Kno - Death Is Silent (2010)

Label: QN5

1. Death Is Silent (2:56)
  2. If You Cry (3:27)

met Natti

3. Loneliness (3:20)

met Nemo en Deacon the Villain

4. La Petite Mort (Come Die with Me) (3:32)
  5. Rhythm of the Rain (4:32)

met Thee Tom Hardy en Tunji

6. Spread Your Wings (3:16)

met Deacon the Villain

7. Smile (They Brought Your Coffin In) (1:53)
  8. Graveyard (2:53)

met Sheisty Khrist

9. I Wish I Was Dead (4:56)

met Tonedeff

10. They Told Me (3:59)

met Deacon the Villain

11. When I Was Young (3:32)

met Natti en Substantial

12. Not at the End (3:15)

met Tunji

13. The New Day (Death Has No Meaning) (3:08)
avatar van Silky & Smooth
Ik had bij dit album minimaal een mooie, donkere zwart/wit-video verwacht met een prachtige dame die verliefd wordt op een onbegrepen, uit het dorp verbannen jongeman (Kno). Deze verboden liefde zou zich dan moeten ontwikkelen tot een schitterend drama met natuurlijk een harde, donkere, maar mooie dood op het einde... Na de sex natuurlijk!

Improvision
Ik stel me er een grote emo-kleuter bij voor, die op een zonnige dag met de rolluiken naar beneden in zijn kamer zit te huilen.

avatar van thgryda
Inderdaad een matige clip, het past natuurlijk wel enigzins bij het nummer maar het mocht wat grimmiger en wat origineler. Ik vind graveyard ook wel een hard nummer al was een clip voor een van de eerder genoemde nummers inderdaad representatiever geweest voor het album. Het is en blijft immers een emo plaat, maar wel eentje met briljante producties. Posten bij een album wat je sowieso bagger vindt... impro je bent een hater

P-DawG
Silky & Smooth schreef:
De video van La Petite Mort (Come Die with Me) heb ik net toegevoegd en... je gebeden zijn blijkbaar gehoord sheriff. Alhoewel ik er ook weer niet heel erg van onder de indruk ben. Het is weliswaar best nice maar ik heb wel mooiere clips gezien. Maar goed, een stuk beter dan die van Graveyard iig.

panjoe (moderator)
Idd vind het idee van de clip wel goed maar de uitwerking is maar zo-zo... Hij heeft hem ook mede zelf geregisseerd, zie ik .

avatar van MAS
MAS
Vind allebei de clips niet zo geslaagd maar die van La Petite Mort is inderdaad beter.

avatar van Silky & Smooth
Haha, wat grappig. Dit is wel ongeveer het beeld wat ik in gedachten had, ook met dat rode. Al is he bloed wel weer over de top. Sowieso vind ik de kwaliteit weer waardeloos. Diegenen die dit gefilmd en na bewerkt hebben vind ik echt amateurs. Verder past dit beeld wel veel beter bij Death is Silent dan de clip van Graveyard.

Rene1979
Ik had eigenlijk gehoopt dat Kno geen video's zou maken. Doet Cunninlynguists ook niet (op 2 na). De video's dragen wel de sfeer van het album uit, maar de nummers zijn erg kort om een normale video voor op te nemen. En ze zijn heel slecht gefilmt.

avatar van thgryda
Bwa gehoopt mij maakt het niet zoveel uit of ergens een video van komt of niet. Het maakt de nummers niet meer commercieel ofzo. De clip van graveyard is inderdaad een beetje te simpel, de clip van la petite mort is stukken beter. De opzet en de sfeer van de clip sluiten zowel aan bij het nummer als bij de rest van het album. Het had misschien inderdaad wat beter uitgewerkt kunnen worden want het concept was ideaal. Het filmen kan beter maar vooral de montage is wat onoverzichtelijk. Kon beter, maar maakt mij verder niets uit, album blijft top!

Drie denk ik rene maar goed 2 ervan zijn van strange journey . Je kan the brownie song en cocaine als 1 video zien natuurlijk...

FightForMore
Is dit album eigenlijk aan te raden? Ik heb gisteren Graveyard gehoord en vind het toch wel een leuke productie. Zijn er nog meer van zulke producties ?

avatar van MJ_DA_MAN
Alleen maar. Maar ik vind het niet aan te raden, een ander wel, dus hoeveel waarde kun je er aan hechten?

avatar van Delars
Het is wel aan te raden, als je in een sombere mood bent.
Luister het album nooit in een vrolijke bui.

avatar van Silky & Smooth
Het is inderdaad aan te raden tijdens een sombere mood, maar ook als je van mooie producties (CunninLynguists) houdt. Graveyard vind ik geen algemeen beeld van het album geven.

Rene1979
Het album van deze arrogante zak is wel aan te raden. Alleen geen negatieve dingen zeggen want dan komt Kno op je af

avatar van MJ_DA_MAN
Wat was dat nou allemaal op het QN5-forum (heb geen zin om het op te zoeken nu)?

Edit: heb het e.e.a. al gelezen bij N.W.L.

avatar van GarnalenPeller
Arrogante zak? Niggaz With Latitude?

Rene1979
Nee Kno is een arrogante zak. Hij houdt er niet van dat buitenlandse fans, sommige nummers minder goed vinden.. Kijk maar bij het NWL album.

avatar van GarnalenPeller
O wacht, er is dus serieus een album dat niggaz with latitude heet. Ik grapte maar wat omdat ik geen idee had waar het over ging.

avatar van Robbie Keane
Bij die "No Van Der Sloot" line, schiet ik toch altijd weer in de lach !
Zoals eerder aan gegeven is het wel een beetje automatische piloot werk van meesterbrein Kno, maar alleraardigst is het zeker.

avatar van discipline
Heerlijk dromerig album! Kno is niet echt mijn favoriete mc maar ik stoor niet aan hem. Want op dit album produceert hij echt geweldig.
Favorieten:
Loneliness
Graveyard
Not At The End
Ik begin eerst met een dikke 4*

panjoe (moderator)
The New Day is voor mij de track van 2010 denk ik . Prachtig.

Delars schreef:
Het is wel aan te raden, als je in een sombere mood bent.
Luister het album nooit in een vrolijke bui.

Onzin zelfs als ik opgewekt ben kan ik genieten van deze prachtige producties. Je kan toch ook genieten van een schitterend drama ook al ben je niet per se depressief ofzo ? Ik chill regelmatig weg met deze cd, zet hem op tijdens het gamen of in de auto, het is niet zo dat ik dan meteen begin te wenen ofzo. Het is gewoon rustige muziek met welliswaar een beetje een droevige, emo ondertoon maar je hoeft daarom zelf niet emotioneel te worden, je kan ook genieten van de goed in elkaar gestoken producties...

@ FFM graveyard is toch een van de hardere, minder emotionele nummers. De rest van de producties liggen meer in de lijn van le petite mort of the rhythm of the rain: rustige, zweverige producties met een beetje duistere ondertoon. Kan zijn dat je het minder vindt maar als je fan bent van de typische porcelain achtige kno producties, zal je dit toch wel goed vinden denk ik. Ik vind het allessinds erg goed, minder variatie als op CL albums dat wel...

avatar van FlyLo
De producties zijn op zich wel aardig maar wat een deprimerend emo-album zeg.. Kan me ook helemaal geen 45 min boeien.

avatar van AOVV
'Rhythm Of The Rain' en 'Graveyard' zijn momenteel m'n favoriete nummers; op productioneel vlak een erg goede plaat, alleen gaat bij mij het concept op den duur een beetje tegensteken, en is Kno niet de beste rapper. Ik ben het eens met de mening van user Rhythm & Poetry, en geef deze ook hetzelfde cijfer.

3,5 sterren

avatar van niels94
Ik vind het al met al toch een beetje teveel . Een beetje geforceerd, bijvoorbeeld dat huilen aan het begin al, had van mij niet gehoeven en zo zijn er nog wel meer dingen. Verder is het top geproduceerd, de raps zijn ook wel goed, al met al een 3,5, wordt misschien nog wel hoger. Rhythm Of The Rain is prachtig.

avatar van Booyo
Ik ben het helemaal eens met 2 bovenstaande heren (en indirect dus ook met Rhythm & Poetry )

Puik album, met Rythm of the Rain als absoluut hoogtepunt. Een van de betere hip-hop tracks die ik de laatste tijd heb gehoord..

avatar van thgryda
Het viel me net op bij het beluisteren van collection van cyne, dat not at the end dezelfde sample heeft als midas van cyne

panjoe (moderator)
De sample van Kno´s Abstract/Reality uit 2006 werd ook al gebruikt op CYNE´s First Person uit 2003 (overigens ook op Wash van The Loyalists).. Coincidence?