Long Arm - The Branches (2011)

Rusland
Hip-Hop / Electronic
Label: Project: Mooncircle

1. Power of Rain (1:07)
  2. The Waterfall Inside Me (4:41)
  3. Double Bass in Love (3:50)
  4. After 4AM (6:42)
  5. Perfect Morning (2:02)
  6. When Children Sleep (4:05)
  7. Key Door (5:05)
  8. The Roots (4:44)
  9. Dummy (5:06)
  10. The Branches (6:11)

met Teknical Development

11. Thank You (0:43)
  12. The Branches [Instrumental Version] * (6:11)
  13. Blue Birds Red Flowers (Bass by Sneaky of Fingathing) *
  14. Sleep Key [Hidden Orchestra Remix] *
  15. Perfect Morning [Dday One Remix] *
  16. The Roots [40 Winks Remix] *
  17. The Waterfall Inside Me [Robag´s Bad Bocklet Revolut - Robag Wruhme Remix] *
  18. The Branches [Sieren Remix] *
  19. When Children Sleep [Yoko Duo Remix] *
  20. Key Door [Berry Weight Remix] *
  21. When Children Sleep [Empt Remix] *
  22. Perfect Morning [Speck from CYNE Remix] *
avatar van AOVV
Vorig jaar heb ik ontdekt dat ik dit soort muziek best wel weet te waarderen. Hip-hop, electro, een vleugje jazz, het zit er allemaal in. Het beste album van 2010 was bij mij 'Black Sands' van Bonobo. Ik ga deze daar niet mee vergelijken, want zo sterk vind ik deze niet. Maar het is wel een erg mooie plaat, kleurrijk en spannend genoeg om mij de hele rit te blijven verrassen. De hoes is buitengewoon interessant, vind ik. Zwart-wit, wat het hele plaatje wat zwaar te verteren maakt, maar toch ook die wolken die opklaren.

De melodieën zijn meestal erg mooi, spreken me erg aan, met 'After 4AM' als orgelpunt. Wat een sfeer wordt daar neergezet! Zo relaxed, met dat trompetje. Je wordt er helemaal lekker rustig van. Andere toppers op deze plaat zijn 'Double Bass In Love' en 'When Children Sleep'. Maar, zoals eerder gezegd, hier staat geen misser op. De korte opener en afsluiter zijn ook zeker geen opvulling, maar eerder mooie instrumenten om het album op gepaste wijze te openen en af te sluiten.

Op 'The Branches' wordt gebruik gemaakt van een rijke waaier aan instrumenten, en dat pakt uit in het voordeel van de producer in dit geval. Een meer dan aangename plaat, altijd goed voor een tijdje intens luisterplezier.

Ik hoor dit soort muziek trouwens ook liever zonder vocalen, dus als ik moet kiezen tussen de originele of instrumentale versie van het titelnummer, kies ik voor de instrumentale versie.

4 sterren

avatar van Timmie
Ik vind dit toch echt gewoon zo'n chille muziek.
Ik luister vooral (bijna alleen maar) Hip-Hop, Hip-Hop is vaak druk al die stemmen, Dit is zo mooi rustig..... Alles. Ik heb natuurlijk al meer instrumentale Hip-Hop geluisterd zoals J Dilla - Donuts. Maar dit is natuurlijk weer heel anders. Long Arm moet bekender worden.... of juist niet. Maar hij moet zeker muziek blijven maken, in Rusland is het lang winter en koud en dan kan je dus veel muziek maken, meestal ook sobere muziek. Er zit namelijk maar een "vrolijk" nummer in en dat is Dummy. Deze muziek heeft geen Raps nodig. . Als je dit mooi vind luister zeker ook is The Q4 - Darker Days, Het is wel anders maar zeker ook goed ( en nederlands).
Dit is een mening, Oooh ik vergeet "Thank You" lekker einde vrolijk ook .
Dit is een mening, P