Adele - 21 (2011)

Pop / Soul
Label: XL

1. Rolling in the Deep (3:49)
  2. Rumour Has It (3:43)
  3. Turning Tables (4:10)
  4. Don't You Remember (4:03)
  5. Set Fire to the Rain (4:02)
  6. He Won't Go (4:38)
  7. Take It All (3:48)
  8. I'll Be Waiting (4:02)
  9. One and Only (5:48)
  10. Lovesong (5:16)
  11. Someone Like You (4:47)
  12. If It Hadn't Been for Love * (3:09)
  13. Hiding My Heart * (3:29)
  14. I Found a Boy * (3:37)
  15. Turning Tables [Live Acoustic] * (4:21)
  16. Don't You Remember [Live Acoustic] * (4:18)
  17. Someone Like You [Live Acoustic] * (5:15)
  18. Need You Now * (3:40)
Lovesong is van een ongekende schoonheid. De rest van het album haalt het helaas bij lange na niet.
Dat koortje in Rolling in the deep maakt het amusant om te luisteren.

avatar van Gert1980
Krojsan schreef:

Over hoeveel jaren hebben we het precies? Je doet het klinken alsof dit album na 30 jaar zijn waarde bewezen heeft

Ik dacht exact hetzelfde.

Anyway, vreselijke plaat dit. Kreeg hem destijds van een scharrel voor mijn verjaardag. Grappig detail is dat de scharrel na hem de cd zag liggen en er helemaal lyrisch over was en eind van de avond mee naar huis nam.

Nee Adele... wat kan die meid eten hè.

avatar van Roxy6
Ik kreeg deze en later de opvolger en ze liggen fijn te verstoffen.

Zelf trek ik die stem als een misthoorn niet...

avatar van Niek
Indertijd vond ik dit alleraardigst, met de machtige clip van Rolling in the Deep als vaandeldrager. Luister het nu terug en word daar niet vrolijk van. Dichtgesmeerde productie en de zang van mevrouw zelf maakt me nerveus. Neem even adem af en toe. Vast knap allemaal zangtechnisch, maar ik word plaatsvervangend moe van het luisteren naar die eindeloze ooh's, aah's en (vooral) oeh's met daartussen steeds van die snelle zinnetjes. Ook staan er echt niemendalletjes op zoals He Won't Go.

Een tegenvaller wat mij betreft.

Zo veel nostaligie brengt dit album met zich mee.

Een van 's werelds beste albums ooit. Een CLASSIC. Period.

avatar van nlkink
Sinds december hebben we deze CD ook thuis. Onderdeel van een afgedankte collectie die ik kreeg van vrienden die alleen nog maar wensen te streamen. Ik mocht alles gratis meenemen (70 CD's) en wat ik niet wilde houden mocht naar mijn lokale platen- en CD-zaak. 21 werd geconfisceerd door mijn lief en sindsdien heb ik Adele al een paar keer gehoord. Ik moet zeggen dat het me niet stoort maar ik zal 'm zelf niet opzetten. Ik ga er geen waardering aan hangen omdat ik het af en toe hoor voorbijkomen maar er niet bewust naar luister.

Ik vind haar derde album de beste met deze als een hele goede nummer twee, dit album is sowieso een veel betere productie dan haar debuutalbum.

Roxy6 schreef:
Ik kreeg deze en later de opvolger en ze liggen fijn te verstoffen.

Zelf trek ik die stem als een misthoorn niet...

Je bent niet goed man, dit album en de opvolger van dit album zijn haar beste werk.

avatar van Roxy6
Fijn dat je er zo van geniet Zenzation87, hoop dat dat nog lang zo blijft.

Maar ik heb natuurlijk recht op mijn eigen smaak en Adele had bij mij maar een zeer beperkte houdbaarheid, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld: Dido-Alison Moyet- First Aid kit- Heather Nova - Kate Bush en vele anderen.

Het waarderen van een klankkleur en gebruik van een stem is heel persoonlijk.

avatar van Vert Lin
geplaatst:
De onbevangenheid van de eerste plaat is er (helaas) af, mindere songs en de zang ontwikkelt zich tot de uithalen en het schreeuwerige zoals bij de latere albums gangbaar. Op het randje van prettig luisteren. Someone like you is prachtig.