Grinderman - Grinderman 2 (2010)

Australiƫ
Label: Mute

1. Mickey Mouse and the Goodbye Man (5:42)
  2. Worm Tamer (3:13)
  3. Heathen Child (5:00)
  4. When My Baby Comes (6:49)
  5. What I Know (3:19)
  6. Evil (2:56)
  7. Kitchenette (5:17)
  8. Palaces of Montezuma (3:32)
  9. Bellringer Blues (5:31)
  10. Super Heathen Child * (6:30)

met Robert Fripp

11. Fire Boy * (4:52)
  12. Evil [Factory Floor Remix #2] * (5:32)
  13. Heathen Child [Andrew Weatherall Bass Remix] * (6:50)
avatar van HammerHead
Ik trek het verder prima, de oude Cave albums horen immers tot mijn forvorieten, maar ik vind deze vooralsnog minder dan de eerste worp van Grinderman. Op de een of andere manier lopen veel nummers niet echt, waardoor de plaat nooit helemaal op gang komt. Ik vind het na toch al 6 of 7 luiserbeurten een beetje een het ene oor in het andere oor uit plaat.

Heerlijke plaat..
Volume op hard..ramen open en fuck off..
Opgeladen en vol energie de herfst in.
Lang Leve "Dirty Three"
Voor mij hoeven de zangpartijen niet perse,
Nu en dan en hier en daar een schreeuw zou ook volstaan.
Al met al zeer sympatiek album.

Dit is een stuk rauwer dan Dirty Three.
Warren Ellis is een goede muzikant; een van de velen in The Bad Seeds.
Voor mij blijft toch zeker Nick Cave bepalend voor het geluid.
Blijkbaar kent men hier voornamelijk The Boatman's Call en Murder Ballads.
Luister eens naar de rauwheid van Birthday Party.

Volgens mij heeft Nick Cave ook bij The Bad Seeds andere bandleden een grote vrijheid gegeven, maar blijft hij duidelijk de dirigent.
Als je zijn live optredens hebt gezien, zul je dit ook zien.
Duidelijk de touwtjes in handen.

Heathen Child is voor mij de beste single van 2010.
Super nummer.

avatar van Paalhaas
deric raven schreef:
Dit is een stuk rauwer dan Dirty Three.

Ligt er maar net aan naar welk D3-album je luistert natuurlijk. Rauwer dan pak 'm beet Red of I remember a time when you used to love me (beide van Horse stories) wordt het hier niet hoor.

avatar van Fake_world
Prachtige plaat, daar waar de eerste moeite heeft om de aandacht soms vast te houden, lukt het deze moeiteloos.

avatar van Wickerman
Na een week intensief luisteren is ook de tweede kant me goed bevallen. Alleen Evil is iets minder.

avatar van Thomzic
HammerHead schreef:

Ik sluit me hier volledig bij aan. Ook nadat ik het nog eens volle bak in de auto heb gedraaid word ik hier niet warm of koud van. Jammer, normaal gesproken kan mij een portie van Cave me wel bekoren. Aardige, vieze nummers, maar voorlopig meer ook niet.

Weer wat draaibeurten verder kan ik ook concluderen dat dit album het niet haalt bij het debuut (waar overigens nummers van te verkrijgen waren die het uiteindelijk niet eens gehaald hebben maar die wel erg goed waren).
Overigens heb ik dat debuut dan wel erg hoog zitten dus het wil niet zeggen dat ik Grinderman 2 niet goed zou vinden, integendeel.

Fake_world schreef:

Dit is voor mij dan ook net andersom

avatar van HammerHead
Bij mij dus ook, het is allemaal net wat minder pakkend dan het debuut. Daarmee zeg ik overigens net als Aero niet dat ik dit geen goede plaat vind, alleen wel minder dan de eerste.

avatar van titan
titan (crew)
Grappig, ik vind dit album juist een stuk(je) beter dan hun debuut. Deze is wat afwisselender en meer in balans imho.

avatar van midnight boom
midnight boom schreef:
Cool, wat zou nick cave van deze nieuwe cd van Grinderman gemaakt hebben?

ik ben eruit, hij heeft een heerlijk plaat gemaakt!

avatar van Protonos
eerste luisterbeurt klinkt oké, ik heb het idee dat hier nog wel wat meer in zit! voor nu 3.5

ik ben overigens niet zo bekend met nick cave, dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal

avatar van Wickerman
Waar Grinderman I nog veelal uit korte en snelle nummers bestond, zoals 'Get It On', 'No Pussy Blues', 'Depth Charge Ethel' 'Honey Bee' en 'When My Love Comes Down', vind ik de nummers op deze plaat grootser en meeslepender. Een snel rag nummer is eigenlijk alleen 'Evil'. Zelfs het korte 'Wormtamer' vind ik de gitaar-band optiek overstijgen. Betere plaat dan de eerste? Dat niet, wel compleet verschillend.

avatar van midnight boom
Mickey Mouse and the Goodbye Man is echt een geniaal nummer!

avatar van GothicBowie
Dat er niet alleen ''snelle'' nummers tussen zitten is nu net DE reden waarom ik deze net iets beter vind dan de eerste, iets meer ''variatie'' laat het ons maar zo zeggen dan bij de eerste

Het is dan ook jammer dat op die eerste juist een paar prachtige, rustiger nummers het uiteindelijk niet gehaald hebben. Vortex bijvoorbeeld.

avatar van Wickerman
Ik heb de versie met die nummers, zoals 'Vortex' en 'Chain of Flowers' gehoord, maar die nemen toch wel de gang uit het eerste album. Zeker aangezien ze, volgens mij, na 'Electric Alice' en 'Grinderman' (die als één nummer staan) komen.

Dat zal ook wel de reden zijn waarom ze het niet gehaald hebben. Ik vind ze zelf ook iets te veel Nick Cave-achtig en passend op zijn wat rustiger albums. Neemt niet weg dat ik het erg sterke nummers vind.

avatar van Wickerman
Het zijn wel goede nummers inderdaad. Decoration Day, waarin ook "I'm not your favorite lover" zit, lijkt hierdoor een voorstudie van Moonlands van Dig!! Lazarus Dig!!

avatar van Frisoboei
Ik kan hier echt niet naar luisteren. Rommelig (ik zal de genialiteit wel niet horen) en die Cave zingt echt irritant. Gaat alle kanten op.

avatar van Frax
Alleen jammer dat 'When my baby comes' alles onderuit haalt.
Wat een beroerd nummer van Ome Nick. Reutelt maar spanningsloos door.

avatar van Sater
Nee, When My Baby Comes vind ik juist een van de betere nummers. .
Ik ben vooral niet zo gecharmeerd van Kitchenette, dat een beetje klinkt als House van de Grinderman Podcast.
What I Know vind ik ook een beetje saai klinken.
Het lijkt her en der alsof ze van de jamsessie, die de basis voor dit album legde, hier en daar te weinig aan de nummers hebben geschaafd. Heathen Child klinkt bijvoorbeeld wel weer helemaal 'af'.

4 sterren voorlopig.

avatar van Dridge
Vind tot nu eigenlijk alleen 'Palaces of Montezuma' echt goed klinken.
Rest valt me eigenlijk behoorlijk tegen.

Ze lijken met het openingsnummer 'Mickey Mouse and the Goodbye Man'
Met hetzelfde vuurwerk te willen openen als op zijn voorganger met het nummer 'No Pussy Blues' maar dat haalt het bij lange aan niet.

avatar van thetinderstick
´Worm Tamer´ klonk anders behoorlijk goed bij Jools Holland

YouTube - Grinderman - Worm Tamer [Later Live... with Jools Holland]

Sven Bersee
Ik twijfel nog. Mickey Mouse and the Goodbye Man doet me in ieder geval niets, maar van Worm Tamer tot en met Kitchenette hoor ik allemaal nummers die ik lekker kan gaan vinden. Palaces of Montezuma en Bellringer Blues zijn mijn favoriete tracks.

avatar van Wickerman
Vond het optreden van Wormtamer een beetje mat moet ik eerlijk zeggen. Weet iemand overigens wat voor een gitaar Warren Ellis daar bespeelt?

avatar van Sater
Schijnt een tenorguitar te zijn.

avatar van Kaaasgaaf
In mijn wekelijkse radio-rubriek 'De Keuze van Kas' op AmsterdamFM heb ik vandaag dit album besproken, beluister het hier.

Misterfool
nee,toch niet. Het klinkt te geforceerd en de magie, die meneer cave normaal omringt, is weg. Dat wil niet zeggen dat,dit een slecht album is. 3*