Rick Ross - Teflon Don (2010)

Label: Maybach

1. I'm Not a Star (3:00)
  2. Free Mason (4:07)

met Jay-Z en John Legend

3. Tears of Joy (5:33)

met Cee-Lo

4. Maybach Music III (4:26)

met Erykah Badu, Jadakiss en T.I.

5. Live Fast, Die Young (6:13)

met Kanye West

6. Super High (3:46)

met Ne-Yo

7. No. 1 (3:54)

met Diddy en Trey Songz

8. MC Hammer (4:58)

met Gucci Mane

9. B.M.F. (Blowin' Money Fast) (4:10)

met Styles P

10. Aston Martin Music (4:30)

met Chrisette Michele en Drake

11. All the Money in the World (4:40)

met Raphael Saadiq

12. Audio Meth * (3:34)

met Raekwon

Mozzarella
Heb tot nu toe twee officiele tracks beluisterd: Super High en Live Fast, Die Young.

Super High vind ik een heerlijke eerste single die veel weg heeft van een 'Biggie-beat'. Gewoon prima nummer.

Vandaag het nummer met Kanye gelekt, een geheel andere sound dan Super High - maar wat wil je ook met 'Ye achter de knoppen - en vind ook deze heer-lijk klinken.

Ross is natuurlijk niet echt een sterke rapper, met hoogstaande teksten, maar weet altijd wel met catchy nummers op de proppen te komen. Ik kijk toch echt wel uit naar dit album.

avatar van Game
Wel jammer van de gastartiesten, het zijn er teveel. De namen zijn wel oké, behalve Gucci Mane en Diddy dan.

avatar van Ashton
Niets mis met de hoeveelheid gastartiesten. Dat had Deeper Than Rap ook namelijk.

avatar van TheLegacy
Maybach Music 2 was een stuk beter imo.

avatar van MJ_DA_MAN
Eens, minste van de drie.

avatar van idioot2
ik vind MC Hammer, en B.M.F. lekkere nummertjes En vooral lekker gangster.. Met Super High heb ik niet zo veel. Met Ne-Yo worden die nummers veel te R&B. Niet mijn smaak. Ben wel benieuwd naar de rest van het album.

avatar van Game
Free Mason met Jay-Z klinkt heerlijk, maar met The Inkredibles die de productie doen kan er ook weinig misgaan

Niet dat ik er in geloof, maar ik vind het wel interessant.

dit zou natuurlijk de klapper van de zomer moeten zijn. ben benieuwd, vorige album luisterde heerlijk weg..

avatar van Stapler

Niet dat ik er in geloof, maar ik vind het wel interessant.

Haha dat ie er dan een nummer over maakt . En dan die site, die maakt onderaan gewoon reclame voor Jay-Z .

Mozzarella
Paar fijne tracks, maar uiteindelijk toch een enorme tegenvaller. Vanaf track 7 maakt het album een vrije val en daalt het album af naar een drastisch niveau.

avatar van TheLegacy
De beats van MC Hammer en B.M.F. lijken wel heel erg op elkaar.

Boy
Een album van Officer Ricky bevat meestal twee, hoogstens drie nummers die wat langer op de iPod mogen blijven staan. Op Teflon Don is dit niet anders. Hoewel Ross naar mijn mening er altijd wel in slaagt een zekere 'MiamiVibe' over zijn platen te sprenkelen heeft hij mij nooit echt kunnen boeien. Zelfs een cd met elf nummers verveelt daarom snel.

De - in dit geval - twee nummers zijn Live Fast, Die Young en Aston Martin Music, hoewel ik op laatstgenoemde wel even door de zure appel genaamd Drake moet bijten.

En dan heb ik ook nog wat te zeiken: No.1, wat een belachelijk nummer! Sinds Get Down van G-Unit niet zo'n bokkenplaat gehoord. Koppijn.

avatar van MJ_DA_MAN
De definitieve versie is nog niet gelekt.

Boy
Ben er haast van overtuigd dat mijn versie de definitieve is. Zou niet weten wat er nog bij moet komen.

avatar van MJ_DA_MAN
We zullen het zien, zou kunnen hoor. Heel soms is de advance uiteindelijk hetzelfde als de retail.

avatar van Jurrien
Vind de bijdrage dan Drake op Aston Marin Music wel goed. Verder heb ik alleen B.M.F. beluisterd en die track vond ik persoonlijk erg slecht.

Ik heb een GroupRip

avatar van TheLegacy
Ik vind Free Mason echt een meesterlijke track! Ross is over soul-fulle producties echt een meester!

Ik heb de stemmen verwijderd. Laten we maar even wachten met stemmen totdat 100% zeker is dat de nu circulerende rips de juiste zijn.

avatar van MJ_DA_MAN
Achteraf gezien was het wel de goede versie, dus de stemmen waren terecht. Maar goed, de bekende Grouprip is er nu ook.

avatar van Jordyp
Na de 'gelekte' nummers Super High, Free Mason, Live Fast Die Young en Aston Martin Music dacht ik even dat Rick Ross een erg lekker album ging uitbrengen, maar dat waren ook meteen de enige goede nummers in mijn ogen. De rest luistert nog wel aardig weg op No. 1 na trouwens, wat een verschrikking...

3.0* Geen verkeerd album, jammer van de albumvullers.

avatar van MJ_DA_MAN
Het leek erop dat dit mijn favo Rick Ross-album ging worden, maar helaas zorgt het einde ervoor dat dit het niet wordt. Slecht, zoals een aantal die nummers noemen, vind ik ze niet maar niet op het niveau van het eerste deel en natuurlijk zeer onorigineel qua beats. Tears of Joy is een verrassend nummer; beat van No I.D. die laat zien het nog te kunnen, ook gewaagd een beat zonder echt een drum. Ook een vermelding voor Super High; leuk om weer een een beat van de baas Clark Kent te horen, die het nog steeds kan. Dan ook nog eens shout out naar Erykah Badu die de matige raps van T.I. en vooral Jada nog enig herstelt op MM 3 en vooruit, ook Kanye brengt een leuke beat op Live Fast, Die Young. Net zoals de twee voorgangers: 2* voor dit album, maar wel een ruime, dus misschien is het dan toch nog mijn favo Ricky-plaat.

John Legend doet btw toch ook mee op Free Mason?

avatar van Jordyp
John Legend doet inderdaad ook mee op Free Mason.

avatar van Silky & Smooth
Wat ik cool vind aan Rick Ross is dat hij soms echt kan verrassen. Niet met een heel album vol goede nummers, maar soms zit er echt een goed nummertje of een leuke gastbijdrage tussen. Ook merk ik wel een sterke groei vanaf Port of Miami tot Teflon Don. De onderwerpen blijven eigenlijk elk album hetzelfde, maar Rick Ross wordt echt per album beter. Vooral de laatste twee albums hebben mij verbaasd, aangezien veel vergelijkbare artiesten hun topalbums juist in het begin hebben gehad. Ik vond Deeper than Rap al een verademing, helemaal gezien mijn verwachtingen. De verwachtingen voor dit album waren ook weer laag, want ik dacht dat hij maar een hoogtepuntje kon hebben.

Teflon Don mag toch wel een tweede hoogtepunt genoemd worden. Niet dat dit album hoogstaand is en mag gerekend worden tot de grote hip-hopnamen, maar op het niveau waar hij thuis hoort is dit zeker wel een uitschieter.

Het album begint met Not a Star, wat ik een beetje tegen vind vallen (zoals verwacht). Gelukkig worden mijn verwachtingen niet waar gemaakt en blijkt Free Mason echt een vet nummer te zijn. Jay-Z vind ik ook erg lekker rappen op dit nummer. Ross blijft sterk komen op het nummer Tears of Joy. Mayback Music III is in mijn ogen minder dan II, maar beter dan I. Dit ligt voornamelijk aan T.I. en Jadakiss. Daarnaast was de beat van II wat completer. Kan iemand mij trouwens vertellen waar het refrein van Erykah Badu op lijkt? Het komt mij zo bekend voor. Niet de tekst, maar de meer de sfeer.

De beat van Live Fast, Die Young is ook weer gewoon goed. Kanye West vind ik wel leuk, maar ook een tikkeltje vervelend met zijn uithalen. Gelukkig kan ik R&B-refreintjes wel waarderen, vandaar ik zeker het nummer met Ne-Yo erg relaxed vind.
MC Hammer heeft een erg vette beat. Het heeft wel wat van een Biggie-beat inderdaad. Helaas haalt Gucci Mane alle snelheid uit dit nummer en is het einde verpest. Het spelen met de beat op A.M.M. vind ik ook wel geslaagd, alleen had ik Drake daar niet op laten zingen. Als laatste had ik wel wat meer van Raphael Saadiq verwacht. Hij is een van mijn favoriete zangers, maar hier valt hij tegen. Dit ligt voornamelijk aan de rol die hij krijgt (Rick Ross nazingen). Hier had elke R&B-artiest ook wel even kunnen plaats nemen. Had liever een refreintje als bij Q-Tip of The Roots gehoord van hem. Daar kon hij er veel meer uithalen.

Dit Ross-album is tot nu toe zijn op-een-na beste album vind ik. Al vind ik het toch dicht in de buurt zitten van Deeper than Rap. Nummers als Usual Suspects, Lay Back en Rich of Cocaine kom ik hier eigenlijk niet tegen. Maar dit is wel een goede opvolger. Hopelijk gaat hij zo door.

avatar van teeveepee

Niet dat ik er in geloof, maar ik vind het wel interessant.

Hij heeft er ook nummers over gemaakt, D'evils bijv. over Illuminati, hij maakt ook vaak een driehoek met z'n handen wat hun teken zou zijn. Maar ja zoveel rappers doen alsof ze erbij horen... Hij is een slimme zakenman hij weet dat het hem interessant maakt.

avatar van Silky & Smooth
Volgens mij moet dat teken met zijn handen een diamant voorstellen, want bij een optreden van Kanye West roept Kanye "put your diamonds in the sky.." terwijl hij dat met zijn handen in de lucht doet.

Die verse van Jay is trouwens echt erg goed!

avatar van Kill_illuminati

Niet dat ik er in geloof, maar ik vind het wel interessant.

Jay-Z is idd geen vrijmetselaar (Freemason). Of je er in gelooft ofniet vrijmetselaars bestaan gewoon en als je erbij wilt kan dat gewoon. Niets engs dat de mensen manipuleert doormiddel van duivelse praktijken. Altans mag ik hopen dan. Kan Jay-Z de volgende keer gewoon zijn teksten op papier zetten in plaats uit het hoofd. Daar krijg je toch iets betere teksten van.

Improvision
Misschien is de driehoek gewoon het teken van 'The Dynasty', een hiërarchische piramide.

avatar van Kill_illuminati
Volgens mij symboliseert die driehoek een diamant. Het teken van The Dynasty.