Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van Game
Dat is ook Kid Cudi. Het lijkt me niet dat Elton John het N-woord gaat gebruiken.

avatar van No Surrender
Daarom, dus blijf me afvragen of je op het eind Alicia en Elton hoord?

avatar van No Surrender
Ik bedoel dan het stukje van:

Turn up the lights in here, baby
Extra bright, I want y'all to see this
Turn up the lights in here, baby
You know what I need, want you to see everything
Want you to see all of the lights

en daarna. Zijn dat Elthon John en Alicia Keys?

avatar van Game
Jup.

En daarna hoor je Elton in dat stukje van "I tried to tell you but all I can say was ooooh".

avatar van Silky & Smooth
Ja dat laatste duet is tussen Elton en Alicia. Jammer dat Fergie tussen Kid Cudi en dat stukje komt!

SSS
Nummers 3 tot 5 en de laatste twee vind ik niets, en Monster is ook niet zo geweldig alleen Nicki Minaj's bijdrage.

avatar van AOVV
Het reffrein van 'Monster' vind ik wel goed, voor de rest is dat nummer inderdaad geen hoogvlieger in mijn ogen. 'Power' vind ik echter wel geweldig, met die sample van King Crimson.

avatar van KILLERBEE99
Wel een oke album, ga het binnekort overnieuw luisteren...

Waarom staat de originele cd-cover niet op musicmeter van dit album?

avatar van Septua
Glacius schreef:
Waarom staat de originele cd-cover niet op musicmeter van dit album?

Ik heb het album origineel.. en dit is de cover van mijn versie.

avatar van Bert Wasbeer
Prima hiphopplaat, dat zeker, met een goed gevoel voor popmelodieën. Maar nu ook weer niet veel meer dan dat, toch? Waarom nu die hype? Klaarblijkelijk lopen we (ikzelf inclusief) toch massaal de recensenten na, het verwaande Pitchfork voorop...

avatar van Gyzzz
Of we vinden het gewoon een goede plaat. Ik vind wel hem zelf in ieder geval wel meer dan prima, omdat er niet veel hiphopplaten zijn die pop zo moeiteloos integreren in hun geluid. Meestal klinkt het goedkoop en geforceerd, hier niet.

avatar van MJ_DA_MAN
Bert Wasbeer schreef:
Ja, het is namelijk onmogelijk om dit oprecht een goede plaat te vinden .

avatar van Soulistic
"Let's Have a Toast for Kanye"
Mooie afsluiter van het jaar, een jaar met sowieso heel veel goede albums.
"Gorgeous", "Monster" (wat een zieke beat), "Blame Game (yeezy taught me ) & "Runaway" zijn in mijn ogen de beste tracks op dit album.
Zoiets van: "Ik laat ze gewoon even in een achtergrondkoortje zingen"?
Al met al een welverdiende 4 sterren van mijn kant!

Alleen Monster vind ik goed, de rest niet.

haveman
MJ_DA_MAN schreef:
Ja, het is namelijk onmogelijk om dit oprecht een goede plaat te vinden .

Zo'n beetje alles wat er te zeggen valt over dit album, is al gezegd. Voor mij is het in ieder geval een blijfertje geworden. Vooral door de variatie.Een halfje erbij en mijn favoriete album van 2010.

avatar van Kill_illuminati
Soulistic schreef:
Maar wat is the deal met "All of the Lights"? Een feature cast waar je niet goed van wordt? Maar ik hoor ze echt niet hoor? Of zal dat weer is de zoveelste arrogantie zijn van Kanye? Zoiets van: "Ik laat ze gewoon even in een achtergrondkoortje zingen"?
Al met al een welverdiende 4 sterren van mijn kant!

Deden de Beatles ook hoor op All You need is Love. Omdat het Kanye is heeft het gelijk weer met arrogantie te maken?

avatar van UmindC
Inderdaad, op All You Need Is Love zijn ook ontzettend veel mensen op te horen.

avatar van Silky & Smooth
Wat een onzin! Ik vind het wel leuk dat hij ze noemt, al is het overbodig. Kanye West heeft altijd al mensen in een achtergrondkoortje laten zingen. Arrogantie zou toch zijn dat hij ze niet noemt?

avatar van MAS
MAS
S&S Ik wacht nog steeds op je 5 sterren + recensie.

avatar van UmindC
Precies, Tony Williams en John Legend zingen - vooral op zijn eerste 3 albums - altijd al in Kanye's nummer op de achtergrond.

MAS schreef:
S&S Ik wacht nog steeds op je 5 sterren + recensie.

Komt binnenkort. Niet veel tijd gehad en wil weten of ik het album na een tijdje nog leuk vind. Bij Kno juichte ik namelijk veel te vroeg.

avatar van Soulistic
"All You Need is Love?"
Ben je niet in de war met "Do they know it's christmas time"?
Bovendien in het laatst genoemde nummer krijgt iedere zanger nog een waardig stukje tekst om te zingen. Tony Williams vind ik trouwens totaal niet vergelijkbaar met het succes wat Elton John heeft behaald, dus om die in een achtergrondkoortje te plaatsen a la.

avatar van Silky & Smooth
Als Elton John nou hetzelfde aandeel als Tony Williams, wat in dit geval niet zo is, zou het niet eerlijk zijn om hem Tony Williams over te slaan puur om dat hij minder bekend is.

Soulistic schreef:
"All You Need is Love?" Ben je niet in de war met "Do they know it's christmas time"?

Nee.

avatar van kobe bryant fan
Super album dat tochg een plaats in mijn top 10 heeft verdiend!
2 dagen geleden kreeg ik de tip van Niels94 om buiten Eminem meer hip-hop te luisteren.
Iks was toch al een paar weken nieuwsgierig naar dit album,dan toch geluisterd en blijkt een beest van een album te zijn.

Kanye zingt soms vals maar uiteindelijk vindt ik dat dan mooi klinken,op zijn toch producties,ik kan er geen andere woorden voor vinden.Ook respect dat je een song kan maken van 9 minuten lang.Kanye heeft duidelijk ook veel vriendjes die een song willen mee zingen.
Kid Cudi vond ik de opmerkelijkste,super gezongen door hem!

Het refreintje op Hell of a liffe is duidelijk het best,Kanye flowt ook lekker en zijn productie's passen super goed bij zijn stem.Welke artiest of producer beter denkt te kunnen mag wel eens
op bezoek gaan bij Kanye want wie dit kan verbetren verdiendt een trofee!
4.5*

avatar van hoi123
Zozo, steeds meer variatie in je top-10.

avatar van kobe bryant fan
Ja werdt tijd héEminem is en blijft me favoriet maaar ga nu wat meer rap luisteren ben nu met Kid cudi man on the moon 2 bezig!

avatar van KILLERBEE99
kobe bryant fan schreef:

Ben zelf ook een Eminem fan, maar er is meer goede muziek dan alleen Eminem

avatar van Eveningguard
Na monster kon ik het niet meer aan horen. Wat een troep!