Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van Silky & Smooth
Meen je dit serieus, KampF? (No offence )

Weer zo'n slap auto-tune album...?

avatar van deagleking
Neen.

avatar van KampF
Silky & Smooth schreef:
Meen je dit serieus, KampF? (No offence )

Ja

avatar van Silky & Smooth
Okee interessant! Ik heb er persoonlijk geen probleem mee, ik vind het soms juist extra kracht meegeven aan zinnen. En het refrein van Runaway vind ik gewoon ronduit briljant!

avatar van Game
Er zijn rappers die nog meer scheldwoorden gebruiken dan Kanye, alhoewel Hell of a Life wel zijn ergste ooit is denk ik.

avatar van MurryMusic
Ik droomde hierover terug in Amsta, nu ben ik fay fay faya met die fiat panda...

avatar van UmindC
Chain Heavy is ook erg leuk.

avatar van faguar
De bonustrack See Me Now vind ik ook wel aardig
Imma let you finish but i got Beyonce on the track

avatar van MAS
MAS
No Surrender schreef:
Ja, en die vrouw die het refrein voor een deel zingt hadden ze weg moeten laten.

Dat vind ik dan weer niet. Ik vind alleen Kanye op het laatst erg storend op Dark Fantasy.

Improvision
Ik begrijp de hype rond dit album helemaal niet. Geen enkele track kan me aangrijpen. Enkele ronduit slechte tracks, en de tracks die leuk beginnen duren ofwel te lang, ofwel erger ik me dood aan de raps van Kanye waardoor ook deze me niet kunnen overtuigen.

avatar van niels94
Dat kan hè, misschien ligt het je gewoon niet. Mij viel het wel op dat het echt groeide, vond er eerst teveel minpunten aanzitten, maar later werd het cijfer steeds hoger. Mij grijpt het wel aan, wat een producties

avatar van Raul
Ik voel em ook nog niet helemaal
had helemaal excited dat album gedownload, vind bijna al Kanye's shit goed... ging ik na twee luisterbeurten toch maar die nieuw J. Cole mixtape opzetten, en die draai ik nu grijs.

avatar van coldwarkids
Hopelijk zet ie het allemaal voort van z'n laatste album.. die was fantastisch!!

avatar van JelleAkkermans
coldwarkids schreef:

Doet 'ie niet Er zijn nog wel spoortjes van 808s & Heartbreak terug te vinden, maar het is echt 'n stuk anders. Maar wel ontzettend goed iig (hoewel ik 'n voortzetting van 808-werk ook niet erg had gevonden, want ik vond het ook 'n lekker album)

avatar van Anne Maaike
Kanye heeft het weer voor elkaar gekregen. Deze zal hoogstwaarschijnlijk ook aangeschaft worden. Wat een album. Top geproduceerd en dan vallen de niet al te geweldige raps niet zo heel erg meer op. Maar daar stoor ik me niet meer aan. 4* met kans op verhoging.

avatar van MAS
MAS
Nicky Minaj op Monster doet me aan Missy Elliot denken.

avatar van deagleking
Fergie
Weet toch een fantastisch nummer in enkele seconden compleet te verpesten.

avatar van Rhythm & Poetry
Improvision schreef:

Ja ja en dan toch nog een 2,5 geven? Dat laat toch ook blijken dat je er wat kwaliteit in kunt ontdekken (en dus moet kunnen begrijpen waarom anderen dit goed vinden). En Kanye's muziek nog een hype noemen? Dat is wel heel erg 2003.

Rhythm & Poetry schreef:
Misschien moet je eens bij het COC aankloppen, dan heb je zeker een zaak.

Hahaha, humor !!

avatar van niels94
Ik denk dat hij bedoelt 'de hype rond dit album', die er toch zeker is, gezien de positieve reacties van Musicmeter en de reviews van de grote Amerikaanse bladen tot nu toe (9's en 10'en). Dat zou je een 'hype' kunnen noemen, in de positieve zin van het woord, ik vind het echter volkomen terecht dat die er is.

haveman
Denk dat de tijd dat je van een hype kunt spreken helemaal voorbij is.

Er zijn zoveel media dat je heel veel dingen niet kunt ontlopen.

ik krijg bijna een erectie als ik Fergie hoor tbh

avatar van NewYorkCityLight
Album is best goed. Had niet verwacht dat ik een album van Kanye aan zou kunnen (op 808s & Heartbreak na --- vanwege de totaal andere stijl), maar ik vind het nog best goed te pruimen. Alleen nr. 1 vind ik echt afschuwelijk.

Stem komt pas nadat ik het album beter heb leren kennen.

Ben er heel benieuwd naar, ligt het in de lijn van de eerste albums?

Is het de moeite om die te kopen?

avatar van UmindC
Aaronvl schreef:
Is het de moeite om die te kopen?

Deze of zijn eerste albums?

avatar van Rhythm & Poetry
niels94 schreef:

De definitie van 'hype' klopt niet. Een hype is iets wat zo weer over zal waaien. Een hype stelt vaak niet veel voor als het om kwaliteit gaat. Crazy Frog was een hype. Flippo's waren een hype. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit album van Kanye is geen hype. Zal - waarschijnlijk (als je naar zijn voorgaande albums kijkt: vrijwel zeker) - ook in de toekomst nog door een groot publiek beluisterd worden. Albums van Kanye zijn geen hype, dat mag toch wel duidelijk zijn...

Het is trouwens vrijwel onmogelijk voor mij om maar drie favorieten nummers aan te wijzen. Momenteel ga ik toch voor Dark Fantasy, So Appalled en Runaway, maar eigenlijk is alleen laatstgenoemde een zekerheidje. Ook een aantal bonusnummers zijn geniaal (met name See Me Now).

avatar van Yamato
Van een hype kan inderdaad absoluut niet worden gesproken. De man heeft mijns inziens met Late Registration al een mijlpaal neergezet in de geschiedenis van de Hip Hop en hoewel ik dit album nog niet gehoord heb zal het oordelend naar verscheidene recensies in de voetsporen van eerdergenoemde treden.

avatar van thgryda
MJ_DA_MAN schreef:
Phong is al jaren een onbegrepen en eenzaam individu als het om de kijk op de hiphopwereld gaat.

Beste blijft toch zijn vijf sterren voor backstreet boys imo

Rhythm & Poetry schreef:

Klopt, maar ik meende dat hij bedoelde wat ik uitgelegd heb. Ik denk inderdaad niet dat je iemand na 7 jaar nog een hype kan noemen

EDIT: zie nu trouwens in mijn eigen bericht dat ik inderdaad het woord hype verkeerd gebruik... Excuses hiervoor.