Saybia - The Second You Sleep (2002)

Denemarken
Label: EMI

1. 7 Demons (3:34)
  2. Fool's Corner (4:16)
  3. The Second You Sleep (4:21)
  4. Snake-Tongued Beast (4:19)
  5. Joy (5:10)
  6. Still Falling (3:38)
  7. The Day After Tomorrow (3:59)
  8. In Spite Of (6:18)
  9. Empty Stairs (5:24)
  10. The Miracle in July (6:46)
  11. The One for You (6:04)
avatar van Darkshines
Nicolage Rico schreef:

Je had het over een fragiel stemmetje.

Maar goed, dat je Soren Huss beter vindt, dat is je mening. Daar valt niks over te zeggen.

Dan had je Chris martin eens moeten horen op live Aid. Dat vond ik dus ook fragiel. Viel me tegen, nee dan geef me deze zanger maar.

Sterk album. Kwam er laatst achter dat ik deze 2 jaar geleden van een oom had gekregen en had hem nog nooit beluisterd. Wat zonde!
Alle nummers zijn goed behalve de laatste, The One For You dat vind ik een beetje standaard nummer. Niet zo bijzonder.
Voor de rest een zeer sterk album.

deze second you sleep van saybia is gewoon het beste album ooit in zijn stijl,daarom ook een 5 want wat dit album met mé doet heeft nog geen enkel voorgedaan.muziek moet mijn gevoelige snaar raken,laten we zeggen dat zo'n muziek mij het meeste pakt en saybia geeft mij dat meer dan wie dan ook!vooral deze second you sleep vermits ik these are the days iets minder vond in zijn geheel want ook daar staan er evn mooie pareltjes op als op deze.al bij al vind ik dat dit album nog betere kritieken zou moeten krijgen maja er zijn altijd mensen die hun ziel niet kunnen blootlegge!!ahja en wat is er nu mis met the one for you--->wat een lekker nummer en dan nog commentaar saybia is de groep waar ik altijd van gedroomd heb maar is werkelijkheid geworden................

avatar van Ali Chemicali
Ik vond het hitje dat ze hadden niet veel jofels, maar as er zoveel mensen enthosiast zijn over dit album, moet ik maar eens even gaan overwegen of het wel wat is

avatar van Zwammer
Dit is volgens mij echt een groeiplaatje. Ik heb hem nu een keertje of 5 geluisterd en de nummers The Second You Sleep, The Day After Tomorrow en Fool's Corner springen er echt bovenuit. Toch heb ik het gevoel dat de andere nummertjes ook pareltjes zijn en dus ga ik nog verder met het ontdekken van deze cd

Album wordt alsmaar beter en beter. Lekker rustige muziek, die ook goed blijft. Ook heeft dit album nauwelijks tot geen slechte punten. Mooie stem ook die zanger heel prettig om naar te luisteren. 4,5* Misschien dat het een keer 5* gaat wat wel waarschijnlijk lijkt aangezien het toich alleen maar beter wordt.

Dit is één van de weinige albums waarop ik geen enkel skipmoment kan ontdekken. Vandaar een prominente plaats in mijn top 10.

rayman schreef:

Kruipt naast rayman en schudt

avatar van lebowski
rayman schreef:

Prominent?

Mojo Pin
Prima band, en zelfs ZZ Top invloeden ontdekt bij Saybia
De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

mooi mooi mooi! kippenvel album! 4,5* empty stairs als favo van mij!

avatar van ZERO
"The day after tomorrow" komt mij wel erg bekend voor... Is dit als soundtrack gebruikt voor een film of serie ofzo? Of is dit gecoverd? Ik heb vaag het vermoeden dat ik dat nummer ook in het Nederlands ken... Of ken ik het gewoon omdat het een hitje geweest is?

Volgens mij is dat wel een hitje geweest inderdaad

avatar van ZERO
Mik schreef:
I stayyyyyy to watch you faaade awaaaaaaayyyy ... Bleh

Wel, dat was eigenlijk ook het eerste wat ik dacht. 'The second you sleep' was het eerste nummer dat ik hoorde en ik was ...euh... "niet onder de indruk"!

Maar 'The day after tomorrow' vind ik echt prachtig. Bovendien zijn er hier een paar personen die dit album hoog aanprijzen en wiens smaak toch deels gelijk loopt met de mijne (aERodynamIC, rayman...). Ik ga de rest van het album dus nog zeker luisteren en misschien vind ik het wel wat! Wie weet ga ik zelfs 'The second you sleep' nog waarderen...

Mojo Pin schreef:
Prima band, en zelfs ZZ Top invloeden ontdekt bij Saybia
De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

ZZ Top invloeden?? Wat, het haar van de leden?

Verder wel een goede plaat

Deze wil ik hebben! CD heb ik bij een vriend gehoord, lijkt mij een leuke CD.

avatar van Discoverme
The Second you Sleep en The Day after Tomorrow zijn twee wereldnummers. "Second, is een meeslepende ballad met melancholische uithalen die ook erg 'leuk'zijn om onwijs hard mee te schreeuwen

"The Day after..." is zo'n herkenbaar verliefdheids nummer..I tell you tomorrow...or the day after tomorrow...gecombineerd met een super gitaarsolo, helemaal top....de rest moet ik weer even boven zien te halen...*gaat op zoek en neemt een duik in de cd-collectie..

avatar van Pinsnider
Louis2703 schreef:
Deze wil ik hebben! CD heb ik bij een vriend gehoord, lijkt mij een leuke CD.

Gezien jouw top 10 kun je deze CD blind aanschaffen... Gegarandeerd!

Pinsnider schreef:

Gezien jouw top 10 kun je deze CD blind aanschaffen... Gegarandeerd!

Oh, nou, ok. Dan moet ik m maar snel aanschaffen.

avatar van Jason28
Echt een top cd, vanwege deze cd ben ik naar hun concert geweest in de Melkweg en ze zijn live erg goed. Helaas is hun 2e cd iets minder. Maar dit album heeft een verdient plekje in de MUME top 100.

Prachtig album, helemaal mijn stijl inderdaad!

Inderdaad, een heerlijk album

Ben m nu voor de 2e keer aan t luisteren. Seven Demons is tot nu toe mijn favoriet!

Wat een briljante CD, prachtige sound en maar een "wat minder" nummer. Gewoon briljant.

avatar van Nicolage Rico
Louis2703 schreef:

Welk nummer vind je minder?

The One For You

The One For You

Inderdaad, dat nummer is echt slecht vergeleken met de rest van het album, dat is prachtig: 4,5*

avatar van Joy4ever
Heerlijke cd. Geweldige stem. Live klonk het allemaal net zo lekker. Jammer dat hun tweede cd een stuk minder was. Prima band.

Saybia - The Second You Sleep.

Seven Demons De opening van deze CD, als je de CD voor het eerst luistert ligt dit nummer het best in het gehoor. Tevens het eerste nummer wat ik hoorde van Saybia, mooi refrein. Je kunt hier spontaan van gaan meezingen, niet moeilijk, lekker hard. 4,5*

Fool's Corner Mooi nummer, lekker rustig. Net als bij een wekker is dit de snooze na het alarm. Daarna wordt je langzamerhand naar het einde wordt getrokken en kan ik het alleen nog een briljant nummer noemen. 5*

The Second You Sleep De titeltrack, zit qua dynamiek tussen Seven Demons en Fool's Corner in, You close your eyes, and leave me naked by your side ook weer die opbouw in het nummer. Dan het refrein. Leuke tekst alleen wordt het daarna steeds herhaald waardoor het leuke een beetje van het nummer af gaat. 4*

Snake-Tongued BeastLekker ruig nummer en het definitieve sein dat je eruit moet komen. Mooi al die gitaren. Een nummer dat niet heel erg op de rest van het album lijkt maar er toch goed tussen past. 4,5*

Joy Het beste nummer van de CD, rustig begin mooie opbouw. De climax wordt bereikt in een magistrale gitaarsolo, vergelijkbaar met van die ouderwetse bandjes.
Dat rustige begin met dat lichte pianospel past ook helemaal in het nummer. 5*

Still Falling Mooi nummer alleen het begin mag ik niet zo, het outro is gewoon weer briljant, net zo hard als bij Snake-Tongued Beast. 4*

The Day After Tomorrow Samen met Joy het beste nummer van de CD, ook weer zo'n licht vaag intro als bij Joy, weer die climax, weer dat mooie einde met die gitaren. 5*

In Spite Of Dit is een buitengewoon mooi nummer, het komt niet in de buurt van Joy en The Day After Tomorrow, maar het refrein is weer fantastisch. Op het einde dat geschreeuw van de zanger past mooi in de berg instrumenten die daar worden gebruikt. 4*

Empty Stairs In het begin wordt over lege trappen gezongen. Handig als je de titel van het liedje niet weet maar voor de rest vind ik het begin niet veel soeps. Dit nummer moet het net als alle voorgangers hebben van het einde (enkele uitzonderingen daargelaten). Maar daarvoor in de plaats krijg je dan weer zo'n prachtig einde waar weer die climax wordt bereikt. 4,5*

Miracle In July Erg bijzonder nummer, mooi gekraak aan het begin, heeft wat weg van Seven Demons. Ligt makkelijk in het gehoor. Dit nummer is eigelijk als enige zonder climax, maar blijft het hele nummer mooi. Toch is het wel wat minder dan onder andere Joy. 4,5*

The One For You Dan komen we bij het laatste en zeker ook het slechtste nummer van de CD. Vergeleken bij al de voorgaande nummers is dit drie keer niks, geen opbouw, geen climax, geen rustig nummer, geen Snake-Tongued Beast achtig nummer. Eigelijk is het niks. Het past over het algemeen niet op de CD. Op de CD is ook zekere sprake van opbouw en climax, maar omdat dit het laatste nummer is wordt die gelijk helemaal afgebroken. Echt het enige minpunt. 2,5*

5 sterren maakt dat samen allemaal. Dat komt omdat op deze CD maar 1 slecht nummer staat. Elke CD die onder deze CD in mijn top 10 staat heeft er meer. En de CD die erboven staat heeft er geen. Dat is de reden waarom deze niet op 1 staat.

You are the one for me

You are the one for me

the one for you is zeker niet het beste nummer,over het algemeen ben ik zeker akkoord maar nu zeggen dat dit het slechtste nummer op dit album is vind ik toch wel wat overdreven.ok misschien heeft het weinig opbouw maar the climax is toch wel het refrein waar ik ontzettend veel kippenvel van krijg!!één ding is zeker:een perfecte afsluiter van dit album!!!