Grinderman - Grinderman 2 (2010)

Australiƫ
Label: Mute

1. Mickey Mouse and the Goodbye Man (5:42)
  2. Worm Tamer (3:13)
  3. Heathen Child (5:00)
  4. When My Baby Comes (6:49)
  5. What I Know (3:19)
  6. Evil (2:56)
  7. Kitchenette (5:17)
  8. Palaces of Montezuma (3:32)
  9. Bellringer Blues (5:31)
  10. Super Heathen Child * (6:30)

met Robert Fripp

11. Fire Boy * (4:52)
  12. Evil [Factory Floor Remix #2] * (5:32)
  13. Heathen Child [Andrew Weatherall Bass Remix] * (6:50)
avatar van midnight boom
Cool, wat zou nick cave van deze nieuwe cd van Grinderman gemaakt hebben?

avatar van Killeraapje
Ben zeer benieuwd naar deze plaat. Nick is erg productief de laatste jaren.

avatar van barrett
Van mij mag deze productieve periode nog lang duren . Hier ben ik ook enorm naar nieuwsgierig.

Misterfool
een nieuwe nick cave
popcorn staat al klaar

avatar van Wickerman
De eerste single is gelekt en klinkt inderdaad erg Grinderman-ish. Erg fijn hoor!

avatar van Woody
Gelekt inderdaad.

Hier kan je hem ondertussen luisteren:
MuteRecords - Heathen Child - SoundCloud

Milestones
Met Robert Fripp van KC op gitaar. Lekker hoor !

Misterfool
Meer had je niet hoeven zeggen Milestones
mag ik hier al gelijk mijn 5* gaan droppen.

beaster1256
deze koop ik zeker , en wat zie ik hier met doctor von frippenstein , zeer zeker koop ik hem dan !!!!

kijk er al naar uit !!!!

avatar van Sater
Het nummer met Fripp is alleen te vinden op de b-kant van de Heathen Child 12"

avatar van Chronos85
Geweldige clip!

avatar van De-noir
Hahaha geniaal!

avatar van Lexicon Devil
Echt een grappige clip

Nick The Stripper.

avatar van azra
Ik kijk hier echt naar uit. Het verbaasd me wel dat deze oude knakkers het voor elkaar krijgen om nog geen lek te hebben gehad. Misschien dat ze andere bands een cursus kunnen geven hoe voorzichtig met hun songs om te gaan?
Zonde dat ik niemand meekrijg voor hun concerten in Nederland dit jaar. Ik hoop maar op een geniaal album De hoes vind ik trouwens wel weer iets klassieks hebben, evenals de vorige trouwens.

azra schreef:

Geloof jij daar nu echt in? Denk jij nu echt dat het 95% van de bands zogenaamd niet zou lukken? Een band wil het of niet. Ik verdenk ze (platenmaatschappijen, bands) er nog steeds van het bewust te doen. 'Voer de spanning maar op, zorg voor een buzz rond je album, laat ze het maar horen en ervaren hoe goed het is en dan kopen ze het wellicht ook nog wel'. Want uiteindelijk weten ook zij dat het na release toch wel op het net terecht komt. Dus waarom niet laten 'lekken' en zo een vorm van reclame maken. Als mensen je waar niet willen kopen doen ze dat toch niet (wat je daar verder ook van denkt).

Overigens een geweldige clip!

avatar van azra
Ik heb het over de leaks in slechte kwaliteit en demo-versies. Zodra een album in perfecte kwaliteit gelekt is, dan is het waarschijnlijk gewild, in alle andere gevallen betwijfel ik het.
De clip is inderdaad geniaal, daar denk ik dat niemand het oneens mee is.

avatar van Wickerman
Het niet lekken van dit album viel mij ook al op moet ik eerlijk bekennen. Maar, als het goed is, het album komt deze week volledig op MySpace.

(verwijderd)
En hij staat op MySpace (neem ik aan aangezien er een MySpace-rip is )

avatar van Woody
Dat klopt maar op de myspace staat een link die alleen in de UK te beluisteren is. Beetje vaag. Grinderman op MySpace Music – Gratis gestreamde MP3’s, foto’s en Videoclips

avatar van Bart
De plaat is inmiddels te beluisteren hoor.

(verwijderd)
When My Baby Comes.. fantastische track!

avatar van CWTAB
inderdaad volledig gelekt, klinkt alweer erg lekker... stem nog wat wachten

avatar van Mr. B
En weer eentje binnen, wat is 2010 toch een topjaar!

avatar van Jeanneman
Oei, oei, oei. Ik ben nog bezig met mijn eerste luisterbeurt, maar ik ben al heel erg te spreken over dit album. Ik vond grinderman 1 af en toe wat te veel inkakken. Dat album had wat harder gemogen van mij, Grinderman 2 lijkt de belofte van een zwaar rockende Nick Cave wel in te lossen.

'I said EVIL!'

'I stick my fingers in your biscuit jar'

Genieten

Grinderman.......... het woeste uitlaatklepje van dhr. Cave of is het toch meer mister Ellis die het hier voor het zeggen heeft?
Hobbybandje, projectje, allemaal termen die voorbijkomen maar is het dat eigenlijk wel? Wat is het 'nut' van Grinderman als Nick Cave en zijn Bad Seeds zelf ook laten horen niet alleen nog maar met ballads op de proppen te komen. 'Dig, Lazarus, Dig!!!' had immers toch wel wat Grinderman trekjes in zich?!
Ik denk dat we ons hoofd daar gewoon niet over moeten gaan breken. Wat kan ons dat allemaal schelen? De eerste Grinderman was een heerlijk plaatje dat recht door zee rockte en de verwachtingen van nummer 2 zijn simpelweg hetzelfde. Een grote 'fuck it all' en gaan. Niets meer of minder, en dat is precies wat we (weer) voorgeschoteld krijgen. De lekker vuige gitaarriffs, gierende viool, ronkende begeleiding en soms een Cave die zingt of de duivel hem op de hielen zit. Het doet wat denken aan de aanpak van Queens of the Stone Age: stoner rock met een ziel en dat is al te horen in de opener Mickey Mouse and the Goodbye Man. Nee, dit is niet Josh Homme. Dit is Nick Cave, 52 jaar, en nog steeds niet verleerd hoe te rocken. De jonkies kunnen nog juist wat leren van 'opa'. Want kom maar eens met een nummer als When My Baby Comes of Evil. Eat your heart out zou ik zeggen!
Nu kan ik zoals ik wel vaker doe dit album nummer voor nummer gaan doornemen, maar in dit geval gaat dat niet werken: in hoog tempo hijgt, brult, grauwt, snauwt en zingt Cave er 9 nummers met de hardwerkende muziekmannen doorheen. Nergens tijd om even pauze te nemen; goed in elkaar overvloeiend waardoor er sprake is van een ruim 40 minuten durende psychedelische rocktrip die er misschien niet heel erg toe doet maar die wel heerlijk is om te ondergaan. Want ondanks dat Grinderman overkomt als een 'ruig bandje' mogen we ook horen dat ze wel degelijk weten wat ze doen. Alles klopt, zelfs als het chaos is. Overal is over nagedacht lijkt het wel. Mooie gospelachtige koortjes (doet me op die momenten denken aan Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus) die ondersteuning krijgen van wat gehijg of gierende gitaar. Het lijkt op papier anarchie maar zo komt het op mij toch niet helemaal over.
Misschien is dat het enige minpuntje van Grinderman, alhoewel ik dat zelf niet zo ervaar: ze willen doen overkomen als een (hobby) bandje die op wat lossere wijze musiceren maar in feite horen we door de wol geverfde oude rotten die van wanten weten, maar er toch zeker ook over nadenken. Misschien zelfs wat te bedacht op momenten.
Zoals gezegd: lekker belangrijk! Grinderman 2 is een uitstekend vervolg op Grinderman 1 en een perfecte aanvulling op de afdeling cd's van Nick Cave & the Bad Seeds. Daar wil toch zeker niemand moeilijk over doen. En Cave heeft zijn heldenstatus bij mij al lang en breed binnen en zal deze ook wel nooit meer kwijtraken, zeker niet als hij met dit soort fijne werkjes blijft komen aanzetten.
Het debuut staat op 4,5* en hier zet ik voorlopig in op 4* wat misschien t.z.t nog wel een halfje verhoging krijgt.

Geniet en ga uit je dak!

avatar van azra
Jammer aERo, hoop dat nog een keer nummer voor nummer komt. Vind het altijd wel lekker weglezen.Alhoewel ik deze algemeenheid ook wel begrijp. Dit album is een lang genietmoment. Het komt niet vaak voor dat wanneer ik een album voor het eerst hoor vervolgens nog eens vanaf het begin over laat spelen. Meestal heb ik er dan al een favoriet tussenzitten waar ik als valsspeler me de weg naar toe skip. Dit album heb ik nu al een paar keer gedraaid. En er zitten wel favorieten tussen, maar het luistert heerlijk weg.
Dit plaatje ga ik in ieder geval op cd aanschaffen!

avatar van Wickerman
Vandaag op plaat gehaald, waar de cd ook bij zit. Het album zelf is een stapje verder dan het debuutalbum en daarmee een stapje dichterbij The Bad Seeds. In dit licht zie ik het album verder dan ook als het derde album, na Grinderman I en Dig!! Lazarus Dig!!. Het enige echte verschil is dat de platen onder naam Grinderman minder geraffineerd klinken en meer herrie. Dit laatste is overigens geen minpunt. Echt iets zinnigs kan ik nog niet over het album zeggen, want op het eerste gehoor is het allemaal wat rommelig. Maar Cave kennende, zit daar onder iets heel moois verscholen.

avatar van Jeanneman
Ik vind het heerlijk om een rockende, stomende Cave te horen tussen dat geweld aan gitaren en dikke baslijnen. De typische Cavehumor is weer dik over de nummers heen gesmeerd en de ene zin is nog dubbelzinniger dan de ander. Dit is precies wat ik van Grinderman verwacht: Lekker pretentieloos rocken.

Laat ik maar vast die 4,5* noteren, want het ziet er naar uit dat dit plaatje zich tussen mijn favoriete albums van deze man gaat nestelen.