Revere - Hey! Selim (2010)

Label: Albino

1. Fogotten Names (2:17)
  2. As the Radars Sleep (4:22)
  3. We Won't Be Here Tomorrow (2:46)
  4. The Escape Artist (6:49)
  5. They Always Knock Twice (3:15)
  6. Throwing Stones (5:50)
  7. The Hating Book (5:35)
  8. I Can't (Forgive Myself) (5:37)
  9. Things We Said (4:35)
  10. I Bet You Want Blood (7:02)
  11. Maybe in Time (5:31)
  12. Too Many Satellites (4:29)
En nu allemaal die EP's beluisteren want ook daar is een hoop mooi spul op te vinden!

avatar van AOVV
Hoe komt het dat er twee à drie jaar zit tussen de laatste EP en de LP? Weet jij dat misschien aERo? Hebben ze gewacht totdat ze voldoende volwaardig materiaal hadden om een langspeler uit te brengen? Of hebben ze gewacht tot het moment dat de band voelde: 'Nu moet het komen!'? Of een andere reden? Vind ik wel interessant..

Het antwoord daarop valt een beetje te lezen op de wikipedia pagina van de band.

Dankuwel!

Over de plaat: ik ben 'm vandaag voor de eerste keer aan het beluisteren, en het is verbazend hoeveel uiteenlopende invloeden hierin zitten. Toch heeft de band genoeg eigen smoelwerk, vermoed ik, om een hoge score te verdienen. Er staan enkele ware pareltjes op, en het is ook gewoon een mooi geheel.

Ik kan alleen maar blij zijn met dit soort berichten (en als jij straks Varieté van Marc Almond ook zijn 20e stem bezorgt ben ik een zeer tevreden mens ).

avatar van AOVV
Die zal er zeker komen, maar ik heb nog wat tijd nodig, denk ik

avatar van RensZ
Via het nieuwe album van Broken Records ben ook ik hier terecht gekomen. Ga deze zeker eens beluisteren. Wat fragmentjes beluisterd en dat klinkt goed.

avatar van RensZ
Wat is The Escape Artist een verschrikkelijk mooi nummer, een nummer wat mij echt raakt. Prachtig.

avatar van AOVV
Deze plaat blijft beter worden met de luisterbeurt.. Ik vind 'm nu al met zekerheid een pak beter dan de nieuwe van Arcade Fire, en misschien wel beter dan enig ander album dat ik dit jaar al beluisterd heb.. 't Is goed mogelijk dat dit m'n nieuwe nummer 1 van 2010 wordt!

avatar van Mctijn
Dit bevalt me ook wel. They Always Knock Twice is top.

Doet me trouwens veel aan Kartasan denken. Iets minder jazzy, maar qua stijl en dynamiek komt het sterk overeen.

Kartasan - Another Profile (2009)

avatar van bommel
Ja Ja ik heb nog maar 2 keer geluisterd, maar dit is weer zo´n groeidiamantje.
Dit heeft (voor mij) weer echt alles - mooie composities, prachtige arrangementen en gevoelige zang.

Bedankt MusicMeter voor deze tip

Ik zet in op 4, maar wordt waarschijnlijk snel hoger.

avatar van Jottem
Vandaag de hele dag met een melodielijntje in mn hoofd gezeten. Ik was eerst in de veronderstelling dat het van Sufjan Stevens albums Illinois was (sorry dat ik dit album nu pas leer ontdekken), maar uiteindelijk was het volgens mij toch As The Radars Sleep.

Heeft dit album op Luisterpaal gestaan toevallig zodat ik het nog eens kan goed kan beluisteren digitaal?
Dit klinkt alsof het inderdaad een hele fijne verassing gaat worden zo aan het eind van topjaar 2010.

(verwijderd)
Te luisteren via Spotify, maar gewoon blind kopen is de beste optie heerlijke plaat!

avatar van AOVV
Ja, ik moet 'm binnenkort ook eens gaan aanschaffen op CD denk ik, deze wil ik wel in m'n collectie! Maar ik weet niet of je 'm bijvoorbeeld in de FNAC in Antwerpen gaat vinden?

Jottem schreef:

Daar was ik al snel van overtuigd en sta er gelukkig niet alleen in: nu hopen dat ze snel deze kant opkomen voor een optreden.

Ja en dan ook nog het liefst kaartverkoop voor 1 januari

avatar van Jottem
(Wat is Spotify een briljant programma!...even tussendoor)

Dit album is echt zo apart, zo anders dan anders... Hoevaak hoor je nou nog een trompet en viool elkaar afwisselen en toch een lekkere progrock/pop plaat houden. En As Radars Sleep en We Won't Be Here Tomorrow zijn 2 ijzersterke platen na elkaar, klopt aan alle kanten!!

AOVV ik weet niet precies wat voor platenzaak FNAC is, maar ik kom net bij de Sounds vandaan...en daar heb ik m niet gevonden.
Wel exclusief pareltje dus?

Ik ga gelijk een stem uitbrengen, om te beginnen: 4,5*
Magistraal!

Jottem schreef:

En daarna nog ns The Escape Artist.
Superlatieven schieten te kort?

(verwijderd)
Exclusief pareltje valt wel mee, maar er is gewoon nog geen nederlandse distributeur, dus nog niet onder de aandacht.. Een goede platenzaak kan m wel gewoon voor je bestellen

avatar van RensZ
Bij cdwow.nl is ie voor 11,99 bij je binnen.

Vanavond een mp3 gekregen van zanger Stephen: What Am I If I'm Not Even Dust uit een akoestische radiosessie. Ongelooflijk mooi weer en ik raad iedereen aan om zeker ook de EP A Soundless Tree aan te schaffen (staat dit nummer overigens niet op).
Hij vindt het uiteraard ook te gek dat Revere aanslaat op deze site!

aERodynamIC schreef:

Ik heb ook contact gehad met hem via de mail, ik heb ook nog een versie van een cover Joy Division gekregen .

Die cover had ik al op cd omdat ik via hun website wat dingen gekocht heb. Wat ik opvallend vond was dat het een mail op mijn privé adres was en niet degene die gelinkt is aan last.fm.
Zal wel komen omdat ik cd's altijd via mijn privé mail bestel en de hele Revere-business nog helemaal in eigen hand is. Nathaniel Mumford (klokkenspel en trompet) verzorgt de verzending van cd's. Ik zal wel in een bestandje staan
Allemaal erg charmant en de vraag is natuurlijk voor hoe lang nog op deze manier, want wat mij betreft gaan ze groot worden.

avatar van RensZ
Ah leuk. Blijft toch leuk om te zien dat bandleden zelf contact zoeken met fans, daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Wat mij betreft gaan ze ook groot worden, het is echt een heel goed album. Ik ben helemaal weg van The Escape Artist.

avatar van RensZ
Ik ga dit album voorlopig 4 sterren geven, wat een prachtig album. Ik ben helemaal weg van The Escape Artist en Throwing Stones, dat zijn toch wel dé pareltjes van dit album.

avatar van duvelboy
idd mooie cd en niet te verwarren met The Revere, klik,

mvg

avatar van odi
odi
Half puntje erbij, fantastische plaat!!

avatar van RensZ
Ik ga ook een half puntje omhoog, het album blijft me verrassen. Nu vind ik het begin van As The Radars Sleep helemaal geweldig, dat dreigende begin is echt prachtig.

avatar van Masimo
Ik ga deze CD maar eens aanschaffen, wat 'n mooi album is 't eigenlijk. Net weer 'ns hiernaar zitten luisteren en ik ruik nu al dat dit een van mijn favoriete platen van 2010 gaat worden!

avatar van Masimo
nr. 20 in de rotatielijst