Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van Harderwiek
Producties blijven echt uitzonderlijk goed. Met als toppunt de intro van Runaway en All of the Light

avatar van jassn
Lost in the World

avatar van midnight boom
Laatst weer geluisterd en ik blijf het een geweldig album vinden op Aotl na.

avatar van JoBBuS
Weinig albums waarop ik elk nummer kan laten staan. Halfje erbij.

JoBBuS schreef:
Weinig albums waarop ik elk nummer kan laten staan. Halfje erbij.

Ik dacht er toevallig vandaag ook aan om dat te doen... maar dan zou ik op een 5 uitkomen en zou ik het tussen mijn klassiekers scharen.... what to do?

avatar van Shinobi
Eigenlijk meer binnengehaald vanwege All of the Lights en min of meer ook de vele positieve reacties hierop en op zich is het wel een aardig album met een zeer goede productie.
Alleen vind ik niet alle nummers even geslaagd.

3,5 Sterren.

avatar van kobe bryant fan
Ik verhoog met een halfje na een tijdje weer eens gedraaid en wat is dit toch een geniale plaat.

avatar van Timo-otje
Normaal luister ik niet of nauwelijks naar hip-hop maar dit bevalt me wel. De producties zijn dito in orde eigenlijk gewoon geweldig en de plaat is van een constant niveau, geen echte zwakke nummers. Mijn 1e hip-hop plaat beoordeel ik daarom met 3.5 *.

luister deze plaat nog steeds elke dag. vind dit een hedendaagse classic.

krayziericky schreef:
luister deze plaat nog steeds elke dag. vind dit een hedendaagse classic.

Same here, inderdaad een hedendaagse klassieker.

MB23 schreef:

Gewoon onder je klassiekers scharen. Ik begrijp het probleem: het 'luistert' niet direct als een klassieker (misschien vanwege de tekstuele inhoud), maar ik kan er niet omheen dat ik dit album geen zwakke nummers vind hebben en dat de 'houdbaarheidsdatum' nog niet bereikt is bij mij. Kan me het laatste album dat ik dat had niet zo snel voor de geest halen. Enfin, het is natuurlijk aan jou!;)

avatar van MAS
MAS
Wat een kwats allemaal. Geef gewoon het punt wat jij vind dat het album verdient.

avatar van Dungeon
Kwats? mooi woord. poeppraat noemen wij dat.

avatar van Septua
Nou ja klassiek, dan moest de logica in de tracklist voor mij erg gebalanceerd zijn.

Van een epische intro als Dark Fantasy naar een eentonige beat van Gorgeous met een flauw stem effect waar Raekwon een nutteloze bijdrage is en dan weer terug naar een epische POWER.

Begrijp me niet verkeerd, maar zo ook Devil in a New Dress past niet op het album, het nummer is goed, maar past gewoon niet tussen de epische beats.. (episch = groot.. toch? )
Dan nog niet te spreken over het einde van Runaway... ik kan wel janken, zo'n heerlijk nummer toen ik het als single hoorde.. toen kwam de album versie en kwam er van dat rare gezang aan het einde, eerste 30 seconden is het nog wel tof, maar daarna weet je het wel.

Een sterk album van Mister West, alleen is de balans ver te zoeken.. plus dat zijn weekelijkse Friday tracks ook tracks bevatte die hier op het album staan, wat dus erg jammer was, want we hadden de helft al gehoord voordat het album uit was.

Ik zeg, dit niveau aanhouden en de balans erin gooien.. wie weet maakt West dan ECHT een classic!

Septua schreef:

Dat doet toch niets af aan de kwaliteit?

avatar van Septua
Ooh ja de kwaliteit, de vocals zijn ook nog eens slecht afgemixt, woorden die zomaar afgeknipt zijn, lol.

Maar, ja, ik vond het jammer.. denk je eindelijk een nieuw album te horen en dan ken je de helft eigenlijk al.

avatar van UmindC
Dat is niet helemaal waar. Het waren weliswaar dezelfde tracks, maar bijvoorbeeld Runaway of Devil in a New Dress is op de albumversie wel duidelijk hoorbaar aangepast.

avatar van MB23
Ik vind Gorgeous een betere track dan Power... maar dat maakt het leuk, dat iedereen het anders ervaart. Hell Of Life valt ook niet bij iedereen goed maar ik vind het een lekkere pompende track. Het einde van Runaway is na 1x wel genoeg maar dat geldt ook voor dat geneuzel van Chris Rock op dit album... en nagenoeg alle skits op alle andere albums. En ik ga het nu doen, album is bijna een jaar uit en ik vind het nog steeds een heel vet album, dus van 4,5 naar 5 *-en!

avatar van Ludakris
De eerste luisterbeurt vond ik er niks aan. De tweede luisterbeurt kwam ik tot de constatatie dat ik elk nummer gewoon goed vind. De derde luisterbeurt kwam alles zooo vet en heel bekend binnen. Heel vreemd, nog nooit voorgehad. Het is gewoon een geweldig hiphop-album en ik denk dat het binnen enkele jaren meer dan terecht als klassieker kan worden ingedeeld. Knappe producties, goede raps en wat mij betreft nergens een misser. Ik heb wel een zwak voor Kanye West z'n bekendste werk maar die albums vind ik nooit in z'n geheel zo goed als deze.

Toppers: All of the Lights (klinkt gewoon gruwelijk goed), So Appalled (wat een lekker donkere sfeer!), Runaway (die tekst, smullen!).

avatar van kobe bryant fan
Eindelijk iemand die ook So Appalled heeft aangevinkt. Naar mijn mening de beste track op deze plaat. Een vette beat en iedere rapper komt zeer hard.

avatar van Timo-otje
Ik heb hem ook aangevinkt hoor Kobe

avatar van UmindC
Ik niet, maar als ik er 4 aan zou kunnen vinken had ik het wel gedaan.

avatar van kobe bryant fan

Ik heb trouwens ook Gorgeous en Power aangevinkt.

avatar van UmindC
Dark Fantasy, Power en Devil in a New Dress hier.

avatar van Silky & Smooth
Gorgeous, Runaway en Blame Game

avatar van MAS
MAS
Dark Fantasy, Power en Monster

avatar van MB23
So Appalled, Runaway en Dark Fantasy.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik alleen Dark Fantasy .

Eigenlijk heb ik niets tegen Kanye West, maar toch weet deze plaat me niet echt te boeien. Het begin vind ik best goed te pruimen, maar daarna stort het voor mij toch een beetje in. Als Rihanna en Jay-Z langskomen heb ik de skipknop snel gevonden. Daarna gaat het wel weer, maar ik niet vaak weinig meer op. Zijn samplekeuze is best wel in orde, maar ik draai dan toch liever de originele nummers.

avatar van Snoeperd
Even op je in laten werken. Ik denk dat je na 3 à 4 luisterbeurten verkocht bent.