vork666 schreef:
Vind het nogal tegenvallen, ik stoor me nogal aan het gepiel met klooierige harmonietjes en repeterende nootjes. Hier en daar hoor ik wel wat mooie dingen langskomen, maar het overgrote deel van de nummers vind ik melodisch onder de maat.
Sluit ik me helemaal bij aan. Ik lees overal supergoeie dingen en het lijkt wel de Radiohead van de black-post-dinges-metal: "het is van Agalloch dus het MOET wel geweldig zijn!!"
Dus tóch nog een kans gegeven (heb ook al enkele andere albums van hun geprobeerd), maar ook dit keer valt 't weer zeer tegen..
Het blijft steeds een beetje simpeltjes.. Beetje kinderlijke manier van nummers schrijven ofzo, niet echt samenhangende songs, meer alsof ze steeds losse stukjes muziek geschreven hebben en achter elkaar hebben geplakt. De gitaren spelen inderdaad vaak pielerige harmonietjes, die niet uitblinken in originaliteit (en soms zelf wat knullig klinken) en die stem is ook niet erg goed. Niet dat ik niet tegen wat rauwe geluiden kan, maar het is (op hier en daar een uitzondering na) gewoon niet écht goed.
Naast de songwriting skills het grootste mankement is de drummer: Hij speelt ofwel erg vierkante, up-tempo, haast poppy-drum ritmes die niet boeien.. óf typische black metal blasts (of hoe heet dat hele snelle?) maar dan redelijk slordig, alsof Lars Ulrich probeert Wolves in the Throneroom mee te spelen..
Ik heb ook een live-album geprobeerd (met de gedachte: dit is vast representatief voor hun arsenaal, dus hoef ik niet te kiezen wel album ik éérst ga checken..) maar daar speelde de drummer zóóón slordige dubbel-bass dat ik die gauw heb uitgezet!
Er zijn aardige stukjes en vondsten, Black Lake begint bijvoorbeeld wel heerlijk (en half-way through wél erg toffe vocals even!), maar over het algemeen gebeurt er weinig memorabels op deze plaat, evenals op vorig werk wat ik heb geluisterd.
Niet gewend van Profound Lore, maar; Dit vind ik zeker niet de uber-hoge scores en recensies waard.