Funkadelic - Maggot Brain (1971)

Funk / Rock
Label: Westbound

1. Maggot Brain (10:18)
  2. Can You Get to That (2:49)
  3. Hit It and Quit It (3:50)
  4. You and Your Folks, Me and My Folks (3:36)
  5. Super Stupid (3:59)
  6. Back in Our Minds (2:38)
  7. Wars of Armageddon (9:43)
  8. Whole Lot of BS * (2:11)
  9. I Miss My Baby * (5:02)

met US Music

10. Maggot Brain [Alt Mix, Recorded 1971] * (9:35)
avatar van Niek
De eerste twee tracks zijn geniaal. Vooral als combinatie. Erg fijne funkplaat.

avatar van snarf349
Het nummer Maggot Brain zit aan het eind van een aflevering van de tv serie House (seizoen 6 episode 11).
Eerlijk gezegd.. ik had het nummer nog nooit gehoort, maar wat een solo.
Fantastisch!

avatar van snarf349
Edit:

Het nummer Maggot Brain zit aan het einde van een aflevering van de tv serie House (seizoen 6 episode 11).
Eerlijk gezegd.. ik had het nummer nog nooit gehoord, maar wat een solo.
Fantastisch!

Volgende keer zal ik minder snel typen, nu zonder de spelfouten, schaam.

JolkiPalki
Ik vind trouwens de alternative mix van Maggot Brain op deze c.d. veel mooier dan het origineel. Of doe ik nu aan heiligschennis?

Stijn_Slayer
Maggot Brain!

avatar van avdj
Super Stupid

avatar van Ampivinni
vreselijk irritant die net-hoorbare drums bij Maggot Brain, vooral als je um via een koptelefoon luistert

Zorin
JolkiPalki schreef:

Nee, ik denk ik ook (moet beide weer even vaker beluisteren).

avatar van AOVV
Deze plaat heb ik een week geleden helemaal ontdekt. De titeltrack is gewoonweg fantastisch, en de andere nummers zijn ook zeker niet slecht, lekkere funknummers

De afsluiter is een apart verhaal, daar kom ik voorlopig nog niet helemaal in..

avatar van Music4ever
Jezus wat een plaat is dit zeg!
Funkadelic was totaal onbekend voor mij en eigenlijk een beetje op de gok gekocht.
Super Stupid en Maggot Brain zijn pareltjes, wat een gitaarwerk!
Dat laatste nummer is nogal freaky en kan me niet echt bekoren, zal daarom geen 5* worden, maar op dit moment twijfel ik tussen 4* en 4,5*.

avatar van Gele Stift
Jammer dat mensen de eveneens geniale tracks Can You Get to That, Hit It and Quit it en Back in our Minds vergeten. Maarja het is begrijpelijk, ik was in het begin ook verblind door Maggot Brain..

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Via principal2000 het nummer Maggot Brain getipt gekregen, tsjeesus wat gaaf, meteen ook maar eens de rest beluisterd, iets minder maar zeker niet slecht.

avatar van Don Broccoli
Prima album hoor, maar eigenlijk raakt alleen Can You Get to That mij echt.

avatar van misorabi
Maggot brain, kan me bijna geen mooiere tracks bedenken

haveman
Wat jammer.

De eerste 3 tracks vind ik heerlijk. Helaas vind ik wat volgt echt helemaal niks. Als iemand een idee heeft welke verzamelaar ik het best kan aanschaffen om het beste van Funkadelic in huis te krijgen, hoor ik het graag.

avatar van Poepgezicht
Er is naar mijn mening maar 1 redelijke verzamelaar van Funkadelic en dat is Motor City Madness. Maar ik weet niet of je die wel goed vind als je van dit album al maar de helft mooi vindt.

Super Stupid is toch echt een van mijn favoriete Funkadelic-nummers.

haveman
Wellicht dat een verzamelaar me meer aanspreekt. Dank.

avatar van aerogp1
Het nummer Maggot Brain kende ik al langer, en eigenlijk verwachtte ik niet zoveel van de rest van het album. Een verkeerde verwachting, want Can You Get to That, Hit It and Quit It en Super Stupid zijn heerlijke nummers!

Wars of Armaggeddon zou je op het eerste gehoor afdoen als filler maar dat is niet helemaal terecht. Toegankelijk is het allesbehalve, maar het is zeker geen bak met herrie. De halve gek die George Clinton heet heeft volgens mij wel slechtere muziek uitgebracht in later jaren

Dit album is dus een aangename verassing, voorlopig een 3,5*

avatar van Cloud
Dus hier hebben John Frusciante en Omar Rodriguez-Lopez de inspiratie vandaan gehaald.
Maggot Brain klinkt cool, maar de andere instrumenten hadden ook wel wat harder in de mix gemogen. Even verder luisteren:)

avatar van IllumSphere
Ik ken het nummer Maggot Brain waarschijnlijk al jaren, maar ben nooit begonnen met de plaat. Nu heb ik daar verandering in kunnen brengen en ik vind het zeker - buiten het titelnummer dan - een luchtige plaat. Maggot Brain blijft mijn favoriet - het bewijst tenslotte wat de Stratocaster allemaal kan -, maar ook Wars of Armageddon vind ik heerlijk.

avatar van niels94
Het titelnummer is echt zo'n track die veel korter lijkt te duren dan hij daadwerkelijk duurt. Heerlijke muziek dit, overigens zeker niet alleen de opener: ik vind de rest van de nummers, op een andere manier, misschien wel even fijn. Fantastische sfeer en vibe. Het doet, naast het gegeven dat de gitaar een grote rol heeft, mede dankzij de vocalen heel af en toe aan Jimi Hendrix denken, maar dan natuurlijk met een dikke laag funk eroverheen gesmeerd. Je kunt hem ook zonder moeite twee keer achter elkaar luisteren

avatar van niels94
Is het heiligschennis als ik de titeltrack het minste nummer van het album vind...? Of nou ja, het minst goede, kan ik beter zeggen

avatar van spinout
Het titelnummer is super!

avatar van Broem
Het titelnummer Maggot Brain had zo (op het funky intro na) door early Pink Floyd kunnen zijn gemaakt. Wat een lekker psychedelisch nummer is dat zeg daar kom ik dan pas na zoveel jaar liefde voor muziek achter. Helemaal aan me voorbij gegaan. Leven is vol verrassingen.

avatar van -SprayIt-
Via John Frusciante, Before the Beginning van het album The Emyrean hier gekomen. Wat een heerlijk plaatje. Vooral Maggot Brain en Super Stupid inderdaad. Mooie vondst!

KeesWB
Ooit via de Red Hot Chili Peppers bij Funkadelic terecht gekomen. Ergens halverwege de jaren tachtig. Blijft geweldige muziek. Vooral Maggot Brain en You And Your Folks, Me An My Folks.

avatar van Johnny Marr
Het hele album steunt voor mij te veel op het werkelijk briljante titelnummer. Maar dat nummer vind ik dan wel echt één van de beste nummers ooit. De kwaliteit van de rest van de nummers vind ik vergeleken daarmee dan toch wel redelijk matig. Afsluiter 'Wars of Armageddon' durf ik zelfs slecht te noemen.

Om te beginnen, wat sommigen zich niet realiseren: dit is hun tweede echt geweldige plaat. Ook hun debuut, eenvoudigweg Funkadelic geheten is fantastisch. Dit Maggot Brain is weer net anders, maar toch ook weer niet. Nog niet zo veel George Clinton (producer) 'poespas', geen p-funk dus, maar rauwe echte pure heerlijke funk.
En dan beginnen we ook nog eens met één van de beste songs ooit titelnummer Maggot Brain en dat is nou weer een lang psychedelisch hardrocknummer. Dit wordt gelijk gevolgd door echt een fantastisch funk nummer Can You Get To That: zo lekker! Ook op het sterke Hit It And Quit It is het moeilijke stil zitten.

Side B begint (weer) met een harde electrische gitaar en orgel: Super Stupid had een nummer van Jimi Hendrix kunnen zijn en de heren Prince & Lenny Kravitz hebben hier vast goed naar geluisterd. Die solo's: geweldig! Funky is het weer op Back In Our Minds, met een fraaie piano en trompet. Oorlog met gitaren, orgel, percussie en nog veel meer wordt het op het chaotische Wars Of Armageddon. Kortom: dit is echt een meesterwerk vol met fantastische originele funkrock. Niet te missen!

kippenhok
Ik kom nu aan het einde van deze geweldige plaat, en het titelnummer doet me behoorlijk aan het experimentele van Can denken. Zo'n zeldzame plaat die gewoon bij elke luisterbeurt beter wordt!

avatar van Rudi S
west schreef:

Naast de eerder genoemde Prince en Kravitz moest ik regelmatig aan Remain in Light denken, ja TH haalde hier de mosterd.
Ik heb deze regelmatig geluisterd de laatse dagen ivm het topic "song top 10 per jaar, nu 1971" en inmiddels van 4 naar 4,5 ster gegaan.
Echt geweldig album.