Alter Bridge - AB III (2010)

Alternatieve titel: AB III.5

Rock / Metal
Label: Wind-up

1. Slip to the Void (4:53)
  2. Isolation (4:14)
  3. Ghost of Days Gone By (4:26)
  4. All Hope Is Gone (4:49)
  5. Still Remains (4:45)
  6. Make It Right (4:16)
  7. Wonderful Life (5:20)
  8. I Know It Hurts (3:55)
  9. Show Me a Sign (5:56)
  10. Fallout (4:22)
  11. Breathe Again (4:22)
  12. Coeur d'Alene (4:31)
  13. Life Must Go On (4:32)
  14. Words Darker Than Their Wings (5:21)
  15. Zero * (4:39)
  16. Home * (3:29)
  17. Never Born to Follow *
avatar van Sake
Lang uitgekeken naar dit album, direct gepréordered.
Bij binnenkomst direct in cdspeler gestopt, volume op voluit en onderuit zakken in een zitzak.

Bij eerste keer alle nummers beluisterd te hebben, vond ik het nog niet echt een topalbum. Maar nu ik hem de laatste dagen steeds beluisterd heb, krijg ik steeds meer waardering voor dit album.

Zoals Alter Bridge mij altijd heeft weten te boeien, stellen ze niet teleur met alleen al het duistere openingsnummer "Slip to the Void".
Mijn écht favoriete nummers zijn "Fallout", "Show me a sign" en "Words darker than their wings"

Van mij krijgen de 4 heren 4,5/5 voor dit heerlijke album

avatar van james_cameron
Iets minder dan voorganger Blackbird, het songmateriaal is hier niet overal even sterk en tegen het einde zakt het allemaal wat in, maar nog steeds een ijzersterk album. Qua geluid is de plaat nog iets harder geworden, vooral door het ruige gitaarwerk, waardoor de stevige amerikaanse rock soms dicht in de buurt van metal komt. Myles Kennedy zingt in ieder geval weer de sterren van de hemel en het gitaarwerk van Mark Tremonti is om de vingers bij af te likken. Wat een heerlijke band is dit toch. Uitschieters wat mij betreft zijn opener Slip To The Void en Still Remains.

avatar van Kondoro0614
Ik ben nooit zo gek fan geweest van AB III, al vanaf de release kreeg het album mij op bijna geen enkel nummer echt te pakken. Er zitten echt hier en daar wel uitschieters bij maar het meeste is soms wat eentonige kwak en het duurt allemaal maar wat te lang, een volle uur naar de zangkunsten van Myles Kennedy luisteren kwam mij neus gaten wel een beetje uit, en dan zakt mijn enthousiasme over Alter Bridge lichtelijk in (al weet ik dat het album hierna alles goed gaat maken). Zeker na zijn voorgangers, ook 'One Day Remains' niet vergeten word dit derde album een beetje in een hoekje gezet en klinkt allemaal niet zo indrukwekkend meer na een héél uur.

Er zitten echt wel wat uitschieters tussen en vooral na het openingsnummer kreeg ik al gauw het gevoel dat het niet meer fout kon gaan, wat was 'Slip to the Void' toch een heerlijk nummer die ik zeker vaker op ga zetten! Ook de nummers 'Show me A Sign' en 'Still Remains' klonken ook gaaf maar daar blijft het dan wel bij, de rest is niet slecht maar pakten me minder fijn dan deze drie. Op naar de volgende albums waarvan ik weet dat die wel een tikkeltje beter zijn, in mijn ogen.

Voorlopige tussenstand:
01. Blackbird
02. One Day Remains
03. AB III

zat een tijdje terug wat in een cirkel wat muziek (Rainbow Led Zeppelin Gamma Lizzy Grand Slam Temple of the Dog Soundgarden Mother Love Bone) betreft en ben maar eens wat gaan struinen op internet, op zoek naar wat nieuws kwam ik uit bij Tool Evergrey Pagan's mind Gojira en nog een paar. Kan wel zeggen dat samen met Evergrey Alter Bridge me helemaal heeft gepakt! Heb gelijk AB III gekocht, op schijf! en nu net The Last Hero. Niet alles vind ik even goed maar het geheel klinkt echt vet en met wat mij betreft een aantal echte uitschieters; Isolation, Fallout als absolute favorieten. Ook de solo uitspatting van MK bevalt me erg goed. Blij dat ik onder de steen ben vandaan gekropen. 4 uit 5 lijkt me een goede score.