Long Arm - The Branches (2011)

Rusland
Hip-Hop / Electronic
Label: Project: Mooncircle

1. Power of Rain (1:07)
  2. The Waterfall Inside Me (4:41)
  3. Double Bass in Love (3:50)
  4. After 4AM (6:42)
  5. Perfect Morning (2:02)
  6. When Children Sleep (4:05)
  7. Key Door (5:05)
  8. The Roots (4:44)
  9. Dummy (5:06)
  10. The Branches (6:11)

met Teknical Development

11. Thank You (0:43)
  12. The Branches [Instrumental Version] * (6:11)
  13. Blue Birds Red Flowers (Bass by Sneaky of Fingathing) *
  14. Sleep Key [Hidden Orchestra Remix] *
  15. Perfect Morning [Dday One Remix] *
  16. The Roots [40 Winks Remix] *
  17. The Waterfall Inside Me [Robag´s Bad Bocklet Revolut - Robag Wruhme Remix] *
  18. The Branches [Sieren Remix] *
  19. When Children Sleep [Yoko Duo Remix] *
  20. Key Door [Berry Weight Remix] *
  21. When Children Sleep [Empt Remix] *
  22. Perfect Morning [Speck from CYNE Remix] *
-ZN- schreef:
Ik bespeur bij kobey bryant fan een beetje wannabe backpacker-gedrag, ben ik serieus de enige?
Ah juist, en jouw top 10 (met nota bene imo het symbool van backpackers op nummer één ) is zeker zo straat als iets en het tegenovergestelde van backpackerig (niet dat ik er iets om geef, maar ik snap niet hoe je zo'n opmerking kan maken)?

avatar van Madjack71
In het kader van domme vragen bestaan niet..... Wat wordt hier bedoeld met backpackers gedrag?

FightForMore
Madjack71 schreef:

Het liefhebben van de underground en indie hip-hop. Vooral dat laatste.

Madjack71 schreef:
Mensen die zich alleen bezig houden met bijv. (zogenaamde) intelligente hiphop (in hun ogen ''echte hiphop'') en commerciële artiesten verafschuwen. Zeg maar de Bieber-haters van de hiphopwereld. Echter zou ik niet weten waarom kobe bryant fan afgaande op zijn berichten hier een backpacker zou moeten zijn.

avatar van niels94
Inderdaad, belachelijke opmerking. Hij ontdekt gewoon wat nieuwe, en inderdaad ook onbekende, muziek en dat vind hij mooi, so what? Alleen maar mooi voor hem. Hij vind artiesten als Eminem en Kanye West ook goed dus is hij per definitie al geen backbacker, dus hoe je het ook bekijkt: het slaat nergens op.

avatar van rock-rick
Ik wil me ook eens aan de hip-hop wagen. Ik weet daar tot nu toe vrij weinig vanaf, behalve dan dat ik al die 50cent figuren wel eens tegenkom op de radio of tv. Nou snap ik echt wel dat die niet representatief zijn voor het hele genre en ik wil dan ook eens gaan kijken wat het nou echt inhoud. Gorillaz bevielen tot nu toe erg goed. Wat is dit precies voor een album?

avatar van -ZN-
Ik bedoel er verder niks mee hoor, ik vind het alleen raar dat hij binnen een week besluit van een 2,5, een onvoldoende, naar een 4, een dikke voldoende, te gaan. Misschien omdat dit toch word gezien als 'echte hip-hop' en hij dacht, oke, dan moet ik dit ook goed gaan vinden.

avatar van kobe bryant fan
-ZN- mijn stem staat hier al langer dan 1 week ik denk al een maand dus dat is toch genoeg tijd om door te hebben dat dit eigenlijk wel een goed album is en ik sta ook niet op een 4* of 4.5* ofzo en als je denkt dat ik gewoon expres de onbekendste muziek wat ga beluisteren om zo gezegd een kenner te zijn ben je ook mis ik luister gewoon hiphop zowel mainstream en underground - underground wel net iets liever- omdat ik het gewoon goede muziek vind.

avatar van Murdoc023
rock-rick schreef:

Ikzelf was vroeger ook een echte "rocker" en dat is totaal omgeslagen. Ik luister nu zelfs meer hip-hop dan rock. Ik ben eigenlijk de hiphop ingerold doordat vrienden van mij vrijwel alleen maar hiphop en reggae luisteren. Ik begon met Nederlandse hiphop om gewoon naar een verhaal te luisteren op muziek. Jiggy Dje en Opgezwolle zijn daarbij erg aan te raden. Verder zou ik artiesten als Atmosphere en Cunninlynguists proberen, omdat deze veel gebruik maken van instrumentatie en niet echt heel "gangster"(50cent etc.) probeert te zijn. Als je ook nog reggae gaat uittesten, wat toch dichter bij rock ligt, zou ik Black Uhuru en Alborosie proberen.
Dit album is electronische hiphop, wat wil zeggen dat het hele rustige muziek is, zeer sferisch, bijna ambient. Ik vind het heel mooi, maar het is anders dan de meeste denken dat hiphop is.

Succes met het ontdekken van een fantastisch genre.

avatar van Silky & Smooth

...met veel jazz-samples

Succes met het ontdekken van een fantastisch genre.

P-DawG
Oftewel triphop.

...met veel jazz-samples

Oftewel triphop.

Klinkt erg goed en ik had inderdaad ook Cunninlynguists al gevonden.

@Murdoc023 Ik ben niet een echte rocker. Ik ben sowieso niet echt aan een genre te linken, want ik luister behoorlijk veel. Vandaar dat ik ook hip-hop een beetje wil gaan ontdekken.

avatar van thgryda
MJ_DA_MAN schreef:

Zo backpack vind ik blu & exile niet, het klinkt eerder wat commercieel dan underground, fantastische plaat gewoon eigenlijk.

Alboooo

@ Rock rick : NUJABES ZEKER CHECKEN, prachtige deels instrumentale hip hop. Misschien de nieuwe van dela ook uitchecken als je het bij 2011 releases wilt houden. Ook cyne is aan te raden

avatar van Tha)Sven
Erg goede plaat zeg, leuk om te zien dat hij op MuMe toch wat aandacht krijgt. Ik hou er persoonlijk wel van, al die beats en tempowisselingen enz. Ik kan me wel voorstellen dat dit niet iedereen ligt, maar technisch gezien zit hij gewoon erg goed in elkaar.

avatar van Noman
dit is echt heerlijk!
alle titels van de nummers passen precies bij het plaatje dat de nummers creëren.
lekker afwisselend en het gaat nergens vervelen.
Heel sterk album dit!

avatar van Timmie
Bedankt . Bedankt Rob voor de tip . Wat houd ik van instrumentale Hip-Hop dat merkte ik als bij Donuts, soms lijkt het wel een beetje op elkaar, door de vocals.

avatar van Timmie
Nou ben ik trouwens ook wel benieuwd wat precies het verschil is tussen indie hip-hop en underground hip-hop .

avatar van MJ_DA_MAN
Underground is meer een verzamelnaam voor niet-commerciële hiphop. Indie (independent) hiphop wordt gemaakt door rappers die niet vastzitten aan allerlei ingewikkelde contracten bij grote platenmaatschappijen en helemaal zelf beslissen wat voor muziek ze maken en hoe ze het gaan uitbrengen/promoten zonder dat het label daar invloed op heeft.

avatar van Timmie
weet iemand waar ik meer van dit soort muziek kan vinden?

avatar van Rhythm & Poetry
Op het internet.

dat is te algemeen .

avatar van AOVV
In dit forum alleen al worden reeds enkele namen genoemd..
Niet dat het op elkaar lijkt als twee druppels water, maar toch.

avatar van Timmie
After 4AM is echt een genot lekker lang. Dit word zeker een hoog punt.

avatar van rock-rick
Ik heb het nummer The Branches gisteravond beluisterd en het is anders dan ik had verwacht. De instrumentale stukken zijn mooi tot zeer mooi en de rap op de achtergrond voegt echt iets toe, maar op het moment dat de rap op de voorgrond kwam had ik er iets meer moeite mee. Ik ga nog wel wat meer luisteren.

avatar van Elohim
Doe dat. De rest van het album is puur instrumentaal en ik vind The Branches zonder twijfel een van de mindere nummers van dit album.

When Children Sleep is bijvoorbeeld mijn favoriete nummer om te draaien voordat ik ga slapen (op Saul Williams - Wine na dan)... =D

avatar van Timmie
Het is inderdaad op the branches na instrumentaal dus je moet het zeker luisteren want de raps vind ik ook niet zo.

avatar van rock-rick
Ik heb nu After 4AM beluisterd, ik neem nog eens een kijkje naar die hoes en ik besluit niet meer verder te luisteren. Na de vakantie ga ik achter dit album aan om het verder te ontdekken. Wat een prachtig nummer is After 4AM! Nooit geweten dat hip-hop ook dit inhield, maar dat krijg je ervan als je jarenlang niet verder kijkt dan je neus lang is.

avatar van thgryda
Mooi gezegd

avatar van Timmie
Ik vind dit toch echt gewoon zo'n chille muziek.
Ik luister vooral (bijna alleen maar) Hip-Hop, Hip-Hop is vaak druk al die stemmen, Dit is zo mooi rustig..... Alles. Ik heb natuurlijk al meer instrumentale Hip-Hop geluisterd zoals J Dilla - Donuts. Maar dit is natuurlijk weer heel anders. Long Arm moet bekender worden.... of juist niet. Maar hij moet zeker muziek blijven maken, in Rusland is het lang winter en koud en dan kan je dus veel muziek maken, meestal ook sobere muziek. Er zit namelijk maar een "vrolijk" nummer in en dat is Dummy. Deze muziek heeft geen Raps nodig. . Als je dit mooi vind luister zeker ook is The Q4 - Darker Days, Het is wel anders maar zeker ook goed ( en nederlands).
Dit is een mening, Oooh ik vergeet "Thank You" lekker einde vrolijk ook .
Dit is een mening, P

avatar van Delars
Dit nummer gekregen van Timmie.
Wat een ziekheid.