Zappa / Mothers - Roxy & Elsewhere (1974)

Rock / Jazz
Label: DiscReet

1. Penguin in Bondage (6:48)
  2. Pygmy Twylyte (2:13)
  3. Dummy Up (6:03)
  4. Village of the Sun (4:17)
  5. Echidna's Arf (of You) (3:53)
  6. Don't You Ever Wash That Thing? (9:40)
  7. Cheepnis (6:32)
  8. Son of Orange County (5:54)
  9. More Trouble Every Day (6:01)
  10. Be-Bop Tango (of the Old Jazzmen's Church) (16:41)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
“Dummy Up!”

Frank Zappa met The Mothers of Invention als begeleidingsgroep, dat is mijn interpretatie van een prachtig livealbum. Enkel Son of Orange County en More Trouble Every Day lijken mij “oude” nummers maar herwerkt, de rest lijkt mij nieuwe nummers.

Het doet niets af aan de pret, volgens mij begint met dit album ook de interactie met zanger/saxofonist Napoleon Murphy Brock, een belangrijke troef. Wat mij het meest opvalt is nu de kwaliteit van de muzikanten met als grootste voorbeeld Don't You Ever Wash That Thing? Onderhoudend zijn zeker de introducties van Frank Zappa bij Penguin In Bondage, Village of the Sun, Cheepnis en Be-Bop Tango (Of The Old Jazzmen's Church).

Toen nu toe heb ik drie livealbums achter de kiezen, namelijk Fillmore East June 1971, Just Another Band from L.A. en deze. Roxy & Elsewhere vind ik met afstand de beste, deze staat met absolute prioriteit op mijn boodschappenlijst. Aanrader!

avatar van Stalin
Eind december 2000 plaatsten de Zappa's de Roxy Trailer online, om deze na korte tijd weer te verwijderen.

Ondertussen zijn we alweer 13 jaar verder en lijkt er een vloek te rusten op wat voor Roxy release dan ook.

Hopelijk duurt het niet nog eens 13 jaar

Roxy Performances