Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van UmindC
Die outro van Blame Game vergaat ook door het gecensureer.

avatar van niels94
Voorlopig zet ik hem op 3,5*. Kan nog meer worden hoor, het is een goed album alleen er zijn toch wat teveel stukken die ik nog minder vind. Neemt niet weg dat het niveau van de producties torenhoog is. Maar misschien zijn sommige stukken gewoon wennen.

UmindC schreef:
Die outro van Blame Game vergaat ook door het gecensureer.

zo, idd.. ik vind dat echt zó onzinnig dat gecensureer. Je zou toch zeggen dat er nog een ongecensureerde versie uitkomt, dit gaat echt ten koste van de muziek.

toris
ik wacht tot de ongecencureerde versie lekt, of is dat al gebeurd?

Koning-Phong
Vreemd dat Christion Dior Denim Flow er niet op staat.

avatar van UmindC
Dat is niet zo vreemd hoor, anders kan je bij al die G.O.O.G. Friday tracks wel zeggen dat het vreemd is dat ze er niet opstaan.

JelleAkkermans schreef:

Er komt inderdaad nog een ongecensureerde versie, het gebeurt wel vaker dat de eerste leak de clean versie is.

avatar van JelleAkkermans
dat 'who got ya, who got ya, who got ya' in runaway is best verrot vind ik.

avatar van Reasonable Doubt
Dit is duidelijk een klassieker.

Elk nummer is perfect.

Het is inderdaad Nicki Minaj aan het begin van Dark Fantasy.

Ik zag iemand klagen over Swizz Beat's intro op So Appalled, of hij goed engels kon. Dit is een ongelofelijk dom argument om te haten. Als je op grammatica zou letten bij rappers dan zou je gek worden. Ik vind het een chill intro en outro en het past perfect bij het nummer, je hebt ook gewoon ff nodig voordat Kanye begint.

De tracklist hier moet even veranderd worden want Pusha-T is van Blame Game afgehaald. En Big Sean is toegevoegd aan See Me Now. Power Remix is geen bonus track, Pure ook niet, die bestaat volgens mij niet eens en het is nog niet bevestigd of M.I.A. op Chain Heavy zit, noch of het een bonus track is. Momma's Boyfriend is heel waarschijnlijk wel een bonus track, maar die zal niet lekken, DJ Premier kreeg de track op een harde schijf en moest allemaal verschillende wachtwoorden invoeren alleen om scratches toe te voegen.

Ook de haat op Jay's verse op Monster begrijp ik niet en wat velen blijkbaar niet durven zeggen is dat Nicki Minaj het beste couplet had op het hele nummer.

Rozaay klinkt zo goed op DIAND, zijn stukje vind ik een van de vetste momenten van het album.

De 3 minuten distortion/autotune zang aan het einde van Runaway is geniaal, hij zei in een interview dat ie zn stem als een gitaar gebruikte, dat is het idee erachter.

Raekwon's verse op Gorgeous is ook geweldig.

Kortom een onvervalste instant classic.

avatar van Reasonable Doubt
Ook moet er een thread worden aangemaakt voor het collabo album van Kanye en Jay-Z - Watch The Throne.

Voor dat album hebben ze samen gewerkt met MF Doom, Talib Kweli, Q-Tip, DJ Premier, Madlib, Pete Rock, Bink! en meer.

Het zou eerst een 5 track album worden maar ze hebben er toch maar een volledig album van gemaakt. Het zou eerst de dag na dit album uitkomen maar volgens mij hebben ze het uitgesteld.

Monster, Power (Remix) en So Appalled waren eerst voor bedoeld.

Kanye West & Jay-Z - The Joy (Feat. Pete Rock, Charlie Wilson & Kid Cudi) zit er ook op dit was de G.O.O.D. Friday van twee weken geleden.

Reasonable Doubt schreef:

Klik, wel even een linkje bijvoegen waar te vinden is hoe ja aan dit alles komt hé.

avatar van -ZN-
Van de Rolling Stone krijgt dit album 5 sterren...

My Beautiful Dark Twisted Fantasy by Kanye West | Rolling Stone Music | Music Reviews - rollingstone.com

Iemand hier wat zinnigs over te zeggen, zorgt de Rolling Stone er voor dat een album gehyped word, of komt hun mening redelijk overeen met de MuMe leden?

Reasonable Doubt schreef:

Dat was ik . En het ging mij echt niet om de grammatica, want je hebt gelijk dat je voor grammatica niet bij rappers moet zijn. Ik vind zijn stem en accent echter dodelijk irritant, ik vind het dus geen chille intro en outro van het nummer, absoluut niet zelfs.

UmindC

So Appalled stond ook op GOOD Friday en Monster ook, en Ye liet die nummers los op Vrijdag zeg maar en dan achteraf een keuze maken over welke tracks er op het album komen etc..althans dat is wat ik hoorde

avatar van JelleAkkermans
in all of the lights rapt iemand:
'gettin' mine,
gotta let these niggas know'

Weet een van jullie wie dit is? Ik kan er niet opkomen

en wie doet 'I tried to tell you but all I could say' ?

avatar van Silky & Smooth
Ik vind het echt een vet album, waarschijnlijk vetste van 2010. Had ik al min of meer verwacht de laatste tijd. Review en beoordeling ga ik pas later doen na het beluisteren van alle nummer (incl. bonus) en zonder die censuur. Wat gaat daar veel kracht mee verloren. Het stoort erg als ze zinnen gaan herhalen, woorden weghalen of vervangen door 'Hey!'. En een geniaal refrein als dat van Runaway is nu niks meer...

Koning-Phong schreef:

Maar waarom is het dan vreemd dat Christion Dior Denim Flow er niet op gekomen is, zo goed was die track niet.

avatar van niels94
Ja, ik denk dat ik mijn score ook maar weg ga halen en wachten op een dirty version. 3,5 is waarschijnlijk toch te laag.

Koning-Phong
enige verschil tussen clean en dirty version is de fucks en bitch-taalgebruik.. heeft dat soms ook invloed op je cijfer beoordeling?? haha

avatar van UmindC
Het komt dan wel beter over. Een refrein als die van Runaway, het nummer Monster en een outro van Blame Game verzuipen door de censuur.

avatar van Silky & Smooth
Tuurlijk heeft dat invloed! Van mij hoeft een artiest geen fuck en bitch te zeggen hoor, al heb ik er ook niks op tegen. Nadelig is van een gecensureerde versie dat ze woorden gaan herhalen, deleten en vervangen. Ten eerste is dit storend, want het klinkt niet. Helemaal niet als de originelen kent. Ten tweede worden deze woorden gebruikt om bepaalde woorden en zinnen kracht bij te zetten. Die kracht gaat totaal verloren bij censuur.

Malcolm West...

avatar van jordkaka
Echt geweldig! Wat een heerlijk album, alles klopt gewoon, krijgt een plaatsje in mijn top 10.

avatar van Silky & Smooth
Gorgeous zit trouwens wel vol met heerlijke, arrogante Mr. West teksten! ...what's a black Beatle anyway?

avatar van dusso
Wat een album, word werkelijk omver geblazen. Het enigste nummer wat ik al kende was Power. Door alle (negatieve) aandacht die Kanye West krijgt/ vraagt in de media vergeet je wel is dat Kanye West ook (goede) muziek maakt. Dit kan zomaar het album van het jaar voor mij worden, al wacht ik het ongecensureerde album eerst af.

avatar van Silky & Smooth
Hell of a Life, na 3.00: halve liter prijs, halve liter prijs, halve liter prijs...

avatar van UmindC
Godverdomme, zulk soort dingen kan ik dus niet tegen, ik hoor het dan nooit meer anders.

Rene1979
Vind het album tot nu toe wel aardig. Alleen van een klassieker spreek ik niet. Kanye is een matige rapper die het van de beats en gastartiesten moet hebben. Die laatste zien niet bepaald om over naar huis te schrijven. De beats zijn bij de meeste wel goed. Maar een 4 wordt dit niet.

UmindC schreef:

Sorry, kon het niet laten

avatar van UmindC
Geeft niet hoor, maar het blijft vervelend. In Golddigger zit ook zo'n zinnetje.

m8s!!!!!!