Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

toris
UmindC schreef:
Geeft niet hoor, maar het blijft vervelend. In Golddigger zit ook zo'n zinnetje.

Jij zit te twijflen!

Heel irritant ja, ik kan dan ook nooit meer het oorspronkelijke zinnetje eruit halen.

Rizz
-ZN- schreef:
Van de Rolling Stone krijgt dit album 5 sterren...

My Beautiful Dark Twisted Fantasy by Kanye West | Rolling Stone Music | Music Reviews - rollingstone.com

Iemand hier wat zinnigs over te zeggen, zorgt de Rolling Stone er voor dat een album gehyped word, of komt hun mening redelijk overeen met de MuMe leden?

Allebei. Ze noemen Lil Wayne de beste rapper alive. Hoewel ik op antiquiet.com ook al 5 sterren bespeurde. Het album klinkt idd lekker.

haveman
MJ_DA_MAN schreef:
Al die niet-onderbouwde, optimistische en nonchalante vijfjes meteen .

Met respect voor ieders mening natuurlijk, maar ik heb daar ook altijd mijn bedenkingen bij. En als mensen het al op gaan nemen in hun top 10.
Maar nogmaals, ieder zijn mening.

Rene1979
Voor alsnog wordt dit een drie.. Er zitten een paar goeie tracks zoals Dark Fantasy en Power tussen. Maar ook dramatische tracks als Monster, So Appalled, Hell of a Life en Lost in the world... Wordt misschien nog wel minder.

avatar van Jurrien
Misschien is dit album geen 5 sterren. Maar op dit moment zou ik hem dat wel geven. Ik ben lichte Kanye groupie, maar tracks als All of the Lights, Runaway, Dark Fantasy zijn nummers die alleen Kanye kan maken.

MJ_DA_MAN schreef:
Al die niet-onderbouwde, optimistische en nonchalante vijfjes meteen .

Ben het wel met je eens over de niet-onderbouwde vijfjes, maar het is echt wel mogelijk dat iemand nu al een 5* kan geven. 99% van de nummers was al ruime tijd uit. Dus zo raar vind ik dat niet. Alleen heb ik ook mijn twijfels bij de inmiddels gegeven vijfjes.

avatar van jordkaka
Ik verlaag hem denk ik naar 4,5* omdat Jay-Z en Niki Minaj erop staan. Vind dat toch ietsje minder, maar alsnog een geweldig album. Heerlijke chille beats, fijn om Kanye West weer rappend te zien, na 2 slechte albums (808's & Heartbreaks, Graduation, die overigens wel geliefd was bij niet Hip-Hop luisteraars) weer een album die in het rijtje van The Late Registration en The College Dropout past.

Het album begint meteen geweldig met Dark Fantasy, geweldige intro. En Kanye komt met hele goede lyrics hier Look like a fat booty Celine Dion, Sex is on fire, I'm the King of Leon-a Lewis, beyond the trues

Ik ben normaal niet zo'n fan van Kid Cudi, maar op Gorgeous komt hij wel lekker, ook is Raekwon erg sterk hier.

Stuk voor stuk geweldige nummers op dit album, chille wegdromers (All Of The Lights, Lost In The World, Runaway) afgewisseld met harde nummers (Power, So Appalled).

En Runaway duurt gewoon rustig 9 minuten.

Rene1979
Volgens mij was Graduation ook gewoon een rap plaat.... Die vond ik ook beter dan deze als geheel.

jordkaka schreef:

Kanye rapt gewoon op Graduation hoor! En dat album is ook wel geliefd onder de hip-hop luisteraars.

En daarnaast vind ik All of the Lights helemaal geen wegdromer. Het nummer heeft een vrij harde beat en hoog tempo. Maarja, dat is natuurlijk persoonlijke belevening.

avatar van MJ_DA_MAN
Wordt het niet eens tijd dat de cover wordt gewijzigd? Ze zijn alle vijf bekend, en deze slaat natuurlijk nergens op.

Rene1979
Hier staat kanye zelf ook met deze cover..

avatar van MJ_DA_MAN
Dat is pure USA-censuur, met andere woorden: belachelijke censuur. Hier in Nederland weten we hopelijk toch wel beter?

avatar van niels94
Vind ik persoonlijk ook hoor, dit is een gecensureerde versie, niet de echte.

Rene1979
We zullen het zien welke cover er in Nederland komt.. Ik vindhet eigenlijk wel wat hebben. Maar ook op de Def Jam site staat deze cover als officiële cover.

avatar van niels94
Die cover is in ook gecensureerd geweest, zo zijn er nog wel meer (van John Lennon enz.). Maar dit bewijst wel dat we de ongecensureerde versie hier moeten plaatsen . Maar goed, we wachten wel welke naar Nederland komt dan.

En het probleem van de Amerikanen is dat ze kinderachtig zijn.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind dat hij nou normaal kan, de ongecensureerde versie. Toch vond ik dit hele gedoe wel weer leuk (buiten dat Amerika gewoon kinderachtig is). Zorgt weer voor wat opschudding en er wordt over gepraat.

avatar van niels94
Ja, ook negatieve publiciteit is publiciteit. Ik denk dat dit Kanye West behoorlijk goed uitkomt.

Ik ben toch wel heel erg benieuwd hoe dit ontvangen gaat worden en hoeveel dit gaat verkopen. Dit zou nog wel eens hoge ogen kunnen gooien.

Ik vind producties met gitaren altijd trouwens heerlijk, wat dat betreft voorziet dit album ruimschoots . Met piano's trouwens ook. Runaway is gewoon een kunstwerk. Het lijkt wel prog hip-hop als je begrijpt wat ik bedoel . Het idee van die stem als gitaar gebruiken is gewoon geniaal, net als het hele nummer. Op een nummer als dit maakt auto-tune me echt helemaal niets uit.

Nou nog een ongecensureerde versie.

avatar van Boy
Boy
Het enige nummer dat me niet ligt is Gorgious. Vergeleken bij de rest vind ik 'm zo, ik weet niet, eentonig?

avatar van thgryda
Wth is deze al gelekt ? Ik ben toch stiekem benieuwd, ben altijd een grote kanye fan geweest. Heb zijn drie eerste albums zelfs thuis in de kast. Maar met 808 sloeg hij zo de bal mis dat ik hem al afgeschreven had. Kan ook met die gay fish south park aflevering te maken hebben. Uitchecken dit dus

avatar van UmindC
Beste nummer tot nu toe: Dark Fantasy. Track van het jaar?

UmindC schreef:
Beste nummer tot nu toe: Dark Fantasy. Track van het jaar?

Nou, track van het jaar... Zijn er echt geen betere nummers gemaakt dit jaar? Wel bijzonder goede track. In elk geval wel beste intro van het jaar.

Ik vind Kid Cudi's nieuwe album toch nog steeds beter dan deze, jullie?

Het cijfer tot nu toe is wel belachelijk hoog

avatar van Silky & Smooth
Ik weet niet. Keek naar beide albums het meest uit van het jaar. Beiden zijn mij tot nu toe meer dan uitstekend bevallen. Zal toch een nummer 1 moeten komen aan het einde van het jaar... We zullen zien!

Ja. G.O.O.D laat ons zien dat er nog goede mainstream hip-hop wordt gemaakt

avatar van faguar
Ik blijf het jammer vinden dat nummers als The Joy en Good friday niet op het album staan, die vind ik beter dan So Appalled of Monster. Vooral The Joy is echt extreem goed met Pete Rock op de beat en zalige verses van Kanye en Jay-z..
Ik heb het album nog niet volledig geluisterd, ik wacht liever tot de 22ste, tot die tijd vermaak ik me wel met Man On the Moon 2

niels94 schreef:
Ja. G.O.O.D laat ons zien dat er nog goede mainstream hip-hop wordt gemaakt

Min of meer. Dit zijn twee erg goed albums, maar het album van GLC viel mij tegen. Ook zijn de albums van Common, Consequence, Mr Hudson etc. nog steeds niet uitgekomen...

jammer dat er zoveel nummers bekend waren voor de release. Anders had dit zomaar eens het album van het jaar kunnen worden. Klopt het dat alleen de clean versie nog maar is gelekt?

niels94 schreef:
Ik vind Kid Cudi's nieuwe album toch nog steeds beter dan deze, jullie?

Ik niet.

schaap schreef:

Als kanye ze niet had gereleased waren de nummers toch wel gelekt, dat gebeurt altijd. Dus is het slimmer om de nummers zelf al van te voren aan te bieden.
En alleen de clean versie is inderdaad gelekt.