Judas Priest - Unleashed in the East (1979)

Alternatieve titel: Live in Japan

Label: CBS

1. Exciter (5:38)
  2. Running Wild (2:53)
  3. Sinner (7:32)
  4. Ripper (2:42)
  5. The Green Manalishi (With the Two-Pronged Crown) (3:18)
  6. Diamonds and Rust (3:33)
  7. Victim of Changes (7:11)
  8. Genocide (7:21)
  9. Tyrant (4:41)
  10. Rock Forever * (3:27)
  11. Delivering the Goods * (4:14)
  12. Hell Bent for Leather * (2:40)
  13. Starbreaker * (5:59)
avatar van Metalhead99
Mee eens, een geweldig live album, waardoor het eigenlijk niks meer uitmaakt of er nou aan geknutselt is of niet. Ik luister vele malen liever naar dit dan naar die laatste live plaat van Priest.

Kronos schreef:
Als ik echt live wil horen ga ik wel naar een concert.

avatar van iggy
Prachtige live plaat. Unleashed in east london word hij ook wel genoemd. Later hoor je al die verhalen over wat er wel of niet aan geprutst is. Alive kiss,live and... lizzy noem het maar op. Maar wat een tempo en sterke songs. De nummers komen op deze schijf pas goed uit de verf teminste als je ze verglijkt met de studio versie. Je krijgt geen seconde rust. Snerpende guitaren een gillende halford bas doet wat die moet doen en een redelijk goede drummer. Kortom een live plaat die iets toevoegt geen opvullertje zoals dat latere live werk van de priest. Kopen die hap en het liefst geremasterd. Staat in mijn top 5 van live cd/lp aller tijden

Casino Boogie
ricardo schreef:
Ik denk dat idd bijna alle live albums bewerkt zijn. De reguliere uitgaven denk ik wel, maakt niet uit van welke artiest. Als dat ook niet zo zou zijn, zouden het in mijn ogen bootlegs zijn, want dat is echt live.

Deze plaat is gewoon een perfecte live verzamelaar met de beste nummers van hun tot dan toe. Wel of niet bewerkt maakt niet uit, het blijft een supersterk album, en iedere Priest liefhebber heeft deze natuurlijk dan ook org in huis.

Als je een beetje van Priest houd heb je natuurlijk deze live verzamelaar, Sad Wings Of Destiny, British Steel, Screaming For Veneage, Defenders Of The Faith en Painkiller org in huis. Dat zijn eigenlijk wel de essentiele albums die je van hun minimaal zou moeten kennen vind ik.

Mis ik alleen Sad Wings.

Dit vind ik echte een beresterke live-lp. Ramt lekker door en zoals al vaak gezegd hier; de studioversies worden op alle fronten overtroffen. Must have!

avatar van cadaver69
Toppertje. Als mannetje van 12 gekocht en helemaal stuk gedraaid. Is samen met British Steel voor mij wel het leukste werk van Priest. De rest kan me niet zo bekoren. Live klinken ze gewoon wat vetter en sneller net als de Ramones. Elk nummer is te gek. Al vindt ik dat de bonusnummers een stuk zwakker zijn dan de standaard 9 nummers die erop staan. En ook ik denk dat er is gekloot met de knoppen. De lp klinkt wel erg helder en strak voor een live plaat. Voor en na het nummer wordt er wat Japans klapvee gebruikt en een thank you verry much indeed van Halford ingemixed. Ik weet niet of het waar is en het interesseert me ook geen kroot. Een vette 5 sterren vanwege het jeugdsentiment en het gegeven dat ik hem nog steeds even goed vindt als toen ik 12 was.

avatar van BlauweVla
De eerste drie stukken zijn allen ook metalbands die zo zijn gaan heten

avatar van vielip
Ja nu je het zegt...grappig. En naar de vierde heeft een zanger zich vernoemd

avatar van Spock2011
Goede verzamelaar. Ik geef hem echter slechts 4 sterren doordat er voor mij te veel aan geknutseld is zoals hierboven uitgebreid gediscussieerd is. Dat vind ik best jammer. De tracklist is oké, en nummers als Victim of Changes en Green Manalishi klinken op dit album het best.

Eén van de beste LIVE platen. Staat na 30 jaar nog steeds als een huis. Het beste wat Judas Priest op de plaat heeft gezet.

avatar van Dream Theater
Als ik dit album opzet begin ik altijd met Genocide en Diamonds and Rust vanwege die heerlijke openingen! Prijsnummer is echter voor mij Victim of Changes, een van de beste heavy metalnummers ooit gemaakt! Judas Priest is gewoon het perfecte voorbeeld van hoe heavy metal moet klinken, een zanger met geweldige vocale uithalen, een gitaartandem die de heerlijkste gitaarduels uitvoerd en een daverende ritmesectie er achter. Ook dit live album hoort thuis in de platenverzameling van elke rechtgeaarde rockfan!

Dream Theater schreef:
Ok deze ook volgens jou, maar welke live albums nog meer dan?

UFO - Strangers in the Night

Y&T - One Hot Night
Dream Theater - Alles
Black Country Communion - Live over Europe

avatar van vielip
Mijn lijstje ziet er héél anders uit!

avatar van Kronos
En zo zullen er vele verschillende lijstjes zijn, maar het gaat hier over Unleashed in the East.

avatar van vielip
Dat was ook mijn punt min of meer

avatar van Dream Theater
Dat is waar Kronos maar ik heb geantwoord op de vraag van ricardo en als ik wat moet neerpennen over mijn favoriete muziek ( ik ga ermee op bed en sta ermee op) is mijn enthousiasme niet meer te temmen.

avatar van AstroRocker
Geweldig live album van Priest. Veel beter dan het later uitgebracht Priest Live. Een klassieker deshalve. Persoonlijke favorieten zijn: Running Wild, The Green Manalishi (...), Victim of Changes en Hell Bent for Leather. Ik geef 4,5 sterren.

avatar van vielip
Ik vind Priest live anders minimaal net zo goed...

avatar van AstroRocker
Neen, dat vind ik absoluut niet. Komt vooral door de songs van Turbo die erop staan.
Of je moet echt Priest live bedoelen
Daar kan geen cd tegenop....

avatar van Broem
Mooi om deze recensie te lezen. Is meteen aanleiding om de lp weer eens uit de kast te trekken. Heb iets met live lp's uit die periode. Wellicht een mooi forum onderwerp. Victim Of Changes is inderdaad een van de mooiste heavy metal nummers ooit. THE good old 80's. Mooie tijd die mijn latere muzieksmaak aardig vorm heeft gegeven. Mijn plaat gaat weer de kast in, zal voor leadzanger Rob Halford overigens niet zo zijn

avatar van viking1
Vandaag een vrije dag van't werk.
Er een muziekmiddagje van gemaakt.
nu ff geen cd's maar een lp middag ff voor zitten!

Deze naar jaren es weer op gezet ....en wat is dit toch geweldig.
Heerlijk rauw en hard klinkt nog perfect op lp naar al die jaren.

Heb de lp nog zonder de bonus nummers maar dit is een geweldige live optreden.
Heb diverse cd's van judas priest.

Maar deze alleen op lp.
Kinkt top allemaal.
Besef nu toch ff weer hoe mooi n lp klinkt,toch stukken mooier dan n cd!
Maar je moet er ff de tijd voor nemen ha vaker vrij nemen!

Toch n grote bevestiging mensen doe je platen speler nooit weg!er gaat niet boven de lp!
Al met al dit een prachtig live document van goede metal band.

avatar van lynyrd
Legendarisch van het eerste tot het laatste nummer super !

lynyrd schreef:
Legendarisch van het eerste tot het laatste nummer super !

Klopt dit is Judas Priest op hun best!!!

Als pukkelsmoel deze plaat gekocht in 1980.Ik kon Judas Priest totaal niet,waarom die plaat dan toch aangeschaft ?,die prachtige hoes wilde ik zonodig in mijn bezit hebben.Eens plaat op draaitafel thuis,wist ik niet wat mij overkwam,wat een energie,wat een melodien,wat voor gitaarsolo's.Vooral die intro op Genocide,gewoon geweldig.Kortom,dat is één van de weinige platen die mij al die jaren telkens weer kon boeien,dit ondaks dat ik zelfs niet direct een Heavy metal fan ben.Wat ik al heb gehoord,gewoon het strafste wat ooit is gebracht in de metal scene op live album.

Leuk, je enthousiasme.

Tip: Plaats na een leesteken een spatie. Dat komt de leesbaarheid ten goede.

Nieuwstad

avatar van Rockfan
Opnieuw ingespeeld cq. gezongen of niet. Dit is Priest op zijn best.

avatar van ricardo
Dit is inderdaad een prachtige verzameling van de beste nummers van priest tot hier aantoe.

Ik heb vaak gelezen dat deze als een mijlpaal zou gelden, waarom dat soms gemeld word ontgaat me trouwens volledig, maar een pracht plaat is het zeker.

ricardo schreef:

Als je de eerder makke versies op studioalbums vergelijkt met hoe pittig ze hier klinken zou toch duidelijk moeten worden waarom dit een mijlpaal is. Als je op zoek bent naar een van de belangrijkste bronnen van de NWoBHM moet je niet verder kijken. Unleashed in the East is zo'n beetje de blauwdruk voor heavy metal die in de jaren tachtig gemaakt zou worden.

Nieuwstad
Ik prefereer stuk voor stuk de studio versies. Nooit begrepen waarom dit zo hoog wordt aangeslagen. Veel nummers klinken in mijn oren gewoon vlak, te snel en afgeraffeld. De originele albumversies klinken veel puntiger en die draai ik dus ook liever.