Iron Maiden - The Final Frontier (2010)

Label: EMI

1. Satellite 15....The Final Frontier (8:40)
  2. El Dorado (6:49)
  3. Mother of Mercy (5:20)
  4. Coming Home (5:52)
  5. The Alchemist (4:29)
  6. Isle of Avalon (9:06)
  7. Starblind (7:48)
  8. The Talisman (9:03)
  9. The Man Who Would Be King (8:28)
  10. When the Wild Wind Blows (10:59)
avatar van Edwynn
Tja, ik vind de laatste Maiden producties eigenlijk meer ziel bevatten dan veel moderenere (metal)producties.
Maar het is bij Maiden ook wel naar huidige maatstaven van gedaan. Er is behalve Emile Hartkamp geen producer meer te vinden die een galm op de vocalen zet zoals bij Caught Somewhere In Time destijds.

Edwynn schreef:
Misschien de productie? Bruce's stem klinkt alsof het is opgenomen in een luchtdichte bankkluis.

Dat probleem had je al bij A Matter of Life and Death, ik denk gewoon dat Bruce's stem met het ouder worden wat minder is geworden, helaas!

avatar van Don Cappuccino
Tyraelxy, minder? Op het liveconcert van Flight 666 is Dickinson in topvorm terwijl hij bij Rock in Rio alles lager zingt dan het origineel. Zijn stem wordt juist weer veel beter.

avatar van Edwynn
In Den Bosch was hij ook uitstekend bij stem. Maar of je wel of geen galm op de vocalen doet, scheelt nogal een slok op een borrel.

avatar van metalfist
Tyraelxy schreef:

Op AMOLAD vond ik zijn stem juist erg goed, zal inderdaad iets met de productie zijn denk ik.

Eddie schreef:

Ketterij!!!!!!!!!!!

Als recht geaarde maiden fan vin ik het verschrikkelijk dat één van de mooiste aspecten van maiden's identiteit zo is aangetast. Sommige dingen moet je niet aanpassen, of althans heel minimaal. Eddie is er daar een van. hoe meer ik het artwork zie hoe meer ik het verafschuw. In plaats van een mooi artwork, zie ik een of ander ondefinieerbaar monster uit een goedkope comic. Ik herken zelf geen elementen van eddie meer in het artwork.

Als protest zal ik het artwork verbergen door een witte inlay die ik in het doosje over het boekje heen schuif!

ik snap wat je bedoeld, deze "eddie" is eddie niet meer
deze cover is zeker wel geslaagd voor eender welke andere (onbekende) metalband, maar NIET voor maiden...

ik ga als protest zelf een eddie ontwerpen en die in het cdhoesje steken

avatar van Tyraelxy
Ik denk dat de kwaliteit van het album er meer toe doet dan eddie, niet?

metalfist schreef:

Ik hoop maar dat de albumversie wat beter zal zijn want als alle songs op dit album zo gaan klinken denk ik dat het niet zo goed zal worden

Nieuwstad
Lange nummers allemaal zo te zien. Dat waren vroeger altijd mijn favorieten bij Maiden. Denk aan Rime Of The Ancient Mariner, To Tame A Land en natuurlijk Hallowed Be Thy Name. Misschien krijgen we nu wel een album vol met krakers van soortgelijk kaliber, wat denken jullie?

Nieuwstad schreef:

Meer zoals het vorige album.

wat?

Nieuwstad
het vorige album was stom

Kletskoek

avatar van Tyraelxy
Ik ben een fan van klassieke maiden maar ik vond A Matter of Life and Death wel een lekkere plaat , ietsje moderner dan hun vorige en alle nummers waren dik in orde, ik heb wel schrik van deze plaat omdat ik denk dat er toch wel stilaan wat sleet op hun formule begint te komen, maar we zullen wel zien.

avatar van Desert
Ongetwijfeld is deze review wat biased aangezien hij door de censuurmachine van Iron Maiden is gekomen, maar het geeft toch weer een iets beter idee van wat te verwachten. In short: het wordt effectief iets dat afwijkt van de traditionele formule en Adrian Smith heeft klaarblijkelijk een heel prominente rol opgenomen bij het schrijven van de nummers (o.a. Isle of Avalon).

Benieuwd wat dat allemaal gaat geven!

avatar van Eddie
Klinkt allemaal heel positief. Ik ben altijd wel een liefhebber van de Adrian Smith nummers dus wat dat betreft is het positief dat hij wat meer ruimte heeft gekregen.

Nog drie weekjes

avatar van Sebashuis
Yes!

30sec samples van alle nummer zijn hier te vinden.

veel plezier!

avatar van Desert
Het klinkt - afgaande op die abstracten - echt wel anders. Lijkt heel rustig te zijn allemaal. Ook meer esoterische thema's i.v.m. het vorige album. Dickinson sneed die zaken in zijn solocarrière al wel meermaals aan.

Dat deuntje van The Talisman doet me aan een ander IM-nummer denken, maar ik kan het niet direct plaatsen.

avatar van Nicholas123
Desert schreef:

Je bedoelt waarschijnlijk the Legacy van het vorige album.

YouTube - Iron maiden - the legacy

avatar van Mr. Rock
The Talisman lijkt inderdaad enorm veel op The Legacy. De previews klinken niet verkeerd. Vooral het laatste nummer lijkt een wat andere stijl te hebben dan we van Maiden gewend zijn. Ik ben benieuwd naar het gehele album en ik zie het met vertrouwen tegemoet.

avatar van Jason28
Iron Maiden in deze bezetting heeft nog nooit teleurgesteld, eigenlijk zijn alle albums steengoed. Dus ik verwacht ook weer dat dit album goed gaat klinken. Kan niet wachten. Is al weer een tijd geleden dat er iets compleet nieuws uit komt van Maiden.

avatar van VanDeGriend
Stem en berichten daarover verwijderd

avatar van tsjong
Leuke hoes

Yann Samsa

Sebashuis schreef:
Yes!

30sec samples van alle nummer zijn hier te vinden.

veel plezier!

damn, ik kan die nummers niet afspelen

had graag die previews gehoord

damn, ik kan die nummers niet afspelen

had graag die previews gehoord

Youtube link

avatar van Edwynn
Van die kleine stukjes kun je nog niet veel chocola maken, maar er zitten wel zeker aanknopingspunten in.
Ik geloof iig niet dat Maiden mij teleur zal stellen.

The Oath
Ik denk dat deze plaat net wat minder zal zijn dan de vorige. Maiden maakt na een goede plaat vaak een minder goede.

The Oath
'The Alchimist' en 'The Island of Avalon' klinken toch aardig.