Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

Boy
Is dat niet Fergie op dat refrein van All Of The Lights ipv. Rihanna?

avatar van UmindC
Zo, de nieuwe tracklist staat er op.

Boy schreef:
Is dat niet Fergie op dat refrein van All Of The Lights ipv. Rihanna?

Nee dat is toch duidelijk Rihanna?!

Boy
Het zal wel aan mijn oren liggen dan. Dacht toch echt Fergie te horen

avatar van Game
UmindC schreef:
Zo, de nieuwe tracklist staat er op.

De bonustracks moeten er ook nog bij

Glad vergeten

avatar van JelleAkkermans
lost in the world is toch ook gewoon met bon iver?
dat begin, voor de beat inkomt, is volgens mij justin vernon.

avatar van Ward
Maar officieel niet echt een feature, aangezien het een sample is van dit nummer: http://www.youtube.com/watc...

avatar van JelleAkkermans
ja ik ken het nummer
maar toch
als je vernon hoort zingen, zou ik het als feature gewoon zien, maar goed.

avatar van UmindC
Ik zou het als een sample zien, anders kan je King Crimson ook wel als feature bij Power zetten.

avatar van Stalin
UmindC schreef:
Ik zou het als een sample zien, anders kan je King Crimson ook wel als feature bij Power zettem.

Ik wou dit net melden inderdaad...

Zat net tijdens het eten even met verstand op nul wat te zappen langs de verschillende zenders en kwam helaas langs (e)M(p)T(y)V...

Ik zag daar toevallig net een paar seconden van Power en hoorde daar meteen (tot mijn verbazing) een sample van het geniale (alweer 41 jaar oude nummer) 21st Century Schizoid Man van een van mijn favoriete bands King Crimson.

Nooit gedacht dat nog eens mee te maken

Hoeveel zou Robert Fripp vragen voor zo'n sample ?

avatar van UmindC
Ik vind het een zeer geslaagde sample, ik denk dat Kanye er een aardig bedragje voor neer heeft moeten leggen.

Zal Def Jam wel voor opdraaien lol

avatar van Game
Als er iemand goed kan samplen, dan is het Kanye wel

FlO
wtf, all of the lights
ik vrees dat het te veel is voor één track

avatar van Chrisseh
Game schreef:
Als er iemand goed kan samplen, dan is het Kanye wel
Mweh, eerder het uitkiezen van samples.

Boy
Als ik het goed heb gehoord doet Rihanna het refrein, vormen Ryan Leslie, John Legend en The-Dream iets wat op een koortje lijkt, doet Charlie Wilson een paar uithalen tegen het einde, hoor je ook Cudi tegen het einde even vluchtig voorbij komen en doet Fergie iets dat op een rap lijkt. O ja, volgens mij hoorde ik ook Elton nog op de achtergrond.

Geen spoor van Keys, Jackson en Williams. Maar echt goed heb ik 'm nog niet geluisterd.

avatar van UmindC
De uiteindelijke versie is nog niet gelekt (toch?)

avatar van Jordyp
Alicia Keys hoor ik toch aan het einde? wohoooo, wohooooo

Gorgeous vindt ik trouwens een onwijs lekker nummer. Heerlijke beat ook. Past ook prima op het album na Dark Fantasy.

Boy
Het schijnt dat de laatst gelekte versie de definitieve is. Betwijfel het, ik hoor er bijvoorbeeld totaal geen Elly Jackson in. Dit wordt toch echt wachten tot de 22e.

avatar van Silky & Smooth
Aan de ene kant vind het vreemd dat hij alle namen bij nummer vermeld als het daadwerkelijk om een koor en achtergrondzangers gaat. John Legend en Tony Williams hebben deze rol al veel vaker, vooral op zijn eerste twee albums, vertolkt.
Pure lijkt mij ook een vette track!

avatar van Kill_illuminati
Silky & Smooth schreef:

Precies, The Beatles hebben dat niet gedaan bij All You Need is Love. Anders kreeg je ook een aardige waslijst van (geweldige!) artiesten.

avatar van UmindC
Wie zitten daar dan allemaal in?

avatar van Kill_illuminati
UmindC schreef:
Wie zitten daar dan allemaal in?

Dat zal je verbazen. Mick Jagger, Keith Richards, Marianne Faithfull, Keith Moon, Eric Clapton, Pattie Boyd Harrison, Jane Asher, Mike McCartney, Maureen Starkey, Graham Nash and wife, Gary Leeds and Hunter Davies Het valt trouwens wel enigszins mee.

avatar van InnerFreedomInt
Ik vind het wel jmmr dat hij al een paar tracks heeft geleakt.. maar ik ga deze zeker wel halen

Kill_illuminati schreef:

Wow, dat heb ik nooit geweten

avatar van niels94
Ik ga nog niets beluisteren tot het album uitgekomen is. Ik luister dan wel in één keer de goede versie. Heb natuurlijk al wel een paar tracks die op het forum gezet zijn geluisterd en de film gezien, maar verder laat ik me verassen tot er een definitieve versie lekt of het album uit is.

avatar van UmindC
Ja, dat ben ik dus ook aan het doen. Sowieso heb ik vaak dat de nummer op het album beter tot hun recht komen.

avatar van Silky & Smooth
Ik heb al een stuk of 5 tracks op mijn PC staan. Ik wil ze eigenlijk niet luisteren, omdat ik bang ben ze zat te zijn voor de officiële release. Maar ik kan er niet afblijven....

avatar van Jurrien
Ik vind het ook moeilijk om van af te bijven, aangezien Kanye naar mijn mening altijd goede albums aflevert. Maar ik geniet veel meer van een album als ik maar 1 a 2 tracks ken in plaats van 6 a 7.

Edit: Volgens mij is de volle versie van All of The Lights gelekt, voor de liefhebbers.