Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van Rhythm & Poetry
Heb je het album ook vroegtijdig afgezet?

avatar van Eveningguard
Ja, mag je dan niet stemmen? Dan verwijder ik ´m wel.

avatar van Rhythm & Poetry
Bedankt. Dan mag je inderdaad niet stemmen. Je moet een album volledig beluisterd hebben.

avatar van Eveningguard
Maar dat ga ik niet meer doen, dus zal ik jullie niet meer storen. Prettige kerstdagen! Ik ga naar de postrock hoek.

Ook een prima hoek.

gisteren gehaald. meerdere keren geluisterd.. tis een andere yeezy (kanye's bijnaam) maar ik vind het master. nu een 5

Wat is een yeezy?

avatar van UmindC
Een bijnaam van Kanye

trouwens nee, ik geef het een 4.5 want the college drop out kreeg een 5 en die vind ik net iets beter... just my taste i guess... dark fantasy is een geweldig nummer

avatar van Stapler
Waarom zingt Kanye vals op het eerste nummer al . wtf

Stapler schreef:
Waarom zingt Kanye vals op het eerste nummer al . wtf

Heeft toch zijn stijl vindt ik!Geeft ook meer gevoel aan het nummer.

avatar van niels94
Ik stoor me er persoonlijk ook niet aan.

avatar van kobe bryant fan
Met een halfje verhoogt geen 1 nummer is saai alles is goed gezongen zoals hierboven al gezegd heeft zelfs het vals zingen zijn gevoel dus een dikke 5.0*

avatar van vork666
Huppa, nog een halfje eraf. De beats, met als uitzondering Gorgeous, zijn beneden peil (en zelfs Gorgeous klinkt soms nogal lullig met zijn FL-Studio gitaartje dat oneindig blijft loopen) en de refreintjes van o.a. Monster en All of the Lights halen het bloed onder mijn nagels vandaan. Qua raps is het hier en daar wel leuk, maar geniaal kan ik het met alle goede wil van de wereld niet noemen. Jammer, had gehoopt op een fantastisch album, gezien de torenhoge beoordelingen overal.

avatar van Eveningguard
Ik zie niet waarom dit beter zou moeten zijn dan al die TMF zooi. Kan iemand dat uitleggen.

avatar van Rhythm & Poetry
Je kunt de 20 meningen + alle andere grote berichten eens lezen die bij het album staan.

avatar van kobe bryant fan
Verdiend op 1 op hiphopleeft Dark fantasy blijt een super nummer!

avatar van Eveningguard
Als ik soms al die Nederlandse hiphoppers hoor denk ik dat Hiphop dood is. Kayne bevestigt dit voor mij ook helaas.

avatar van Septua
Eveningguard schreef:

Dan luister je wel heel weinig hip-hop, mijn complimenten heb je voor vooroordelen.

Daarom zeg ik ook soms.

avatar van R2DeepThroat
Gelukkig dat er nog echte hiphop bestaat. Bedankt, Kanye

avatar van vork666
Eveningguard schreef:
al die Nederlandse hiphoppers

Ali B, Kempi en Yes-R zeker? Dat is wel een betrouwbare doorsnede van de Nederlandse hiphop inderdaad

avatar van Eveningguard
Ali B rapt over het leven op straat en chicks. Geef mij maar Typhoon.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Als je even naast elkaar legt hoeveel rappers er zijn in Nederland en in de VS (ik schat een verhouding 1:1000), is het wel logisch dat Nederland bijna niks boeiends te bieden heeft op dat vlak...

avatar van kobe bryant fan
Amerika blijft ook de grondvesting van street hip-hop.
Het blijft maar beter worden elke luisterbeurt is genieten het leek net 5 minuten of het album was al uit.

avatar van Niek
kobe bryant fan schreef:
Amerika blijft ook de grondvesting van street hip-hop.
Dwaalt de discussie nu heel erg van het topic af of schaar je dit onder 'street hip-hop'?
kobe bryant fan schreef:
Grappig. Runaway alleen al lijkt mij een half uur te duren...

De Schaafkaas
kobe bryant fan schreef:

Heeft toch zijn stijl vindt ik!Geeft ook meer gevoel aan het nummer.

Achja, toen 50 Cent en Eminem begonnen te zingen rond 2003 (Get Rich or Die Tryin' en The Eminem Show) sprak iedereen er schande van. Dat Kanye zo vals als een kraai zingt geeft het nummer meer gevoel.

avatar van MJ_DA_MAN
Die vergelijking had zo van ene Xander kunnen zijn .

De Schaafkaas
MJ_DA_MAN schreef:
Die vergelijking had zo van ene Xander kunnen zijn .

Is toch algemeen bekend? Kijk de topics er maar op na bij de betreffende albums.

avatar van MJ_DA_MAN
Dus omdat mensen kritiek hebben op 50's en Em's zangkunsten moeten we Kanye ook maar een slechte zanger vinden (ik ben overigens ook niet kapot van zijn zang, maar dat terzijde)?