Long Arm - The Branches (2011)

Rusland
Hip-Hop / Electronic
Label: Project: Mooncircle

1. Power of Rain (1:07)
  2. The Waterfall Inside Me (4:41)
  3. Double Bass in Love (3:50)
  4. After 4AM (6:42)
  5. Perfect Morning (2:02)
  6. When Children Sleep (4:05)
  7. Key Door (5:05)
  8. The Roots (4:44)
  9. Dummy (5:06)
  10. The Branches (6:11)

met Teknical Development

11. Thank You (0:43)
  12. The Branches [Instrumental Version] * (6:11)
  13. Blue Birds Red Flowers (Bass by Sneaky of Fingathing) *
  14. Sleep Key [Hidden Orchestra Remix] *
  15. Perfect Morning [Dday One Remix] *
  16. The Roots [40 Winks Remix] *
  17. The Waterfall Inside Me [Robag´s Bad Bocklet Revolut - Robag Wruhme Remix] *
  18. The Branches [Sieren Remix] *
  19. When Children Sleep [Yoko Duo Remix] *
  20. Key Door [Berry Weight Remix] *
  21. When Children Sleep [Empt Remix] *
  22. Perfect Morning [Speck from CYNE Remix] *
P-DawG
Tjek dit voor meer info en snippets. Klinkt veelbelovend.

avatar van Silky & Smooth
Hebben, hebben, hebben! De snippets zijn veelbelovend! Denk dat dit album wel goed bij mij past. Rusland is wel weer een bijzonder puntje! Volgens mij ken ik geen hip-hop (of andere muziek) daar weg...

Maxmus
De Tracks klinken erg lekker.
Respect naar Project Mooncircle die echt hele toffe muziek uitbrengt!

P-DawG
Hier kan je het album in z'n geheel luisteren en/of downloaden voor 10 eksels.

En wat een album. Echt heerlijk, ik ben geen enkel vervelend nummer tegen gekomen. Sterker nog, het waren stuk voor stuk erg sterke nummers, het album wisselt ook goed van tempo zodat de verveling niet snel zal toe slaan. Daarnaast kent het album een stevige dosis jazz invloeden en heeft het een diep dromerige sound die ik nog niet eerder op deze manier tegen gekomen ben. De enige gastartiest, en een van mijn favoriete rappers van de afgelopen jaren, Teknical Development, levert een goede bijdrage op het titelnummer en zorgt met een tweetal met veel emotie afgevuurde verses voor een mooie aanloop naar de afsluiting van het album, de outro, Thank You, doet de rest.

Vergelijkingen kan ik eigenlijk niet maken en ik jullie er dus ook maar niet mee lastig vallen. Long Arm heeft hier een geheel eigen geluid gecreëerd waar ik met groot ontzag mijn petje voor afneem.

Take a bow son.

avatar van thgryda
Thx voor de tip effe tsjekke deze week

P-DawG schreef:
Hier kan je het album in z'n geheel luisteren en/of downloaden voor 10 eksels.

Take a bow son.

Ik sluit me aan bij wat jij zegt, al meen ik op een enkel nummer de vergelijking met Blockhead te kunnen maken. Maar vervolgens slaat Long Arm weer een andere weg in, waardoor dergelijke vergelijkingen altijd maar van korte duur zijn. Over The Branches: geniale plaat met fantastische instrumentaties die steeds weer voor een andere, grootse sfeer zorgen. Project: Mooncircle is dit jaar lekker bezig.

avatar van Game
Nou ja, door de prachtige cover en de lovende reacties ga ik dit ook wel checken denk ik

avatar van kobe bryant fan
Ga het nu op de site luisteren ben benieuwd

avatar van Bedorvenkebab
Project Mooncircle Het beste label in hiphop van het moment. Dit klinkt ook weer erg goed.

Maxmus
Waarom staat er achter nummer 6 When Children Sleep (Free) ?
Want op de site is die gewoon gratis te downloaden maar volgens mij heet de track niet zo hehe.

Maxmus schreef:
Waarom staat er achter nummer 6 When Children Sleep (Free) ?

Ik heb dat aangepast op de site waar je gans het album kunt beluisteren staat daarachter free.

Long Arm-The Branches.

Als eerste wil ik vragen alle songs op de site zijn dat de definitieve versies want als er bij genre hip-hop staat verwacht ik veel gerap hier heb ik dat maar ongeveer in 2 songs gehad de rest was met vocals of gewoon een instrumental song,daar is niets mis mee maar ik had meer hip-hop verwacht.

De intro heeft me eigenlijk aangezet om dit te luisteren,die was echt mooi geproduceerd eigenlijk geheel het album is mooi geproduceerd maar veel songs hebben gewoon vocals en dan kunnen die tracks me geen 3 minuten of zelfs soms 5 minuten aandachtig houden.En dat is wel jammer want als je die beats met goede raps aanvult was me cijfer al veel hoger.

Daarom vind ik het ook raar dat er hip-hop/electronic staat want veel rap is er niet.Dus weet iemand of dat de definitieve songs zijn op hun site?Als dat zo is blijfft het een 2.5* maar als er raps zouden komen kan het hoger worden.
2.5*

avatar van Bedorvenkebab
Sinds wanneer is hip-hop hetzelfde als rap dan?
Of beter verwoord:, iets hoeft geen rap te bevatten om het label Hip-Hop te krijgen.

Bedorvenkebab schreef:
Sinds wanneer is hip-hop hetzelfde als rap dan?

Ja foutje maar toch je snapt ook wel dat de meeste mensen die de cd zien liggen en hip-hop lezen verwachten de meeste ook meer dan vocals op een paar tracks.

P-DawG
Dat kan, maar als er 'electronic' naast staat kan je bijna altijd verwachten dat het om instrumentale Hip-Hop gaat. Denk je trouwens niet dat de instrumentaties veel te vol zijn om er een rapper overheen te laten spitten? Het zijn namelijk verre van rapbeats.

avatar van fabblwaps
@ kobe bryant fan: Ik denk dat je niet helemaal duidelijk hebt wat hiphop precies inhoudt. Dat doet natuurlijk niks af aan het feit dat je dit album niet leuk vind. Jammer dat het niet bevalt.

Bij mij wil het kwartje trouwens ook nog niet helemaal vallen. Ik vind het wel ok klinken, maar echt veel doet het me (nog) niet. Ik ga hem nog wel een paar keer proberen aangezien het hier wel niet voor niets zo hoog gewaardeerd zal worden.

kobe bryant fan schreef:

Een heel groot gedeelte van hiphop is instrumentaal. Mensen die op dit album stuiten zullen dat vaak ook wel weten. Verder zijn deze beats zoals P-Dawg als zegt ook nauwelijks "rapbaar".

avatar van Jacktherapper
kobe bryant fan schreef:

Lariekoek, in 2011 worden er - over officiële releases gesproken - meer compleet instrumentale Hip-Hop projecten uitgebracht dan Rap albums. Zie het als het opkomende negroïde broertje van 'beatmuziek', met ditmaal LA en Detroit als beatsteden.

Door de gigantische opkomst van dubstep en aanverwanten wordt die hedendaagse Hip-Hap ook electronischer.

Geen probleem als je het mij vraagt. Vadertje Flying Lotus (natuurlijk niet alleen) en een Gilles Peterson hebben een geweldige frisse wind door Hip-Hop laten waaien.

Om een lang verhaal kort te maken: Als je Hip-Hop / Electronic ziet staan hier op MuMe, denk dan eerder aan 'Beatmuziek'.

On-topic: Wat een mooi, warm en opzwepend album is dit zeg. Project: Mooncircle is echt gigantisch goed bezig, bedankt voor weer een nieuwe naam om in de gaten te houden. Deze werkt nog wel een tijdje met het weer van deze periode.

avatar van René.
Binnenkort maar eens luisteren. Ben benieuwd.

Bedorvenkebab schreef:

Ja ok dat heb ik ook al lange tijd door het instrumentale binnen hip-hop bepaalt ook 1/2 van het album en hier zeker 3/4 maar wat ik al hele tijd wil zeggen is dat ik weet dat er hip-hop albums zijn met alleen instrumenten maar wat ik bedoel is dat ik liever hip-hop hoor met rap erin omdat de song of het album meer af maakt naar mijn mening.

avatar van Rhythm & Poetry
Dit is denk ik ook niet echt muziek voor iemand die zo jong is als kobe bryant fan. Dat maakt ook helemaal niks uit, wijsheid komt met de jaren.

Rhythm & Poetry schreef:
d

Ik moet toegeven voor instrumentale hip-hop albums ben ik niet zo en dat komt niet door me leeftijd maar mijn smaak eerder want op bijvoorbeeld CYNE-Time Being staan er ook een paar interludes en die vind ik wel super.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, maar dit zit 100% anders in elkaar, met ook veel meer lagen. Bovendien is dit een hele andere tak van hiphop die naar electronic neigt, dat is bij CYNE alles behalve het geval. Maar je hebt een toffe smaak voor een jongen van jouw leeftijd. Ome Rop is trots op je.

FightForMore
Vanavond maar eens beluisteren, ik ben benieuwd.

Rhythm & Poetry schreef:

Ja vroeger al eens eletronic geprobeerd en was niet echt mijn smaak,dit ook dus niet dus ga ik me maar weer wat verdiepen in underground hip-hop,heb ontdekt dat dit 100 keer beter is dan mainstrema(toch zitten er ook vette tussen de mainstream).

avatar van AOVV
Ik ben het album nu aan het beluisteren op de site. Ik ben net aanbeland bij 'After 4AM'. Geweldig nummer. Ook het overige dat ik al beluisterd heb, staat me aan. Als de rest nu ook nog zo goed is, dan ga ik deze toch wat meer luisteren. Vorig jaar geleerd dat de combinatie hip-hop/electro me soms wel ligt..

avatar van Madjack71
Wat een te gekke hoes...als dit op lp is...kan die zo in de wissellijst....een mooie hoes belooft vaak ook wel interessante muziek...al lijkt het niet direct mijn kopje thee..toch ff checken.

avatar van AOVV
Zeker doen! Ik heb 'm inmiddels helemaal beluisterd, dit is gewoon erg, erg goed.

En je hebt gelijk over de hoes

avatar van kobe bryant fan
Met een 0.5* verhoogd hip-hop electro gaat nooit me ding worden hip-hop hoor ik liever zonder andere genres ermee te mengen(soms is het met jazz wel geslaag)maar de muziek zit wel goed en hij toont aan dat hij het kant nu verlang ik wel een project waar hij de beats maakt en dat hij een rapper de tekst laat doen maar op andere beats dan hier wel.