Evanescence - Fallen (2003)

Label: Wind-up

1. Going Under (3:34)
  2. Bring Me to Life (3:57)

met Paul McCoy

3. Everybody's Fool (3:15)
  4. My Immortal (4:26)
  5. Haunted (3:06)
  6. Tourniquet (4:38)
  7. Imaginary (4:17)
  8. Taking over Me (3:49)
  9. Hello (3:40)
  10. My Last Breath (4:07)
  11. Whisper (5:27)
  12. My Immortal [Band Version] * (4:35)
  13. Farther Away * (3:58)
Bobiej schreef:

Ik heb dit album in een opwelling depindakaast, omdat een vriend van me dit helemaal geweldig vond. Bring Me to Life is wel een grappig nummer, maar voor de rest is dit saaie retecommerciele rock. Niet aan mij besteed, als ik "gothic" wil luisteren, zet ik wel Gothic op.

Evanescence is zo NIET gothic. Ik snap niet dat mensen dat denken, maargoed.

Top album, een 5. My immortal, hello en imaginary zijn voor mij de mooiste nummers. Goede zang, mooie muziek.

Bobiej
Daarom heb ik Gothic ook tussen "" gezet . Ik luister lang genoeg rock en metal om te wete dat Evanescence geen Gothic is.

Feeder
Voor blijven the sisters of mercy de ware belichaming van de 'gothic-sound'.

Overigens goedkoop bandje, evanescence, going under of my immortal vallen best nog wel mee maar de liedjes tonen zo weinig variatie. De teksten gaan overigens ook erg snel vervelen.
Hmmm...

Laat ze maar allemaal naar hun gothic muziek luisteren, ik ga nu Floodland van sis of mercy luisteren

Kid A(cid)
Als ik dit nu had leren kennen, had ik het verafschuwd. Maar in 2003 had ik een metalperiode en slikte ik zelfs dit. Met Joy Division heeft het niet veel te maken, da's jammer.

avatar van rusty nail
Bij tijd en wijle kan ik hier nog wel naar luisteren.Maar tijdloos is hij jammer genoeg niet

avatar van Hans Brouwer
rusty nail schreef:
Bij tijd en wijle kan ik hier nog wel naar luisteren. Maar tijdloos is hij jammer genoeg niet
Ken je Nightwish?? Dat is pas tijdloos !!

Juist Hans, Nightwish, dat is inderdaad tijdloos.
Ik heb pas geleden een concert van Evanescense gezien op t.v,...een mooie vrouw hoor, die Amy Lee, maar ik vond het concert van deze band in schril contrast staan met concerten van Nightwish die ik op dvd heb.

Redelijk album 2,5

avatar van Wib0__
Lekker Album!
Favorieten:
- Everbody's Fool
- My Immortal
- Bring Me To Life

Hun opvolger vindt ik duidelijk minder..

avatar van bennerd
Bobiej schreef:

Ik weet niet echt of ik het Gothic zou noemen (Evanescence dan). Het heeft toch wel de sfeer, maar voor de rest is het Hardrock van in een goed pakje, misschien moet ik hem maar eens herbeluisteren.

Bobiej
Daarom staat het tussen aanhalingstekens, Evanescence word vaak onterecht onder het kopje Gothic gezet .

avatar van sjorzke
ja dit is echt een heel goed album! heel erg vernieuwend en alle tracks vind ik goed na zoveel jaar nog steeds niet beu!!! vooral everybody's fool, bring me to life en My last breath zijn erg sterk

sjorzke schreef:

Vernieuwend ?

Ik vond Bring Me To Life ook wel vernieuwend klinkend. Het nadeel van Evanescence is dat je op een bepaald moment het kunstje wel kent, en de stem van Amy Lee gaat irriteren.

deric raven schreef:

Ik vond dat destijds wel meedere bands zo klonken als Evanescence. Hun kunstje wordt idd de hele cd herhaald, wat het voor mij een erg moelijke opgave maakt om de cd uit te zitten.

Ik vond het juist vervelend klinken bij hun volgende CD. En My Immortal klinkt live alsof Miss Piggy van The Muppets het nummer zingt. Al is dat natuurlijk wel weer komisch.

deric raven schreef:

Ik vind 'my immortal' nu net het enige lichtpunt van deze cd.

Och Jantje, we kunnen niet altijd op dezelfde lijn zitten.

deric raven schreef:
Och Jantje, we kunnen niet altijd op dezelfde lijn zitten.

Gelukkig maar, het zou anders een saai boeltje worden

avatar van douwens
Feeder schreef:

Gelukkig maar, het zou anders een saai boeltje worden

Ik ben het volledig met je eens, het is vooral veel van hetzelfde. Behalve My immortal verschilt van de rest van dit nogal eentonige album.

^^Dat bedoelt Feeder niet. Zie de post die hij quote

avatar van rrroady
miss piggy....hahhahhah!

avatar van miss_gnr
geweldig album have nummers een heerlijk om lekker bij mee te zingen (niet dat het dan mooi klinkt maar dat is een ander punt).
ik vind het moeilijk om favoriete nummers te geven maar o.a. tourniquet vind ik een goed nummer maar eigenlijk vind ik haast alle nummers goed. 4,5* dus.

avatar van Lennonlover
enige goede plaat van evanescence vind ik. Er staan een paar zéér goed nummers op.

Elvan
Lennonlover schreef:

Mag ik vragen welke nummers ?

Er staat toch maar 1 versie van My Immortal op dit album? De andere staat op Origin, dus foute toevoeging/verbetering.

Volgens mij klopt het wel; is later de single- versie van My Immortal toe gevoegd, die is met meer gitaar.

avatar van Rinus
Nog steeds een erg fijn album, heel sfeervol en van het begin tot het eind goed. En inderdaad, op de latere uitgaven van de CD is de single uitvoering van "My immortal" toegevoegd.

Kid A(cid)
Een heel aardig album, maar niet meer.

Lacrymosa
Voor iedereen die geïnteresseerd is: op het einde van 'Whisper' wordt er gezongen: Servatis a periculum, Servatis a maleficum, ....

En dat is Latijns voor: Red ons van het gevaar, red ons van het kwaad.

Ik ga hier nu echt nog beginnen denken dat Latijn leren voor iets goed is.

Heerlijk liedje en album trouwens!!!