paar keer gedraaid. Ik kom bij dit album niet verder dan 3,5*. Waar het volgens mij op neer komt: De meeste nummers op dit album (met name de eerste drie) zijn eigenlijk te simpel voor het 'muzikale kunnen' van de band. The Day After Tomorrow vind ik wel 4,0*, en In Spite Of (4,5*) is een song van de kwaliteit van het tweede album, maar het komt op deze plaat verder niet echt uit de verf vind ik. Ook qua geluid niet. Het was ook duidelijk te horen tijdens het concert: De nummers van het tweede album These Are The Days zijn gewoon stukken beter.

De meningen hier lopen nogal uiteen. Voor mij de nummer een op m'n top 10. TATD staat er ook in trouwens met m'n favoriete nummer 'stranded'. Absoluut kopen deze plaat ! Nummer als fools corner; joy; empty stairs zijn gewoon juweeltjes...

obsessed schreef:

Er zijn e.p.'s van Saybia te verkrijgen waar deze nummers op staan. Het zal niet makkelijk zijn om daar aan te komen: ik denk zelfs dat ze niet meer via de reguliere kanalen te koop zijn.

Als er zoiets zou bestaan als de perfecte popplaat zou deze heel erg dichtbij komen. "Meisjesmuziek" of niet: dit zijn gewoon erg mooie liedjes. Mijn favorieten zijn het mooie "The Second You Sleep", het lekkere up-tempo "Snake Tongued Beast", "Empty Stairs", maar vooral het werkelijk briljante "In Spite Of". Naar mijn mening had dit de 'grote' hit moeten zijn en niet het aardige, maar enigzins zeikerige en snel saai wordende "The Day After Tomorrow". Wel jammer Saybia dit niet heeft voortzetten met het tweede album, die naar mijn mening vele malen minder sterk is. Prachtplaat, 5 sterren.

JonnieBrasco schreef:

Hier ben ik het dus in z'n geheel niet mee eens, ik vind de nummers op de eerste plaat vele malen beter. Muzikaal gezien ook, zoek de nummers maar eens uit! Dat lukt bij "These Are The Days" meestal in enkele seconden, bij deze plaat is dat vaak veel moeilijker. Voorbeeldje: "I surrender" van de tweede plaat begint met een hartstikke leuk introotje en een mooi couplet, maar dit wordt gevolgd door een vreselijk standaard en zeikerig refein. Dat is bij songs als Snake-Tongued Beast wel anders. Ik vind de songs op deze plaat veel gelaagder, maar goed: meningen verschillen blijkbaar nogal. Ik ben het wel eens met je bewering dat "In Spite Of" het beste nummer van deze plaat is!

In spite of, was ik hierboven nog ff vergeten...Ook live gespeeld een wereldnr.
En met TATD: het is een minder toegankelijke plaat. Bijv. het nummer 'the haunted house on the hill' vond ik in het begin nogal saai en zeikerig. Na (tig keer) draaien vond ik het echter briljant...

avatar van Nicolage Rico
Goed album. "Joy" heeft veel weg van Keane, terwijl "In spite of" erg veel weg heeft van Coldplay.

Ik zal snel TATD aanschaffen. Ben benieuwd welke beter is.

Benninf schreef:

Inderdaad. Ik vind het ook een lekker nummer. En vergeet "Fool's corner"' niet. Ook een geweldig nummertje.

Nicolage Rico schreef:

Ik zal snel TATD aanschaffen. Ben benieuwd welke beter is.

Ik hoor bij TATD ook diverse malen een vergelijk met Floyd, zeker bij het laatste nummer. Laat nou de gitarist een Floyd-shirtje aanhebben, tijdens het concert dat laatst op mtv was te zien.

avatar van Nicolage Rico
Tot nu toe vind ik "Fool's corner" het best. Men, wat een heerlijk nummer is dat... Vooral de ontlading na de pianosolo. Geweldig!

avatar van Music4ever
Heel mooi album met eigenlijk alleen maar goede nummers.
Ik kan ook niet een 'mooiste nummer' eruit pikken.
Ben benieuwd hoe hun opvolger 'These are the Days' is.
Dat album moet ik namelijk nog kopen.
Ik ken één nummer,dat is 'I Surrender' en die vind ik werelds.

Music4ever schreef:

Ik kan ook niet een 'mooiste nummer' eruit pikken.

Is ook erg moeilijk natuurlijk. Het duurt vaak een tijdje voordat je je favoriet eruit kan pikken. Daar komt bij dat je favoriete track weleens kan wijzigen.

Momenteel is mijn favoriete lied "Fool's corner".

"Still falling" begint ook beter en beter te worden..

avatar van Music4ever
Nicolage Rico schreef:

Momenteel is mijn favoriete lied "Fool's corner".

"Still falling" begint ook beter en beter te worden..

Ja,ik neig ook naar ´Fool´s Corner´ als favoriete nummer.
Maar wat ik al eerder zei,het zijn allemaal goede nummers.

Saybia - saai.

Zag het nog weer eens op tv -> Pinkpop. Zo saai gewoon.
Echt, ik snap niet wat er zo leuk is aan al die Engelse bandjes afgelopen jaren.
En dan zijn het ook van die gitaarbandjes, heel simpel: zang, bas, drums, gitaar. En piano is ook vaak erg interessant geloof ik.

Nou, mij niet gezien.
Alleen Coldplay bijvoorbeeld vind ik erg leuk. Maar dat vind ik ook erg anders dan Keane en Saybia.

avatar van andré
Nubis schreef:

Saybia - saai

Woohoo! een medestander! Ook ik snap helemaal niets van het succes van deze band. Vervelende zeikliedjes. Ongelofelijk dat het zo populair is in Nederland, en dus ook op MuMe. Keane en Coldplay vind ik dan wel stukken beter, maar ook daar ben ik zeker geen liefhebber van.