Iron & Wine - Kiss Each Other Clean (2011)

Folk / Rock
Label: 4AD

1. Walking Far from Home (4:46)
  2. Me and Lazarus (3:02)
  3. Tree by the River (3:56)
  4. Monkeys Uptown (3:47)
  5. Half Moon (3:15)
  6. Rabbit Will Run (5:31)
  7. Godless Brother in Love (3:50)
  8. Big Burned Hand (4:13)
  9. Glad Man Singing (4:39)
  10. Your Fake Name Is Good Enough for Me (7:00)
avatar van hoi123
Een nieuwe Iron and Wine!!!

numnumnum
Ik ben heel benieuwd! In principe is al zijn werk ronduit geweldig, echter vraag ik me wel af of de man dit niveau kan vast houden. Waarom? Ervaring leert dat er maar heel weinig artiesten zijn die 4 albums achter elkaar constant hoog niveau kunnen leveren. En dan bedoel ik ook echt hoog, heel hoog niveau. (Want dat zijn de albums die hij tot nu toe heeft uitgebracht toch wel). Althans hij ergens Oldham of Callahan bloed in zijn genen heeft zitten..

avatar van Arrie
Ik hoop niet dat het voorborduurt op The Shepherd's Dog. Weg met die band!

avatar van De Daniël
Zijn jullie ook zo ondersteboven van de schoonheid die je oren te horen krijgen in de album trailer?

YouTube - Iron & Wine - Kiss Each Other Clean

Ik wel in ieder geval. Als dit de lijn is voor het nieuwe album, dan verwacht ik dat we weer te maken gaan krijgen met een regelrechte topper.

avatar van Bart
De single 'Walking Far From Home' is inmiddels volledig te beluisteren. Samen met twee b-kantjes. Hier klinkt een totaal andere Iron & Wine. Ik zal u vast voorbereiden. Dat was even schrikken hoor. De b-kantjes zijn zeer dansbaar! Een elektronische inslag soms, maar ook ineens een saxofoon die er door heen blaast.

De single is erg mooi: achtergrondzang, een band die hem begeleidt, trage drums. Ook weer elektronische bliebjes trouwens. Dat is even wennen.

avatar van De Daniël
Oh, dan had ik het dus tóch bij het juiste einde op mijn blog

avatar van hoi123
Per ongeluk gestemd, Snoeperd?
Anders wel erg benieuwd naar de motivatie.

numnumnum
Ik vind het allemaal een beetje ''net niet zo..''

avatar van De Daniël
Walking Far from Home beneemt mij wel de adem. Grappig dat twee artiesten na elkaar (Sufjan ging voor) zich opeens op elektronisch gebied begeven. Toch niet de eerste twee waarvan je het zou verwachten.

PS: in Walking Far from Home hoor ik een kleine verwijzing naar A Hard Rain's A Gonna Fall van Dylan of ben ik nu heel erg contacten aan het zoeken?

avatar van Woody
Beetje wennen wel. Ben er niet ondersteboven van. Hier te horen trouwens voor de nieuwschierige: Iron and Wine op Myspace Music – Gratis gestreamde MP3’s, foto’s en Videoclips

avatar van De-noir
Hmmmpf ben er niet echt van onder de indruk. Om niet te zeggen helemaal niet..

avatar van Snoeperd
Haha , zie net inderdaad dat ik per ongluk gestemd had, doet mume op mn ipod wel ns uit zichzelf, ik ben wel benieuwd hiernaar, our endless numbered days beviel erg goed.

avatar van Thomzic
Iron & Wine hebben gisteren het nieuwe album op de Amerikaanse radio gespeeld.

Hier terug te beluisteren voor de liefhebbers.

avatar van Snoeperd
Samuel Beam heeft het nieuwe album gister gespeeld zul je bedoelen, Iron & Wine bestaat niet uit meerde leden

Nu wel.

avatar van RensZ
Ik heb mezelf nooit echt geïnteresseerd in Iron & Wine, tot ik las dat er een nieuw album uit gaat komen. Toen ik de preview van het album luisterde werd ik even overrompeld door het mooie geluid wat ik hoorde, dat gezang is echt pure schoonheid. Ondanks dat stukje maar 37 seconden duurt, kreeg ik enorm veel zin in dit album.

Niet veel later hoorde ik Walking Far From Home en hoorde weer dat gezang, geweldig. En net heb ik Tree By The River gehoord en wat is dat ook een mooi nummer.

Ik kan eigenlijk niet wachten tot dit album in zijn geheel te beluisteren, studio versie welteverstaan.

avatar van EGpower
4 nieuwe tracks van dit album. Gratis te downloaden op:
Iron & Wine: Daytrotter Session recorded Jan 12, 2011

avatar van Mctijn
Begint aardig, maar wordt daarna gezapig. De tenenkrommende nummers Half Moon en Godless Brother zijn ver onder zijn "gebruikelijke" niveau. Aan de andere kant....een artiest is zo goed als zijn laatste album....

avatar van Bart
De eerste drie nummers zijn erg sterk, vind ik. 'Me and Lazarus' is prachtig met die saxofoon. 'Tree by the River' zag ik eens akoestisch gespeeld worden op YouTube. Maar de albumversie vind ik veel sterker. Rijker, voller.

Na de eerste nummers zakt het in. Nog wel mooie arrangementen af en toe en mooie instrumenten (zoals klokkenspel), maar het raakt me niet. Misschien moet ik het album vaker gaan beluisteren.

avatar van Rhythm & Poetry
Beetje tam plaatje, waar Iron & Wine leunt op zijn talent maar vooral niks spectaculairs of nieuws probeert. Muzikaal nog altijd aardig te noemen, maar daar blijft het in mijn ogen ook bij. Net als mijn bovenburen ben ik het eens met de stelling dat het begin van Kiss Each Other Clean het beste is, daarna kabbelt het des te meer voort.

avatar van midnight boom
Ik ben het niet eens met bovenstaande berichten, ik vind het een hele mooi plaat van een hoog niveau en juist de tweede helft van het album het best:

met grote verwachtingen zette ik vandaag Kiss each other clean op. De plaat opend met Walking far from home. De single van Kiss each other clean, ik had hem nog niet geluisterd: omdat de plaat in zijn geheel wilde horen niet een nummer. Net hoorde ik hem dus voor het eerst. Het is een afschuwelijk nummer, dat electornisch, dat koortje, die bassen, BLEH! Als dit het beste plaat is, beloofd het niet veel goeds.
Maar me & lazarus is al vele stukken mooier, super is het saxofoonje op 1:28, het nummer wordt er alleen maar mooier op, wat een sfeer! wow. Tree by the river klinkt ook weer een beetje electronisch en met een koortje net als openingsnummr Walking far from home, gelukkig pakt het dit keer erg in Iron and Wine's voordeel uit: Prachtig nummer! Monkeys uptown laat ook een beetje een electronisch geluid horen: ook weer prachtig! Het Fever Ray achtige geluidje past ook heel mooi in het nummer. Half moon is echt Iron and Wine: maar voor dit nummer geld ook weer: mooi hoor!
En vanaf dan gaat de plaat in een achtbaan: hoe verder we komen, hoe mooier ie wordt! Hij gaat in een schuine lijn recht omhoog. Rabbit will run is ook heel goed, kippevel. Wat een mooie gitaar! De lijn wordt doorgetrokken met het prachtige godless brother in love. 'Als het vorige nummer kippevel was, wat is dit dan???' Het volgende nummer is even hele ander koek, het swingt! Die saxofoon! Prach-tig! Glad man singing houd het onwijs hoge niveau. En ja hoor, ook nu heb ik weer kippevel van deze prachtige muziek! Het instrumentale gedeelte is ook meer dan mooi! De 7:17 durende afsluiter met de mooie titel Your fake name is good enough for me, is gedurfd, begint mooi, maar duur net iets te lang, dat is jammer. Maar het nummer is zeker niet slecht.
Het album begint dus bagger, om niet te zeggen; zeer slecht. Maar als je Walking far from home hebt afluisterd is de beloning des te groter. Je komt in een schatkamer, dat vol licht met goud! Het eerste nummer is gewoon slecht, maar het is ze vergeven...

Want ze hebben een mooie plaat gemaakt,
Sterker nog ze hebben een schandalig mooie plaat gemaakt!

Van: daanmuziek.blogspot....

avatar van RensZ
Ik denk dat je soms teveel in je enthousiasme op gaat, wat betreft spelling en complete zinnen formuleren. Gewoon een tip .

Ik heb dit album zelf nu een paar keer beluisterd en ik ben jammer genoeg nog niet helemaal overtuigd. Toen ik enkele previews had gehoord was ik razend enthousiast en vond Walking Far From Home helemaal geweldig, dat vind ik overigens nog steeds. Tree By The River blijft ook goed hangen, prachtig nummer. Net als de afsluiter, dat nummer begint wat mij betreft matig maar eindigt zeer sterk. De overige nummers blijven nog niet helemaal hangen maar ik zal het album de komende tijd nog eens opzetten. Daarom nog geen beoordeling.

avatar van midnight boom
RensZ schreef:

Dank voor de tip
Kan ik altijd waarderen!

Ik luister het album nu weer (5de keer) en ik ben echt onder de indruk, ik vind hem heel mooi!

avatar van Don Cappuccino
Rhythm & Poetry schreef:

Ik vind dit eerlijk gezegd nog een understatement, wat een zeverplaat is dit. Ik heb hem zelfs in etappes beluisterd omdat ik hem iedere keer na 3 nummers heb uitgezet.

avatar van De Daniël
Volgens mij vind midnight boom dit een mooi album

servaas
De laatste keer dat ik Sam Beam, a.k.a. Iron & Win. live zag met een heuse band (pukkelpop (2008), viel het me nogal tegen. Maar dit album bevalt me uitstekend! Rijker georkestreerd als we van hem gewend waren, blijft Sam een prima 'sing-a-song' writer, die zijn ware stiel nooit verraadt! Als er nog een paar van dit soort albums verschijnt wordt ook 2011 een uitstekend popjaar!

avatar van Raoul
Wat een getalenteerde man is het toch. Wat hij ook doet.. Ik denk elke keer weer 'wow'. En ik deel MidnightBoom zijn/haar enthousiasme. Muziek van Beam begint bij mij altijd een beetje op de achtergrond, maar halverwege de plaat zet ik hem een paar standjes hoger en stop ik met wat ik aan het doen ben. En dat geldt ook weer voor deze; inderdaad, het eerste nummer is niet zijn beste (maar nog steeds niet slecht vergeleken met de meuk die we tegenwoordig op de radio horen...), maar wie maalt daar om als de rest van de plaat zo sterk is...

Ik geef nog geen stem, ik wil hem nog even luisteren, maar zoals het nu staat heeft ie 4 sterren, met een kans op 4,5. En ik moet zeggen... deze albums groeien altijd.

Sam Beam maakt ook videoclips. Als jullie je afvragen wat hij nu gedaan heeft in de laatste 3 jaar . The Swell Season - Low Rising

avatar van Kuk
Kuk
Heerlijk allemaal..maar ook nog niet overtuigend genoeg. Zeker vergeleken met eerder werk onderscheidt het zich nog niet heel erg, maar dat kan nog komen. Voorlopig de moeite waard, maar niet erg indrukwekkend.

avatar van harm1985
Heb 'em gemist op TakeRoot, maar was toch wel benieuwd naar deze man, dus toen ik gisteren in de platenzaak stond toch maar even opgezet. Ik weet echter niet wat het is, maar het viel me een beetje tegen, het pakte me gewoon niet. Had even daarvoor Ray Lamontagne ook al terug gelegd, dus was wellicht gewoon niet in de stemming.

Nu een tweede kans gegeven in Spotify, nadat ik de voorganger Shepherd's Dog ook al had beluisterd. Klinkt best sfeervol moet ik zeggen en de bliepjes en piepjes die me gisteren irriteerden intrigeren me vandaag juist.