Kno - Death Is Silent (2010)

Label: QN5

1. Death Is Silent (2:56)
  2. If You Cry (3:27)

met Natti

3. Loneliness (3:20)

met Nemo en Deacon the Villain

4. La Petite Mort (Come Die with Me) (3:32)
  5. Rhythm of the Rain (4:32)

met Thee Tom Hardy en Tunji

6. Spread Your Wings (3:16)

met Deacon the Villain

7. Smile (They Brought Your Coffin In) (1:53)
  8. Graveyard (2:53)

met Sheisty Khrist

9. I Wish I Was Dead (4:56)

met Tonedeff

10. They Told Me (3:59)

met Deacon the Villain

11. When I Was Young (3:32)

met Natti en Substantial

12. Not at the End (3:15)

met Tunji

13. The New Day (Death Has No Meaning) (3:08)
MAS
Is dit een instrumentaal album?

avatar van MJ_DA_MAN
Nee.

MAS
Aha. Ik kom er net achter dat Kno ook rapt.

Rene1979
Hier ben ik echt benieuwd naar

avatar van Kos
Kos
Hm.. don't kno.

avatar van Silky & Smooth
Eerste nummer (Rhythm of the Rain) klinkt erg mooi. Alleen lijkt het mij dat het een heel donker album wordt, gezien de titels. Hoop dat het wel in de sferen van CL blijft. Niet dat die beats echt vrolijk zijn, maar daar heb sowieso nog geen woord voor gevonden...

De beat vind ik vrij goed. De versen zijn al een stuk minder, vooral die van Kno zelf.

De beat-.switch-ding op het einde ben ik ook geen fan van.

avatar van Rhythm & Poetry
Rhythm of the Rain is echt hard, Kno produceert daar een beetje zoals op Dirty Acres en daar was hij echt in topvorm. Als hij dat niveau ook maar enigszins kan benaderen op Death is Silent gaat het al gruwelijk worden. In dit project heb ik erg veel zin!

Sqritz
Dit wordt een toppertje denk ik. Geen probleem mee dat het wss "donker" wordt, tof voor in de winter.

En de beats van CL hebben ook altijd iets donkers/melancholisch/... over zich vind ik.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Dit kan nooit heel slecht worden natuurlijk .

Rene1979
Zou zomaar eens het album van het jaar kunnen worden..

avatar van Chrisseh
Mweh. Zoals panjoe zei; het kan nooit heel slecht worden, maar of het nou echt zo goed wordt.. Ik denk dat ik het een stuk beter was geweest als Kno zijn beats aan een kundig rapper *kuch*Tonedeff ofzo?*kuch* had gegeven. Kno zelf is niet echt de beste rapper.

Maar natuurlijk 'don't judge a book by it's cover', dus we zullen zien. (Over covers gesproken, ik vind deze cover best mooi. Redelijk stylish, alleen jammer van de letters.)

Rene1979
Ik ga deze zeker pre-orderen. Vaak zijn releases van QN5 binnen afzienbare tijd niet meer te krijgen. Kokayi komt ook met zijn debuurt op QN5.

Chrisseh schreef:
ik vind deze cover best mooi. Redelijk stylish, alleen jammer van de letters.)

Ik vin de letters er wel bij passen.

avatar van BZN
BZN
heel beniewd! heb hier wel hele hoge verwachtingen van! KNO is goed

avatar van MJ_DA_MAN
Chrisseh schreef:
Dat album moet dit jaar nog komen (maar dat zeggen ze elk jaar).

P-DawG
Er staan hier imo toch genoeg kundige rappers tussen. Ik noem een Natti, Deacon, Substantial en speciaal voor Chrisseh staat er ook nog een nummer met Tonedeff op. Genoeg goede rappers dus.

De nummers zonder gastartiest zijn weliswaar solo-nummers van Kno maar dat betekent natuurlijk niet dat hij daar perse op rapt. Het kunnen ook instrumentale nummers zijn (hoop ik).

La Petite Mort is productioneel ook weer hoogstaand. Jammer dat het tekstueel hééél wat minder is.

P-DawG
Hier kan je La Petite Mort (Come Die With Me) luisteren. Geniale titel overigens.

avatar van FlyLo
Ik ben benieuwd of iedereen die titel wel gaat snappen (mn de Amerikanen).

avatar van Game
La Petite Mort (Come Die With Me) is mijn eerste kennismaking met deze man en het klinkt erg goed. Ook best grappig dat een onuitgebrachte track van Kanye West's nieuwe album aan het einde wordt gesampled.

avatar van fabblwaps
Ken je helemaal niks van Kno? Hij is de producer van Cunninlynguists, en als je die niet kent mis je heel wat moois.

avatar van Game
Ik ken Cunninlynguists maar heb nooit iets van ze geluisterd, dit album zal zeker de deur naar ze openen.

Rene1979
Snippets zijn hier te luisteren. Dit zou zomaar eens de 4e 4,5 van het jaar kunnen worden. Na Collective Efforts, The Roots en Bop Alloy

avatar van Game
Dit wordt zeker mijn beste ontdekking van dit jaar.

avatar van WeztSide
Dit wordt sowieso een ras-depressief album

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
P-DawG schreef:

Haha idd, wat een titel .

Heerlijk nummer !

Dit album wordt de sjit, ik ben overtuigd.

Minste tot nu toe vind ik