Daft Punk - Human After All (2005)

Frankrijk
Electronic
Label: Virgin

1. Human After All (5:19)
  2. The Prime Time of Your Life (4:23)
  3. Robot Rock (4:47)
  4. Steam Machine (5:20)
  5. Make Love (4:50)
  6. The Brainwasher (4:08)
  7. On / Off (0:19)
  8. Television Rules the Nation (4:47)
  9. Technologic (4:44)
  10. Emotion (6:56)
avatar van gemaster
Joepie! Mijn 1e toevoeging. Het album zal 21 maart officieel uitkomen, maar hij is al gelekt. Ik zal hem een dezer dagen aan een uitgebreide luistersessie onderwerpen.

Aha, ben erg benieuwd.

avatar van starbright boy
De berichten die tot mij komen zeggen dat het dichter bij Homework dan bij Discovery ligt. Zelf nog niet gecontroleerd,

starbright boy schreef:

Klopt inderdaad wel. Ik vind hem minder dan zowel Homework als Discovery, maar nog steeds erg goed. Zo na de eerste paar luisterbeurten ligt vooral Technological erg lekker in het gehoor en ook het titel nummer is één van de hoogtepunten. Met name de rustige nummers zijn minder, zeker in vergelijking met die op Discovery. Het meest jammer vind ik dat de plaat afsluit met het zwakste nummer Emotion. Desalniettemin één van de betere platen die het jaar 2005 gaat voorbrengen volgens mij. ****½

Ik heb hem gister voor de derde keer geluisterd en ik ben echt volledig teleurgesteld. Volgens mij hebben de heren van Daft Punk zich er veel te makkelijk van afgemaakt.

De thema's die ze gebruiken zijn namelijk echt fantastisch! Zeer pakkend en soms lekker stampend. Maar daar blijft het dan ook bij. Het thema wordt eindeloos herhaald, en er wordt dan bij wijze van break een beetje met de beat gestunt, maar echte zulke goede nummers als op Discovery kon ik niet ontdekken, en zulke leuke vondsten als op Homework ook niet. Gewoon sonde om met zulke fantastische thema's niks te doen..

Erg jammer, 2 ster

avatar van brooklyn
Opvallend te zien dat de 'briljante' house/danceformaties uit de jaren 90 in het eerste deel van dit decenia zo'n verval kennen... zo ook daft punk.

avatar van gemaster
Ho ho! Ik heb het album nu 1x volledig beluisterd en ik ben toch gematigd positief. Daft Punk heeft nooit een album kunnen maken waarop alle nummers heel erg goed zijn. Ook bij dit album merk ik enkele zwakkere tracks op(dat laatste nummer is inderdaad niet om over naar huis te schrijven). Maar het titelnummer heb ik nu weer opstaan en dat vind ik echt fantastisch. Een heerlijk dance nummer in de traditie van Homework. Al met al zou ik nu uitkomen tussen de 3,5 en 4 sterren, maar dat kan nog omhoog gaan. Snel verder luisteren dus.

Weet trouwens iemand waar dat deuntje van Television Rules The Nation vandaan komt. Het klinkt me zo bekend in de oren, maar ik heb geen idee waar het vandaan komt.

avatar van starbright boy
brooklyn schreef:

Eigenlijk precies de reden waarom mijn verwachtingen niet zo hoog zijn. De grote festivaldanceacts zeg maar hebben me eigenlijk allemaal al zo teleurgesteld dat ik een voorgevoel heb dat Daft Punk de volgende zal zijn.

avatar van gemaster
Inmiddels 3x beluisterd.... pffff, valt toch wel een beetje tegen. Ik dacht dat ik bij iedere luisterbeurt weer nieuwe dingen zou ontdekken, maar ik kan verrekte weinig vinden. Heel veel nummers lijken nergens heen te gaan en gaan veel te lang door met hetzelfde idee. En als dat idee dan heel erg goed is, dan maakt dat natuurlijk niks uit(zie Homework), maar de ideeen zijn vaak niet zo bijster goed. Vandaag en morgen nog een paar keertjes luisteren voor het definitieve oordeel.

mes-one
knalt toch wel lekker...

vooral The Brainwasher en Technologic

avatar van gemaster
Nee, knalt dus helemaal niet lekker. Een zeer teleurstellend album.

Human After All
Aardig nummer dat een lekkere beat heeft, maar helaas veels te lang doorgaat. Na 3 minuten heb je het wel gehad. 3,5*

Prime Time Of Your Life
Niets bijzonders. Aardige voicedecoder in het begin, maar die wordt ook weer saai na een tijdje. Het snellere gedeelte daarna is ook weer zeer standaard. 2,5*

Robot Rock
Begint erg lekker, maar het is weer voortborduren op een 1 idee. En aangezien het nummer 4:47 duurt begint het na 3 minuten weer vervelend te worden. 3*

Steam Machine
Leuke vocals die ook echt klinken als stoom. De beat is aardig, maar ook bij dit nummer heb ik het idee dat het nergens heengaat. Doet me wat dat betreft erg denken aan het laatste Prodigy album. 3*

Make Love
Een nummer dat zeer doet denken aan een filler van Discovery. En Discovery mag dan een stuk beter zijn dan dit album, daar stonden toch ook een paar mislukte nummers op. 2*

The Brainwasher
Hee! Een nummer dat ik eigenlijk best leuk vind. Lekkere bass, gave sample en eindelijk eens een idee dat wel interessant genoeg is voor een heel nummer. 4*

On/Off
Er staan potverdrie maar 10 nummers op dit album en dan is 1 daarvan zelfs een interlude van 20 seconden. Dit bewijst toch ook wel een beetje de creatieve armoede van het Franse duo. Op de vorige 2 albums stonden rond de 15 nummers en dan is het vaak ook logisch dat daar wat mindere tracks tussen zitten. Op dit album staan echter 10 nummers en dan is de helft nog eens zeer matig.

Television Rules The Nation
Gaaf gitaarrifje. En dat was het dan. 'Wéér een ontzettend saaie track die weinig tot geen afwisseling kent. 2,5*

Technologic
Wat een kutstem zeg. Ik vind dit echt helemaal niks. 1,5*

Emotion
Hier wil ik eigenlijk niet eens woorden aan vuil maken. Nou vooruit dan: wat een ongelooflijk zouteloos kutnummer zeg. Weg ermee! 0,5*

Komen we uit op een score van 20,5/9= 2,27. Dat is dus afgerond 2,5. Hopelijk komt Daft Punk in 2009 met iets dat wél vernieuwend is.

Zware kritiek allemaal. Benieuwd met wat de muziekpers af gaat komen...

Kos
Ben het voorlopig grotendeels met gemaster eens.

Het laatste stuk van Prime Time of your Life vond ik dan wel weer lekker .

avatar van Yak
Yak
In het kader van mijn goede voornemen om nu eens de 'grote acts die ik vroeger leuk vond' niet meteen af te serveren, deze laatste plaat van Daft Punk maar eens beluisterd. Ik had het misschien al een beetje kunnen voelen aankomen, maar ik vind 'm waardeloos op één hoogtepunt na: de opener. Lekker poppy, en dat verrotte geluidje wat steeds maar blijft meezagen vind ik echt geweldig. Na een veelbelovend begin van 'Prime time of your life' is het gedaan met het album. Make Love begint veelbelovend maar dreutelt verder op dit eerste ideetje, The Brainwasher stampt misschien wel maar ik vind het een strontvervelend nummer, en als laatste kleine lichtpuntje kan ik het 'Teachers'-esque 'Technologic' nog wel waarderen. Voor de rest een behoorlijk waardeloos album. 2* voor de geweldige opener.

Ik vind dat 'human after all' echt een fantastisch nummer!!

De rest van het album denderd nog niet zo lekker in mijn oren, maar misschien komt daar nog verandering in als ik hem was vaker luister..

word vervolgd dus..

gr Olaf

Kos
Heb het nu al wel helemaal gehad met dit album. Zit constant heen en weer te zappen naar de spaarzame stukjes die wel leuk zijn, verder is het gewoon zwak. Ga m voorlopig niet meer luisteren, zwaar teleurstellend en ik vraag me af welke imbeciel dat laatste nummer heeft verzonnen en hem dan bovendien ook nog opneemt en op de plaat zet.

Ik moet tochveel mensen tegenspreken.
Er zitten heel veel goede samples in de nummers en ik kan je ervan verzekeren dat hier heeeel veel remixes van worden gemaakt Vooral 'make love' is een heel erg relaxed nummer. Doet me een beetje denken aan 'digital love' van het discovery album. De rest lijkt toch een beetje meer op homework, maar er zit ook wel veel vernieuwing in. Als je heel goed luisterd kan je ook wel een paar instrumenten horen die zeook in de vorige albums hebben gebruikt.

Van mij krijgen ze een 4

avatar van Prudh
Ik beluister alles nu voor het eerst en ik ben níet teleurgesteld! Misschien dat sommige nummers wat herhalend zijn, maar ik vind wat er herhaald wordt erg fijntjes klinken.. echt toffe deuntjes! Vooral The Brainwasher en Technologic zijn erg lekker... Het eerste nummer mag er ook zeker wezen! Discovery zal wel nooit verbeterd worden, maar ik blijf Daft Punk fan!

avatar van Yak
Yak
De meningen zijn verdeeld, vergelijk deze en deze recensie maar eens met elkaar.

'Human After All' is inderdaad Daft Punks 'Radio-Activity'

Laat ik dat nou net veruit het minste Kraftwerk album vinden wat ik tot nu toe heb gehoord. Op een paar tracks na strontvervelende repetitie.

avatar van Sammy
Veel herhaling en weinig boeiende of interessante ideeen. Ik ben het bijna helemaal eens met de puntentelling van Gemaster, maar van mij krijgt de plaat een halfje hoger: 3* omdat ik er toch wel enkele stampertjes tussen vind zitten (en dan neem ik die eentonigheid maar voor lief).

In gent zou er een feestje zijn om de release van dit album. Of is het al voorbij?

Het is dat ik een zwak voor deze band heb: maar dit geintje moeten ze niet nog eens flikken. Het is inderdaad allemaal erg zoutloos en de nummers gaan te lang in repeat door. Dan mag iedereen de nieuwe Chemical Brothers wel afbranden: daar ben ik het niet mee eens, maar deze nieuwe Daft Punk valt vies tegen, en die kritieken deel ik weer wel.
3 * (Ik sluit me bij het commentaar van Sammy aan), en dat is dan eigenlijk nog hoog, maar even de naam Daft Punk wegdenken en dan vind ik dat een prima score (een krappe voldoende). Daft Punk zou beter moeten kunnen.

avatar van Martin Visser
Ik ben bang dat ik het met de meesten eens moet zijn: dit valt tegen zeg. Hier en daar een aardig nummer, maar de meeste zijn futloos en niet-creatief. Ik zag al erg negatieve besprekingen op Muziekweb en op allmusic.com. En ik ben bang dat dat zeer terecht is. Nog wel aardig is het eerste nummer, maar zelfs die gaat na een paar minuten vervelen. Laten we het voorlopig maar bij de oude Daft Punk-albums houden.

Human After All is wel nice en Robot Rock is ideaal om eens lekker luchtgitaar mee te spelen, maar de rest is maar gewoontjes. Emotion is dan weer heel flauw en Technologic is absoluut geen creatieve vondst.

Na het album een derde keer te beluisteren ben ik tot de conclusie gekomen dat Make Love wel een goed nummer is, net zoals The Brainwasher en Steam Machine. Maar Prime Time Of Your Life en Television Rules The Nation zijn dan weer heel flauw.

avatar van davidov
Als daft punk fanaatje moet ik zeggen dat dit wel een SUPER monotone cd is....

Het komt wel eens vaker voor dat je 1 of 2 nummers van daft punk niet uit elkaar kan houden omdat ze vrijwel hetzelfde klinken maar voorheen hadden ze toch altijd een cd vol afwijkende en unieke geluiden.

helaas...deze keer dus niet... alle nummers op 3 na hebben hetzelfde ruige toontje... donker...grof...beetje jammer is het wel ja....deze keer weinig vrolijke nummers zoals we die ook wel kenden van onze 2 mysterieuze franse vrienden.

Maarrrr.... ik moet zeggen dat ik het geen slecht album vind, de deuntjes sloegen bij mij al erg snel aan en vond het vrij aangenaam om te luisteren. Misschien is het lucky timing want het is precies waar ik nou eventjes aan toe was.

Human After All, Robot Rock, Television Rules The Nation en Technologic vind ik geweldige nummers, ook al lijken ze op elkaar...i like them...

The Prime Time Of Your Life en The Brainwasher vond ik wel aardig maar kregen het net niet voor elkaar om met mn voeten mee te gaan op de maat...

All in all ben ik niet teleurgesteld gezien ik blijkbaar toch zeer tevreden ben met wat ik hier heb gekregen....echter ik hoop wel dat de volgende keer onze makkers weer met een veelzijdige cd tevoorschijn komen.

4.5* (jah ik weet aan de hoge kant, maja... ik vind de cd lang zo slecht nog niet)

avatar van davidov
ps wat is emotion een k*t nummer zeg....dat bijna zeikende deuntje gaat een euwigheid door....

Sammy schreef:

Veel herhaling

Dat is meestal met Daft Punk

avatar van davidov
mwah ik vond homework en discovery toch vrij veelzijdig...