Steak Number Eight - All Is Chaos (2011)

Belgiƫ
Rock / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. Dickhead (5:58)
  2. Pyromaniac (6:32)
  3. The Calling (3:40)
  4. Black Fall (7:57)
  5. Stargazing (6:01)
  6. Track into the Sky (9:02)
  7. Trapped (4:11)
  8. Man Vs Man (4:42)
  9. Drowning in Your Blood (9:54)
  10. The Perpetual (8:17)
  11. White Pepper * (25:04)
nicoot
En The Calling was ook effectief hun single op Stubru

avatar van AOVV
Ik vergeet altijd te kijken, als ik dan eens in de Fnac ben. Zoveel platen die ik nog zou willen, ik zou er een lijstje van moeten maken om het overzichtelijk te houden, vrees ik..

Ik dacht al zoiets, dat 'The Calling' hun single was, is er echt geknipt voor.

AOVV schreef:
Er staat wel wat zwakker materiaal op (zoals in mijn ogen de instrumental ‘Man Vs. Man’)

laat dat nou net 1 van mijn favorieten zijn

nicoot schreef:
En The Calling was ook effectief hun single op Stubru

En stond in De Afrekening net als hun opvolger Pyromaniac als ik me niet vergis.

Nieuwstad
Heeft iemand de elpee in bezit? Hoe klinkt White Pepper?

Acoustische versies van Stargazing en Black Fall, best mooi

One Steak Number Eight Stand | Studio Brussel - stubru.be

avatar van Don Cappuccino
Bedankt voor de link, Nieuwstad. Misschien iets wat zeker in de toekomst verder uitgewerkt kan worden. Het smaakt naar meer moet ik zeggen.

Nieuwstad
Helemaal mee eens, dat bluesy sologitaarwerk is ook echt mooi gedaan. Bijvoorbeeld eens een EP'tje in deze stijl lijkt mij helemaal niet verkeerd. De nummers staan in deze kale uitvoering ook nog steeds als een huis. Dat zegt toch wel iets over de kwaliteiten van deze band. Ben ook wel benieuwd hoe de overige songs zullen klinken met deze aanpak.

Ik zag trouwens dat mijn stem nog steeds op 4* stond, dat kan natuurlijk niet, halfje erbij!

avatar van Gajarigon
Ik zet hem ook een halfje hoger, want deze cd blijf ik met plezier uit de kast halen.

avatar van Don Cappuccino
Ik draai hem ook nog steeds erg vaak. Ik had hem voor 12 euro gekocht en dat is gewoon een hele mooie prijs voor een nieuwe CD.

Een van de beste albums van 2010 is dit.

Don Cappuccino schreef:

Een van de beste albums van 2010 is dit.

Van 2011, zal je bedoelen.

avatar van Don Cappuccino
Stomme fout! En ik kan hem niet meer verbeteren.

Deze heb ik vanmiddag nog gedraaid en hij staat echt als een huis. Als die heerlijk brute opener Dickhead begint is het genieten geblazen!

avatar van AOVV
Zeker één van de sterkste Belgische platen van 2011, zonder enige twijfel.

AOVV schreef:
Zeker één van de sterkste Belgische platen van 2011, zonder enige twijfel.

Laat dat Belgische maar achterwege! Is gewoon de bazenplaat van 2011.

avatar van andnino
Weet het niet zo, Dickhead is echt een ernstig vet nummer, hoewel ik de teksten dan weer wat minder geniaal vind. Verder op de plaat duiken wel meer momentjes op waarvan ik onder de indruk ben, maar lang niet alle nummers boeien in me in hun geheel, de meeste niet zelfs. Ik luister de plaat dan altijd per stukje, nooit helemaal. Verder dan een 3* kom ik momenteel dan ook niet. Meestal kom ik tot het eind van track into the sky, en dan ben ik het weer helemaal zat. Zo'n "epische" opbouw, dan de band die wegsterft en dan horen we een schattig koortje. Hoevaak hebben we dat wel niet eerder gehoord? Vind het hier in ieder geval niks.

avatar van MDV
MDV
Het is een paar maanden terug dat ik een metalalbum hoorde dat me zo beviel als deze, ik voel een hoge waardering aankomen..

avatar van MDV
MDV
Dat viel toch een beetje tegen. Hoe is breakdown waarin de zanger BANANA! BANANA! BANANA! roept bedoeld? Ik kan er eigenlijk alleen maar om lachen. Sowieso, een nummer dickhead noemen en van D12 gekopieerde teksten erin verwerken op een verder vrij ernstig klinkend metalalbum.. Op mij komt het een beetje raar over.
Muzikaal is het allemaal vrij sterk, en los van elkaar kan ik de nummers wel waarderen, maar alles achter elkaar was toch een beetje saai.

avatar van dumb_helicopter
Ik vind Dickhead persoonlijk ook een minder nummer op het album, redelijk onvolwassen imo.

avatar van Masimo
Live was 't kei lief.

Slechts drie nummers speelden ze (als voorprogramma van Textures) maar die drie nummers (in tegenstelling tot Textures) konden me wel overtuigen. Getalenteerde boys. De nummers zou ik de titels niet meer van weten, (nog) geen fanboy, maar naast het te verwachten The Sea Is Dying speelden ze er twee van deze plaat. Achteraf nog met de zanger gebabbeld. Toffe jongen.

Daardoor deze plaat maar gaan draaien, en 't bevalt me wel.

avatar van JSPR_G
Was al een tijdje geleden dat ik deze plaat oplegde, ik vraag me af waarom. Wat een pareltje van deze jonge gasten! Leuk om te horen dat er naast Amenra nog een erg getalenteerde Vlaamse metalband zijn opmars maakt.
SN8 is iets toegankelijker dan Amenra, maar toch beukt het er keihard in. Die opener alleen al, erg knap. Ze vorige zomer op de Gentse Feesten live gezien, was toen zeker geen slecht optreden. In april zie ik ze nogmaals, op Dunk!Festival, ik ben erg benieuwd!
Een minpuntje aan SN8 is dat ik steeds het gevoel heb dat hij zijn stem volledig kapotschreeuwt. Ik hoop dat hij dit lang volhoudt, maar ik vrees ervoor. Ik kan natuurlijk fout zitten ook..

avatar van Don Cappuccino
Steak Number Eight krijgt er weer flink wat Engelse luisteraars bij, bij de uitgave van deze maand bij dat blad krijg je dit album er gratis bij!

avatar van Fred Zed
Nieuwe cd zit in de lift...afwerking is bijna rond

avatar van JoaMuse
Erg sterk album, vooral de eerste vier nummers vind ik indrukwekkend. Het kortste en meest toegankelijke nummer, namelijk 'The Calling', is m'n favoriet. Ook 'Pyromaniac' is geweldig, al had dat nummer na 4 minuten mogen eindigen. Ook de laatste minuten van 'Drowning in Your Blood' vind ik overbodig. Deze cd is soms misschien wat te experimenteel voor mij (ik luister weinig metal), al is het nog wel goed te doen als je het album een aantal keer beluisterd hebt.

Fred Zed schreef:
Nieuwe cd zit in de lift...afwerking is bijna rond

Volgens mij heb je dit berichtje een half jaar te vroeg gepost

Nieuwstad
Volgende maand gaat the Hutch uitkomen. Kijk er erg naar uit!

avatar van laboomzaa
Deze nog maar eens geprobeerd..er komt een nieuwe plaat aan en iedereen is in volle verwachting!! Ik begrijp er he-le-maal niets van!! Bij het eerste nummer heb ik al zin om het schijfje doormidden te breken!! Waar gaat dat nummer over??
Oh...dat fluisterstuk in het tweede nummer...alsof mijn benen krullen in het vuur!! Ik stop ermee!!

laboomzaa schreef:
Deze nog maar eens geprobeert...er komt een nieuwe plaat aan en iedereen is in volle verwachting!! Ik begrijp er he-le-maal niets van!! Bij het eerste nummer heb ik al zin om het schijfje doormidden te breken!! Waar gaat dat nummer over??

Het eerste nummer is dan ook het minste van de plaat. Luister verder en ontdek Track In The Sky en Drowning In Your Blood, hetgeen wereldnummers zijn.
Hopelijk heb je het hiervoor wel al eens beluisterd wat anders mag je geen score uitdelen.

avatar van laboomzaa
Oei..het moet natuurlijk geprobeerd zijn...#bloos

Maar ik heb in het verleden deze plaat meerdere keren beluisterd en vond het toen al een ramp!! Vandaag weer een poging gedaan en ben gestopt!! Mijn stem was 2,5..die heb ik verwijderd en er een 2 van gemaakt. Hopelijk mag dat?!

laboomzaa schreef:
Hopelijk mag dat?!

Tuurlijk mag dat! Maar met bands als Neurosis en Cult of Luna in je lijstje staan we daar natuurlijk wel een beetje van te kijken