Iron Maiden - The Final Frontier (2010)

Label: EMI

1. Satellite 15....The Final Frontier (8:40)
  2. El Dorado (6:49)
  3. Mother of Mercy (5:20)
  4. Coming Home (5:52)
  5. The Alchemist (4:29)
  6. Isle of Avalon (9:06)
  7. Starblind (7:48)
  8. The Talisman (9:03)
  9. The Man Who Would Be King (8:28)
  10. When the Wild Wind Blows (10:59)
avatar van Eddie
Volgens mij 14 augustus maar ik kan er naast zitten.

avatar van Sinner
Ach El Dorado is wel geinig, maar meer niet. Typisch zo'n nummer dat een jaar of 20 terug hooguit een b-kantje was geworden. De plaat kan voor mij alleen maar positief uitpakken want ik vond A Matter of Life and Death al zwaar middelmatig en extreem saai, voornamelijk dankzij al die ellenlange nummers die helemaal nergens naartoe gingen. Als ik dan zie dat ook hier weer de gemiddelde lengte niet onder de 6 - 7 minuten ligt...nou laten we het er maar op houden dat ik er niet vrolijker van wordt. Het artwork ligt volledig in de lijn der verwachtingen want ook dat was op de laatste 2 cd's al zwaar kut. (laatste mooi artwork op een studio cd was voor mij Brave New World).

...we zien wel in augustus. Het kan alleen maar mijn verwachtingen overtreffen.

avatar van Psycho Holiday
Voor wie de nieuwe Eddie onstage wil zien:

YouTube - Ready, steady.... EDDIE!

avatar van lazerus
Psycho Holiday schreef:
Voor wie de nieuwe Eddie onstage wil zien:

YouTube - Ready, steady.... EDDIE!

Wow, de Iron Maiden live.. een waarlijk spektakel..
Als je zou zeggen dat die opnames van ergens eind jaren 80 zijn zou ik het ook geloven..

avatar van Eddie
Live ziet het er inderdaad wel weer geinig uit.

avatar van Edwynn
Live is het inderdaad erg stoer. De stagesetting van de Matter Of Life And Death tour was ook erg gaaf met die tank enzo.

avatar van Desert
Bruce laat zich eens horen:

Even though Iron Maiden opted to away a new song, "El Dorado", as a free MP3 download via the their official web site, frontman Bruce Dickinson wants to make it clear that the finished product sounds much better.

After announcing to the crowd at Maiden's June 22, 2010 headlining concert at the White River Amphitheatre in Auburn, Washington that the band wanted to perform a new track from its much-anticipated new studio album, "The Final Frontier", Dickinson said, "I do apologize to those of you who've downloaded [the song], ripped it, done whatever... 'cause it's a freebie on the web at the moment. I do apologize to those of you who have downloaded it, not for any other reason but stuff that is on the Internet sounds like shit — it just does. MP3s, how to take all the balls out of the song... It's like, MP3s to music is what zombies are to Shakespeare — absolute bullshit. It's terrible. All these people listening to songs with cotton buds stuffed in their fucking ears. What is that all about? So for all those of you poor victims who downloaded it and thought, 'Oh, right. Yeah.' Well, the song is called 'El Dorado' and if you buy the record, it should sound like this."

avatar van Kronos
Ja, de hoes zal in het echt ook wel veel beter zijn.

avatar van Edwynn
Fijn dat hij ons komt vertellen dat een mp3 anders klinkt dan de echte albumversie. Nooit geweten dat een cd of lp versie beter een geluid geeft. Zo steek je nog eens wat op.
Of een mp3 moet ook de songstructuur drastisch in de war gooien.

avatar van eddy_lives
Tja klinkt als Bruce die zich wilt indekken voor de wat lauwe eerste reacties op de gratis song... Ik mag aannemen dat de 'definitieve' versie niet veel verschilt van de versie die gratis te downloaden is.

Misterfool
mp3's klinken inderdaad veel slechter dan cd's. Vaak gaat mijn beoordeling een halve punt omhoog na het kopen van een album. Tegenwoordig wordt dit effect maar al te graag vergeten. Men wil snel scoren en gaat niet voor de ultieme ervaring. De bovenstaande reacties zijn dan ook nergens voor nodig.

The Oath
Dexter schreef:
Ook te beluisteren op youtube hoor:
YouTube - El Dorado

Eerste keer dat ik het hoor. Maiden klinkt echt hard/zwaar.

Misterfool schreef:
Tegenwoordig wordt dit effect maar al te graag vergeten.

Iedere idioot, behalve Bruce Dickinson want die is uit de tijd van Ben-Hur, begrijpt ondertussen wel dat een mp3 een andere kwaliteit heeft dan een LP of cd. Door vooruitgang in geluidskwaliteit wordt een nummer echt niet beter. Hooguit aangenamer om te luisteren.
Hoewel ik er wel eens een opmerking over maak, laat ik mijn stem iig nooit afhangen van de productie of geluidskwaliteit.

Misterfool
Ik ken genoeg mensen die het verschil in kwaliteit tussen cd(lp) en Mp3, zwaar onderschatten! . Ik denk ook dat die opmerking van Bruce niet zozeer bedoeld is voor de serieuze muziekliefhebbers, zoals jij en ik, maar des te meer voor de argeloze luisteraar. Voor de rest denk ik ook wel dat men hier op Mume zijn stem niet laat afhangen van de geluidskwaliteit. De productie is daarentegen wel een vaker terugkerende reden om een album minder sterren te geven.

maar goed we gaan Offtopic.

avatar van Kronos
Misterfool schreef:

Het flauwe eraan vind ik, is dat het nummer in mp3 op hun eigen officiële site wordt aangeboden en dat Bruce zich er dan neerbuigend over uitlaat. Dat vind ik nogal dubbel. Ik zou zeggen, zet er dan op de site gewoon een melding bij dat de geluidskwaliteit minder is dan die van de cd of lp. Nu lijkt het alsof hij er een dubbel agenda op nahoudt. Het nummer gratis aanbieden maar daarop wel een preekje laten volgen, verpakt in de vorm van excuses dan nog. Bah.

avatar van Edwynn
Hmm eerder is het iets willen weerleggen nadat de eerste commentaren op het nummer blijkbaar niet heel best waren. Een argument geven om toch maar de cd te gaan kopen, want dan is het nummer echt wel goed.
Daar prik ik doorheen. En ik geloof duizenden Maidenfans met mij.

Edwynn schreef:
Daar prik ik doorheen. En ik geloof duizenden Maidenfans met mij.

Ben ik het mee eens. Ik denk echter dat hij zich voor niks druk maakt, de fans zullen het album uiteindelijk toch wel aanschaffen. Weet nog toenThe Reincarnation of Benjamin Breeg als single uitkwam, daar moest ik ook even aan wennen. Maar toen het album uiteindelijk uitkwam was ik toch dik tevreden

avatar van Edwynn
Precies zelfde verhaal. Can I Play With Madness was de eerste single van Seventh Son. Niks bijzonders. Maar de LP stemde dik tevreden.
Ik ga er vanuit dat dat nu weer het geval zal zijn. Maar Bruce moet geen flauwekul verkopen.

avatar van eddy_lives
Klopt, vind sowieso dat Maiden (in mijn ogen) meestal niet bepaald de sterkste nummers van hun albums als single uitbrengen... Maar dat is bij veel andere bands ook het geval, dat is dan zogenaamd 'commercieel' beter.

avatar van Sebashuis
Op 13 juli zal de Maiden server weer in vlammen op gaan. Dan vind namelijk volgens de website de video primeur van "The Final Frontier" plaats. Een videoclip van het 1e nummer op het album gok ik.

YouTube - The Final Frontier - Teaser < ziet er eindelijk eens goed uit na al dat 3D gedoe .

Die clip ziet er wel heel erg tof uit, dat stemt me wel gelukkig.
De muziek op de achtergrond klinkt verder niet zo heel veel bijzonders, maar misschien vergis ik me daar wel in.
Ik blijf benieuwd.

Over de cover, ik mis toch de oude Eddie.
Die covers waren ook de reden dat ik Iron Maiden leerde kennen.

avatar van Sebashuis
De cover spreek mij eigenlijk ook voor geen meter aan. Nou is er bij meerdere Maiden covers gepoogd goed op het detail te letten. Vaak werkte dit goed denk aan: Somewhere in Time in het algemeen, De grafstenen bij Live After Death, enz.

Maar op deze cover komt het wederom net als bij de vorige 2 albums niet uit de verf en heeft men geprobeerd zoveel mogelijk op 1 stuk te proppen. Nou valt het hier nog wel mee daar de vork die Eddie in zijn hand heeft en het Eddie logo linksonder....

Reden hiervoor is denk ik de tour T-shirts of de hele merchandise in het algemeen die van weer wel mooi is.

avatar van petdetect
Sebashuis schreef:

Bedankt voor de tip.

Even gekeken (niet de teaser, maar de video-primeur op de site); vermakelijk.

avatar van Sebashuis
Musicmeter hier spreekt "Cleaner 6"

De 1e videoclip van het album is nu hier te bekijken.
Even gekeken (niet de teaser, maar de video-primeur op de site); vermakelijk.
^die dus.^
Gelijk ook weer nieuwe muziek! het betreft het "The Final Frontier " gedeelte uit het 1e nummer op het album "Satellite 15....The Final Frontier ". Satellite 15 zijn ze dus blijkbaar kwijt geraakt.

avatar van Eddie
en ook gelijk een nummer wat me wel weet te overtuigen. Een lekkere simpele rocker, perfect als album opener. Leuke video clip ook.

avatar van Edwynn
Ja, dat nummer komt beter over. Zo'n videoclip vind ik eigenlijk gewoon zonde van het geld.

Dit is wel slechts de radio edit. Op de cd duurt het 3 miniten langer.

avatar van metalfist
Final Frontier heeft een lekker refrein maar ik vind Bruce zijn stem niet optimaal, bij El Dorado ook niet trouwens. Ik mishoor iets maar ik kan niet echt juist zeggen waar...

avatar van Edwynn
Misschien de productie? Bruce's stem klinkt alsof het is opgenomen in een luchtdichte bankkluis.
Echo's zijn blijkbaar niet meer hip.

avatar van Sebashuis
Tja Kevin Shirley. Ben over het algemeen wel te spreken over de man en hierbij denk ik dan aan de Flight 666 productie die wat mij betreft geniaal was. Maar met studio albums? Dance of Death?

Het is allemaal niet zo slecht, en ik kan er prima mee leven maar ik had veel liever een Somewhere in Time of Number of the Beast productie gehad. (dat ze in ieder geval probeerde..)

Maar goed alles wat we hebben gehoord is tot nu toe een MP3 en een online video, veel verschil zal er niet meer komen maar hopen kan altijd.