Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van UmindC
Ik denk trouwens dat deze versie van Runaway op het album komt, met die auto-tune outro dus.

avatar van Gründafjørdøhur
Wat doet Bon Iver dan op een album van Kanye?

Wat denk je zelf?

avatar van Silky & Smooth
Gründafjørdøhur schreef:
Wat doet Bon Iver dan op een album van Kanye?

Bon Iver rapt!

UmindC schreef:

De samples van dat VMA optreden moeten er nog bij m8!

Koning-Phong
Oh nee Kanye is er weer, de man die de wereld laat geloven dat zelfs je 80 jarige buurvrouw ken rappen.
Kanye's muziek is zoo goed geproduceerd dat mensen vergeten dat Kanye de slechtste mc is allertijden qua subject matta.
Hij ziet er stijlvol uit en brengt veel publiciteit op tv maja geen goede rapper. althans niet meer..
Ik ben niet modieus en ben niet in het bezit van een blackberry dus word dit album niets voor mij..

avatar van UmindC
Ik heb wel een Blackberry, dus dit album wordt wel iets voor mij? is dat even goed Nieuws zeg!

Koning-Phong
Daarmee bedoel ik, HipHop of today.

Zoals, Im drake, UUH, ur so fake, i made a mistake, uuh like a robbery I take..

Of.

Christian dior, at ya door, like the front of a clothing store..
Im so cool, lablabla

En dan een clip opnemen in de stijl als lady gaga en doen alsof hij zoo intelligent is!!!

BAAAAAH.. doe mij maar Slaughterhouse

avatar van UmindC
Ik snap de link nog steeds niet, maargoed, dat zal wel aan mij liggen.

avatar van niels94
Ik vind ook dat je lichtelijk overdrijft.

avatar van MJ_DA_MAN
Phong is al jaren een onbegrepen en eenzaam individu als het om de kijk op de hiphopwereld gaat.

Koning-Phong is een hiphop head

avatar van JelleAkkermans
en een dwaas.

wat een onzin zeg.
kanye is inderdaad niet de allerbeste rapper
maar ik vind hem wel degelijk origineel qua inhoud.
Hij rapt niet over bitches 'n hoes of over geld, dus zo standaard is hij niet.

avatar van Tha)Sven

JelleAkkermans.

Als jij met mij een 101 wil wat true definition of hiphop is verlies je.

Ik heb liever dat iemand rapt over geld etc met een hiphopvibe, ipv rappen over zogenaamd KENNIS zonder enige hiphopvibe.
En vergeet niet dat de hele concept geld en btchess begon bij de 90's en en die jaren was lyricism gebouwd buddy !!
De reden waarom men het haat tegenwoordig omdat het TE vaak is gedaan, dus zoeken ze steun bij skinny jeans-dragers die huppelen over de regenboog die bang zijn om te battlen en vervolgens wel beeft met Taylor Swift.

Als je fan bent van Kanye zou je het nooit begrijpen.
KRS-One heeft al gezegd dat Kanye geen HipHop is..

Mijn top10 zegt genoeg buddy.. !
begrijp me niet verkeerd, Kanye heeft classics gemaakt. zoals Be, het album van Common alleen kiest hij een ander pad om op te lopen wat hiphop niet vertegenwoordigt.
Ik vind als MC dat je een plicht hebt en Kanye heeft dat niet, Kanye doet me denken aan Paul castellano, die mafiabaas die alleen aan zichzelf dacht ipv de hele familie..

Ik vind de new era hiphop gewoon anders, misschien komt het door mij maja ik voel die vibe niet.

avatar van Game
KRS-One heeft ook gezegd dat hij Soulja Boy goed vindt

So what als Kanye geen echte "hiphop head" is. Dat weet iedereen inmiddels al, de muziek is prima, althans niet volgens jou. Maar om nu hier te gaan verkondigen dat je hier de grootste hiphop head bent is lachwekkend. Zeker als je met een filmpje van LL Cool J komt aanzetten, gezien zijn laatste werk...

avatar van MJ_DA_MAN
Dat mensen KRS nog serieus nemen met zijn betweterige uitspraken en quasi-wijs geklets .

avatar van UmindC
Nee, Koning-Phong, LL Cool J is vandaag de dag nog "echte" hiphop. Hiphop is veranderd, en het wordt nooit meer als vroeger. Maar dat maakt het niet minder.

avatar van niels94
Jongens, het gaat er niet om de muziek goed is, het gaat om wat KRS vind wat echte hip-hop is.

Onzin gedoe over 'echte' hip-hop. Luister naar de muziek.
Vind je het goed?
Vind je het niets? Ook goed.

In welk opzicht is Kanye eigenlijk geen hip-hop? Hij rapt over een beat. Klopt, het gaat niet over het harde straatleven, hij wil nog wel eens auto-tune gebruiken, hij komt niet echt uit de 'hood' (dacht ik) en het is behoorlijk commercieel, maar waarom is het dan geen hip-hop?

@Game
Ik heb niet verkondigt dat ik een hiphop head ben..
KRS zei dat Soulja in ontwikkeling is, en trouwens ik vind Mean Mug van Soulja echt wel HARD he !!.. Wanneer was de laatste keer dat je een harde mainstream track hoorde zonder gezang in de chorus.

YouTube - Soulja Boy x 50 Cent - "Mean Mug"

UnimndC
LL heeft de roots van Hiphop goed gevolgd, dook nooit weg tijdens een battle, ging ieder uitdaging aan, het album Mama Said Knock You Out zegt genoeg, een comeback van I CAN STILL DO IT.
LL heeft zijn tijd gehad, en mag fouten maken.. LL is zon groot MC dat de mainstream meningen geen invloed heeft op hem.

Kanye spit dingen die iedereeen kan, en gebruikt pop deuntjes en zijn uiterlijk om legendary status te krijgen via de mainstream, dus niet via hiphop.
Want mainstream fans kennen Big L niet eens.

Voor mij is Hiphop meer dan muziek, ik ben gewoon de gemiddelde hiphop fan die klaagt over Nu. Net als rockfans die begonnen te klagen toen de 80's Pop kwam.

niels94.

Straatleven heeft niet zozeer te maken met of je nou een goede MC bent of niet. Common is ook geen harde toch??Hem vind ik wel goed als MC..maar niet alle tracks ofzo.Hij is dan geen hardcore MC maar wel natuurlijk, hij had die instelling.

avatar van niels94
Dat vind ik dus ook, maar wat vind jij dan een 'echte' MC? Het is mij niet helemaal duidelijk waarom Kanye dat niet zou kunnen zijn. Ik vind de beat van Dark Fantasy heel hard en die van Runaway kan ik ook niet als een popdeuntje afdoen, wat hij rapt is niet heel hoogstaand, maar ook weer niet heel slecht.

De enige manier waarop ik Mean Mug hard kan noemen is als ik het volume omhoog draai, wat ik niet zal doen omdat ik bang ben dat iemand het hoort en denkt dat ik dit soort dingen luister.

Dark Fantasy is dan 10x harder.

Koning-Phong
Kanye kan het zijn maar doet het niet, scroll naar boven naar mijn bericht daar stond dat ye een ander pad koos

Ik heb ook gezegd dat ye goede muziek produceerd, maar maakt het Pop van..dat bedoelde ik.

Ik zou niets liever willen dat er een Be pt2 komt hoor maja.Zijn muziek is goed, maar geen Hiphop.

En zo zijn er andere meningen , ik vind bijv Canibus de wreedste MC maar zijn muziek sucks..maar nog steeds true hiphop!
En Ye heeft shitty lyrics maar boeit niet want zijn muziek slaat zo fijn aan dat ik zelfs bijna die regel vergeet, wat overigens een compliment is alleen.. Alle MC's lijken zo op elkaar, drake en kanye, en nicki minaj is allemaal hetzelfde, niemand kunnen we nog zien als de underdog..alles is vrolijk en zogenaamd diep en intelligent..helemaal niet intelligent en zelfs ali b killt kanye lyrical

neem nou die diamond track van ye, juist door die nr gingen juist meer mensen diamanten kopen uit sierre leone..
Of dat hij zei Bush doesnt care about black people, alsof hij de UNDERDOG is..hij is juist Bush.

Dat mist Hiphop, de roughness en die underdog instelling.

En Mean Mug is maar een mening, ik vind die track dope, kinderachtig voor vele en hersenloos? wel realiteit.
Alleen mijn realiteit is niet dat ik modellen date zoals kanye..

avatar van Sandokan-veld
Koning-Phong schreef:
Dat mist Hiphop, de roughness en die underdog instelling.

Alleen mijn realiteit is niet dat ik modellen date zoals kanye..

Maar is dat juist ook niet een beetje een probleem, die 'stoere underdog' - houding?
Ik ben nooit een purist of een echte liefhebber geweest zoals jij je hier opstelt, maar ik was op een gegeven moment wel een beetje klaar met dat constant recyclen van dat Scarface-complex binnen de hiphop. Daar is de glans toch al vanaf sinds, wat, 1995?

Dan liever iemand die een beetje buiten de lijntjes kleurt, zoals Kanye. Al is ie dan een blaaskaak.

a lot of blabla
more blabla
Kanye is pop (buiten 808's) . Ja, hij rapt zelf, zijn gastartiesten rappen vaak, hij heeft hiphopbeats, je reinste pop . Dat er af en toe wordt gezongen neemt niet weg dat het nog steeds hiphop is; zijn stijl (kledij) etc. staat erbuiten. En dan ook nog eens verwijzingen naar Bush en diamanten die als een tang op een varken slaan, nee, hang maar niet de wijze man uit want ik kan het niet serieus nemen, ik denk vrijwel niemand. Maar dit is niet eens een serieuze discussie waard, doei.

*wacht op reactie met daarin namen als Biggie en Canibus die volledig buiten deze ''discussie'' staan*

avatar van Jordyp
Heb zojuist het hele album geluisterd en ben het daardoor nog meer gaan waarderen. Eerst was ik teleurgesteld over het feit dat het hele album al (zo goed als) gelekt was maar daar kan Kanye zelf natuurlijk ook niks aan doen haha.

Dark Fantasy, 4,5*. Fantastische opening. Heerlijke beat, alles klopt gewoon aan die plaat. Soo high

Gorgeous, 4.5*. Ook dit is een top nummer. Vooral het refrein van Kid Cudi vind ik erg lekker klinken.

Power, 3.5*. Mis de versie van de Runaway movie, dat klonk een stuk beter.

All of the Lights, 3.5*. Eerste 3 minuten is niks mis mee. Dan gaat Fergie een minuut rappen ofzo... Waarom!?? Gelukkig maakt voor mij Alicia Keys het daarna weer goed, wohooo, wohooo.

Monster, 1*. Verschrikkelijk nummer, snap echt niet dat dit het album heeft gehaald. Ben ondertussen ook zo vrij geweest om hem uit m'n tracklist te halen...

So Appalled, 4.5*. Blijft gewoon een erg goede plaat.

Devil in a New Dress, 4*. De nieuwe versie met Rick Ross vind ik echt een verbetering. Op een of andere manier vind ik het wel goed passen.

Runaway, 4.5*. Die piano op het begin, gigantisch goed. Een van de betere nummers. Deze versie is ook stukken beter dan z'n vorige.

Hell of a Life, 3*. Ondanks de beat, ben ik er niet echt weg van.

Blame Game / the Best Birthday, 4.5*. Enigste nummer dat ik nog niet had. Na 1x gehoord te hebben, een erg sterk nummer. Misschien wel de beste zelfs...

Lost in the World, 4.5*. Een van de beste platen van het album. Ook al vind ik tot nu toe de vorige versie beter, misschien nog even wennen aan die beat.

MBDTF: 4*

avatar van L_T_B
Rijtje berichten over het prematuur doorsijpelen van dit album verwijderd.

IIB
Devil in a new dress! Die beat, die Bridge, de gitaarsolo...
Muzikaal petje af!

Relax
Heb het album besteld, dus ik luister het pas als ik het binnen heb.