Long Arm - The Branches (2011)

Rusland
Hip-Hop / Electronic
Label: Project: Mooncircle

1. Power of Rain (1:07)
  2. The Waterfall Inside Me (4:41)
  3. Double Bass in Love (3:50)
  4. After 4AM (6:42)
  5. Perfect Morning (2:02)
  6. When Children Sleep (4:05)
  7. Key Door (5:05)
  8. The Roots (4:44)
  9. Dummy (5:06)
  10. The Branches (6:11)

met Teknical Development

11. Thank You (0:43)
  12. The Branches [Instrumental Version] * (6:11)
  13. Blue Birds Red Flowers (Bass by Sneaky of Fingathing) *
  14. Sleep Key [Hidden Orchestra Remix] *
  15. Perfect Morning [Dday One Remix] *
  16. The Roots [40 Winks Remix] *
  17. The Waterfall Inside Me [Robag´s Bad Bocklet Revolut - Robag Wruhme Remix] *
  18. The Branches [Sieren Remix] *
  19. When Children Sleep [Yoko Duo Remix] *
  20. Key Door [Berry Weight Remix] *
  21. When Children Sleep [Empt Remix] *
  22. Perfect Morning [Speck from CYNE Remix] *
avatar van AOVV
Timmie schreef:
Dit is een mening, Oooh ik vergeet "Thank You" lekker einde vrolijk ook .
Dit is een mening, P

Nee serieus, ik ben het eens met jouw mening, Timmie! Warme muziek uit het koude Rusland.

avatar van Elohim
Delars schreef:
Dit nummer gekregen van Timmie.
Wat een ziekheid.

avatar van MAS
MAS
De grootste tegenvaller van dit jaar! De naam Long Arm zei me tot dit album uit kwam niks maar het is uitgekomen op Project Mooncircle en die staan meestal wel garant voor kwaliteit. Na alle reacties op MuMe gelezen te hebben dacht ik ik dit ook wel tof zou vinden. Helaas is het tegendeel waar. Wat een ongelofelijk saaie plaat! Het klinkt allemaal niet slecht maar boeiend wordt het ook nergens. Een plaat om snel te vergeten dus!

avatar van Elohim
Wow... Die was niet te verwachten... o.O

avatar van Rhythm & Poetry
Tsja: als je ook niks om Bonobo of Blockhead geeft dan is het een beetje verspilde moeite om deze plaat te checken.

avatar van kobe bryant fan
Ik vind deze ook nog altijd zeer goed, maar ik vind zijn nieuwe EP: Organic toch nog wat beter.
Maar Long Arm weet hier toch de kachel in de winter te zijn door je te verwarmen met heerlijke beats, die je fantasie laten spreken.

panjoe (moderator)
Deze gaat zeker heel hoog in mijn eindlijstje eindigen, heerlijke triphop .

avatar van thgryda
Voorlopig staat hij voor mij op de 7de plaats in de top 10 2011 kan nog wel verandering in komen als cyne of blu & exile nog wat groeien. Voor de rest zie ik deze niet meer uit mijn top 10 vallen in de laatste 2 weken. Beste instrumentaal hip hop album (nuja hip hop), niet slecht want ook 40 winks, onra, nujabes en cyne brachten mooie albums uit. En dan ook nog een erg sterke EP, goed jaar van long arm

panjoe (moderator)
Kanonneuhh wat blijft dit toch een lekker album. In de winter vond ik het een heerlijk winters album, maar nu het weer lekkerder begint te worden en mijn eerste tentamens me ertoe nopen veel binnen te zitten merk ik dat dit prima dienst zou doen als soundtrack van een chillsessie in het park, met een ijskoude halve liter in mijn rechterklauw en een dikke J in mijn linker. Maar ook nu, terwijl ik mezelf dwing binnen te blijven zitten, is het een prima begeleiding van mijn middag.

jjw
Manmanman, ben ik blij dat ik net voor mijn examens deze plaat nog mag ontdekken. Dit is toch wel een ultiem stressverlagend middel! Heerlijk

avatar van Osiris Apis
In kleur is de hoes nog mooier: Deluxe edition

avatar van kobe bryant fan
Ik vind de potlood versie toch net iets mooier. Al is het wel leuk om eens de gekleurde versie te zien.

Ulfat-e-Zulmat
Je moet deze hoes eens in het groot zien; die boom heeft een stijve. Zou ook hij in de late uurtjes Nietzsche hebben gelezen?

sxesven
Osiris Apis schreef:
In kleur is de hoes nog mooier: Deluxe edition

Ben toch aanzienlijk meer gecharmeerd van het origineel, maar toch, die gatefold en die twee plakken transparant vinyl, het is wel verdomde verleidelijk zeg (en de achterkant vind ik wél heel geslaagd).

panjoe (moderator)
Misschien dat ik die mooie deluxe versie toch nog eens binnen zal halen.

Ik heb de remixen die daarop staan namelijk flink vaak gedraaid de laatste tijd, en die zijn echt dik in orde; ik ben vooral gecharmeerd van de bewerkingen van Robag Wruhme, Yoko Duo en Speck.

panjoe (moderator)
Aan liefhebbers van dit album zou ik zeker de muziek van The New Law aanraden. Niet alleen qua naam (de lange arm der wet) vergelijkbaar, ook qua muziek; knappe instrumentale hiphop met veel samples, piano's en harde beats.

avatar van popstranger
Enorm gevarieerd album met z'n beats en z'n jazzy inslag dat ook nog eens een mooi coherent geheel vormt. Dikke aanrader!

avatar van Silky & Smooth
Mocht iemand de deluxe vinyl-versie hiervan voorbij zien komen, koop hem! De artwork is echt prachtig!