Linkin Park - A Thousand Suns (2010)

Rock / Electronic
Label: Warner Bros.

1. The Requiem (2:01)
  2. The Radiance (0:57)
  3. Burning in the Skies (4:13)
  4. Empty Spaces (0:18)
  5. When They Come for Me (4:53)
  6. Robot Boy (4:28)
  7. Jornada del Muerto (1:34)
  8. Waiting for the End (3:51)
  9. Blackout (4:39)
  10. Wretches and Kings (4:10)
  11. Wisdom, Justice, and Love (1:38)
  12. Iridescent (4:56)
  13. Fallout (1:23)
  14. The Catalyst (5:42)
  15. The Messenger (3:01)
  16. Blackbirds * (3:21)
  17. New Divide [Live at Terra Vibe Park, Athens, Greece, July 21, 2009] * (4:54)
  18. The Catalyst [NoBraiN Remix] * (4:22)
avatar van XeeGen
Het is gewoon vreselijk jammer dat 90% van de LP fans zo "narrowminded" zijn. Als je dit album op de correcte volgorde zonder verwachtingen en vooroordelen beluisterd is het een heerlijke zit. En als je hem vaker luistert word hij steeds beter.

Er zijn overigens genoeg nummers op dit album die een typische Linkin Park sound hebben.

avatar van Motivation
Wretches and Kings, wat een heerlijk nummer is dat.

avatar van AOVV
Ik ben geen fan van Linkin Park, maar zulk een laag gemiddelde verdient deze plaat nu ook weer niet mijns inziens. De band heeft aardig z'n best gedaan om hier een mooi geheel van te maken, en het is waar, dit album luister je best in z'n geheel. Nee, ik vind deze plaat best oké, omdat ze toch een bepaalde sfeer weet neer te zetten. Maar hoogstaand is het natuurlijk allemaal niet..

3 sterren

avatar van Djurdjen
ik vond ze altijd goed, zelfs minutes to midnight vond ik nog een geweldig album ondanks dat veel lp fans er al kritiek op hadden.
Maar dit album is echt ronduit verschrikkelijk! ik ben echt teleurgesteld in linkin park!

PriestMaiden
Hun vorige drie platen heb ik vroeger erg veel gedraaid. De voorganger kreeg veel kritiek, maar was voor mij een goede plaat.
Dit album is een hele muzikale verandering. Het kan mij spijtig genoeg niet boeien. Niet mijn stijl

avatar van Mr. Rock
XeeGen schreef:

Noem er eens twee? Ik mis hier alles wat ik ooit leuk vond aan Linkin Park. Geen stevig gitaarwerk en pakkende schreeuwstukken, in combinatie met herkenbare songstructuren en aardige melodietjes. Dat ik ook die oude LP-stijl nu niet leuk meer vind, heeft te maken dat zo'n beetje ieder nummer "hetzelfde" klinkt en het op den duur vanzelf gaat vervelen. Je leest het vaak hier: daar groei je overheen. Maar dit album klinkt mij van begin tot eind in de oren als pure rommel van een inspiratieloos groepje dat nog één keer de zakken wil vullen. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er voor deze band nog een lange carrière in het verschiet ligt. Meer en meer fans zullen afhaken en wat in de geheugens zal blijven voortleven zijn de eerste twee studio-albums, die ondanks de eenvoud van de muziek toch heel wat hebben losgemaakt bij met name het tienerpubliek. Daar hadden ze het wat mij betreft bij kunnen laten.

avatar van XeeGen
Cause even a blueprint is a gift and a curse
Everybody wants the next thing to be just like the first

Hun eerste 2 albums zullen altijd worden beschouwd als de echte Linkin Park sound maar waar veel bands dat kunstje blijven herhalen (inspiratieloos groepje dat nog één keer de zakken wil vullen), probeert LP nieuwe stijlen en proberen ze dus ook een nieuw publiek aan te spreken. Het probleem is echter dat hun stijl zo drastisch is veranderd dat de oorspronkelijke fanbase helemaal niks meer met hun muziek heeft. En in plaats van zich erbij neer te leggen dat LP probeert door te groeien gaan ze liever naar MuMe om halve sterren uit te delen. Dit is natuurlijk iedereens recht maar het is zo jammer dat dit album word beoordeeld in vergelijking met HT en Meteora en niet voor wat het is.

Wretches and Kings deed me erg denken aan Carousel en ook bij The Catalyst kan je goed horen dat dit een LP track is. Mijn idee over sound is echter meer gevoelsmatig dan iets anders. Stijl is in mijn ogen beter uit te drukken in bv. instrument gebruik, tekstueel en opbouw.

TimZor
Ik vindt het echt een gave cd en juich het alleen maar toe dat LP steeds durft te veranderen. HT was Super, maar ik had juist bij Meteora al zo iets van gewoon het zlefde kunstje als je eerste cd. Was blij met de verandering van Minutes die geniaal was en nu zijn ze de lijn blijven doorzetten. En wel grappig ik noem me geen echte LP fan en vind alle cds'eigenlijk gewoon goed en de zogenaamde echte fan wil alleen maar naar de eerste cd luisteren

LP blijf zo door gaan kan nu al niet wachten op jullie volgende stap !!!

avatar van Frisoboei
Jammer ook dat ze minder die rap er in gooien. Die combo tussen rap en zang/schreeuw was juist zo vet. (typ dit terwijl ik naar Faint luister)

avatar van metallica1997
TimZor schreef:

LP blijf zo door gaan kan nu al niet wachten op jullie volgende stap !!!

XeeGen schreef:

Nou bij deze mijn eerste bericht op deze site:

Linkin Park, heb er altijd een haat liefde verhouding mee gehad...
eigenlijk meer Haat dan Liefde..
Dus met enige tegenzin heb ik dit album dan ook gedownload,naar aanraden van een vriend.. Ow wat ben ik blij dat hij het me heeft voorgeschoteld.Dit album steekt gewoon heel erg goed in elkaar, mits je het in de juiste volgorde beluisterd.. de 'tussenstops' pakken ook erg goed uit moet ik zeggen..
dit album staat bij mij vaak op de repeat..
uitschieters voor mij zijn 'The Requiem' ,Burning in the Skies en Blackout!

avatar van InnerFreedomInt
Dat gezijk ook altijd,alleen omdat een artiest een andere weg uitslaat wil niet zeggen dat hij/zij helemaal veranderd zijn,
bij linkin park zit er nog altijd diepgang in en een betekenis,

(bij Eminem is het precies het zelfde gezijk ik vind dat je mening mag uiten maar laat mij het dan ook doen)

avatar van Dutchy
Daarom, naar mijn mening hechten mensen zich te veel aan de eerste 2 albums.. en zeg nou zelf. in 10 jaar is het toch niet zo gek als ze een keer veranderen

avatar van Marialovesmusic
Na het horen van ''The Catalyst'' was ik erg teleurgesteld. Ik hoopte dat de andere liedjes op het album wat harder waren enz. en met wat minder autotuning. Jammer genoeg klinken die ontzettend eentonig en saai. Of het is gewoon totaal niet mijn stijl.

Waar is de rap metalachtige Linkin Park gebleven waar we altijd van hielden? Ik mis ze.

*gaat terug naar het luisteren van hun oudere nummers*

avatar van Dutchy
Het is gewoon niet jouw stijl..

avatar van AxNUS
Ze worden steeds slechter

avatar van UmindC
Ze worden steeds anders.

avatar van Marsvin
Anders niet slechter.

Dit album is serieus ondergewaardeerd.

Al degene die enkel naar luide, metal of 'Paramore' muziek luisteren gelieve u stem nu te verwijderen.

avatar van Don Cappuccino
0,5
Ik vind het niet erg als je een band verandert, in tegendeel: Ik juich dat toe! Dit kan positief uitvallen of negatief. Maar bij dit album is het negatief, dat elektronische vind ik niet zo geweldig. Dus ik verwijder mijn stem niet, ik luister niet alleen maar Metal.

avatar van hoi123
0,5
Niet zo geweldig? Waar Linkin Park vroeger wat geweldige hitjes had, is dit album echt vreselijk. Ik kan echt weinig dingen bedenken die slechter zijn.
Ongelooooflijk saai, gelikt en bij vlagen echt lelijk. Daarbij zijn de teksten belabberd en die tussenstukjes ongelooflijk irritant. Hier kan ik echt niet hoger dan 0,5 voor geven.

En ik luister niet alleen naar metal of Paramore, integendeel.

avatar van Don Cappuccino
0,5
Het was nog een understatement.

TimZor
Ik luister ook niet alleen naar metal maar deze vindt ik net als minutes bijna net zo gaaf als de eerste cd van ze, alleen meteora viel mij een beetje tegen omdat dat te veel van het zelfde was in vergelijk met de eerste cd.

Daarom schreef ik al eens eerder dat ik nu al uitkijkk naar hun volgende stap !

TimZor schreef:

Daarom schreef ik al eens eerder dat ik nu al uitkijkk naar hun volgende stap !

Zouden ze bij het volgende album wéér switchen van stijl ?

TimZor
Ik weet het niet maar tot nu toe heb het alleen maar goed uitgepakt dus al zouden ze weer veranderen ik zie ze niet snel een slecht album maken als je het mij nu vraagt

1,0
Wat een k-plaat. Experiment mislukt, 1 sterretje van mij voor de moeite.

avatar van ozwald
1,0
idd 3 x niks

conspiracy schreef:
Een eigen sound is volgens mij alles wat Linkin Park nu juist niet meer heeft.

Maar maakt dit dat erg dan dan?
Ik vind de opmerking van Chester in een interview dan ook geniaal:
'We maken de muziek niet meer voor de fans, maar voor onszelf. Als ze het leuk vinden is dat mooi, anders hebben ze pech, Dan moeten ze maar muziek zoeken die ze wel leuk vinden, want die muziek maken we niet meer'

Ik bedoel hier mede mee te zeggen dat ik het jammer vind dat de 'oude fans' het album zo erg afkraken. Als je in gedachte neemt dat het geen Linkin Park is, en je van dit genre houd moet je gewoon toegeven dat het een goed album is. Wat minutes to midnight miste (allemaal losse nummers, totaal geen samenhand met elkaar) heeft dit album in overvloed.

Beste CONCEPT ALBUM wat ik tot nu toe heb gehoord

avatar van hoi123