Alter Bridge - AB III (2010)

Alternatieve titel: AB III.5

Rock / Metal
Label: Wind-up

1. Slip to the Void (4:53)
  2. Isolation (4:14)
  3. Ghost of Days Gone By (4:26)
  4. All Hope Is Gone (4:49)
  5. Still Remains (4:45)
  6. Make It Right (4:16)
  7. Wonderful Life (5:20)
  8. I Know It Hurts (3:55)
  9. Show Me a Sign (5:56)
  10. Fallout (4:22)
  11. Breathe Again (4:22)
  12. Coeur d'Alene (4:31)
  13. Life Must Go On (4:32)
  14. Words Darker Than Their Wings (5:21)
  15. Zero * (4:39)
  16. Home * (3:29)
  17. Never Born to Follow *
Kennie wachten!!

avatar van Don Cappuccino
Ik ben erg benieuwd, de vorige 2 albums waren erg goed, vooral Blackbird!

avatar van Don Cappuccino
Er is al een nummer vrijgeven op het internet, namelijk Isolation. Leuk nummer, maar het komt niet in de buurt qua kwaliteit van alle nummers op Blackbird.

avatar van Phoebe318
Isolation klinkt goed in mijn oren, ben benieuwd naar de rest!

avatar van Nicholas123
Erg goede main riff in Isolation. Als dit de nieuwe richting wordt bevalt me dat wel.

avatar van Desert
Leuk nummer, maar zoals al aangehaald: ze kunnen beter.

Heel degelijke single (Isolation). Hoop echter niet dat het al te representatief is voor de rest van het aankomende album. Ben in ieder geval reuze benieuwd.

avatar van vielip
Er staan wel weer erg veel nummers op....ik hoop niet dat het dezelfde werking heeft op mij als Blackbird. Die vind ik moeilijk uitzitten in één ruk omdat ie me te lang duurt.
Ik ben benieuwd!

Bericht + stem verwijderd.

avatar van Don Cappuccino
Herman, waarom is de stem weggehaald? Bastiaan Prasath schrijft voor Aardschok en daar stond al een review van dit album in, dus hij kan zeker stemmen.

Ah, dat moet je ook maar net weten dan. Ik lees geen Aardschok... De stem was weggehaald, omdat het album nog niet is gelekt en er van verschillende kanten over was geklaagd (hier en via pm) door mensen die blijkbaar ook niet bekend zijn met Aardschok.

Heb de mp3 van ''Words Darker then Their Wings'' gedownload die Alter Bridge vrij weggaf via de site van hun nieuwe platenlabel. Stukken beter en warmer dan Isolation. Precies wat verwacht mag worden van Alter Bridge. Helaas geen solo, maar er zijn nog 12 nummers over die ik niet gehoord heb. Isolation was oké, maar Words Darker then Their Wings is gewoon goed. Uit interviews meen ik mij te herinneren dat Alter Bridge een donkere plaat zou afleveren, echter is het vergelijkbaar met Blackbird, misschien nog een tikkeltje volwassener dan Blackbird, maar geen hele verassende wendingen. Ik verwacht nu best veel van het album eigenlijk . Myles Kennedy is trouwens echt een geniale zanger.

avatar van DeKoning
'Breathe Again' klinkt alvast als vanouds!

Het rockt, het is melodisch en de zang is uitstekend!

Hoop dat de rest net zo goed is!

DeKoning schreef:
'Breathe Again' klinkt alvast als vanouds!

Het rockt, het is melodisch en de zang is uitstekend!

Hoop dat de rest net zo goed is!

Is Breathe Again gelekt? En zo ja, waar is die te beluisteren? Ik kan alleen Isolation en Words Darker than their Wings vinden.

In Duitsland kun je bij Roadrunner records het hele album al luisteren. Je hebt alleen wel een proxy nodig hiervoor.

Ik moet zeggen dat het album een beetje over the top is hier en daar, ze hebben erg de moeite gedaan om hun geluid iets extra's te geven. Dat is ze deels gelukt.

De Creed invloeden zijn vooral in de eerste helft van de CD juist meer aanwezig dan ik had verwacht.. dus in plaats van dat ze meer hun eigen sound vinden, heb ik het idee dat ze juist (onbedoeld?) meer terug naar hun roots gegaan zijn - met hier en daar wat metal-achtige Blackbird riffjes er doorheen. Tegen het eind wordt het album echter sterker met toppers als Show Me A Sign, Fallout en Coeur d'Alene.

Fallout is het eerste nummer van dit album dat bij mij op repeat staat

4 sterren van mij.

Net van het Internet geplukt en.....alle 14 tracks perfect !!

De beste AB tot nu toe.

Heb het album nog 2 keer geluisterd...beste Alter Bridge album tot nu toe inderdaad.

De nummers bevatten meer verassingselementen, meer dan voorheen. Alle muzikanten lijken zelfs beter te zijn geworden. Mark Tremonti is een gitarist die virtuoze solo's speelt, maar enkel in dienst van het nummer. Mensen die Alter Bridge nu nog een ''standaard'' rockband noemen hebben dat echt verkeerd. De nummers komen onwijs volwassen over en de hele plaat straalt vakmanschap uit. Al vanaf het eerste nummer wordt duidelijk dat Alter Bridge het iets anders heeft aangepakt. Het is nog steeds duidelijk Alter Bridge...aangezien Myles Kennedy een heel grote stempel op het geluid drukt met zijn vocale capaciteiten, maar ook Mark Tremonti met zijn vette zware riffs afgewisseld met akkoordenmagie.

Het album heeft nog wat meer luisterbeurten nodig, maar ik ben echt aangenaam verrast. Ik had wel verwacht dat het album zeer solide zou worden, maar dit is gewoon echt GOED. Alter Bridge bewijst met deze plaat dat ze toch echt 1 van de betere ROCKbands zijn van de afgelopen jaren. Alle muzikanten spelen in dienst van het nummer en dat kan ik enkel bestempelen als pure klasse. Iets waar andere bands met talentvolle muzikanten nogal moeite mee hebben namelijk (ik noem geen namen van bands, er zijn vast mensen die weten waar ik op doel ).

Oh man wat een plaat. Harde rock in optima forma.

avatar van ozwald
inderdaad weer een toppertje.

borduurt vrolijk voort op de eerste twee platen. ik hoor vooralsnog iig geen noemenswaardige verschillen.

ozwald schreef:

Dat beschouw ik dan als een groot pluspunt!! Ik heb er nog niks van gehoord maar daar komt gauw verandering in (hoop ik )

avatar van xrockerx

avatar van rudiger
luisteren mensen dit serieus?

Ja , jij niet denk ik anders geeft je hier geen 0,5 voor .

avatar van Thomzic
luisteren mensen dit serieus?

Volgens mij heb jij het in ieder geval nog niet geluisterd zo te zien.

avatar van vielip
Heb het album nu voor de eerste keer opstaan. Het begin klinkt in ieder geval hoopvol!

luisteren mensen dit serieus?

Erg jammer dit. Een 0.5 geven zonder een degelijke onderbouwing, terwijl dit album juist bol staat van nummers vol met kwaliteit. Zelfs het redelijke ''cheesy'' Breathe Again is wat mij betreft erg degelijk dankzij de onwijs goeie zang van Myles Kennedy.

Niet het beste nummer, maar wel een nummer met een onwijs tof hoogtepunt is Ghost of Days Gone By. Het nummer begint heel hoopvol, bijna vrolijk met een catchy couplet en refrein, tot de brug, waar Mark Tremonti met doomy riffs aan komt zetten en Myles Kennedy inzet met: ''I don't wanna diiieee!'' Gaaf gedaan. Beste nummers voor mij zijn Slip To The Void, Show Me a Sign. Wonderful Life is ook aan het groeien. Schitterende fingerpick stukjes met aan het einde van het nummer een mooie climax met een redelijk zware riff en emotionele zang van Kennedy.

Ah...what the hell, deze plaat krijgt 5 sterren, geen nummer wat ik oversla en zelfs beter dan Blackbird.

Na de eerste 2 albums is deze toch iets minder--heb ondertussen al een 3 tal maal geluisterd en het kan mij maar toch niet volledig bekoren.Jammer -- de verwachtingen waren misschien iets te hoog---dit is een klein dompertje net voor het optreden in zaal Trix waar we natuurlijk aanwezig zullen zijn.Grts aan al AB fans.

avatar van Ketter
Ook bij mij moet hij nog vallen. 't is weer een plaat die je vaker moet horen, net als Blackbird. De eerste plaat daarentegen was meteen raak. Niet alle refreins zijn even pakkend. Ook mis ik vooralsnog een echte klapper......toch, de solo's zijn weer niet te versmaden, Myles zingt weer de sterren van de hemel en ontstijgt AB ruimschoots de middenmoot!

@steefke: ik kijk toch wel erg uit naar Trix!

Heerlijk, AB is er weer! Ik mis wellicht een nummer vergelijkbaar met 'Watch Over You', iets kleins en intiems. Desalniettemin, bijna allemaal sterke nummers en ook 1 of 2 nummers die niet helemaal kunnen bekoren, maar dat is onontkoombaar. 8 november in de HMH, nice!

avatar van legian
ik krijg steeds meer zin in 8 november.
tot nu toe klinkt alles errg goed, alleen mis ik nog een pakkend nummer zoals blackbird op de vorige, er is er voor mij in dat opzicht nog geen een die er echt uitspringt. hoewel dat ook wel weer iets positiefs kan zijn.

avatar van Etiul
luisteren mensen dit serieus?

Poe, Poe, jij durft. Een stoere anti-stem. Uit jouw reactie blijkt volgens mij wel dat jij het niet geluisterd hebt, en in ieder geval niet in die mate dat een stem gerechtvaardigd is. Graag verwijderen dus.

Beetje flauw om een bevooroordeelde mening, wat volgens mij geen mening is maar alleen maar een idee, kracht bij te zetten door een 0,5 te geven. Alsof jouw 'smaak' beter is dan die van mensen die naar dit sympathieke bandje luisteren.