Tame Impala - InnerSpeaker (2010)

Australiƫ
Label: Modular

1. It Is Not Meant to Be (5:22)
  2. Desire Be Desire Go (4:26)
  3. Alter Ego (4:47)
  4. Lucidity (4:31)
  5. Why Won't You Make Up Your Mind? (3:19)
  6. Solitude Is Bliss (3:55)
  7. Jeremy's Storm (5:28)
  8. Expectation (6:02)
  9. The Bold Arrow of Time (4:24)
  10. Runway, Houses, City, Clouds (7:15)
  11. I Don't Really Mind (3:46)
  12. Remember Me [Blueboy Cover Version] *
  13. Desire Be Desire Go [Early Alternate Version] *
  14. Sundown Syndrome *
  15. Half Full Glass of Wine *
  16. Forty One Mosquitoes Flying in Formation *
  17. Sunrise Reprise *
  18. 41 Mojitos Poolside Dub *
avatar van Yamato
Zeer benieuwd naar deze plaat. Solitude Is Bliss vond ik vanaf de eerste luisterbeurt al briljant en dat vind ik nog steeds. Als de rest dat niveau haalt ben ik een tevreden man.

nijme255@adsl
Yamato schreef:

Is inderdaad een fraai visitekaartje voor de cd!

avatar van music4life
Dit is volgens mij 45 jaar te laat uitgebracht

P.S. De muiek van toen was top!!!

Coffee
Alter Ego klinkt erg tof!

avatar van Dorstlesser
Wow, wat een artwork! Acid!

avatar van jurado
Ontdekking van het moment. Fijne psychedelica op de manier zo als ik het graag hoor.
Zelf refereert de band naar het Duitse Colour Haze , gelukkig hoor ik daar niets van terug.
Colour Haze vind ik met afstand de saaiste en vervelendste band uit het (stoffige) stonerwereldje..
Wel hoor ik erg veel Beatles , Cream en een vleugje XTC op een prettige paddotrip. Fuzzig.

avatar van nigeej
zeer gaaf album! klinkt zeer classic , en dat is juist goed!
zeker desire be desire go vind ik een gaaf nummer

jurado schreef:

Ik hou zelf ook veel van psychedelische muziek, maar inderdaad, Colour Haze is te saai voor woorden.

avatar van Dorstlesser
Ben deze aan het binnentrekken.

Vind Tempel van Colour Haze trouwens wel te pruimen hoor. Het is simpele muziek, dat klopt wel, maar dat heeft wel z'n charmes tussen alle gekte tegenwoordig, en het zijn fantastisch opgenomen platen.

twnmrs
Heerlijke muziek

De stem van die Kevin Parker lijkt af en toe een tikkeltje op die van Lennon. Of mag ik dat niet zeggen?

avatar van Dorstlesser
Wat een brute GRAFSCHENNIS om Parker's stem met die van Lennon te vergelijken, ik word er helemaal ONGANS van, bah, wat een wansmaak!

Ik luister dit soort muziek niet zoveel, dus het zal wellicht lang duren voor ik hier een vast oordeel over heb, maar m'n eerste indruk is erg positief!

Broeierige, warme klanken, droney genoeg om goed bij weg te dromen maar ook genoeg spanning en uithalen om de aandacht vast te houden.

Veelbelovende berichten hier, ik ga maar eens op zoek.

twnmrs

Je hebt van die mensen

avatar van scar13
Leuke, verfrissende plaat. De vergelijking van de stem van Lennon kan ik zeker wel begrijpen, is hun debuut even goed als dit album?

Rizz
Dorstlesser schreef:

Zijn stem is niet heilig ofzo? Het kan best zijn dat iemand er aan moet denken. Who cares.
Mijn interesse is in ieder geval gewekt en ik ga deze zeker luisteren.

twnmrs schreef:
De stem van die Kevin Parker lijkt af en toe een tikkeltje op die van Lennon.

De muziek lijkt bij vlagen ook wel wat op The Beatles. Wel een fijn plaatje, maar niet zo goed dat ik er nou echt een 'wow-gevoel' van krijg. Het hele album is eigenlijk één stroom van dromerige, zwevende psych.

Toch mis ik de leadgitaar wel een beetje...

avatar van OmeWillem
Psychedelic hoor, lekker

avatar van Yamato
The Beatles, dat is wat er meteen boven komt drijven bij deze plaat. Eén van de beste platen van 2010 vooralsnog denk ik. Ik heb hem nog niet genoeg luisterbeurten gegund om dat al helemaal vast te stellen maar het lijkt wel die kant op te gaan.

Rizz schreef:

Mijn interesse is in ieder geval gewekt en ik ga deze zeker luisteren.

Merk op de smiley aan het eind van m'n post; ik maakte maar een (flauw/slecht) geintje.

Rizz
Dorstlesser schreef:

Dan had ik hem inderdaad verkeerd begrepen excuses.

Toch al vrij snel een halfje erbij. Ik grijp hier toch vaker op terug dan ik dacht. Het is een klein beetje een groeialbum denk ik.

Klopt het dat deze cd pas op 6 september wordt uitgebracht (in Europa wellicht)? Op cdwow en dvd.co.uk zie ik namelijk die release data.

rabbit
De zoveelste uitstekende band uit Australië, na bands als Wolfmother e.d. komen de heren van de psychedelische rockgroep Tame Impala nu ook met hun debuutalbum. Op hun debuut-EP schotelde ze ons al enkele fantastische psychedelische rocknummers voor en op hun nieuwste album Innerspeaker is dit niet anders. It Is Not Meant to Be opent het album en zet daarmee direct de toon voor de rest van het album, dat een op de jaren zestig geïnspireerde sfeer ademt, inclusief een stem die regelmatig doet denken aan die van John Lennon. Heerlijk wegdromen dus, bij dit zeer aangename debuutalbum van Tame Impala.

avatar van Kaaasgaaf
In mijn wekelijkse radio-rubriek 'De Keuze van Kas' op AmsterdamFM heb ik vandaag dit album besproken, beluister het hier.

Ik blijf dit maar verhogen. Het is met afstand de plaat die ik het meest gedraaid heb de laatste drie maanden.

Alsof John Lennon uit de dood is opgestaan...

Misterfool
dat is geen aanbeveling

beaster1256
zeer benieuwd naar dit cd'tje , alles wat ik hier lees scherpt mijn aandacht , alhoewel ik nog nooit van ze gehoord heb !

Wel een leuke plaat

Toen ik een paar weken geleden tijdens mijn vakantie rond aan het rijden was in de buurt van Katharine, NT, Australië hoorde ik tot mijn verbazing zelfs muziek van deze heren op de radio aldaar.

avatar van jurado
pompompom schreef:
Wel een leuke plaat

Jeetje! Das wel uitzonderlijk voor een band uit Australië, hoe is het mogelijk.

jurado schreef:

Jeetje! Das wel uitzonderlijk voor een band uit Australië, hoe is het mogelijk.

Van Sadistik Exekution heb ik dan weer niets gehoord op de radio