R.E.M. - Collapse Into Now (2011)

Label: Warner Bros.

1. Discoverer (3:31)
  2. All the Best (2:47)
  3. Überlin (4:14)
  4. Oh My Heart (3:20)
  5. It Happened Today (3:48)

met Eddie Vedder

6. Every Day Is Yours to Win (3:26)
  7. Mine Smell Like Honey (3:12)
  8. Walk It Back (3:24)
  9. Alligator_Aviator_Autopilot_Antimatter (2:45)

met Peaches en Lenny Kaye

10. That Someone Is You (1:44)
  11. Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I (3:03)
  12. Blue (5:45)

met Patti Smith

13. Discoverer [Live in the Studio] * (3:31)
  14. Oh My Heart [Live in the Studio] * (3:28)
  15. Alligator_Aviator_Autopilot_Antimatter [Live in the Studio] * (2:44)
avatar van thetinderstick
Erg benieuwd naar deze. De laatste echt goede REM plaat is voor mij toch Up uit 1998.

Ik moet zeggen dat Discoverer best lekker klinkt:
YouTube - R.E.M. DISCOVERER - Official Lyrics

avatar van Kill_illuminati
REM met Eddie Vedder en Patti Smith.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
thetinderstick schreef:

Voor mij ook. En ik ben ook benieuwd.

avatar van musicfriek
Een duet met Patti Smith, kijk, daar zit ik op te wachten Als het album maar niet in de lijn van hun voorganger is, veruit hun minste album..

Zorin
Ai.....een nummer met Eddie Vedder (ben ik geen fan van zacht gezegd); als het nummer verder maar goed is jedoch. Patti Smith vind ik oké als gastzangeres.

Ik ben al jaren Out Of R.E.M. , maar als ik zin heb zal ik hem t.z.t. eens beluisteren.

haveman
R.E.M. is voor mij echt de band met de meest(e) afschuwelijke albumhoezen.

avatar van thelion
Een nieuwe R.E.M. na alle live-, verzamelalbums en heruitgaves van de afgelopen jaren (na Around the Sun uit 2004 hadden we alleen Accelerate uit 2008) word het wel weer eens tijd voor nieuw werk.
Ben dan ook wel benieuwd naar deze.

avatar van musicfriek
Ehh, Reveal (2001) en Around the Sun (2004) waren er ook nog. En Up komt uit 1998.
Nog niet helemaal wakker denk ik

avatar van thelion
nee niet bepaald geloof ik, zo iets bedoelde ik ook.
even aanpassen

Rizz
Zorin schreef:
Ai.....een nummer met Eddie Vedder (ben ik geen fan van zacht gezegd); als het nummer verder maar goed is jedoch. .

Je hoort Eddie Vedder niet heel duidelijk in dat nummer, alleen aan het eind is ie duidelijk te horen.

avatar van thetinderstick
Discoverer en It Happened Today vind ik beide beter dan het gros van Around the Sun en Accelerate. Dat beloofd toch wat voor de rest van het album..

avatar van dix
dix
Met Peaches ? Da's pas shocking.

avatar van Arrie
Met Peaches is verrassend ja...

En met Patti Smith is veelbelovend, aangezien hun beste nummer ook met Patti Smith is!
Ik weet alleen niet zo goed wat ik van die songtitels moet denken...

Op youtube is al een trailer te zien met enkele snippets van nrs

haveman schreef:
R.E.M. is voor mij echt de band met de meest(e) afschuwelijke albumhoezen.

Haha, ja. Ze zien er altijd uit als logo's van bouwbedrijven.

It Happened Today geeft me dat heerlijke, ouderwetse R.E.M. gevoel terug. Zou er na het teleurstellende Accelerate dan weer een geweldig album komen?

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ene Apologist kan ons daar kennelijk meer over vertellen.

Ik heb die stem verwijderd, aangezien het album nog nergens te beluisteren is.

haveman
De twee voorproefjes beloven imo weinig goeds.

avatar van oceanvolta
Oh My Heart klinkt goed!! Alsof je in een warm bad in slaap valt.
De warme sound die ik miste op Accelerate. Mooi ook die blazers.

Heb R.E.M. al die jaren trouw gevolgd.
Meestal op elke cd wel een aantal goede nummers.
Grote uitschieter - voor mij persoonlij dan - vond ik "Around The Sun", wat ik werkelijk een fantastisch album vond.
En dit terwijl de heren zelf zeiden dat dit hun slechtste album ooit was.
Nou ja smaken verschillen.
Accelerate vond ik dan weer een behoorlijke tegenvaller.

Ben benieuwd naar dit nieuwe album wat volgens de berichten meer een mix van Accelarate, Around the Sun en Reveal.

avatar van SirNoodle
duran schreef:

Ow ow ow...
- reveal: voor mij hun zwakste plaat
- around the sun: niet echt goed als geheel (wat te passief/conservatief) maar wel paar mooie pareltjes
- accelerate: eerste indrukken heel goed, maar snel de vergetelheid ingedoken

Dus wat wordt deze dan?

Ik blijf hopen op toch nog eens een echt tijdloos REM album, maar ik vrees dat het weer zoeken wordt naar glinsteringen tussen het zand.

avatar van rkdev
De eerste 4 vrijgegeven nummers stemmen mij erg positief.

'Discoverer' is een lekker uptempo, typisch R.E.M. nummer. Een beetje in de stijl van 'New Adventures in Hi-Fi'. Lekker dus.

'It Happened Today' gaat voor mij terug naar het geluid van 'Out of Time' (overigens hoor ik Eddie Vedder alleen in de laatste seconden ...) en vind ik een echte topper.

'Oh My Heart' tot slot doet me weer denken aan het geluid van 'Around The Sun'. En mits gedoseerd is daar niks mis mee.

Waarschijnlijke eerste single 'Mine Smell Like Honey' klinkt juist weer als een nummer uit de 'Lifes Rich Pageant'/'Document' periode en heeft een zeer catchy refrein.

Vier zeer verschillende nummers, maar toch 100% R.E.M., het nieuwe album zou dus wel eens een mooi pallet van R.E.M. kleuren kunnen worden.

avatar van devel-hunt
Ben wel weer nieuwsgierig, hoewel ik al jaren niet meer wild wordt van R.E.M. Maar de sound blijft mij toch trekken. En Stipe is en blijft een fantastisch zanger en een groot performer, ook niet onbelangrijk. Ik denk dat ik de CD wel weer koop, al is het maar om mijn R.E.M. collectie up to date te houden, een paar goede nummers staan er vast wel op. Wel weer een spuuglelijk hoes.

De vier nummers die ik nu ken slaan eigenlijk heel erg goed aan bij mij. Ik had niet verwacht na het vorige album dat ik weer helemaal enthousiast zou kunnen worden van een nieuwe R.E.M. release.

Ik ben juist vooralsnog nog weinig te spreken over de nrs.

avatar van rkdev
"Überlin" is nu op 3FM en klinkt alsof het van 'Automatic For The People' komt.
Erg mooi !

het lijkt of ze het hele albu willen laten horen als ze in dit tempo doorgaan
Uberberln vind ik overigens verruit het sterktste nr

Ben het hier volledig mee eens. De andere vier nummers zijn goed, maar Überlin steekt er toch wel bovenuit.

De vijf nummers zijn trouwens integraal te beluisteren via:

www.remhq.com en link rechts "Sample tracks from collapse into now"