Kele - The Boxer (2010)

1. Walk Tall (3:45)
  2. On the Lam (3:33)
  3. Tenderoni (4:30)
  4. The Other Side (3:52)
  5. Everything You Wanted (3:49)
  6. The New Rules (3:55)
  7. Unholy Thoughts (2:55)
  8. Rise (5:11)
  9. All the Things I Could Never Say (5:32)
  10. Yesterday's Gone (4:07)
  11. Meet Me in the Middle * (5:25)
avatar van coldwarkids
Ik vind Tenderoni niks goeds hebben.(een soort van plagiaat ook nog eens) als die lijn zo doorgetrokken wordt, komt deze niet in mijn collectie. Maar ik verwacht er stiekem wel veel van.

boomkat
Woah dat is wel ff andere koek. Hoewel die ontwikkeling sinds het laatste BP album en hun laatste single al in gang was gezet.

Track opzich. Mwaa. Teveel electro en te weinig euro cheese - One More Chance vind ik namelijk geniaal en Kele's vocalen daarover zijn pure .

Ja One More Chance was/is fucking amazing.. maar wat ie nu aan het sjouwen is

avatar van ni slecht
eventjes m'n verplaatste bericht er weer bij zetten :

de debuutplaat van Kele Okereke, frontman van Bloc Party., zou een danceplaat moeten worden.

Ik vond het latere werk van Bloc Party. wel wat minder, maar kijk hier toch naar uit. Deze plaat is geproduced door Hudson Mohawke, die vorig jaar een plaat uitbracht met enkele leuke deuntjes op, Hudson Mohawke - Butter (2009)

Ik ben zeer benieuwd wat hij er zonder Bloc Party. van bakt!

edit: ik vind tenderoni nog wel meevallen, goed feestnummer!

Nian
Ik ben al een hevige fan van bloc party dus ik kijk met veel ongeduld uit naar de debuutplaat van Kele.
Tenderoni is al een zeer goed nummer dus dat zegt al wat over de kwaliteit van het album.
Ik kijk er al naar uit.

Nu te luisteren: De albumopener Walk Tall en het nummer Rise.
Pitchfork: Two New Tracks From Bloc Party's Kele

Het klinkt allemaal boven mijn verwachting erg goed! Ik was erg bang dat Kele na het teleurstellende Intimacy (met vooral vaak matige, geforceerde teksten) en het afschuwelijke nummer One More Chance zijn mojo kwijt was. Niets blijkt minder waar! De nieuwe nummers klinken op het eerste gehoor fris en gevarieerd. Tenderoni klinkt ergens wel bekend, maar is daarom niet minder swingend. Walk Tall is erg cool, met name de koers die het neemt richting het einde. Het heeft mijn interesse in ieder geval aangewakkerd.

avatar van ni slecht
bedankt voor de link!

ik vond de nummers op het eerste gehoor niet echt bijzonder, rise wordt wel beter door er meer naar te luisteren, maar die zware beat op walk tall is niet echt speciaal, zo kom je ze wel vaker tegen in een of andere club 3 uur 's nachts.

op het eerste gehoor vind ik tenderoni waardeloos. en dat woord gebruik ik niet graag bij een grote naam als kele..

avatar van lowieke
pfff wat een onzin dit...

avatar van lowieke
Rip-off van Wiley. Wiley was al zonde dat hij die kant op ging. Maar van Kele is het helemaal kut.

avatar van coldwarkids
Ja dit wordt (let op mijn woorden) EEN FLOP!! .. als hij electronic album had gemaakt dat leek op Intimacy (en ja dat is van Bloc Party) als hij z'n electro carriere zo had opgesteld.. had hij geen enkele negatieve reacties gekregen

avatar van Sandow
heel leuk en erg doordacht om al een 5 te geven vooraleer het album uit is...

Ik vrees ook dat dit een flop gaat worden, ik heb Rise, Tenderoni en Walk Tall al beluisterd en ik vind ze alle drie heel zwak.

Tenderoni vond ik nog het beste van de drie, hoewel het volledig inspiratieloos was. Wat een rip-off ook, luister effe naar 'Wearing My Rolex' of 'Bodyrox' en je weet het wel.

avatar van Luky12
pfff kan het allemaal niet meer volgen! Kele maakt er een potje van! Zijn Bloc Party tijd was de beste!

Wat een vreselijk nummer is Tenderoni. Mah bloc party was al na 2 albums al vreselijk geworden dusja, hier verwachte ik niks van maar nog steeds het is nog slechter dan ik dacht.

Nian
Hmmm na het beluisteren van rise en walk tall ga ik mijn mening toch volledig moeten herzien.
Tenderoni viel nog mee ... Er zullen nog enkele knallers moeten komen anders zal deze cd niet in mijn collectie terecht komen, vrees ik.

avatar van coldwarkids
Kele maakt er inderdaad voor het eerst een potje van.. zo ineens is dat .. met Bloc Party heeft hij het nooit fout gedaan.. en nou net een andere richting en boem.. het gaat fout.
Eerst bevestigt hij dat ie homo is en daarna maak tie zo'n plaat.. ik kan het niet meer volgen

coldwarkids schreef:

Ik snap niet goed wat zijn homo zijn nu weer met de kwaliteit van dit album te maken heeft maar dat terzijde. Misschien moet dat bij hetero artiesten die een slecht album maken voortaan ook maar vermeld worden.

Anyway. The Boxer.

Eigenlijk had ik daar geen enkele interesse in omdat ik Bloc Party per album achteruit vond gaan, maar aangezien dit wat anders zou moeten zijn besloot ik er toch maar naar te gaan luisteren.
De voortekenen waren niet geweldig, maar slecht is weer wat anders.
Al bij opener Walk Tall kreeg ik het idee dat het toch wel eens niet zo best zou gaan uitpakken. Beetje dreinerig en niet bepaald opzienbarend. Tel daar de kenmerkende stem van Kele bij op en het wordt een lastige strijd om mij te overtuigen (ik heb een soort haat-liefde gevoel bij zijn stem). Gooi daar On the Lam achteraan en ik wilde er het bijltje al bij neergooien.
Maar omdat Tenderoni hierna volgt leek het me verstandig nog even vol te houden. Ik vind dit nummer niet zo heel erg verkeerd eigenlijk. The Other Side weet mijn aandacht ook nog prima te vangen, net als Everything You Wanted, maar daarna begint het spel der 'ups and downs' weer.
Unholy Thoughts doet me trouwens wat aan Depeche Mode denken en misschien komt dat wel doordat hij daar heel anders zingt.
Ik weet gewoon niet goed wat ik er nu van moet vinden allemaal: het komt soms zo plat over.
Nee, The Boxer is blijkbaar niet aan mij besteed. Laat ik het vooral maar doen met het debuut van Bloc Party.
Kele solo mag zo af en toe eens opduiken in mijn iTunes (leuk voor de shuffle; een heel album achter elkaar geloof ik wel en als de tijd anders gaat leren laat ik dat zeker even weten ). Ik start met 2,5* wat misschien nog een halfje omhoog kan gaan na verloop van tijd.

avatar van coldwarkids
ik bedoel dat hij ineens heel veel veranderd is. Ik ken hem niet meer als wat hij bij Bloc Party was/deed

Nihilisme
Jezus, ik had weinig verwacht, maar dit is toch allemaal wel heel erg zwak. Waar ik aan Intimacy nog wel 3,5* kwijtkon, ben ik bang dat het geen voldoende wordt hier. Rise en Yesterday's Gone zijn wel aardig, maar verder...

Waar is mijn oude held Kele heen?

avatar van laboomzaa
@ colwarkids

Waarschijnlijk was ie altijd al homo. En nee, de meeste artiesten ken je niet...al denk je van wel....that's showbizz!!

Ik vind het dus een hele rare opmerking dat deze plaat met een uit de kast komende Kele wordt vergeleken!!

Goed over de plaat...ik heb nog geen flauw idee, daar ik hem nog niet gehoord heb!!

avatar van coldwarkids
ook al iemand die het verkeerd oppak .. maar maak niet uit en nee ik heb niks tegen homo's

Nihilisme schreef:

Waar is mijn oude held Kele heen?

Dat vraag ik mij dus ook de hele tijd af

coldwarkids schreef:
en nee ik heb niks tegen homo's

Lost Highway
Een aantal jaar geleden nog één van mijn muzikale helden maar dit lijkt nog erger te gaan worden dan die bedroevende laatste plaat van Bloc Party. Amper te geloven dat dit dezelfde man is die verantwoordelijk wordt geacht voor Silent Alarm en A Weekend In The City. Kele moet oppassen dat hij niet de Billy Corgan van de nieuwe generatie wordt.

aERodynamIC schreef:

Dat wordt niet gezegd: wel dat het een rare opmerking was.

Had het anders moeten forumeleren ik bedoelde het niet zo. mijn excuses

avatar van archangel9
aERodynamIC schreef:

Dat wordt niet gezegd: wel dat het een rare opmerking was.

Ja, ik zat me ook al suf te peinzen wat het één nu in godsnaam met het ander te maken had maar goed, dat is nu rechtgezet .

focus op de plaat zelf

Wat een gedrocht is dit

avatar van friday the 13 th
Wat zagen jullie allemaal toch. Tenderoni is een klasseplaat! De electrobeat is heel goed gedaan. Het refrein blijft hangen en de music video is erg leuk futuristisch gemaakt. Ik ben heel erg benieuwd naar de rest.

avatar van archangel9
focus op de plaat zelf

Inderdaad! Dáár gaat het om. Dat dacht ik ook al toen ik al het voorgaande las.

Mij kan dit album zeer bekoren. Ik hou wel van het avontuurlijke pad dat Kele bewandelt. Zeer afwisselend, de één zal het zwalkend noemen maar voor mij is het een heerlijke staalkaart van zijn kunnen. Ook ben ik een bewonderaar van zijn stem die op het randje van overload balanceert. Het openingsnummer zuigt me al onmiddelijk naar binnen en eist mijn aandacht op zonder los te laten. Er zit ook altijd iets dwingends in zijn muziek. Of het nu met Bloc Party is of zonder. En ook dat bevalt me.
Voor wie Kele solo niet waarderen kan: in OOR las ik dat gitarist Russell Lissack met zangeres Milena Mépris ook een album heeft uitgebracht: Pin Me Down - Pin Me Down.