Frank Zappa - Läther (1996)

Label: Rykodisc

1. Re-gyptian Strut (4:36)
  2. Naval Aviation in Art? (1:33)
  3. A Little Green Rosetta (2:48)
  4. Duck Duck Goose (3:01)
  5. Down in de Dew (2:58)
  6. For the Young Sophisticate (3:15)
  7. Tryin' to Grow a Chin (3:26)
  8. Broken Hearts Are for Assholes (4:40)
  9. The Legend of the Illinois Enema Bandit (12:43)
  10. Lemme Take You to the Beach (2:47)
  11. Revised Music for Guitar & Low Budget Orchestra (7:36)
  12. RDNZL (8:15)
  13. Honey, Don't You Want a Man Like Me? (4:57)
  14. The Black Page #1 (1:58)
  15. Big Leg Emma (2:11)
  16. Punky's Whips (11:07)
  17. Flambe (2:05)
  18. The Purple Lagoon (16:22)
  19. Pedro's Dowry (7:45)
  20. Läther (3:50)
  21. Spider of Destiny (2:40)
  22. Duke of Orchestral Prunes (4:21)
  23. Filthy Habits (7:12)
  24. Titties 'N Beer (5:23)
  25. The Ocean Is the Ultimate Solution (8:33)
  26. The Adventures of Greggery Peccary (21:00)
  27. Regyptian Strut (1993) * (4:43)
  28. Leather Goods * (6:01)
  29. Revenge of the Knick Knack People * (2:25)
  30. Time Is Money * (3:05)
avatar van Reinbo
Geweldige 3 dubbelaar met ongelooflijk veel gede (en vaak vrij toegankelijke) nummers. Een groot aantal nummer staan in dezelfde uitvoering ook op andere Zappa albums.

Joy
om die laatste reden vind ik deze cd lichtelijk overbodig

2/3 e staat al elders, dus waarom dan 3 ceedees?

Aap
Zie commentaar bij 'Studio Tan'.

Joy, ik ga het 'waarom' niet allemaal uitleggen, maar wat ik je kan vertellen is dat dit authentiek is en de andere albums in kwestie 'moetjes' waren om van z'n contract met Warner Bros af te komen. De nummers waar het om gaan hebben hier veelal een andere mix of uitvoering, dus het dubbelt niet echt. De andere albums blijven dus ook must-haves en zijn ook allerminst beroerd. Vooral Orchestral Favorites en Zappa In NY zijn echt de moeite waard.

Super! 3 cd's vol met geweldige Zappa muziek. Ik geef dit trouwens, als Zappa-freak in hart en nieren, een 5. What else?

avatar van citizen
Zappa heeft dit laten uitzenden op de radio in, naar ik meen, 1977, met als doel om zijn werk toch nog bij onder het gehoor van zijn publiek te krijgen, want WB wilde het niet uitbrengen. Later zijn grote delen hiervan uitgebracht op o.m. Sheik Yerbouti en Baby Snakes. Dit is inderdaad een origineel Zappa-werk. Je kunt je zelfs afvragen of bovengenoemde platen - en ander werk van eind jaren 70, begin 80 - in de huidige vorm het licht hadden gezien.
Ik zie Lather als de ruggegraat van het oeuvre van Z. na het verscheiden van The Mothers en eigenlijk is het een geweldige dwarsdoorsnede van zijn kunnen als componist, gitarist en performer. De meest waardevolle postume Zappa-release tot nog toe!

avatar van ricardo
ik heb deze op mijn verlang lijstje staan,vanmiddag heb ik cd inkopen gedaan maar wat zijn de zappa cd,s toch allemaal prijzig heb deze op 2 plaatsen zien liggen en het goedkoopste was 39.95 euro wat ik toch wel veel geld vind,hij zal het ongetwijfeld waard zijn maar ik vind het toch wat teveel van het goede,als de cd,s zo prijzig zijn dan zal het ook wel een goede artiest zijn,de stage cd,s tot en met vol 6 kosten ook allemaal 24.95 euro per stuk,ik houd het voorlopig wat zappa betreft maar op downloads

Jij zoekt duidelijk de verkeerde winkels op. Zappa-cd's zijn over het algemeen niet al te goedkoop, maar zaken zoals Concerto (is ook: Plato!) heeft de cd's toch wel goedkoper liggen en deze is ook gemakkelijker goedkoper te vinden. Een beetje speurwerk op internet doet ook wonderen! Daarnaast is bij Zappa het artwork even essentieel als het songmateriaal, dus als het je al aanspreekt wil je toch bij deze man the real thing!

avatar van HammerHead
Bij Sounds in Delft ligt nog steeds een kleine hoeveelheid Zappa CD's voor 10 euro in de aanbieding. Dubbel-CD's voor 14 euro en 3 dubbelaars voor 20 meen ik. Ik weet alleen niet of Lähter er nog tussen ligt, wel nog een aantal YCDTOSA exemplaren (niet 2 iig, daar had ik vorige maand de laatste van).

avatar van ricardo
ben ik met je eens, kaztor. downloads is slechts een lapmiddel om muziek beter leren kennen,vaak is de kwaliteit van het geluid ook stukken minder,zo heb ik gedownloade muziek wat ik voor het eerst van een band hoorde wel eens heel slecht gevonden ,en kwam ik er van terug toen ik het album origineel hoorde

De YCDTOSA-delen zijn over het algemeen wel vrij goedkoop van de dubbel-cd's.

avatar van ricardo
Hammerhead, de prijzen die je opnoemt zijn tenminste nog leuke bedragen, hoef je niet gelijk de lotto te winnen om een cd van zappa in huis te halen,alleen ligt delft niet bij de deur want ik kom uit de provincie drenthe,misschien kunnen ze de cd,s posten,of misschien moet ik in het noorden nog eens goed zoeken,ik vind het overigens ook leuk om in oude winkeltjes te sneupen en vervolgens je favoriete cd die je lang gezocht hebt te zien liggen

Ach, bij Zappa weet je tenminste wel wat je krijgt, en of deze nou €20,- of €30,- kost, het maakt de belevenis er niet minder om!

avatar van ricardo
Van welke Zappa albums staan hier nummers op?, want dit is wel authentiek,maar toch ook een verzamelaar,zoals ik begrepen heb.Ik heb hier alleen belang bij als van de 10 albums die ik al heb hier niet teveel nummers op staan,want anders heb ik alleen maar dubbele nummers.

Dit is geen verzamelaar. Dit is het album zoals Zappa het toendertijd wilde uitbrengen, maar zijn toenmalige platenmaatschappij Warner Bros wilde er niet aan. Omdat hij vast zat aan z'n contract hebben ze samen besloten om materiaal van dit album als losse 'genre'-albums uit te brengen (verzamelaars, in feite) en dat werden Studio Tan, Sleep Dirt, Zappa In New York en Orchestral Favorites. Materiaal hiervan verscheen ook, in andere vorm, op Sheik Yerbouti en Tinseltown Rebellion.

avatar van ricardo
Hm wilde Zappa New York kopen maar als hier de beste nummers daarvan al op staan is dit id wel een goede aankoop,De reguliere albums die jij hier beschreef zijn dus eigenlijk verzamelaars in losse stukken van dit album Kaztor?

avatar van Reinbo
't zijn aan de speelduur te zien toch wel andere versies. Daarbij mis je nog wel een paa prachtige nummers van New York.
Cruising for Burgers, Illinois Enema Bandit & Torture Never Stops. To name a few.

avatar van ricardo
Ga deze denk ik nog kopen,en joe,s garage en We are only in it for the Money,Overnite-sensation en Zappa in New York,en dan heb ik er 15 van Zappa, dan stop ik eerst met kopen en zal ik me eens wat meer in de albums gaan verdiepen,met deze 5 en de 10 albums waar ik mijn stem op heb uitgebracht heb ik denk ik wel het beste van Zappa in huis lijkt me en kan ik wat Zappa betreft voorlopig nog wel even vooruit.

Goede keuzes! Lijkt me daarnaast ook wel redelijk wijs om hierna het even wat kalmer aan te doen. Vooral als je Läther er ook bij neemt.

avatar van Reinbo
Ik zou inderdaad een beetje rustig aan doen. elke Zappa plaat heeft even tijdnodig om op zijn volle waarde erkend te worden. Verder wel uitstekende en veelzijdige keuze. Al laat 'het beste van Zappa" zich niet in slechts 15 cd's vangen.

avatar van ricardo
De muziek van Zappa beviel me altijd al wel,alleen textueel moet ik me in sommige albums nog wat meer verdiepen,daarom zijn de instrumentale albums wat sneller en makkelijker te waarderen en heb ik bij sommige albums wat te snel mijn oordeel geveld,maar heb ik toch bijgesteld,zo nu ga ik weer verder met het luisteren(en verdiepen) van de magistrale muziekwereld die Frank Zappa heet. Reinbo en kaztor bedankt voor alle tips die ik van jullie heb gekregen de laatste paar weken, jullie hebben mij goed op weg geholpen met het maken van de juiste keuze(s) van Zappa albums,met luistergroet......Ricardo

LocoHermano
Ik MOET deze ook nog een keer hebben, maar hij is altijd zo knalletje duur als ik 'm ergens in de bakken zie liggen.

avatar van ricardo
Klopt,ik heb hem op zijn goedkoopst zien liggen voor 35 euro,maar vaker voor 39.99 euro.Het gesplitste album dit met ook gedeeltes van Zappa in New York,en natuurlijk de albums met de ''goedkoop'' ogende hoesjes,als b.v studio tan,sleep dirt en orchestral favorites.

avatar van Reinbo
Heb 'm voor 26 euro bij Donner in Rotterdam gezien, maar daar is die nu weg...

Zoals ik al eerder (denk ik) zei: De prijs maakt helemaal niks uit bij deze cd. Ik heb €35,- betaald en heb er totaal niks geen spijt van!

avatar van ricardo
Ik was niet meer zo gefocust op dit album.Vanavond na het werk kwam ik nog even bij de mediamarkt voor een nieuw telefoonabonnement,en denk ook even bij de cd's kijken,er lagen 3 albums van Zappa:Trance Fusion voor 17.99 euro,Guitar voor 16.99,en deze Lather van Zappa voor slechts 12.99 euro,ik denk zo'n buitenkansje laat ik niet schieten,en heb hem gelijk maar gekocht,het zijn ook maar liefst 3 cd's,een quotering volgt later als ik het gehele album meerdere keren heb beluisterd.

ricardo schreef:
voor slechts 12.99 euro

WAAAAAT!!!!!!!!!!!????????????????????

avatar van ricardo
Ik heb de laatste tijd wel mazzel met de Zappa albums ja,maar dat mag dan ook wel eens want ik heb er genoeg gekocht voor een stevige prijs.Guitar bijvoorbeeld daar heb ik ong 6 week geleden nog 24.99 euro voor betaald bij Plato,maar ligt nu voor slechts 16.99 euro bij de mediamarkt in Groningen.Had ik nog maar wat geduld gehad.

Voor Zappa kun je m.i. het best op Ebay terecht. Ze zijn allen vaak overpriced, vooral de nieuwe titels.

avatar van ricardo
Wat een speelduur zeg deze Lather van Zappa.Heb hem nu een paar keer beluisterd maar hij bevalt me wel goed,wat opvalt is de variatie hierop,dit zou inderdaad een zeer goede Zappa start zijn voor degene die Zappa graag zou willen leren kennen.Ook als je al meerdere platen hebt van Zappa is deze erg goed hoor.Eigenlijk niet te missen voor zowel de beginner als de rechtgeaarde Zappa fan natuurlijk.

Joy
ik heb um niet en ben niet van plan hem aan te schaffen