Evanescence - Fallen (2003)

Label: Wind-up

1. Going Under (3:34)
  2. Bring Me to Life (3:57)

met Paul McCoy

3. Everybody's Fool (3:15)
  4. My Immortal (4:26)
  5. Haunted (3:06)
  6. Tourniquet (4:38)
  7. Imaginary (4:17)
  8. Taking over Me (3:49)
  9. Hello (3:40)
  10. My Last Breath (4:07)
  11. Whisper (5:27)
  12. My Immortal [Band Version] * (4:35)
  13. Farther Away * (3:58)
evanescence is zo goed , 3 oktober ligt the open door in de winkels ! ik ga hem direct gaan kopen !

avatar van Rickéh
Ik ook Kheb Fallen al zovaak gedraaid, Normaal houdt ik niet van Rock muziek maar voor Evanescence maak ik een uitzondering ben benieuwd naar 'The Open Door'

iedereen zit te praten over het nieuwe album ' the open door ' maar gaan ze dit album wel in belgie verkopen ? want 'origin' ( ook een album van evanescence ) verkopen ze niet in belgie

laantje schreef:

Ondertussen hebben ze hier ook al wel naam gekregen, Fallen werd hier ook verkocht, en origin was het album vóór Fallen, dus ze zullen het album hier ook wel verkopen...

Call Me When Your Sober is echt wel een goed liedje.

En ja het album gaat in België uitkomen want je kan hem al bestellen bij de site van de FRS.

godlydevil7
NoMusicNoLife schreef:
De tracklist van The Open Door

...
4. Lithium

ben benieuwd hoe ze dat gaat doen...denk toch wel dat ik 'm eerst zal downloaden

EDIT: dit album vind ik wel goed, vooral het nummer Bring Me To Life en My Immortal, 4****

avatar van rusty nail
Heeft iemand er iets al van beluisterd.? En is het wat? Lijkt het op vorig album?

rusty nail schreef:

Ik heb Call Me When Your Sober gehoord en ik vind het toch een beetje anders als de nummers op deze cd; de sound is veranderd en Amy Lee lijkt nog beter te zingen. Of de hele cd anders gaat klinken weet ik niet

HOUSECAT schreef:

Ik vind het nummertje eigenlijk wat in de stijl van het vorige album, (zeker als je het gaat vergelijken met de eerste albums).

*Laura*
HOUSECAT schreef:

Pff, die nieuwe single leek me op het eerste gehoor nogal flauw en inwisselbaar. Maar ja, misschien dat het bij de tweede luisterbeurt al wat beter meevalt.

ik vind Call Me When Your Sober een hele goede song, hopelijk is de rest van het album ook goed !

Ik vond Fallen een bijzonder goede plaat, dus alle "ik-haat-ze-want-ze-zijn-geen-echte-gothics-maar-ze-doen-
alsof-en-verdienen-er-geld-mee-figuren" zouden eens niet naar het image van de artiest moeten kijken maar puur naar de muziek die ze maken. Tekstueel zit het geheel knap in elkaar, en muzikaal ook. Toch ook hier wat veel studiogesample en bijschavingen. Maar who cares?

Pareltjes als Taking over Me en Going Under blijven nog lang in het collectieve muziekale geheugen hangen. Ik hoop dan ook dat Open Door meer van hetzelfde gaat bevatten, maar misschien gaat het gezien de releasesingle meer richting de kant van "Hello" en "Imaginary". Gewoon 4,5 sterren, omdat ik de nummers al drie jaar graag mag aanhoren.

avatar van orbit
Best lekkere muziek, niets bijzonders.. maar ik kan hier onmogelijk een hekel aan hebben

Ik kan niet wachten op The Open Door!
Dit album is gewoon geweldig, buiten de nummers Going Under en Whisper.
Tourniquet is mijn favoriet, met Everybody's Fool en Haunted.
Van mij een 4,0*

Prachtig album.
Going Under en Everybody's Fool zijn mijn favoriete liedjes.

bendrino
Dit is een vreselijk goed album, met veel hits, maar de echt heel goede liedjes komen daarna.

Moet My Immortal (Rock version), de betere versie, niet bij de Bonus Tracks staan?

dollie
jeps, je mag hem er bijzetten hoor

Benninf schreef:

De eerste release van Fallen had deze bonustrack niet, wel de tweede. Dit kun je zien op de achterkant aan het jaartal. Staat er alleen 2003, dan heb je de versie zonder deze track. Staat er 2004, 2003, dan heb je de track wel.

Toevallig van het weekend tesamen met Open Doors (hij lag al een paar dagen voor de releasedatum bij Free Record shop...) ook Fallen maar eens legaal gekocht (had em al een héle tijd als MP3 op mn PC) en t blijft lekker klinken. Eigenlijk staan er gewoon geen slechte nummers op dit album!

avatar van The Scientist
zooitje berichten verwijderd.

de stem van amy lee laten de nummers zweven + er staan geen slechte nummers op dus 5*

1,0
Der Robin schreef:

de make-up is nochtans het enige aan de band dat er wat gothic uitziet...
zwaar overschatte plaat naar mijn mening.

Feeder
berth schreef:

de make-up is nochtans het enige aan de band dat er wat gothic uitziet...
zwaar overschatte plaat naar mijn mening.

Je meent het ?

Ik zou me dood schamen als ik dit mooi zou vinden.

My Immortal is leuk, maar de rest kan me niet echt boeien.

Wordt beter, zoveel te meer je 'm luistert.

4,5* wordt 5*

Bring Me to Life is zoo mooi

Bobiej
Kerry King schreef:
Ik zou me dood schamen als ik dit mooi zou vinden.

Ik heb dit album in een opwelling depindakaast, omdat een vriend van me dit helemaal geweldig vond. Bring Me to Life is wel een grappig nummer, maar voor de rest is dit saaie retecommerciele rock. Niet aan mij besteed, als ik "gothic" wil luisteren, zet ik wel Gothic op.

Ik vind dit wel een heel zalig album. In het begin geraakte ik niet verder dan de eerste vier liedjes! Maar het hele album is puur Evanescence

Feeder
Inderdaad, het hele album is puur evanescence. En daarmee weten we al genoeg