Daft Punk - Human After All (2005)

Frankrijk
Electronic
Label: Virgin

1. Human After All (5:19)
  2. The Prime Time of Your Life (4:23)
  3. Robot Rock (4:47)
  4. Steam Machine (5:20)
  5. Make Love (4:50)
  6. The Brainwasher (4:08)
  7. On / Off (0:19)
  8. Television Rules the Nation (4:47)
  9. Technologic (4:44)
  10. Emotion (6:56)
Ik zeg niet dat de alnums niet velzijdig zijn, maar veel nummers van Daft Punk zitten vol met herhalingen. Meestal bestaat een nummer van hun uit een bepaald deuntje dat in allerlei kleine variaties telkens herhaald wordt.

avatar van gemaster
En het probleem met dit album is dat er geen kleine variaties zijn, maar gewoon hetzelfde deuntje.

avatar van davidov
klopt benninf, het is meestal een deuntje dat langzaam op gang komt maar soms ook niet eens, en is het gewoon 1 deuntje...

@gemaster, het is dus niet alleen bij dit album dat ze deuntjes hebben die zich herhalen....maar dat maakt het nog geen slecht album vind ik... als de deuntjes gewoon verdomd leuk zijn maakt het me niet uit, echter als ze vervelen wel...

Ik ben dit nu eens aan het luisteren. Ik moet zeggen dat ik het vorige album al niet eens heb gekocht, omdat ik dat teleurstellend vond (ik ga echt voor de 'harde', groovende beats van Homework), maar dit is nog een stukje erger. The Prime Time Of Your Life is werkelijk bedroevend, maar Robot Rock (net iets te lang inderdaad), Steam Machine en vooral The Brainwasher maken toch wel weer het nodige goed. Over de rest van de tracks (ik ben nu bij The Brainwasher, dat ik overigens al een paar keer los gehoord had) kan ik weinig zeggen, dat ging het ene oor in en het andere oor weer uit... Ik denk dat dit afstevent op een 3 ofzo.

avatar van gemaster
Net op MTV de clip van Robot Rock gezien. Het nummer is drastisch ingekort voor de single en dat doet het veel goed. De clip zelf is echt geweldig. Ik blijf het toch fantastisch vinden hoe die gasten iedere keer met van die geweldige clips komen.

avatar van Jordy
berichten verwijderd, downloadtips doen we hier niet aan

avatar van Goodfella
Makke rommel met duffe loopjes. Soms luistert het lekker weg en irriteert dat ongelofelijk simpele en platte geklooi zowaar níet (The Brainwasher), maar overall heeft dit werkelijk niets bijzonders te bieden. Niet zo raar dat het 'electronic' genre in het algemeen zo ondersneeuwt als dit de cd's zijn die boven komen drijven. 1,5*

gemaster schreef:

volledig mee eens

Geran
Okee, ik heb nu alle nummers van het album gehoord, ik vind The Brainwasher en Steam Machine ook echt geweldige nummers. Ben het niet helemaal eens dat het zo'n monotoon album is, want het is toch een thema dat ze in alle nummers hebben doorgevoerd. Alleen Emotion is wel heel zware kost, na 3min heb ik het al wel helemaal gehad met dat nummer.. En Human After All irriteert me na 4keer ook wel.. Toch een goed album!

avatar van lebowski
Geran schreef:

5 sterren????

Laat ik maar eens gaan stemmen. Heb 'm immers redelijk wat keren gehoord nu.

Mening: zoals vele andere mensen hier vind ik het ook vooral een en dezelfde herhaling in de nummers.. Toen ik het album net opzette, dacht ik echt: yeah! Maar die pret was toch al wel gauw weg na een paar nummers steeds een paar minuten hetzelfde deuntje aan te hebben gehoord met af en toe een robotstem erdoor.
*kuch*

Ondanks dat, vind ik het nog wel lekker om af en toe aan te horen (als het bij een paar nummers blijft).

2.5*

na bijna een jaar nog eens uit de kast gehaald, ik appricieer hem nu toch meer 4*

avatar van illuvatar
Minder dan hun vorige werk op discovery en homework maar toch wel te doen
de reden dat dit album volgens mij zoveel minder is omdat bijna al nummers op elkaar gelijken, ( soms had ik zelfs niet door dat ik naar een ander nummertje aan het luisteren was)
Maar als je dat niet teveel aantrekt en de nummertjes allemaal goed luister begin je ze toch wel te appreciëren

Electro_
Gewoon hun beste album vind ik!
Ik heb zelfs hun eerste twee albums gekocht in de winkel, maar dit album vind ik gewoon veel en veel leuker klinken allemaal. Alleen ik snap dan niet waarom "Make Love" op dit album staat, het steekt heel erg af tegen de rest. Maar dat contrast maakt het ook weer interessant.
Klopt het nou dat dit hun laatste album is? Ik lees dus dat ze dit album nog moesten produceren volgens hun platencontract, en dat het nu dus over is?

avatar van thomzi50
Ik vind dit een gigantische teleurstelling. De eerste 2 Daft Punk albums waren eentonig in de positieve zin van het woord - gewoon lekker simpel een pakkend deuntje herhalen - maar hier erger ik me op een of andere manier verschrikkelijk aan. Ik hoor werkelijk niets leuks, en het enige leuke deuntje (robot rock) wordt zovaak herhaalt dat het na 2x luisteren al niets meer is. Een teleurstelling, 1.5*

Electro_
Totáááál niet mee eens! Ik luister dit album echt nog heel vaak, The Brainwasher, Steam Machine, Robot Rock, Technologic zijn supernummers. Homework en Discovery mogen dan kwalitatief beter in elkaar zitten, dit album klinkt naar mijn persoonlijke smaak gewoon het best.

avatar van andré
Haast niet te geloven dat dit dezelfde makers zijn van één van mijn favoriete Dance-albums 'Homework'. Wat een inspiratieloos gepruts dit zeg! 2* (voor een paar leuke 'flarden' muziek)

avatar van MJ_DA_MAN
idd teleurstelling, al1 human after all en make love komen terug op home work en discovery niveau, met als dieptepunt emotion

Zelfs Make Love waardeer ik nu. Nu Emotion nog en het word 5*

Electro_ schreef:
Gewoon hun beste album vind ik!

beluister homework nog meer eens goed. dit album bevat enkele goede ideeën maar die worden zo repetitief herhaald dat het op den duur verveeld.

Electro_
Ik vind Homework gewoon minder dan deze!

avatar van MJ_DA_MAN
Electro_ schreef:
Zelfs Make Love waardeer ik nu. Nu Emotion nog en het word 5*

goedzo, make love is een geweldig nummer, ik was op het begin gwn verliefd op dat nummer

avatar van Opschuiven
denkt niemand van jullie dat daft punk deze standaard plaat om een reden zo standaard hebben gehouden? Het is zo extreem simpel dat het makkelijk te mixen is, en dat is ook gedaan! het gekke is dat die remixes weer ouderwets fantastisch klinken! check bijv.: Human After All (Sebastian Remix) en Prime Time Of Your Life ( Para One Remix) en je kijkt weer volledig positief tegen daft punk aan!

avatar van gemaster
Natuurlijk niet. Waarom heeft Daft Punk dan zelf niet die geweldige remixen gemaakt en ze op plaat gezet, dan heb je gelijk een goed album.

avatar van Opschuiven
heb je die remixes al gechecked? en daft punk kan gewoon zo slecht niet zijn!

toffe plaatjes die remixes!

maar daarmee wordt daft punk natuurlijk niet beter

Electro_
Er komt een film over dit album, een beetje hetzelfde idee als met Discovery (Interstella 5555). Het gaat 'Electroma' heten en zou eigenlijk 28 Mei uitkomen, maar dat is blijkbaar niet gelukt.

Hier kun je vast wat beelden bekijken en lezen wat het precies inhoudt. (Wel handig als je een beetje Frans kunt )

Ik ben er in ieder geval erg benieuwd naar!

Elfish schreef:
toffe plaatjes die remixes!

maar daarmee wordt daft punk natuurlijk niet beter
Daar heb jij weer een punt

Wow toch wel weer even helemaal vergeten dat 'Technologic' wel echt een te VET nummer is!
Grappig ook dat een stukje daaruit wordt gebruikt in 'Touch it' van Busta Rhymes.

avatar van brooklyn
Dat hoorde ik ook al, hij doet verder weinig leuks met sample...