Raekwon - Shaolin vs. Wu-Tang (2011)

Label: EMI

1. Shaolin vs. Wu-Tang (2:30)
  2. Every Soldier in the Hood (2:54)

met Method Man

3. Silver Rings (1:48)

met Ghostface Killah

4. Chop Chop Ninja (4:24)

met Estelle en Inspectah Deck

8. Rock 'n Roll (5:40)

met Ghostface Killah en Jim Jones

9. Rich and Black (3:35)

met Nas

10. From the Hills (2:55)

met Method Man en Raheem DeVaughn

11. Last Trip to Scotland (2:42)

met Lloyd Banks

12. Ferry Boat Killaz (2:00)
  13. Dart School (2:28)
  14. Molasses (4:13)

met Ghostface Killah en Rick Ross

15. The Scroll (2:34)
  16. Masters of Our Fate (3:22)

met Black Thought

17. Wu Chant (Outro) (0:42)
  18. Wu Crime * (2:58)

met GZA en Killah Priest

19. Your World and My World * (4:23)

met Mobb Deep

Gewoon een strategische promo met Justin Bieber en Kanye West. Zo promoot hij zichzelf bij al die Justin Bieber fans. gewoon slim van hem. Zijn verse daar was ook wel leuk:
You got stacks like the international house of pancakes.

avatar van Silky & Smooth
Zo hee, dat mag in de krant: een Wu-Tang album dat ik (!) goed vind! Heel goed zelfs! Hoewel de producties van verschillende mensen komen, zorgen ze toch voor een mooi geheel. Ze zijn op het juiste tempo voor Raekwon, die ik mede daardoor erg goed vind rappen. Ook de gastartiesten dragen hun steentje bij en zijn van toegevoegde waarde. Rick Ross en Busta verrassen mij positief! Het vetste nummer is zeker weten Masters of Our Fate met Black Thought. En dat Rock N Roll de misser hier is hoef ik eigenlijk niet te melden...

avatar van Woltertjes
The Gnius schreef:
You got stacks like the international house of pancakes.

Oke zoals je het vertelt klinkt dat heel logisch.
Alleen waarom zou je jezelf in godsnaam bij Justin Bieber fans in de picture willen spelen. Dan spreek je over een hele andere doelgroep. Aan geld hoeft het niet te liggen lijkt mij.

avatar van bennerd
Het is inderdaad een heel andere doelgroep, maar zo zet je jezelf ineens wel bij een erg grote groep mensen in de kijker. Dus commercieel gezien is het een erg slimme zet.

The Gnius schreef:
Als 50 Cent, Lil' Wayne of een andere knaap uit dat rijtje dit zou doen zouden er termen als geldwolf en faker worden gebruikt (iig niets positiefs) maar omdat Rae het doet is het opeens slim .

avatar van Silky & Smooth
Ik zou het bij al die artiesten een slimme zet qua commercialiteit vinden. Of het nou een slimme zet qua kwaliteit is...

avatar van MJ_DA_MAN
Financieël is het ook slim, maar je moet niet met twee maten gaan meten. En nee, ik zeg niet dat The Gnius dat per se doet, alhoewel ik van een Wu-fan (kijkende naar zijn usernaam) niet kan begrijpen dat hij zo'n actie ''goedkeurt''. Het schetst puur de wackheid van Raekwon tegenwoordig.

avatar van Silky & Smooth
Tsja, Raekwon boeit mij pas voor het eerst met dit album. Ik zet die remix soms zelfs wel op. Jammer is dat ik om de zoveel tijd moet vooruit spoelen. Zo'n slecht nummer is het verder niet.

Inderdaad.

MJ_DA_MAN schreef:

Ja, het komt toch niet op zijn album en ik vind het niet zo een slechte liedje. Justin biebers stuk is natuurlijk wel redelijk klote, maar Kanye en Raekwon komen best degelijk. Ik snap ook wel dat mensen denken dat hij de te commerciele kant op gaat, maar ik zelf vind het gewoon een slimme zet van beide heren. (Rae en 'Ye)

MJ_DA_MAN schreef:

Ik weet niet of het (deels) op mij bedoeld was, maar het is zoals Silky & Smooth zegt. Die track met Justin Bieber vind ik abnormaal ruk, maar het is uit commercieel oogpunt een slimme zet. Mocht Lil' Wayne het doen, zou ik het nog steeds een slimme zet vinden.

avatar van FlyLo
Ik vind het geen slimme zet. Raekwon zuigt in het maken van commerciële muziek (Lil' Wayne is daar bv. veel beter in) en zal hier geen nieuwe bekendheid of fans mee winnen. Zijn oude achterban krijgt ondertussen een mes in de rug en haakt af.

Zo commercieel is het niet. Alleen de Justin bieber featuring is commercieel eraan. Het had nog een 'Wu-Tang Clan Ain't Nuthin' Ta F' Wit' beat

The Gnius schreef:

Daarom is het ook dom. Hij kan geen clubbanger maken waarvan miljoenen worden verkocht, zoals 50 Cent en Lil' Wayne daar wel in slagen.

avatar van kobe bryant fan
1,0
Hoe het die song eigenlijk?En ik vind het wel een slimme zet als Rae nog meer geld wil verdienen,maar het is een domme zet dan om zich te verdiepen in clubhangers ofzo.

avatar van MJ_DA_MAN
Raekwon wil gewoon van alle walletjes mee eten maar faalt keer op keer imo. Je mag natuurliijk werken met wie je wilt maar kom op, Justin Bieber? Er zijn grenzen. Dat mannetje staat wereldwijd symbool voor alles wat fout is en is de grap van de muziekwereld op dit moment. Hiermee voel je je als Wu-fan toch amper nog serieus genomen?

avatar van Harderwiek
MJ_DA_MAN schreef:
Hiermee voel je je als Wu-fan toch amper nog serieus genomen?

!!!!!

Zolang hij nog goed muziek zoals dit album uitbrengt heb ik niks te klagen.

Maar nu weer ontopic jongens.

MJ_DA_MAN schreef:

Sarcasme? Want ik begin hier een black-metal-trve-gr1m-kvlt-frostbitten zolderkamerproject-mentaliteit te voelen.

avatar van MJ_DA_MAN
En wat is het Nederlandse woord voor die term?

avatar van bennerd
Het komt neer op iets tussen 'kortzichtig' en 'anti-mainstream'. Ik snap dat je wel even kunt schrikken van het feit dat iemand als Raekwon met Justin Bieber gaat samenwerken (puur voor de commerce), maar dat je hem daarom minder gaat waarderen (zoals je doet uitschijnen) is in mijn ogen belachelijk. Dat je die track met JB kut vindt kan ik heel goed geloven (vind ik zelf ook), maar zolang hij ook kwaliteit blijft uitbrengen hoeft een Wu-fan zich niet te voelen alsof hij in de zak gezet is.

Dat doet mij denken aan undergroundbands die ineens bakken kritiek krijgen omdat ze gaan touren met een immens populaire band. Even kortzichtig, want zolang die 'undergroundband' kwaliteit blijft uitbrengen, mogen ze doen wat ze willen.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik waardeer Raekwon helemaal niet minder omdat hij met Bieber samenwerkt, maar omdat hij de laatste jaren op alle gebieden faalt en zijn hele houding me de keel uithangt. Ook ben ik de laatste die kritiek zal hebben op mainstream-artiesten gezien ik walg van backpackers, maar bij Rae is het gewoon een optelsom die al begon sinds de voorbereiding op 8 Diagrams, wat dus al jaren geleden is.

avatar van Robbie Keane
De beats konden beter maar Raekwon rapt over het algemeen toch wel erg goed.

Op wat voor gebieden faalt Raekwon? Hij is de meest relevante wu-lid en heeft twee keiharde albums uitgebracht in 2 jaar.

MJ_DA_MAN schreef:

Duidelijk, in dat geval heb ik er weinig tegenin te brengen Al ben ik het niet helemaal met je eens, want ik vond OB4CL II een erg goede plaat. Maar dat is smaak.

Dit is mijn beleving:

1. Raekwon begon tijdens het maken van 8 Diagrams te klagen over RZA's geluid, wat natuurlijk zijn recht is, maar waarom dit imo lachwekkend was, daar kom ik op terug bij punt 5
2. Raekwon laat ons jaren wachten op OBFCL 2 en begint de fans te irriteren hiermee
3. OBFCL 2 komt eindelijk uit, maar is een wanproduct gezien er veelal beats opstaan van al bestaande, volledige releases, wat sowieso al belachelijk is en al helemaal na jaren wachten; bovendien rapt de man als hij er geen plezier in mag hebben en straalt het geen seconde uit alsof het een opvolger is van het eerste deel
4. Vanaf 2009 staat Rae zo'n beetje op iedere hiphopplaat die uitkomt; niets mis mee in eerste instantie,maar ook hier klinken zijn verses zonder plezier en 100% op de automatische piloot, het dieptepunt is natuurlijk de samenwerking met Bieber, wat dus de druppel was voor mij en niet eens omdat het Bieber is maar omdat het totaal ongeloofwaadig is
5. Ook dit album zou dus zogenaamd rauw en typisch Wu moeten worden, maar het gaat weer nergens over en ook hier straalt het geen seconde uit alsof het de rauwe Wu-sound is; wat kung fu-samples, vlakke beats en de alwel bekende ongeïnspireerde manier van rappen laat zien hoe erg RZA gelijk had bij punt 1 (of nee, Rae's ongelijk gezien 8 Diagrams het laatste product is die nog de echte Wu-sound uitstraalde)
6. Had ik al gezegd hoe erg Rae me de keel uithangt tegenwoordig?

avatar van ThingMan
Ik kan me er wel in vinden MJ. Heb het album net binnen. Moet hem nog beluisteren. Maar ik snap wat je bedoelt. Die samenwerking met Bieber is natuurlijk ook een schande. Dan ben je best afgezakt. RZA moet misschien eens wat meer de regie terug pakken bij Rae.

avatar van kobe bryant fan
1,0
Hoe laag kan je gaan een track met Bieber!Het begon goed,met een beat van Wu-Tang Clan Ain't Nothing To Fuck With,en Raekwon bracht nog niet eens zo een slechte verse maar dan komt B ber op een aangepaste beat omdat de rauwe sound zijn kinderstemmetje niet aankan,Kanye brengt zijn verse ook redelijk maar dat rauwe past ook niet perfect bij hem maar het was toch niet erg slecht maar dan komt Bieber erweer en gaat het weer de diepte in!Ik ben het dus zeker eens met Mj zijn 6 meningen.

avatar van UmindC
MJ_DA_MAN schreef:
6. Had ik al gezegd hoe erg Rae me de keel uithangt tegenwoordig?

In alle voorgaande 5 punten.
Veder ben ik het wel met je eens.