De Jeugd van Tegenwoordig - De Lachende Derde (2010)

Hip-Hop / Pop
Label: Magnetron

1. Zo Volwassen, Zo Beleefd (4:02)
  2. Sexy Beesten (4:21)
  3. Sterrenstof (3:40)
  4. Elektrotechnique (2:48)
  5. Vijf Sterren Abbo (1:42)
  6. Hengel at a Bitch (2:27)
  7. Huilend Naar de Club (5:27)
  8. Zilt (2:53)
  9. Get Spanish (3:34)
  10. Party:15 (1:40)
  11. Aldiedingen (4:40)
  12. De Broer van Edwin (3:59)
  13. Pappa Is Thuis (2:58)
  14. Stay Black (1:42)
  15. Tante Lien (5:25)
  16. Hoed Rits * (1:02)
  17. Get Spanish [Seymour Bits' Spaans Benauwd Remix] *
  18. The Big Smurfout * (3:24)
  19. Schnitzeltown * (1:20)
  20. Sexy Beesten [Dirt Machine Remix] *
  21. Wij Zijn Vuilnis Man * (3:49)
  22. Vlammetjes * (1:30)
  23. Hot Hot Hot * (3:39)
  24. Pappa Is Thuis (Chopped N' Screwed by Meszahline) *
  25. Sterrenstof [Rimer London 2011 Remix] *
avatar van yeahyeahyeah
Is het opeens voedertijd voor de trollen ofzo?!

Kadafi
Jasperrr schreef:
Je zit compleet fout met die goedkope beats en slechte zinloze teksten. De beats van bas bron zijn een stuk beter en ook complexer dan de gemiddelde standaardbeats van tegenwoordig, vergelijk eens al die simpele, herhalende, beats (Swedish House Mafia, Afrojack, etc) met de beats die Bas Bron maakt. Daarbij zit er een gigantische gedachtegang achter de teksten en is er vaak veel meer over nagedacht dan over 90% van de andere nummers, dat jij deze teksten niet begrijpt is jouw eigen gebrek.

Dat te grote zonnebrillen, sjaaltjes en roze tasjes is natuurlijk al helemaal kul van de bovenste plank. Fijn als je deze muziek niet goed vind, smaak is immers subjectief, maar houd je dan gewoon afwezig in plaats van dat je hier onzin gaat praten.

Een beat is een beat. Ondersteunende functie, vaak geeft de beat duidelijk het ritme aan, je hebt natuurlijk verschillende elektronische beats, maar een complexe beat, daar heb ik nog nooit van gehoord

En dan nog over de teksten. Dat is gewoon goed vermaak, helemaal niets diepzinnigs, maar wel het punt waar de jeugd v tegenwoordig het van moet hebben. Zonder die hilarische wazige teksten hadden ze nooit succes gekend.

avatar van lovegun
Jasperrr schreef:

je haalt de woorden uit men mond!

avatar van levenvergeten
yeahyeahyeah schreef:
En eindelijk is Vieze Fur de buschauffeur.

BuschaufFUR.

avatar van Edwynn
Huilen van het lachen met huilend naar de club.

Ik begin die teksten en dat taaltje steeds beter door te krijgen.

Vier swagger meneren in n blakka bmw
De tranen in hun ogen man, zilter dan de zee

Het is een goddamn Griekse tragedie in this bitch
Euripides, Sophocles, tragedie in this bitch

En die beats vind ik fantastisch. Jongeren noemen het electro maar eigenlijk zijn het gewoon opgepoetste jaren 80 deuntjes. Het dx7 geluid geeft een soort nostalgisch element aan de plaat.

Die saxofoon van het openingsnummer is ook wel heel erg 80s inderdaad.

avatar van Edwynn
Ik vind dat echt een leuke vondst die sax. Ik geen idee of dit in het genre vaker gedaan wordt, maar die 80's deuntjes maken de bizarre verhalenvertellerij van deze knapen extra aangenaam. De Lachende Derde begin ik steeds leuker te vinden.

herman schreef:
Die saxofoon van het openingsnummer is ook wel heel erg 80s inderdaad.

Hierdoor wist het album me gelijk te pakken, wat een geweldig nummer. Sowieso flikt de Jeugd het weer. Dacht je na watskeburt dat dit een typische eendagsvlieg zou zijn, hebben ze nu alweer hun derde sterke album op de planken gebracht. Weer een typsich jeugd album: dikke beats en hilarische teksten.

avatar van oceanvolta
Er zitten in meer nummers erg leuke blazers zoals Aldiedingen en Sterrenstof. De vrolijke melodietjes in deze nummers zijn ook heerlijk maar de blazers geven de nummers en plaat nog iets extra's. De solo aan het einde van De Broer van Edwin verdient ook een eervolle vermelding.
Ik ben toch behoorlijk positief verrast door deze plaat met weinig zwakke momenten. Sommige nummers blijven na één of twee keer luisteren meteen de hele dag in je kop hangen.

Ik zit erover te denken om er vier sterren van te maken.

Will deze mis verhogen naar 4,5 licht er alleen aan hoe lang mijn favoeritten nummers op dit album houdbaar blijven.

BTW wat heeft papa toch een vet refrein

avatar van Gründafjørdøhur
Haha. Hier legt Faberyayo uit wat ze bedoelen met het nummer Papa is thuis. (het is trouwens een abnormaal serieus interview voor de jeugd).
YouTube - Interview De Jeugd Van Tegenwoordig (deel 7)

avatar van GarnalenPeller
GarnalenPeller schreef:
Jezus, kom er net pas achter dat Ovie (de broer van Edwin) natuurlijk een metafoor is voor de overheid. Gaat gewoon over belasting/accijnsen/bezuinigingen. Chapeau jvt.
*steekt veer in eigen achterwerk*
En je zult zien, de mensen die het simpel vermaak noemen zouden hier never zelf achterkomen.
Heel goed interview trouwens.

avatar van sydbarrett
De eerste tonen van dit album zijn trouwens bijna hetzelfde als anywhere out of the world van Dead Can Dance

Kos schreef:
Wederom een belachelijk slecht album van deze figuren. Die kunnen er dus echt helemaal niks van. 1 brok amateurisme.

Ik kan me niet meer herinneren dat ik het ooit zó eens was met iemand.

avatar van Yamato
Ongelooflijk, ik vind De Machine één van de beste albums van Nederlandse bodem aller tijden. Ik kan me amper herinneren dat ik het ooit zo oneens was met iemand dus eigenlijk. Dit album vind ik overigens ook niet zo goed.

De Schaafkaas
Kos schreef:
Vorige ging nog wel maar die eerste sloeg ook al nergens op. Deze is denk ik nog het slechtste.
Het is me een raadsel waar die lui eigenlijk hun populariteit vandaan halen.

Dat raadsel is heel makkelijk op te lossen: niet iedereen is zo'n humorloze uil als jij.

avatar van Edwynn
Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen de vreemde woordspielerei van de Jeugd kan waarderen, maar op mij komt het allerminst amateuristisch over.

Wellicht heb ik er niet genoeg kijk op en kunnen de kenners eens laten zien hoe je zoiets veel beter doet.

1,0
Ja, ik zal eerlijk zijn, amateuristisch is dit natuurlijk niet. Het verschil tussen amateuristisch en professioneel ligt denk ik in het feit of je het als "Profession" hebt, of niet. Zij hebben dat wel dus is het professioneel.
Plus, de geluidskwaliteit, mix van de beat, mix van de track is allemaal heel netjes. Ik vind de teksten, in tegenstelling tot de grote meerderheid, gewoon niet grappig. Ze doen in mijn oren veel te hard hun best om grappig te zijn.

SSS
Elohim schreef:

Ik kan me niet meer herinneren dat ik het ooit zó eens was met iemand.

Ik heb dit album net geprobeerd maar ben er niet zo tevreden over, De Machine was veel beter, qua tekst/humor en beats.

Pepijn van Lanen: ''Ik neem je mee uit eten, dineetje voor tweetje bij restaurant het spleetje. Ik zeg, weet je? Jij zegt, mineetje... Ik heb (en dan versta ik het niet), verzet je niet tegen de 6 en de 9.''

Nou grappig zeg! We zijn zo sexy baby... t'is te veel voor ons.

SSS schreef:

Nou grappig zeg! We zijn zo sexy baby... t'is te veel voor ons.

Vergeet niet het geniale rijmschema en de prachtig uitgekozen originele rijmwoorden. Lang over nagedacht.

avatar van Jeanneman
Elohim schreef:

Om de haters een beetje te helpen. Dat couplet is zwaar gejat/geinspireerd van het nummer Lekker Reppe van De Vliegende Panters.

Maar ik vind het wel een lekker plaatje hoor. Hun beste tot nu toe, met Huilend Naar de Club als ongekend hoogtepunt. Wat een heerlijk nummer. Vjezze Fur is de baas!

1,0
Ik praat nu alleen voor mezelf natuurlijk, maar ik ben geen hater. Een hater is over het algemeen iemand die kijkt naar de artiest en denkt: das een rotartiest, en dan gaat "haten". Ik heb serieus het album beluisterd, moet eerlijk toegeven dat ik soms even moest lachen, maar ik vind het gewoon niet beter dan een 1,5* of vertaald in schoolcijfers (zoals ik denk), een 3.

avatar van GarnalenPeller
Het is geen comedy-rap.

avatar van Matthijs72
Normaal helemaal niet mijn ding (dus geen stem op het album), maar hulde voor 2 briljante nummers: Sterrenstof en Tante Lien. Goeie flow, fijne electronica.

"De wereld is weer plat ja, op je bolle bips na", je kan het puberaal, flauw (maar dus niet plat) vinden, ik vind het meesterlijk.

avatar van Booyo
"Dan ben ik loesoe in de sky met diamonds om m'n nek bitch".

Hier moet iedereen toch wel de humor van inzien, echt briljant

avatar van oceanvolta
Booyo schreef:
"Dan ben ik loesoe in de sky met diamonds om m'n nek bitch".

Hier moet iedereen toch wel de humor van inzien, echt briljant

Samen met de zin: "Kaleidoscopische oogs" is dit een verwijzing naar het nummer Lucy In The Sky With Diamonds van the Beatles.

Haha, je meent het!

avatar van MJ_DA_MAN
De Schaafkaas schreef:
Dit humor . Niet grappige nerd-rap doet het blijkbaar goed in dit land.

avatar van wizard
Tja, over humor kan je nou eenmaal blijven twisten.

Zelf vind ik dit bij vlagen best een grappig album, als ik ervoor in de stemming ben en even geen zin heb in metal. Zo volwassen, zo beleefd, De broer van Edwin en Tante Lien zijn voor mij de beste nummers.