Within Temptation - The Unforgiving (2011)

Label: Roadrunner

1. Why Not Me (0:34)
  2. Shot in the Dark (5:02)
  3. In the Middle of the Night (5:11)
  4. Faster (4:23)
  5. Fire and Ice (3:57)
  6. Iron (5:41)
  7. Where Is the Edge (3:59)
  8. Sinéad (4:23)
  9. Lost (5:14)
  10. Murder (4:16)
  11. A Demon's Fate (5:30)
  12. Stairway to the Skies (5:32)
  13. Utopia * (3:49)

met Chris Jones

14. I Don't Wanna * (5:02)
  15. The Last Dance * (4:26)
  16. Empty Eyes * (3:42)
avatar van Angelo
Waar is de mooie hoesfoto gebleven die ze op hun voorgaande albums hadden? Deze oogt best een beetje cheap, al gaat het natuurlijk om de muziek zelf. Ben er wel benieuwd naar, dus ga 'm zeker checken. Ik hoop dat ze wat meer teruggrijpen naar hun 'Mother Earth' periode, want dat is naar mijn idee wel hun beste periode (en album), al vond ik 'The silent force' en 'The heart of everything' ook oké.

Het schijnt dat ze een een jaren 80 synth geluid hebben op deze, althans dat twitterde iemand die een luistersessie had bijgwoond.

avatar van HeterodoxY
Ik denk dat het artwork samenhangt met het feit dat het een conceptalbum wordt, en er ook een stripverhaal/graphic novel aan vastzit (niet zozeer bij het album, maar in het geheel van het project). En tja, een keer iets anders is ook niet verkeerd.

avatar van Ayreonfreak
Gek genoeg heb ik hier geen hoge verwachtingen van, althans de trailer laat nog niet heel veel positiefs horen.

avatar van vigil

avatar van Metalhead99
De band heeft hun nieuwe single Faster on-line gezet: New single: “Faster” | Within Temptation - within-temptation.com
Ik zie nu voor het eerst de cover en ik denk dat het inderdaad samenhangt aan het concept, maar dan nog is het een verschrikkelijke cover.

avatar van Mr. Rock
Erg poppy, dat "Faster". Geschikt als radiohitje, maar het spreekt mij niet echt aan.

avatar van Goldhand
Mr. Rock schreef:

Waarschijnlijk (en hopelijk) is de single het meest radiovriendelijk en de rest van het album wat meer metal (op de Within Temptation manier dan). De trailer geeft namelijk een heel ander beeld van het album dan "Faster".

Trailer:
YouTube - Within Temptation - The Unforgiving Trailer

avatar van ChrisX
vigil schreef:
De hoes is echt vreselijk, soort van foute b film van 20 jaar geleden..

Inderdaad... als ze het nou mooi zwart / wit en fotografisch hadden gehouden zoals in die trailer dan had het wel wat gehad ... een beetje zoals Sin City of zo .... maar dit is gewoon bijna net zo knullig als sommige jaren 90 symfo hoezen.

avatar van NewYorkCityLight
Wow, Faster is echt een heerlijk nummer! Zeker hun beste na Ice Queen en Mother Earth. Daarna hebben ze me weinig meer weten te boeien, maar hiermee zijn ze zeker weer terug.

Ben benieuwt als ze hun nieuwe singel faster op vrienden voor amstel live gaan zingen en promoten

Aloanator
vigil schreef:
De hoes is echt vreselijk, soort van foute b film van 20 jaar geleden..

"Het langverwachte vijfde studioalbum van Within Temptation getiteld 'The Unforgiving'. Dit conceptalbum is gebaseerd op een serie comics, geschreven door scriptschrijver Steven O'Connell (BloodRayne & Dark 48) en geïllustreerd door Romano Molenaar (Witchblade, Darkness en X-men). 'The Unforgiving' komt uit in maart 2011 en valt samen met de aftrap van de Europese tour van de band.
Zangeres Sharon den Adel: "Voor dit album zijn we met een totaal andere insteek aan het werk gegaan omdat we graag een nieuwe stap wilden zetten in onze creatieve ontwikkeling. Elke track op "The Unforgiving" is geschreven op basis van de comic. De hoofdkarakters uit de comic belichamen de karakters in de songs. Door het concept werden we uitgedaagd onze grenzen te verleggen en het inspireerde om de sound vanuit een andere hoek te benaderen. Dit resulteerde in een album met onze beste liedjes tot nu toe!" "

bol.com | The Unforgiving, Within Temptation | Muziek

De illustratie van de hoes is een voorkantje voor een serie korte strips waar het album op gebaseerd is. De prequel is te lezen op:

The Unforgiving | Within Temptation - within-temptation.com

Ik geef je trouwens volledig gelijk dat de hoes om te kotsen, zeker naast de prachtige cover van The Heart of Everything.

heb sharon en de band weer eens live gezien op vrienden van amstel live. waarbij ze ook hun nieuwe album faster hebben gepromote. echt weer een top nummertje.

avatar van Waste Management
Faster is idd een heerlijk nummer

De hoes is vre-se-lijk :/

avatar van Slowgaze
Heerlijke nieuwe single: na een paar stoere akkoorden op de eletrieken gitaar en natuurlijk een zware bas daaronder (wel zo lekker voor het hoofdknallen) en dan een ingeblikte orkestje dat invalt na een paar maten. Ook het refrein, dat naar uiterst verantwoorde jaren 80-strakke broeken-popmetal ruikt, is heerlijk. Sjef van Oekel zou zeggen: "Prachtig... Gewoon!"

1,0
Faster is een heel gezichtloos en veel te simpel nummer. Even 2 keer couplet-refreintje doen en je bent klaar. Ja, zo kan ik het ook. Maak van Rock/Metal maar Pop, want dit heeft niks meer met Rock te maken.

avatar van Slowgaze
Moet ik nou echt een bordje omhoog houden met daar groot "Sarcasme" op voordat je snapt dat het sarcastisch bedoeld is?

1,0
Ik weet echt wel dat jouw opmerking sarcastisch was, hoor. Mijn bericht was gewoon mijn eigen mening.

avatar van Slowgaze
Mooi, dan komen onze meningen ongeveer overeen wat betreft Faster.

avatar van Guinness1980
Where Is the Edge acoustisch bij 3FM.

Ik heb wel het idee dat ze beter is gaan zingen in tegenstelling tot de oudere albums/tours.

Albumhoes vind ik echt prachtig! Tevens vind ik faster wél een chil lied, ben benieuwd naar de rest!

avatar van Rinus
Ik wacht rustig af, totdat het album er is. Afgaande op een single zegt niks over het gehele album. Singles moeten toch vaak een bepaalde "radiovriendelijkheid " hebben. Tot nu toe heeft WT mij nooit teleurgesteld.....

avatar van Rinus
Ik heb hem alvast maar gereserveerd op CDWow. Daar kost tie een 11 Euries.

avatar van chansadres
Laten we eerlijk zijn. Faster is gewoon plagiaat. Van Wicked Games natuurlijk.

chansadres schreef:
Laten we eerlijk zijn. Faster is gewoon plagiaat. Van Wicked Games natuurlijk.

wat hoor jij daarvan dan terug in dit nummer?

Guinness1980 schreef:

wat hoor jij daarvan dan terug in dit nummer?

Heel veel en volgens mij hebben ze het ook zelf toegegegeven.

avatar van Guinness1980
We hebben het hier toch over het nummer van Chris Isaak, of niet?

Edit:
"Faster gaat over mensen met speciale krachten," vertelt Den Adel, "maar ook over een situatie waarin niets je meer in de weg staan: je gaat verandering tegemoet en die omarm je. Je hebt die verandering nodig om een nieuwe stap te maken in het leven."

Video interview met de symfonische metalband Within Temptation. FaceCulture sprak met zangeres Sharon den Adel en gitarist Robert Westerholt over de eigen sound, vernieuwing van muziek, het conceptalbum The Unforgiving, films, vertellen van verhaal, benaderen van tekenaar en schrijver, superhelden, Mother Maiden, tweede kans, karakters verhaal, geen regels, jaren '80 invloeden, samen schrijven, herkenbaarheid van verhaal, de single Faster, Wicked Game van Chris Isaak, drie akkoorden, betekenis tekst, videoclip, en meer. (18/02/2011)

YouTube - Within Temptation vertelt het verhaal van Faster

1,0
Mijn vader wou deze graag horen omdat hij het oudere werk van Within Temptation wel goed vond. Maar daar is niks meer van overbleven. Het is nu gewoon commerciele TMF-muziek die een klein beetje harder is. De nummers zijn gewoon enorm ongeinspireerd en slecht, wat een troep! 1 ster.

avatar van Metalhead99
Het is inderdaad heel erg commercieel geworden. Ik blijf de eerste twee albums gewoon het beste vinden. Toch is dit album nog steeds niet slecht. Het heeft een poppy sound, maar op de één of andere manier past dat ook wel bij de band en Sharon den Adel blijft gewoon één van de beste Metal/Rock zangeressen die ik ken.