Elbow - Build a Rocket Boys! (2011)

Rock / Pop
Label: Fiction

1. The Birds (8:03)
  2. Lippy Kids (6:06)
  3. With Love (4:12)
  4. Neat Little Rows (5:39)
  5. Jesus Is a Rochdale Girl (3:18)
  6. The Night Will Always Win (4:24)
  7. High Ideals (5:39)
  8. The River (2:50)
  9. Open Arms (4:53)
  10. The Birds [Reprise] (1:31)

met John Moseley

11. Dear Friends (5:01)
  12. The Birds [Live from Brussels Forest National] * (8:15)
  13. Lippy Kids [Live from Brussels Forest National] * (6:29)
  14. The Night Will Always Win [Live from Antwerp Lotto Arena] * (5:05)
  15. Dear Friends [Live from Antwerp Lotto Arena] * (6:11)
  16. Open Arms [Live from Antwerp Lotto Arena] * (5:21)
  17. The Birds [Live from Pinkpop] * (8:49)
  18. Neat Little Rows [Live from Lowlands] * (7:58)
  19. Lippy Kids [Live from Pinkpop] * (6:52)
  20. The Night Will Always Win [Live from Lowlands] * (4:34)
  21. Open Arms [Live from Lowlands] * (5:40)
avatar van Snoeperd
@rockfan

Hoezo minpunt? Giel Beelen blijkt toch smaak te hebben en ik gun het Elbow wel, waardering en mediaaandacht voor hun muziek, Lippy Kids stond zelfs in de tipparade. Zolang ze maar niet de commerciële kant op gaan mogenze van mij best mediaaandacht krijgen.

avatar van Mctijn
31 maart (Dublin) ga ik ze voor de 6e keer (sinds 2003) live zien. Nu maar hopen dat het materiaal goed genoeg is

avatar van Chameleon Day
Wat is dat 'Lippy Kids' toch weer een geweldig nummer! Ik verwacht veel van deze release. Zou de nieuwe Radiohead wel eens met gemak kunnen verslaan.

Neat Little Rows staat me niet aan. Totaal niet subtiel. Ik hou meer van de warme gevoelige kant van Elbow. Albumversie langer dan singleversie trouwens? Op youtube duurt het 3:52. Volgens musicmeter dus langer...

avatar van ChrisX
gerre schreef:

Ik hou van variatie op een album en vind het erg prettig dat er dus ook zo'n nummer op staat. Lekker drumwerk overigens.... en ik vind het nummer lekker meeslepend. Ik ga meer en meer uit zien naar dit album.

avatar van DirkM
Fijne nummers, Neat Little Row en Lippy Kids. Eerste doet me een beetje denken aan Efterklang. Lippy Kids heeft echt die harmonische Elbow-sound, zoals bijv. in Scattered Black And Whites van Asleep In The Back. 'Gewoon' weer Elbow-kwaliteit, goed spul dus!

Als het hele album dit niveau heeft, ga ik hem wel smaken. Nu nog twee weekjes wachten. Ik voel me een beetje als een kind dat de dagen voor zijn verjaardag aftelt.

Bericht waarin om een downloadlink werd gevraagd verwijded.

avatar van wisselstroom
Ben positief verrast door Lippy Kids, Neat Little Rows doet me wel (te) veel aan Station Approach denken. Ben benieuwd naar de release.

avatar van Gloeilamp
Snoeperd schreef:
@rockfan

Ik heb zelfs gehoord dat het de megahit was.
Verder helemaal met je eens!

De Klever
Elbow Kleine stukjes zijn op de homepage alvast te luisteren. Hoe meer er gedeeld wordt via facebook hoe meer nummers er geluisterd kunnen worden. Het zijn wel korte fragmenten helaas.

avatar van Joren999
Wat is Lippy Kids toch een geweldig nummer En fantastisch dat zo'n niet typische single een hit aan het worden is! Ik krijg hier steeds meer zin in.

avatar van Gründafjørdøhur
Gloeilamp schreef:

Ik heb zelfs gehoord dat het de megahit was.
Verder helemaal met je eens!

Klopt, dat was Lippy Kids vorige week geloof ik.

avatar van Banjo
En hoe is het intro? is dat ook weer zo'n subtiel wakker schud plaat zoals op The Seldom Seen kid?

(verwijderd)
Video voor Neat Little Rows: YouTube - Elbow - neat little rows

avatar van zorro83
Dit kan weleens mijn album van het jaar gaan worden. Ik heb een enorme zwak voor de stem van Guy Garvey, zeker in de wat rustigere en gevoeligere nummers zoals Scattered Black and Whites en Great Expectations. Als ik de previews op hun site beluister krijg ik het gevoel dat dergelijke nummers op BARB de boventoon voeren.

avatar van Gele Stift
Wel frappant dat het rondom Elbow nu betrekkelijk rustig is op Musicmeter
De Radiohead gekte is nu toch weer een beetje voorbij hier na de 50 pagina's voor TKOL

avatar van niels94
Inderdaad erg rustig rondom i.m.o. toch wel één van dé releases van het jaar, toch wel een vrij grote band waarvan echt hoge verwachtingen zijn. Ik heb wel hoge verwachtingen in elk geval. Wordt erg mooi vrijdag, lekker de vakantie in met de nieuwe Elbow

avatar van AOVV
Inderdaad, tijdens de vakantie ga ik 'm regelmatig beluisteren, denk ik!

Ik ben vooral benieuwd naar 'The Birds', een nummer van acht minuten heeft Elbow nog niet gemaakt, volgens mij, of vergis ik me?

avatar van corn1holio1
8 minuten moet een record zijn, maar 6-7 minuten hebben ze vroeger al gedaan.

ThereThere
om het wachten tot 4 maart iets draaglijker te maken, een acoustische versie van "jesus is a rochdale girl" (incl tekst en uitleg Garvey); mooi klein nr met een fijn piano riedeltje, geheel in Elbow traditie. Zie Elbow live session: How I wrote ... Jesus is a Rochdale Girl | Music | guardian.co.uk

avatar van niels94
Elbow goes progrock?

avatar van Slowgaze
Gele Stift schreef:
Wel frappant dat het rondom Elbow nu betrekkelijk rustig is op Musicmeter

Nog 44 pagina's er bij schrijven en we zijn er! Hier is alvast mijn bijdrage.
Maar soit, ik ben benieuwd. Erg benieuwd.

avatar van JoostBo
AOVV schreef:
Vum Garda is één tel langer (tenminste op de 7").
Nummer is terug te vinden op de single Red.

avatar van Joy4ever
Wordt een mooie 2e plek voor Elbow in de eindlijst van 2011 . Ik blijf Powder Blue een prachtig nummer vinden maar ik ben daarna eigenlijk ook weer afgehaakt wat Elbow betreft. Ik hoorde recent een nummer van deze cd op de radio en dat was zo een onwaarschijnlijk zeurnummer dat ik deze release even laat voor wat het is.

avatar van My Addiction
oh fantastisch! een nieuwe van elbow!

avatar van Guinness1980
Gele Stift schreef:
Wel frappant dat het rondom Elbow nu betrekkelijk rustig is op Musicmeter

Veel liever Elbow dan Radiohead!

avatar van My Addiction
Wauw, na 1 luisterbeurt van Lippy Kids ben ik echt onder de indruk. Wat een mooi nummer :-O
YouTube - Elbow - 'Lippy Kids' (Live at Blueprint Studios)
Wat een prachtig filmpje ook !

avatar van Chronos85
Is het album nou wwwereldwijd gelekt of zijn er slechts een aantal geprivilegeerden onder ons (het aantal stemmen is nu naar 6 gestegen)? Zo ja, ben ik zeker geïnteresseerd...

avatar van chevy93
"Het" livealbum vond ik niet overtuigend, daarom heb ik "het" album ook links laten liggen, maar ik ben benieuwd of dit album een definitief het doek doet laten vallen of dat ze bewijzen toch wel wat te kunnen.

avatar van Blue88
Prachtige previews tot nu toe gehoord. Elbow kon me nooit volledig pakken, maar met het vorige album sloeg dit om

Ik ga ze zeker maar eens aanschaffen, want volgens mij verdienen ze het. Laat ik voor de verandering eens het pindakazen overslaan.