Queen - A Kind of Magic (1986)

Label: EMI

1. One Vision (5:08)
  2. A Kind of Magic (4:23)
  3. One Year of Love (4:26)
  4. Pain Is So Close to Pleasure (4:19)
  5. Friends Will Be Friends (4:07)
  6. Who Wants to Live Forever (5:13)
  7. Gimme the Prize (4:32)
  8. Don't Lose Your Head (4:35)
  9. Princes of the Universe (3:30)
  10. A Kind of Magic [Highlander Version] * (4:51)
  11. One Vision [Single Version] * (4:02)
  12. Pain Is So Close to Pleasure [Single Remix] * (3:59)
  13. Forever [Piano Version] * (3:21)
  14. A Kind of Vision [Demo] * (3:25)
  15. One Vision [Live at Wembley] * (5:15)
  16. Friends Will Be Friends Will Be Friends... * (5:59)
  17. A Kind of 'A Kind of Magic' * (4:51)
  18. One Vision [Extended Vision] * (6:23)
avatar van musicfriek
Ik denk dat de titelsong een van de slechtste Queen-nummers aller tijden is. Het is zo NIET Queen gewoon...

Bobiej
ThomasQuinn schreef:

Als ik jouw top-10 zie, ben je sowiezo bijzonder beperkt in je muzieksmaak. Excuses dat ik je niet serieus kan nemen.

Als je verder kijkt dan zijn top 10, en ik zijn Mijn Albums lijsten kijkt, zie je dat zijn muzieksmaak van Genesis tot Slayer gaat. Niet beperkt in muzieksmaak dus .

Xfofaxx schreef:

Des te lekkerder de ijsjes, des te meer vraag en aanbod.
Des te beter de muziek, des te meer mensen die ernaar luisteren.

Misschien is dit niet één van mijn meest ingenieuze theoriën ooit, maar kom Verbeter me waar nodig.

Godallemachtig, wat een simpele uitspraak!
Als veel mensen massaal een nummer goed vinden is dit omdat het gemakkelijk in het gehoor ligt. De meeste mensen willen niet teveel werk doen om goede muziek 'uit te spitten'. Wat denk je wat al die lullige k*tnummertjes in de top 40 doen?
De echte muziekliefhebber weet wel beter, vormt zo zijn/haar eigen smaak en ontdekt nog veel leukere dingen die te ruw en kartelig zijn voor de oortjes van de massa.

Dat is mijn theorie en die laat jouw theorie in de modder zakken.

A Kind Of Magic....

Niet helemaal, als je het mij vraagt.
Maar het vervolgt de opleving die voorzichtig inzette bij The Works en laat zowaar enkele klassiekertjes achter als Princes Of The Universe, Gimme The Prize en One Vision.

3,5.

soeperman87 schreef:

En dat zegt iemand die Sepultura en Nirvana in zijn top 10 heeft staan...
Je hoort me niet zeggen dat deze bands slecht zijn, maar ze hebben (naar mijn mening) veel en veel minder topnummers dan Queen gemaakt.
Zo zie je maar, smaken verschillen en in mijn opinie vallen jou top-bandjes in het niets vergeleken met Queen.

Sepultura, Nirvana + Queen = 3 totaal verschillende bands in verschillende genres.

musicfriek schreef:

Het is HEEL ERG jaren '80 Queen en is id. een joekel van een skipmoment.

avatar van c-moon
Xfofaxx schreef:
Who Wants to live forever is in de top 10 van meest gedraaide muziek op begrafenissen nummer 3
Een prachtnummer dan ook.

Als ze het op mijn begrafenis draaien, vrees ik dat ik terug uit mijn kist kom !!!!

Ik geef toe: de tekst van het nummer, daar is niks mis mee, maar de song an sich, nou nee.... Freddy & Co konden beter, zoals ze gelukkig meermaals bewezen.... Maar dus niet op deze LP...

"A Kind of Magic", nee geen Queen-album dat ik kan appreciëren, een enkele uitzondering daargelaten, zijnde "One Vision" ... de rest vind ik van oersaai tot irritant...

En zeggen dat Queen zoveel moois maakte ook ...

Over de spuuglelijke 'albumcover' zullen we maar zwijgen zeker?

c-moon schreef:

Over de spuuglelijke 'albumcover' zullen we maar zwijgen zeker?

Oja, zeker. Toendertijd was dat soort kitscherige animatie heel erg in (zie bv. videoclip van Rolling Stones' Harlem Shuffle of Queen's eigen A Kind Of Magic), maar anno nu kan dat dus echt niet meer.

Shit, heb ik er toch over gepraat...

avatar van Tribal Gathering
Best een lekker popalbum, maar in de algemene rangschikking toch vrij laag net boven Queen's dieptepunten Flash Gordon, Hot space en The miracle.

Het album hinkt op twee gedachten. Een halve soundtrack voor de film Highlander aangevuld met wat popdeuntjes.

Een nummer als Pain is so close to pleasure, wat ik op zich best een lekker nummer vind, vloekt gewoon met kant B van het album.

Het grootste gemis is echter gewoon een aantal topnummers. Ik vrees dat als ik een top 50 van Queennummers zou maken er geeneen van dit album zou komen.

Toch, waarschijnlijk omdat het mijn eerste Queen album was, 3 sterren.

avatar van wolf
Wat is A Kind of Magic een irritant liedje. Eén van de irritantste nummers die ik ooit gehoord heb. Die intro alleen al.

Lekkere muziek van mijn maatje Freddie. Uitschieters voor mij zijn 'One Year of Love' en 'Who Wants To Live Forever'

4 sterries

wolf schreef:
Ik vind de gitaarsolo van topniveau !Dat nummer klonk live ook fantastisch dus ik ben het compleet met je oneens

wolf schreef:

Tja... Alleen Brian May maakt het nummer nog beluisterbaar.

Dit was ook mijn eerste Queen album, jaren geleden voor het eerste beluisterd en toen vond ik het geweldig. Maar pas geleden weer eens deze plaat opgezet en het viel mij toch allemaal wat tegen eerlijk gezegd. Op One Vision, Pain Is So Close To Pleasure en Who Wants to Live Forever? na vind ik de rest vrij matig tot zeer vervelend.

avatar van realvimfuego
Dit had gewoon een EP, of onderdeel van de Highlander OST moeten zijn, want de songs die niet in de film voorkomen zijn opvullers, en dat is jammer, want we hebben het wel over Queen ja? Overigens nog een tip voor de mensen die twijfelen over het titelnummer......
Op de aftiteling van de DVD van Highlnader hoor je het nummer in een andere, naar mijn mening, wat vroeger versie, niet zo overgeproduceerd, waardoor de song beter tot zijn recht komt.

Pieter Paal
Dit album heeft een nogal een schizofreen karakter, want aan de ene kant zijn er de hits en aan de andere kant die bombastische filmsongs. Toch zijn er geen slechte momenten op dit album te bespeuren. Alles bij elkaar maakt het toch een ijzersterk album.

Ik stem niet, want ik ken niet het hele album. Wat ik wel ken - 1,2, 5 en 6 - staat me absoluut niet aan. Van bombastische filmsongs houd ik ook niet.

avatar van stuntman_jasper
Ik denk dat we wel kunnen concluderen dat dit album een stuk beter is dan die vorige 2. De songs zitten weer wat complexer in elkaar.

EVANSHEWSON
One Vision rockt nogal lekker, A Kind of Magic en Friends Will Be Freinds waren best ok singles, maar waar is het niveau van Killer Queen ?
Long gone, natuurlijk.

Queen als hitband, niet meer als band die trachtte goed albums af te leveren; En een infantiele hoes, het lijkt wel voor kinderen gemaakt, tjongejonge. Voor de rest bevat dit album dus vooral erg middelmatige dingen, niet echt een goede plaat dus.

**1/2

Ik vind de hoes prachtig!

En luister eens naar One year of love: freddie zingt dat ongelooflijk goed! Dat is toch ook een belangrijk facet van popmuziek.

Bobiej
Ik vind de hoes ook geweldig!

Ik heb de DVD van Live at Wembley, daar hebben ze 4 van die grote opblaaspoppen van deze hoes in het publiek, die natuurlijk meerdere malen door leuke lui omlaag getrokken worden .

zicos
De studio-versie van A kind of magic is inderdaad matig. Opde dvd live at wembley '86 is dit nummer één van de hoogtepunten van de hele show.

avatar van ricardo
Ik vind dit een Queen plaat boordevol toppers met onder andere,One Vision,A Kind Of Magic,Friends Will Be Friends,Who Wants To Live Forever en Princes Of The Universe allemaal super nummers die vooral tijdloos zijn en waar je nooit mee uitgeluisterd raakt.Het stemgemiddelde vind ik dan ook veel te laag voor dit album.Ik zou wel eens willen weten welke band/artiest de meeste singles ooit heeft uitgebracht,want het zou me niet verbazen als queen dat zou zijn.

bikkel
De muzikale 80er jaren mogen de boeken in als vaak wat gladjes en overgeproduceerd.Nieuwe middelen worden gebruikt om de boel behoorlijk op te krikken.
Queen bleef daar niet in achter.A Kind of magic heeft dat bombastische in ieder geval weer terug,iets wat bij de groep hoort.
Songmatig zoekt Queen het wederom in een mix van stevige rock,waar vooral Princess of the Universe en One Vision in positieve zin opvallen,en eigentijds commercieeler spul.Who wants to live forever is een dragend orchestraal nummer met een boeiende opbouw.
Jammer dat de band zich dan weer vergrijpt aan (te)lichtvoetige deunen als One year of love,Pain is so close to pleassure en de titeltrack.
Zo blijft er een plaat over die net als The Works bij vlagen knalt,maar toch te weinig biedt om als topalbum uit de bus te komen.

Ja, die meligheid in de eerste helft is wat deze plaat toch een beetje nekt voor me.

avatar van Blokkie
De nummers die ook op greatest Hits II staan zijn prima. Net als Princes Of The Universe. Op Friends Will Be Friends na dan. Voor de rest vind ik het niet veel soeps. Een van de mindere platen van Queenj

De keyboard is dat ding voor je, bij de muismat!

Ik ben nooit echt een fan geweest van dit album. Ik vond het meer een soundtrack dan een echt Queen album. Uitzonderingen zoals One Vision daargelaten. Het instumentale nummer Forever is ook erg mooi te noemen. De rest varieert van 'wel aardig' tot 'weinig soeps'.

avatar van Rinus
Geen geweldig album. One Vision en Who wants to live forever zijn natuurlijk geweldig, en de titelsong is ook nog wel aardig. Voor de rest is het inderdaad een beetje een melige plaat, vooral de nummers 3, 4 en 8. Ik heb het album nooit gekocht, alleen maar op cassete gezet.

avatar van Germ
Germ (crew)
Dat iedereen One Vision hier zo'n goed nummer vind, ik vind dat juist één van de vervelendste nummers van Queen ooit.

Net als de rest van dit album overigens ook.

Het slechtste Queen album wat mij betreft.

avatar van musician
Het wordt weer eens tijd voor enige complimenten voor de band.

De cd is deels filmmuziek, gemaakt voor de beroemde film Highlander.
Ik vind het behoorlijk stevige werk buitengewoon sterk, haast onwerkelijk goed, als je Queen 6 cd's hebt horen lijden. O.a. grote pluimen voor Gimme the prize, Don't lose your head en Princess of the universe, echt magistraal.

Maar ook de meer 'rustige' nummers overstijgen het niveau van Queen van de 9 jaar er voor, zoals One year of love, Pain is close to pleasure en Who wants to live forever. Het interesseert me geen bal dat dat veel op begrafenissen wordt gedraaid, misschien krijgen ze daar ook eens eindelijk goede smaak.

Had Queen zich maar helemaal gestort op Highlander. Dan was ons wellicht twee enorme missers bespaard gebleven. De titelsong en Friends will be friends zijn heel slecht.

Maar, gezien het overige werk een meer dan voortreffelijk album. Hulde voor deze terugkeer aan het front!