Underworld - Barking (2010)

Dance
Label: Cooking Vinyl

1. Bird 1 (6:51)

met Dubfire

2. Always Loved a Film (6:53)

met Mark Knight en D.Ramirez

18. Diamond Jigsaw [Demo Mix] *
  19. Moon in Water [Lemonword Mix] *
  20. Louisiana (Jumping the Cran) *
dacide schreef:
Persoonlijk hou ik meer van de Underworld toen Darren Emerson er nog bij zat.

Sinds hij de groep heeft verlaten zijn ze bergafwaarts gegaan inderdaad. Deze klinkt veel te mainstream en boeit me gewoon totaal niet. Scribble is het enige nummer wat leuk is de eerste 20 keer, daarna is de houdbaarheidsdatum alweer zowat verstreken. Helaas dat ik weer moet concluderen dat de ooit meest succesvolle bands als Prodigy en Underworld tegenwoordig echt niks meer klaarmaken. Hoe is het toch mogelijk? Doe het niet graag maar deze krijgt van mij 1 ster.

avatar van Hans Brouwer
FunkStarr schreef:
Helaas dat ik weer moet concluderen dat de ooit meest succesvolle bands als Prodigy en Underworld tegenwoordig echt niks meer klaarmaken. Doe het niet graag maar deze krijgt van mij 1 ster.
Ik ben het geheel oneens met FunkStarr. Over Prodigy kan ik geen oordeel vormen maar m.i. is "Barking (2010)" wederom een uitstekend Underworld album. Daarom graag mijn 4**** voor "Barking (2010)".

Wat vind je dan van Dubnobasswithmyheadman en Secondtoughest, Hans? Die zijn toch veel beter dan deze?

1,0
Haha als je ze daarmee vergelijkt blijft er helemaal niks van over
Maar Hans, wat vind je dan zo goed aan dit album? Ik kan werkelijk bijna niets bijzonders of leuks ontdekken. Daarbij heeft het ook nog een houdbaarheidsdatum van pak hem beet een paar maanden. En dan zeggen ze zelf dat OWB een tegenvaller was, nou die vond ik nog beter dan deze.

avatar van Hans Brouwer
herman schreef:
Herman, die zijn inderdaad nog beter.

Milestones

Ik vind de quotering hier eigenlijk vrij laag. Geweldig plaatje vind ik, van rasechte floorfillers tot meer lounge-achtige nummers. Nog steeds een van de weinige elektronische bands die ik echt geweldig vind: creëren echt een heerlijke sfeer in hun muziek (in Always Loved A Film en Scribble bijvoorbeeld).

avatar van brooklyn
fluppebxl schreef:
Ik creëren echt een heerlijke sfeer in hun muziek ().

Dat vond ik ook altijd hun sterke punt ja

Een nieuwe Underworld? Totaal niet verwacht, en de berichten maakten mij deerhalve al opgewonden (ja, ik luister nog wel eens naar Freur's DOOT DOOT, dus een beeeetje fan) en nieuwsgierig. Sensationele albums hebben ze gemaakt. Dus: blind gekocht, met enige reserve, want waar komt men mee na al die jaren? Je bent als mens maar een paar keer in je carrière in staat een hoogtepunt te leveren (parallellen met voetbal zal ik hier maar niet neerschrijven, dat wordt deze reactie teveel off-topic), en dat hebben deze mannen al lang geleden gedaan. Op het podium van hoogtepunten staat dit album wat mij betreft ook niet bovenaan, maar links van de nummer 1 (3). De ontwikkeling in de dance gaat maar voort, getuige grensverleggende platen anno 2009 als Kryptic Minds (ik weet niet hoe je hier een link naar dat album moet plaatsen, help?), en Underworld slaagt erin zich niet door die (overigens heel fijne) ontwikkelingen mee te hebben laten sleuren. Underworld met een minimal of een, pak hem beet, duistere dubstepplaat zou een beetje ongeloofwaardig zijn. En toch een dancealbum van klasse afleveren, uiteraard een paar draken, zoals het laatste nummer, uitgezonderd) En da's toch knap! 4 sterren derhalve

avatar van trebremmit
Oei dit is wel heel erg cheesy voor Underworld begrippen.
Alleen Bird is nog een nummer van nivo en Scribble zal het wel goed op de dansvloer doen.
Voor de rest vind ik het maar gedateerde jaren negentig dance.

O'Reely
Weet iemand waar al die bonus mixes te krijgen zijn die hier staan vermeld? Want I'm getting the impression dat dit geen official version is... Am I wrong?

avatar van DwarfeD
Al die bonus mixes zijn alleen te vinden op de Limited Edition Box Set.

DwarfeD schreef:
Al die bonus mixes zijn alleen te vinden op de Limited Edition Box Set.

Alright, thanks!

The artwork for this album heeft wel wat weg van deze release: Orbital - In Sides (1996)

avatar van trebremmit
Ik las dat in Scribble samples zitten van dit nummer. Ik hoor het er zelf niet in maar wel een gaaf nummer!
Ik heb dit album nog maar weer eens opgezet en het bevalt me al wat beter, best lekker om af en toe eens te luisteren.

O'Reely
Ik zie geen sample credits in de cd sleeve staan van Barking.

avatar van Booyo
Toch wel teleurstellend. Heel veilig album dat nergens de middelmaat ontspringt. Alhoewel, daar zeg ik wel nergens. 2 positieve uitschieters die wel degelijk een sprong wagen: Moon in Water, en met name Scribble. Wat een ouderwetse knaller!

Dankzij deze twee toch nog een bijna voldoende. 2,5*

steinenj
Wat een teleurstelling zeg. Bird 1 is helemaal top, kon zo van Oblivion with Bells komen, maar daarna gaat het hard, heel hard bergaf en kan me geen enkel nummer echt nog boeien eigenlijk. Zoals hierboven gezegd gaat het soms zelfs de (foute) trancey kant op

O'Reely
Ik denk dat de 11 bonustracks more of your liking zijn, die bevatten meer the old Underworld sound.

1,0
Nog een kans gegeven maar blijf bij 1 ster voor Scribble. Waardeloos Underworld album, veels te soft en commercieel. De bonus tracks zullen dan misschien wel beter zijn, ik heb nu al geen zin meer om de moeite te nemen om die nog te gaan beluisteren omdat ik zo'n gevoel heb dat het mij niets doet. Jammer want Oblivion With Bells had nog wel aantal leuke nummers. Maar de weg die nu is ingeslagen is wat mij betreft de verkeerde weg.

Ponty Mython
Dit vind ik echt helemaal niks. Vieze commerciele trance rommel. Dit is niet de Underworld zoals ik ze ken! Alleen Scribble en Hamburg Hotel hebben nog een beetje dat oude Underworld gevoel.

avatar van Madjack71
Ik ken Underworld alleen van Trainspottings Born Slippy, daarna tot aan dit album niets meer van ze gehoord en geluisterd. De muziek klinkt toegankelijk voor een breed publiek en mist voor mij de hedendaagse noodzaak. Ben niet thuis in deze richting, maar kan mij goed voorstellen dat het wat kleurloos ten onder gaat t.o.v. wat er allemaal is.

Gauw hun 90s werk beluisteren! Ik vind Ponty Mython nog te positief, want Scribble vind ik ook niet veel. Voor mij de eerste Underworld-plaat die ik echt niet in huis hoef te hebben.

avatar van Darkzone
Ben een beetje met een Underworld inhaalslag bezig, aangezien ik ze afgelopen decennium uit het oor ben verloren. Wat met meerdere acts het geval is, die met terugwerkende kracht toch een schitterend oeuvre hebben afgeleverd (ik noem een Europe bijv.).
Afgaand op het cijfergemiddelde en de reacties hier moest ik een beetje mn hart vasthouden en heb ik eerst hun vorige album beluisterd. Maar daar begon ik al snel naar het volgende nummer te skippen. En nog een keer...

Dan maar dit album opgezet, en wat denk je? Geweldig album! Wat een 'verademing' zeg. Gevarieerd, van dancefloor naar 90s pop. Geen te lang dooremmerende housedeuntjes zoals in hun begintijd maar meer een uitgebalanceerd volwassen geheel.

Ponty Mython
Volwassen?

Housedeuntjes?

avatar van james_cameron
Meer mainstream dan voorgaand werk, maar wat mij betreft in ieder geval beter dan de twee albums hiervoor. De zoals altijd lange songs liggen prettig in het gehoor en zijn niet al te vlak, met lekkere beats en vocalen. En genoeg leuke electronische details om de aandacht er bij te houden. De boel zakt in tegen het einde, een kenmerk van meer Underworld-albums, maar tegen die tijd hebben we een flink aantal aangename tracks achter de rug.

avatar van Marijke1960
weer gedraaid vandaag; ben een beetje door de cd's van Underworld aan het gaan...deze is zeker de moeite waard!

avatar van Darkzone
Lang geleden dat ik deze weer eens gehoord heb. Was aangenaam verrast. Een stuk lekkerder en energieker dan de 2 albums hiervoor.

avatar van Ludo
misschien iets te glad in de beginfase, maar als ik 'm opzet valt ie me altijd reuze mee, zou haast zeggen ondergewaardeerd. En de Talk Talk-pastiche "Louisiana" waarmee men besluit is