Uriah Heep - Abominog (1982)

Label: Bronze

1. Too Scared to Run (3:49)
  2. Chasing Shadows (4:39)
  3. On the Rebound (3:15)
  4. Hot Night in a Cold Town (4:02)
  5. Running All Night (With the Lion) (4:27)
  6. That's the Way That It Is (4:06)
  7. Prisoner (4:33)
  8. Hot Persuasion (3:48)
  9. Sell Your Soul (5:25)
  10. Think It Over (3:31)
  11. Tin Soldier * (3:49)
  12. Son of a Bitch * (4:08)
  13. That's the Way That It Is [Demo] * (4:27)
  14. Hot Persuasion [Demo] * (4:04)
  15. Think It Ove [Video Soundtrack] * (3:17)
  16. Too Scared to Run [Live] * (4:19)
  17. Sell Your Soul [Live] * (5:43)
  18. That's the Way That It Is [Live] * (3:58)
Ozric Spacefolk schreef:

Dus ook niet benieuwd naar de nieuwe Vandenberg?

Na het beluisteren van drie nummers geloof ik niet dat dat mijn cup of tea gaat worden nee ha. Vandenberg vond ik trouwens vroeger al een aardig bandje maar ook niet meer dan dat. Binnenkort eens mijn geheugen opfrissen met die oude platen.

Om nog even terug te komen op Ken Hensley zijn stijl van keyboard spelen. Eigenlijk heb ik over het algemeen best wel moeite met een Hammond geluid. Op de een of andere manier staat me dat hele geluid gewoon niet aan. Zeker als dat gillend geluid eruit geperst gaat worden. Altijd DE reden voor mij geweest dat ik Purple bijv heel lang niet echt geweldig vond. Ik moet er gewoon niet veel van hebben punt.

Overgens kende ook ik dat hele verhaal niet over het tot stand komen van deze plaat. Maakt direct duidelijk dat ik absoluut geen Heep kenner ben. Altijd geinig dit soort info.

Kronos schreef:

Het is helemaal niet jammer voor mij dat jij een album van Uriah Heep totaal geen Uriah Heep vindt.

Joh het leek wel of je kwaad werd dat ik er een andere mening op na houd omtrent dit album.

avatar van Heer Hendrik
grappig hoor. Binnen 4 dagen zijn het aantal berichten bij deze plaat/cd/album verdubbeld , terwijl het al sinds 2005 op Muziekmeter staan. Hulde aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft gegeven

avatar van iggy
En dat zonder ruzie te maken ha ha.

Ozric Spacefolk
Ik voel niet de neiging tot ruzie. Ik kan geirriteerd raken als mensen met non-argumenten een plaat afzeiken, met termen als 'gedateerd' of 'niet vernieuwend' of 'gejat van'.

Ik snap prima dat mensen dit niet lusten. Misschien dat door het aantal berichten, mensen deze plaat weer eens opzetten, en er stiekem toch van kunnen genieten.

avatar van Heer Hendrik
.......of juist de mening delen dat dit album het niet is

Ozric Spacefolk
Ik blijf een soort ambassadeur van deze plaat.

Hoe bevalt Head First eigenlijk, bij de users die op deze plaat reageren?

Neal Peart schreef:

Dát slaat nergens op, maar ik begrijp wel dat het voor jou zo lijkt als je in een kerk zit waar alle andere meningen klinken als een vloek.

Ik bevind mij echter buiten de kerk, waar dogma's als 'commercieel gedrocht' en 'geen Uriah Heep' klinken als klinkklare zotteklap.

Ozric Spacefolk schreef:
Hoe bevalt Head First eigenlijk, bij de users die op deze plaat reageren?

Head First ken ik niet. Maar Abominog is verdomd lekker. Gisteren weer eens gedraaid en de knappe balans tussen AOR en het stevigere NWoBHM-werk blijft mij erg aanspreken. Eigenlijk dezelfde insteek als Def Leppard uit die tijd, hoewel het eindresultaat behoorlijk verschilt.

Ozric Spacefolk
Ik snap ook niet dat een rockliefhebber een song als deze niet kan waarderen.

Daarbij, Goalby heeft toch echt een stem die doet denken aan Lynott..

YouTube - URIAH HEEP 'THAT'S THE WAY THAT IT IS' VIDEO

avatar van iggy
@ Kronos. Ik bevind me ook buiten de kerk. Vind ik eigenlijk ook geen fijne plek om in rond te hangen. Nooit gevonden ook. Maar buiten dat. Wat is er zo vreemd aan om deze plaat te betitelen als een Heep plaat die echt wel anders klinkt dan de oude Heep. Abominog heeft er eigenlijk geen barst meer mee te maken. Om dat nu neer te zetten als klinklare zotteklap is gewoon onzin.

avatar van ricardo
Maar het bekt wel lekker!

da's ook weer waar ha.

Je bent weer terug merk ik.

avatar van ricardo
Yup beetje last gehad van de donkere periodes van de winter.

Ik ken deze plaat trouwens niet helaas.

Ik heb 1 plaat van uriah heep, en dat is dat magistrale live album uit 1973 waar het samenspel van de onderlinge leden zo geweldig is, zonder dat er echt een uitblinker bij is.

Het werd al eerder geopperd dat deff lepperd wel te vergelijken is qua allure, ook dat is een band zonder echte uitblinker die de show steelt.

ricardo schreef:
Ik ken deze plaat trouwens niet helaas.

Gelukkig!

Ozric Spacefolk
Heep en Leppard vind ik niet echt op elkaar lijken hoor.

Denk eerder aan Thin Lizzy en Rainbow, wat ook geopperd werd.

avatar van iggy
@ Ricardo. Maar goed om je weer terug te hebben!

Ozric Spacefolk schreef:
Heep en Leppard vind ik niet echt op elkaar lijken hoor.

Denk eerder aan Thin Lizzy en Rainbow, wat ook geopperd werd.
bedoel ook niet dat qua sound of muziek ik ze op elkaar vind lijken, maar meer wat allure en uitstraling betreft vind ik def leppard wel een beetje de jaren 80 uriah heep.

Heb dit album vanmiddag nog wel zien liggen in zo,n compacte verzamelbox met nog 7 andere uriah heep albums. Dat vind ik wat teveel van het goede, maar 1 of 2 studio albums gaan er nog wel komen, hetzelfde geld trouwens ook voor thin lizzy, ook daar heb ik helaas nog geen enkel studio album van. Black rose lijkt me wel wat.

Goed om te horen iggy

ricardo schreef:

Goed om te horen iggy

Als mensen bij een plaat reageren, dan ga ik er meestal van uit dat ze geinteresseerd zijn in die plaat.

Ik ben je trouwens helemaal kwijt, als je zegt dat Heep op Leppard lijkt qua allure.

iggy schreef:

Dat is helemaal niet vreemd, want dit is een Uriah Heep plaat die echt wel anders klinkt dan de oude Uriah Heep. Maar dan zeggen dat het geen Uriah Heep is is een beetje gek.

iggy schreef:
Abominog heeft er eigenlijk geen barst meer mee te maken.

Niet overdrijven. Het is nog steeds stevige kwalitatief hoogstaande hardrock met keyboards en veel samenzang. En in plaats van in de seventies te blijven hangen is men op een goeie manier mee met de tijd. Invloeden van de NWoBHM zijn duidelijk aanwezig.

Kronos schreef:

Dat is ook altijd mijn punt geweest. Het duo Abominog/Head First mag er zeker wezen.

Lekkere moderne hardrock/metalplaten en Mick Box maar lekker scheuren.

Ieder z'n meug Ozric. Ik vind het - voor Uriah Heep doen - zwaar tegevallen.
(maar jij vind alles goed van Heep denk ik, ik ben een RUSH fan van het eerste uur, maar een aantl albums vind ik ze gewoon niet goed, dat kan wat mij betreft)

Neal Peart schreef:
Ieder z'n meug Ozric. Ik vind het - voor Uriah Heep doen - zwaar tegevallen.

Nope. Ik vind High and Mighty nogal tegenvallen. Ook Equator en Different World liggen mij niet. Maar die heb ik alledrie een lage score toegekend.

Je doet mij tekort door te zeggen dat ik deze plaat goed vind, omdat ik nu eenmaal alles van Heep goed vind. Zo is dat niet. Deze plaat vind ik gewoon heel erg goed, period!

avatar van Heer Hendrik
en het aantal berichten bij dit album is in 5 dagen nu bijna verdriedubbeld... Het moet niet gekker worden

avatar van Kronos
Wat echt te gek is is dat iemand dat bijhoudt en het resultaat hier ook nog komt melden.

Ik ken Uriah Heep al wel langer maar ben pas de laatste tijd bezig met veel beluisteren. Daarbij moet ik toegeven dat de oude Heep me nog wel wat beter bevalt. Maar daar wordt Abominog geen minder goed album van. Naast de lp nu ook maar op cd aangeschaft.

WPE
Abominog is het voor mij helaas ook niet. Vanaf het moment dat David Byron als frontman er niet meer bij was, dus vanaf Firefly, was de lol er wel van af. En op Abominog doet zelfs Ken Hensley niet meer mee. Ik heb dit album uit nieuwsgierigheid gekocht, het was dat het een aanbieding was, samen met Firefly (die ik iets beter vind), maar zou het niet meer opnieuw kopen. Jammer!

Goh WPE jouw mening had van mij kunnen zijn

avatar van Brutus
Zwakke plaat, wel beter dan conquest.
Ze hadden de bonusnummers beter op deze plaat kunnen zetten
Tin Soldier
Son of a Bitch

avatar van Rinus
Best een redelijk album van Heep. Opvallend de twee covers, nl. That's the way that it is (van de The Bliss Band en ook nog opgenomen door de Nederlandse band The President) en Prisoner (van Sue Saad & the Next).