Revere - Hey! Selim (2010)

Label: Albino

1. Fogotten Names (2:17)
  2. As the Radars Sleep (4:22)
  3. We Won't Be Here Tomorrow (2:46)
  4. The Escape Artist (6:49)
  5. They Always Knock Twice (3:15)
  6. Throwing Stones (5:50)
  7. The Hating Book (5:35)
  8. I Can't (Forgive Myself) (5:37)
  9. Things We Said (4:35)
  10. I Bet You Want Blood (7:02)
  11. Maybe in Time (5:31)
  12. Too Many Satellites (4:29)
Dat er heel wat artiesten gelinkt kunnen worden aan Arcade Fire is niet zo heel vreemd. Die band is immers 'huge' en dat kent navolging.
Vorig jaar vond ik Fanfarlo een sterk album afleveren en die vissen ook een beetje in de vijver waar Revere te vinden is.
Uiteraard is het voor een band erg gevaarlijk (en vervelend) om in 1 adem genoemd te worden met een andere grootse band, maar helemaal onvermijdelijk is het niet. Natuurlijk kan ik er gelijk bij vermelden dat Revere 'een eigen geluid' heeft, wat ook wel zo is, maar je moet wel heel doof zijn als je niet elementen van Arcade Fire terughoort. Het is immers een barokke sound met elementen uit klezmer (Beirut kan genoemd worden) en de manier van zingen doet wat aan die van Thom Yorke denken. Maar Arcade Fire als enige vergelijk is absoluut niet terecht, want er komen ook veel post-rock kenmerken in voor.
Niet de minsten dus.....

Maar is het album wat? Is het geen slap aftreksel?
Dat is best een lastige natuurlijk omdat je dit soort werk toch al wel wat vaker gehoord hebt en je onwillekeurig toch gaat vergelijken.
Ik durf ondanks alle vergelijkingen toch wel te stellen dat deze band het op zichzelf weet te redden. Misschien dat het post-rock randje in combinatie met het barokke de doorslag geeft. Ik hou van het zwieresque gevoel, de barokke tintjes en de natuurlijke instrumentatie: blazers, klokkenspel, strijkers: alles in één grote muzikale blender zonder dat het chaotisch wordt. En Arcade Fire.... ach ja, een echo dan. Dat mag best. Het album biedt immers genoeg van zichzelf.
Hey! Selim verdient het gehoord te worden en het zou mij niet verbazen als dit voor mij een album gaat blijken te zijn die meer en meer favoriet gaat worden en daarmee het stempel 'groeialbum' mag gaan dragen. Dit zijn nummers om je vingers bij af te likken, om een grijns van oor tot oor te krijgen, om volledig in ondergedompeld te worden.
Een 4,5* ligt op de loer..... wat zeg ik.... ik maak van die 4* gewoon een 4,5*

Voer voor liefhebbers van:
Arcade Fire, Beirut, Get Well Soon, Fanfarlo, Sigur Rós, Emmanuel and the Fear

Wat een ongelooflijk, heerlijk album is dit toch..... het verdient het niet om afgescheept te worden met enkele stemmen. Dit mag, wat zeg ik moet, veel meer bekendheid krijgen!

avatar van -SprayIt-
Ik ben het eens! Heerlijk album, stuk voor stuk erg sterk. Evenals jou Aero 4,5*, dat is vrij hoog voor een "rock"album, voor mijn doen dan.

Heel eerlijk gezegd sta ik hier niet van te kijken, jouw smaak kennende -SprayIt-

avatar van Chameleon Day
aERodynamIC schreef:

Ja, ja...heb hem binnen en hoop hem een dezer dagen te beluisteren.

Ga je nu vertellen dat het een blinde aankoop was?

Ik krijg bij het schitterende nummer Maybe in Time trouwens een enorm Wuthering Heights gevoel.............. ongelooflijk meeslepend nummer!

avatar van muziekobsessie
best een lekker album, leuke tip aero, had van mij wel iets weirder gemogen. en het klinkt af en toe iets te dichtgesmeerd waardoor beetje gedateerd. maar dat is de producer's stempel. plus ik mis wat originaliteit(hoor ook goran bregovic). Maar wat zit ik te klagen muziek is toch bedoeld om te vermaken en dat doet dit album zeker..

1 stem erbij

avatar van titan
titan (crew)
Een vergelijking met Arcade Fire wordt de laatste tijd vaak gemaakt en bij dit album is dat niet helemaal onterecht. Ik zou dit album vooral een leuke en geslaagde kruising tussen Mono, Dirty Three en Get Well Soon willen noemen. Een vleugje klezmer en een toefje kekke trompetjes maken het af.

Ofwel: een geweldig album dat eindelijk een beetje ontdekt lijkt te gaan worden en terecht. Ben er verslaafd aan geraakt

Via facebook geeft Revere een link naar deze site en meer specifiek de opmerking van titan

Someone describes @REVERE as a 'cross between Mono, Dirty Three and Get Well Soon', them Dutch know their stuff!

avatar van muziekobsessie
groeiplaat!! halfje erbij!! Vergeet mijn vorige bericht, vind 't na heel veel luisterbeurten toch origineel. Je kan 't met alles vergelijken maar dat dekt de lading nooit. Het is een veelzijdige plaat met zowel strijker als blazers. favoriet: they always knock twice, kippevelnummer. Was een goeie Metropolisfestival band geweest.
Grappig aero dat buitenlandse bands ook deze site bekijken...als ze ergens spelen ben ik van de partij. Ik weet nu al dat dit live overdonderend zal zijn.

Van mij mogen ze snel mogelijk naar Rotown Rotterdam komen of zo

avatar van Thomzic
Na enkele zelf uitgebrachte EP's is Revere voorzichtig aan het doorbreken met Hey! Selim. Een band om in de gaten te houden, was mijn gedachte na beluistering van dit debuut van Revere. De referenties hieronder maken duidelijk dat de band niet een heel eigen specifiek geluid heeft. Alsof ze nog op een ontdekkingsreis zijn en nog niet precies weten welke kant ze op moeten.

De nummers ademen iets uit van het theatrale, door de vele instrumentale dingetjes, de zeurderige opera zang (het zou inderdaad een broertje van Thom Yorke kunnen zijn), het bombastische geluid en de uitgestrektheid. Het gevaar ligt hier dat het allemaal nét even te veel wordt.

Wanneer deze band zich blijft ontwikkelen en duidelijk kiest voor een bepaald geluid kan deze band groot worden. Ik hou ze in de gaten.

Ach, ik moet eigenlijk ook niet zeuren. Het klinkt best lekker, ook al vind ik het niet bijster origineel.

(verwijderd)
wow.. The Escape Artist komt hier even keihard binnen! Wat een geweldig nummer

avatar van Tha)Sven
Lovende recensies van Aero zijn altijd de moeite waard. Ik moet er heel even inkomen maar op het eerste moment erg interessant zeg. Mooi eigen geluid, toch wel een lekker verfrissende combinatie.

avatar van snarf349
Originaliteit interesseert me geen moer. Het zijn de mooie liedjes die het doen en laat dit album daar nu helemaal mee vol staan. De muziek op deze plaat is in staat om de misère van de dag te laten verdwijnen. Wil dit helemaal voor mezelf houden.

snarf349 schreef:
Wil dit helemaal voor mezelf houden.

Dacht het niet, dat doe ik al

Ga zeker de EP's beluisteren want die zijn de moeite waard!

Giraf de Piraat
Ik ben via de nieuwe plaat van Broken Records hier gekomen: mooiste ontdekking van 2010

Giraf de Piraat schreef:

Dat moet dan via mijn stukje zijn geweest bij broken records. Deze is beter toch.

avatar van 40plus
Typisch engels bandje. Hoor invloeden van Snow Patrol, The Editors en The Good, the bad and the Queen. Op geattendeerd door de Rotatielijst. Leuke ontdekking.

avatar van Thomzic
Ik hoor veel, maar nergens Snow Patrol of Editors. Wanneer je vergelijkingsmateriaal zoekt kom je uit op de bands die Aero aangaf in het eerste bericht.

muziekobsessie schreef:

Volgens mijn musicmeter criteria is deze inderdaad net wat beter. En verslavender! Draai hem nu non stop. Bedankt voor de mooie ontdekking Muziekobsessie. Ik ben er zielsgelukkig mee. Liep net tijdens de climax van de escapist te turen naar prachtige wolkendekken met een flinke herfstwind door mijn krullen. Heeeeeeerlijk!

Revere begint ontdekt te worden hier en terecht

Giraf de Piraat
Ik hoor mooie Jeff Buckley uithalen in The Escapist. Tijdje geleden dat ik Grace op heb gezet. Ga ik meteen weer doen

avatar van Tha)Sven
I bet you want blood is echt prachtig zeg, heerlijk die climax. Deed me denken aan de betere tijden van Godspeed you Black Emperor!

avatar van Masimo
Zo, hé, dit is verschrikkelijk goed!

De eerdere vergelijkingen met Beirut ('t eerste nummer had ik ook gelijk de link naar Beirut gelegd) en Arcade Fire kan ik er zeker in vinden, en met zulke vergelijkingen kan 't eigenlijk ook niet slecht zijn. Moet overigens wel bekennen dat ze ondanks veel verwijzingen wel een eigen sound hebben.. Prachtige liedjes zeg, en We Won't Be Here Tomorrow momenteel als uitschieter, maar ik ga dit album zeker nog heel wat keren draaien de komende weken..

Zeker een mooie ontdekking! Kwam hier overigens via de rotatielijst van aERodynamIC, thanks!

Masimo schreef:
Zo, hé, dit is verschrikkelijk goed!

ik heb nog wel wat tips over 2010, mijn lijstjes daar maar eens bekijken

avatar van hansjuvefan
Wat een verschrikkelijk goeie plaat is dit zeg! Deze groep vult voor mij de leemte op die Arcade Fire achterlaat. Ook de stem vind ik stukken beter. Elk liedje heeft echt een prachtige opbouw. En met 'We Won't Be Here Tomorrow' hebben ze een potentiële hit gemaakt(heeft er iemand van jullie dat nummer trouwens al gehoord op de radio? Het kwam me bekend voor).

Nog enkele weekjes/maandjes wachten en ze zijn hot.
Kan al niet wachten tegen dat ze het kanaal oversteken. Hier trouwens een live-opname om kippenvel van te krijgen:
YouTube - REVERE - "I Can't (Forgive Myself)" Live @ Union Chapel

(verwijderd)
Okey, langzaamaan begin ik echt verslaafd te raken aan dit album.. Songs als Hatebook en I Bet You Want My Blood.. geniaal.. Die laatste had voor mijn gevoel zo op een Porcupine Tree album kunnen staan

avatar van AOVV
Wie 'Hey! Selim' goed vindt, moet zeker ook deze eens proberen: Lone wolf - The Devil and I (2010)

Het heeft zeker raakvlakken!